Kādā citā tēmā iesākām ar smartinu runāt par foto. Tā radās ideja izveidot tēmu par 24h topa bildēm. Šodien ap divpadsmitiem apskatīju minēto topu un izvēlējos no tā dažas bildes: - Marchello - www.fotoblog.lv... ... - La4i - www.fotoblog.lv... ... - itaeta - www.fotoblog.lv... ... - daiga_a - www.fotoblog.lv...... Uz fikso skatot. Iespējams, ka vēl kādu varētu piemest, ja apskatei veltītu vairāk laika, bet arī par katru no augstāk minēto varētu kādu vārdiņu bilst, kas patīk, kas nē, varbūt cits kadrējums. Teiksim, daigas bilde - man pārāk pelēks, kontrasts par niecīgu, bet kompocizionāli patīk ... Tas vismaz ir tās, kuras no 24h topā šobrīd uz vispārējā fona - kā lai to saka, izceļas manā vērojumā. Ir arī vairākas jaukas ziemas bildes, bet ar to masveidību, kādas tās šeit ielido, atsit patikšanu tās vērot ... Bez tam šis tops ir dinamisks. Ja ap 12.00 dienā šis bildes ir topā, tad pēc 3-4 stundām parādīsies jaunas un minētās vairs nebūs. Vēl gan jāpadomā, kurā mirklī bildes skatīt ... Smartins - gaidu Tavas 4-5 izvēlētās bildes. Ja nu būs laiks, tad varam par kādu no tām vairāk parunāt ...
Beidz cepties! Ja vērtējumu formulā tiek izmantots gadījumu skaitļu ģenerators, tad nekādu loģisku izskaidrojumu Tu šeit neredzēsi. Kā jau Eliks teica, gaidām Gļuku lai novērš gļukus.
Eltons:Beidz cepties! Ja vērtējumu formulā tiek izmantots gadījumu skaitļu ģenerators, tad nekādu loģisku izskaidrojumu Tu šeit neredzēsi. Kā jau Eliks teica, gaidām Gļuku lai novērš gļukus.
es gan sapratu, ka Vilberto šeit negrib cepties, bet gan analizēt bildes
Eltons - ja sāksi spamot šeit un nepieminēsi savu izvēli, jopcik ar ārā, kad satikšu, tad no bārdas izraušu 5 matus ... .. Bet nu labi spamojiet, bet ar mēru, es eju off. Man vēl cits kas darāms ... .. Labu ideju jau saknē grib nocirst, spampirtnieku banda ...
Vilbero.. kapeec gan neizveerst diskusijas zem bildeem.. vienojaties, kuras veelaties kopiigi apspriest, un dragajat.., manuprat, vertiigaak bilzju autoriem.., shis var viegli paslideet garaam..
Eltons:Beidz cepties! Ja vērtējumu formulā tiek izmantots gadījumu skaitļu ģenerators, tad nekādu loģisku izskaidrojumu Tu šeit neredzēsi. Kā jau Eliks teica, gaidām Gļuku lai novērš gļukus.
es gan sapratu, ka Vilberto šeit negrib cepties, bet gan analizēt bildes
Tad lai analizē bet nepiemin Topus, Reitingus un Koeficientus, kas balstīti uz nejaušības ģenerētiem skaitļiem. Matemātiskai analīzei un statistikai ir jābalstās uz precīzu zinātni.
La4i:Vilbero.. kapeec gan neizveerst diskusijas zem bildeem.. vienojaties, kuras veelaties kopiigi apspriest, un dragajat.., manuprat, vertiigaak bilzju autoriem.., shis var viegli paslideet garaam..
Varbūt. Ieleikam linku šeit un analīzi izvēršam zem bildes?
smartins:Varbūt. Ieliekam linku šeit un analīzi izvēršam zem bildes?
Protams, var arī zem bildes, bet ir daži bet: - diskusija var ietekmēt skatītāju vērtējumu, jo citi sāks lasīt komentārus; - komentāri zem bildes jaucās ar vērtējumiem. Tagad gan iespējams atbildēt uz komentāru, taču nav iespējams citēt komentāru vai tā daļu, tādejādi norādot, uz ko konkrēti tiek atbildēts; - ja autors izdzēsīs bildi, tad komentāri arī pazudīs; - un šeit galvenā tēma, vismaz man - apskatīt pēdējās pievienotās bildes 24h stundu topā ap 12 dienā un no tām izvēlēties dažas un to piefiksēt ...
