forum.gif
Vai būtu interese par DSLR/kompaktkameru HD video uzņemšanas iespēju lekciju?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Vai būtu interese par DSLR/kompaktkameru HD video uzņemšanas iespēju lekciju?
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 19.01.10 11:29 labots
 citēt
Tajā tiktu apspriesta tīri tehniskā puse- aparātu izvēle, objektīvi, af, motorzūma darbība vai bezdarbība, stabilizācijas iespējas, statīvi, to galvas. Failu un kompresijas formāti, datu plūsmas ātrumi, izmantojamās programmas, prasības pret datortehniku, video uzņemšanai nepieciešamie manuālie uzstādījumi, filtru sistēmas, optimizācija jutūbei un vimeo.

Uz doto brīdi ir iekrājusies praktiska pieredze un zināšanas par Canon EOS 5D Mark II, 500D, Nikon D90, Pentax K-7, Panasonic GH1, GF1, FT1, LX3, Sony HX1, kā arī citiem vecākiem ne-HD formāta izstrādājumiem.
Publicēts: 19.01.10 11:35
 citēt
Nē, ja jāmaksā. Jā, ja nav jāmaksā. A kur Canon 5DMII ?
Publicēts: 19.01.10 11:38
 citēt
Vilberto:Nē, ja jāmaksā. Jā, ja nav jāmaksā. A kur Canon 5DMII ?

Man drīz vajadzēs pāris sienas ar to aparātu nojaukt, kas tev rokās!
Publicēts: 19.01.10 11:45
 citēt
Portreti: Man drīz vajadzēs pāris sienas ar to aparātu nojaukt, kas tev rokās!
To aparātu var izīrēt, ja nemaldos 11-12 Ls diennaktī maksāja. Bet vispār Tu varēji kadreiz kādu modeli ar to aparātu nofočēt sienu jaukšanas procesā - rihtīgi netīru, noputējušu, ar saplēstu un sviedrainu maiku, kepku galvā, netīriem cimdiem rokā - cukurvistiņu bildītes apnikušas, vajag kādu sesiju, kur spēks un daile apvienojās vienā graušanas elementā ... ;)
Publicēts: 19.01.10 11:47
 citēt
Vilberto:Nē, ja jāmaksā. Jā, ja nav jāmaksā.

Pievienojos! :big_smile:
Publicēts: 19.01.10 13:35
 citēt
Gudris:fotoblogaa nav maksaatspeejiiga publika...draugos meklee klientus

Es jau šeit nemeklēju klientus- tikai noskaidroju, vai tādam pakalpojumam kā lekcijai par šo tēmu būtu TEORĒTISKI interesenti!
Publicēts: 19.01.10 13:41 labots
 citēt
Gudris:shaubos vai buutu daudz intresenti...un tie kam interese gan jau ka pashi gudri ;)

Spriežot pēc tā, cik "paši gudri" foto jomā, nekas neliek domāt, ka ar video ies labāk- drīzāk otrādi- tehniski tas ir daudz sarežģītāk, nekā foto.

...arī saturiski, patiesībā sarežģītāk...
Publicēts: 19.01.10 13:47
 citēt
Teorētiski jau varētu aiziet papļāpāt.
Iedzert pa konītim.
Tik kad?
Publicēts: 19.01.10 14:18 labots
 citēt
Eltons:Teorētiski jau varētu aiziet papļāpāt.
Iedzert pa konītim.
Tik kad?

Vēl dažus mēnešus man vajadzēs, lai labi sagatavotos. Neesmu vēl izkodis līdz galam- kāpēc viens un tas pats avchd vai mjpeg dažādās kamerās dod atšķirīgas kvalitātes rezultātus- no vienām nāk ārā daudz labāks avchd, nekā mjpeg- no citām mjpeg labāks kā avchd.

Arī krāsu dziļums un kontrasts vienas kameras ietvaros stipri atšķiras šiem kompresijas formātiem.

Un vēl citas lietas.
Publicēts: 19.01.10 14:28
 citēt
Gudris:
Portreti:kāpēc viens un tas pats avchd vai mjpeg dažādās kamerās dod atšķirīgas kvalitātes rezultātus- no vienām nāk ārā daudz labāks avchd, nekā mjpeg- no citām mjpeg labāks kā avchd.

