forum.gif
sigma nikon
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / sigma nikon
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 19.01.10 12:16 labots
 citēt
Blakus topikā tirgo sigmu. Tika aizskarta tēma par ekspo korekcijām. Mana pieredze- divas sigmas(10-20, 28-135), abām bija jāliek mīnus korekcijas. Tas man vienam vai vēl kāds ir saskāries? Uzsveru, interesē nikon lietotāju(canon, olympus diafragmas piedziņa ir objektīvā) pieredze. Salīdzināju uz trijiem aparātiem d40,100,300. Negribas norakstīt uz pieredzes trūkumu, jo ar nikkor(tagad ir 7stikli) problēmu nav.
To ka kamera mēra pie atvērtas un mehāniski piever bildējot cerams zināt:face-smile:. Es domāju ka vaina varētu būt ne gluži precīzā diafragmas piedziņas algoritmā, kas realizēts sigmās. Varbūt man ir nepareizi uzskati, bet tagad praktiski visi stikli ir nikkor made in Japan un kamera strādā korekti.
Padalieties domās-savādāk darbs, mājas nav ar ko parunāt par foto lietām:face-sad:.
Publicēts: 19.01.10 12:19
 citēt
ja jau ir tik daudz stiklu un pieredze bildējot ,gribējas redzēt kādu darbiņu vai piemēru bet nekāāāāāā
Publicēts: 19.01.10 12:39 labots
 citēt
Jolan:ja jau ir tik daudz stiklu un pieredze bildējot ,gribējas redzēt kādu darbiņu vai piemēru bet nekāāāāāā

Esmu licis, bet ir mendele pec kāda laika dzēst ārā. Internetā liku fotkās, bet tās bija ceļojuma bildes, draugiem Latvijā. Pārējās ir tikai paša priekam.
Bet tomēr interesē objektīvu tēma. Ja reiz lieto sigmas tad varētu padalīties iespaidos. Iespējams pērkot no rokas abas reizes man nav paveicies. Bet faktiski visi mani stikli ir pirkti no rokas tepat Latvijā , vai caur internetu Ebay.
Publicēts: 19.01.10 15:40
 citēt
Varbūt ne pa tēmu, man 3 canoni ar jebkura brenda stikliem pārgaismoja, bet tas bija evaluative metering modē. Uzliku c/w un jau 3 gadi kā nav pie kā piekašķēties.
Publicēts: 19.01.10 15:47
 citēt
mans vienmēr liek -EV, jo labāk tumš nedaeksponēts kadrs, nekā izdedzināts un krāsu/faktūras-pazaudēts kadrs. :grimace:
Publicēts: 20.01.10 12:03
 citēt
Nu uz d40 -0,3 praktiski ar visiem jātur viņš mīl pārdedzināt. Iespējams man viņus(sigmas) arī notirgoja, ka nebija gluži riktīgi. Jo laikam citiem ir ok, savādāk gan jau vēl būtu kāds koments. Vispār ja nekļūdos tev bija 10-20, un labs?
Publicēts: 20.01.10 22:42
 citēt
Neesmu saskāries, ka konkrētiem sigmas stikliem tā būtu, bet minētos arī neesmu provējis.Tā ka nevaru būt īsti objektīvs.
Publicēts: 20.01.10 22:45
 citēt
neesmu novērojis, ka tieši ∑-ām atšķirtos / būtu cita korekcija jāliek. iespējams jau ir - nav takš dinamiskā mērīšana. sīkums, bet nepatīkami, ja tā. reizē ar stiklu jāmaina korekcija. :face-crying:
Publicēts: 21.01.10 00:01
 citēt
Stiklus jau kāds laiciņš kā notirgoju. Jaunie īpašnieki, pa muti nav solījuši, tad jau viņiem laikam viss ok:face-smile:.
Publicēts: 21.01.10 22:11
 citēt
man ar tokina 12-24 līdzīgi, pie 12 jāgriež 0.3 plusā, pie 24 0.7 mīnusā.. :big_smile:
Publicēts: 21.01.10 22:58
 citēt
martc:man ar tokina 12-24 līdzīgi, pie 12 jāgriež 0.3 plusā, pie 24 0.7 mīnusā.. :big_smile:

Nu izteikti bija ar sigmu 10-20 bija jāliek -0,7 -1,0, tāpēc jau arī es te rakstu. Tā nemaz nav neliela korekcija:amazing:. Zoomam nebija nozīme. 28-135 nebija tik traģisks, bet liekot pēc nikkor 28-105, vienādos apstākļos, viens gāja normāli otram jāliek -0,3.
Publicēts: 23.01.10 21:55 labots
 citēt
martc:man ar tokina 12-24 līdzīgi, pie 12 jāgriež 0.3 plusā, pie 24 0.7 mīnusā.. :big_smile:

tas, ka ir fikseets F4 diafragmas atveerums nenoziimee to, ka pie dazjaadiem diapazoniem gaismu vienaadi laizj iekshaa, tas vareetu buut daljeejs izskaidrojums exp. kompensaacijas iipatniibaam

mana pieredze-jo gaishaaks fiksfokaalis un vairaak atveerta diafragma, jo vairaak uz miinusiem jaaliek, piemeeram, 50mm pie f1.4 /-1.5/, pie f8 /+-0/
Publicēts: 24.01.10 10:19 labots
 citēt
Uz D40 ir sigmas 30/1,4 un 50-150/2,8. Līdzīga aina ir matrix režīmā, tātad visās varioprogrammās, izņemot Macro. Lietojot A režimu ar expas mērīšanu centrā vai punktā gadās gaismas, kuras jākoriģē. Režīmam M vizierī ir expo skala, visas kārtis rokās! :face-smile:Ļoti pietrūkst Live view, expu un WB piregulēt pec bildes ir daudz ātrāk un ērtak, kā veicot kontrolkadrus.:face-sad:
Publicēts: 30.01.10 20:59
 citēt
martins_goncars:

tas, ka ir fikseets F4 diafragmas atveerums nenoziimee to, ka pie dazjaadiem diapazoniem gaismu vienaadi laizj iekshaa, tas vareetu buut daljeejs izskaidrojums exp. kompensaacijas iipatniibaam

mana pieredze-jo gaishaaks fiksfokaalis un vairaak atveerta diafragma, jo vairaak uz miinusiem jaaliek, piemeeram, 50mm pie f1.4 /-1.5/, pie f8 /+-0/

iespējams, tikai loģiski spriežot pie 12mm tātad lielāka leņķa būtu vairāk gaismas jāsaņem nekā pie 24mm, tātad itkā vajadzētu - pie 12mm un + pie 24, bet nekā, viss otrādi...
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):