Eltons: Tad lai analizē bet nepiemin Topus, Reitingus un Koeficientus, kas balstīti uz nejaušības ģenerētiem skaitļiem. Matemātiskai analīzei un statistikai ir jābalstās uz precīzu zinātni.
Eltons - drīkst es darīšu, kā es vēlos - ar vai bez topiem, reitingiem un koeficientiem, utt. ...
Nesen mums bija tikšanās pie Andreja Granta. Un tur skatot atnestās bildes, izskanēja interesantas domas. Pēc Granta domām - bildēm nevajag nosaukumus. Pieminēju, ka tā pēc M.Kundziņa domām, esot zināmā mērā atslēga par to, ko autors ir gribējis pateikt un var palīdzēt skatītājam ieraudzīt to, ko tas nav pamanījis. Katrā ziņā Kundziņš savā seminārā norādīja, ka nosaukums nav vienkārša padarīšana un jālieto apdomāti. Savukārt Grantam jautāju, vai ir kāds labāks variants bez nosaukuma, jo kā gan var runāt ar autoru par bildi, kurai nav nosaukums klāt? Grants izteicās - tad bildes var numurēt ... Smartins - Tavā galerijā daudzām bildēm ir pievienotas ***. Ja es tagad teikšu - parunāsim par ***, vai Tu sapratīsi, uz kuru bildi *** aatiecas? Ja es savukārt Tev teikšu - parunāsim par bildi ar nosaukumu - Anete, Ilze, Mistērija vai Kārtējais saulriets - tas taču būs diezgan viennozīmīgi, vai ne? Ja Tu saliksi bildēm ciparus vai skaitļus, tad protams var runāt par tavu 18., 23. vai 49. bildi. Mans viedoklis ir tāds: ja ir iespējams, tad tomēr pievienot bildei nosaukumu un tas atbilst tikai vienai bildei. tas tik tā - imho. Katrs var darīt kā pats vēlas - nosaukt, nenosaukt bildes. Šis viss tikai ievadam. Tagad ņemam Ojaars bildi. Nosaukums: Pretrunas, Jā vai nē! Kāda gan ir tā pretruna - sēdēt uz asfalta? Gaidīt auto tuvojamies? Modelei novilkt kreklu un sēdēt kailai uz asfalta? Mhmm - kas gan ir autora domātā pretruna? ...
Tagad ņemam Ojaars bildi. Nosaukums: Pretrunas, Jā vai nē! Kāda gan ir tā pretruna - sēdēt uz asfalta? Gaidīt auto tuvojamies? Modelei novilkt kreklu un sēdēt kailai uz asfalta? Mhmm - kas gan ir autora domātā pretruna? ...
Īestenībā, šai bildei nosaukumu pat neizlasīju. Nezināju kāds tas ir līdz brīdim, kad izlasīju šo Tavu komentāru. (dīvaini, ne?) Bet bilde iepatikās, tāpēc šeit arī ielinkoju.
Vilberto:Smartins - Tavā galerijā daudzām bildēm ir pievienotas ***. Ja es tagad teikšu - parunāsim par ***, vai Tu sapratīsi, uz kuru bildi *** aatiecas? Ja es savukārt Tev teikšu - parunāsim par bildi ar nosaukumu - Anete, Ilze, Mistērija vai Kārtējais saulriets - tas taču būs diezgan viennozīmīgi, vai ne? Ja Tu saliksi bildēm ciparus vai skaitļus, tad protams var runāt par tavu 18., 23. vai 49. bildi.
Pats ar nosaukumu gudrošanu īpaši neaizraujos, manā galerijā ir piecas bildes ar nosaukumu Ilze, pavisam trīs dažādas Ilzes bildētas.
nosaukums vai nu ir uzreiz, vai nav...pēc tam, ja funktierē, iznāk tāda pievilkšana. kādreiz pionieru foto pulciņos, nosaukums bija obligāta prasība, audzināšanas nolūkos, lai kontrolētu ieceres atbilstību darbam... mana attieksme pret nosaukumiem ir ironiska. citreiz labāk bez...
negatIvs:nosaukums vai nu ir uzreiz, vai nav...pēc tam, ja funktierē, iznāk tāda pievilkšana ...