Arī krāsu dziļums un kontrasts vienas kameras ietvaros stipri atšķiras šiem kompresijas formātiem.

izklausās ka pie vainas ISO ne ? :what:

Vienādos testa apstākļos ir vienāds iso, Gudrīt! :)
Publicēts: 20.01.10 01:35
 citēt
Vai kādam nav interese par aklās zarnas izgriešanu? Ja ir, vai jūti. ka drīz vajadzēs, lūdzu piesakies, izlasīšu grāmatu par šo tēmu un palīdzēšu... Lētāk nekā pie kaimiņa.
P.S. Spams protams- programma, programmas saturs, cena, vieta, grupas dalībnieku skaits, kursu laikā pieejamā tehnika, lektora izglītība, lektora pieredze, lektora projekti, linki uz darbiem, utt.
Publicēts: 20.01.10 02:20
 citēt
Aktuala tema vispar ... domaju ka vajag meklet interesentus citur, kas vairak saistiti ar video nevis fotografiju.
Portreti reku viena saite kur autors nemas ar dslr filmmakingu: philipbloom.co.uk vinam ir ari skolas (f-stop academy) utt. .... daudz noderigas infas un ieteikumi.
jautajumi kuri butu jaapskata : framerate(visi tie 24-60p), formati (gan kameras gan pecapstrades utt.), uznemshanas tehnikas (gan steadicami, gan stativi), pecapstrade... un ta joprojam :face-wink:
Publicēts: 20.01.10 09:07
 citēt
Gudris:www.dpreview.com... rekur priekš Tevis uztaisīja smuku karti varēsi HD rakstīt jūrām :super_man:

Tāda karte ir vajadzīga tikai tad, ja vienlaicīgi filmē HD video un sērijā šauj raw+jpeg. Ar parastajām 233X kartēm video izslēdzas, ja tā dara.
Publicēts: 20.01.10 09:22
 citēt
MAN IR INTERESE, pat varētu iemaksāt kko :)
Publicēts: 20.01.10 09:25
 citēt
reaktors:MAN IR INTERESE, pat varētu iemaksāt kko :)

Tad, kad tu man 50 1.2 solīto atgādāsi, es tev par velti pastāstīšu- ko tev vajadzētu zināt! :)
Publicēts: 20.01.10 09:46
 citēt
Portreti:
reaktors:MAN IR INTERESE, pat varētu iemaksāt kko :)

Tad, kad tu man 50 1.2 solīto atgādāsi, es tev par velti pastāstīšu- ko tev vajadzētu zināt! :)

zarunāts ;)

starpcitu riit suutu japaanjiem sarakstu un tur ir ieklauti divi 50mm F/1.2L(shoreiz pa iisto) :D bet viens objektiivs LV uzkaveesies manaas rokaas ne ilgaak par 15min :D
Publicēts: 20.01.10 09:47
 citēt
reaktors:
Portreti:

zarunāts ;)

starpcitu riit suutu japaanjiem sarakstu un tur ir ieklauti divi 50mm F/1.2L(shoreiz pa iisto) :D bet viens objektiivs LV uzkaveesies manaas rokaas ne ilgaak par 15min :D

Vispirms atved man abus, lai varu izvēlēties!!!! OBLIGĀTI!!! :)
Publicēts: 20.01.10 10:08
 citēt
jādomā pasaciņa lietuvietim , vinnss jau ilgi gaida to 50mm :D
Publicēts: 20.01.10 10:10
 citēt
reaktors:jādomā pasaciņa lietuvietim , vinnss jau ilgi gaida to 50mm :D

Man pietiks ar 15 minūtēm, vienkārši iebrauc pa ceļam pie tā lietuvieša vispirms pie manis! Elementāri! Jeb tu tagad kaut kādas "pasaciņas par 2 objektīviem un lietuvieti" sāc sacerēt? :D
Publicēts: 20.01.10 10:12
 citēt
nē neko nesaceru!
Publicēts: 20.01.10 10:13
 citēt
reaktors:nē neko nesaceru!

Nu, tad sarunājuši! ;)
Publicēts: 20.01.10 19:57
 citēt
tiiri par filmeeshanu gribi izveidot lekciju? ar video agraak bakstiijos, tagad vairs neinteresee, lekcijas par foto gan.
Publicēts: 20.01.10 20:01 labots
 citēt
Lekcijas tiem, kam nav interneta un līdz ar to nav pieejama googles tante ?

p.s. ja kas - varu noorganizēt lekciju, kā 10 garšīgos veidos pagatavot griķus :P
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):