Tā lielākoties arī notiek. Sāc gatavot bildi, apstrādāt un bāc - nosaukums jau lido. Bet vēl attiecībā par Ojaars bildi. Grants tikšanās reizē norādīja, ka viņs un viņa skolnieki ir tādi kā fotodokumentāļisti - praktiski nav nekākas režijas un apstrāde arī minimāla. Tagad es neizklāstīšu, bet sākas diskusija par režiju, režisoru (domāts fotogrāfs vai fotogrāfētājs) un teātri. Vai skatot Ojaara bildi var padomāt, ka tā meitene ir tāpat vien apsēdusies un iegrimusi pārdomās par pretrunām? Kaut kā neizskatās. Bez tam pretrunām jau tiek dota atbilde - jā vai nē. Tiklab pretrunas jā un nē varianta varētu būt: augstu vai zemu - gulēt vai sēdēt - sēdēt vai iet - gaidīt vai iet - smieties vai raudāt ... utt. Piemēram, daigas vai La4i arī parādās cilvēks. Taču vai šeit ir kāda režija? Var pieņemt, ka La4i ir sarunājuši kādu omīti, lai tā iet kāpņu virzienā, kur novilkta ķēde, ka augstāk vairs netiek. Šeit ir laba dzīves pretruna - vecums un kāpnes augšup, bet ar ķēdi. Ja La4i tiešām veidoja režiju, tad ļoti smalka un skatītājam tā nav pamanāma. Gluži l'dizģi ir daigas bildē - tālumā cilvēka siluts ar priekšplāna ritmu, laikam kāda tilta margas. Šeit pilnīgi var pieņemt, ka nav nekādas režijas, taču notiek ši te spēle starp tilta margām un tālumā esošo siluetu. Tā īsumā šodien viss. Tiekamies rīt ...
Lacene vakar atcereejaas priexsstaastu tam tantukam. Biju pirrmoreiz izvedis pasauli apluukot ieruupeto 50mm 1,4.. atgriezaamies no juurinjas.. piestaajaam pie Skajendmoora.., nu, a tur.. duris lejaa automaatiskas.. ij.. virinas turpam shurpam, tantuxs, taac kaa sabijies un apstaajies aaraa naakot. (Es nostaaki biju, ve pie auto).. Nu, un Laacene piedaavajaas paliidzeet, un tad tantux, ta, apnjeemiigi paarsoljoja paklaajiem un aizcjapoja pa trotuaariiti.. taa ij bildiite radas,. Tas taa.. contexsta..
Vilberto, palasot Tavu analīzi, atcerējos savu vidusskolas literatūras skolotāju, baigā bāba bija, visa klase viņu ciest nevarēja. Atļaušos piezīmēt, ka mācījos klasē ar matemātikas novirzienu. Vobšim, notiek stunda, učene noliek uz galda trīs akmeņus un jautā klasei: "Kādas izjūtas jūs pārņem, skatoties uz šiem akmeņiem?" Es tā sēžu, domāju... Kādas vēl izjūtas?... Varētu paņemt vienu notiem akmeņiem un iemaukt učenei pa galvu, lai miers...
smartins:Vilberto, palasot Tavu analīzi, atcerējos savu vidusskolas literatūras skolotāju, baigā bāba bija, visa klase viņu ciest nevarēja. Atļaušos piezīmēt, ka mācījos klasē ar matemātikas novirzienu. Vobšim, notiek stunda, učene noliek uz galda trīs akmeņus un jautā klasei: "Kādas izjūtas jūs pārņem, skatoties uz šiem akmeņiem?" Es tā sēžu, domāju... Kādas vēl izjūtas?... Varētu paņemt vienu notiem akmeņiem un iemaukt učenei pa galvu, lai miers...
+++
Vilberto:
negatIvs:nosaukums vai nu ir uzreiz, vai nav...pēc tam, ja funktierē, iznāk tāda pievilkšana ...
Tā lielākoties arī notiek. Sāc gatavot bildi, apstrādāt un bāc - nosaukums jau lido. Bet vēl attiecībā par Ojaars bildi. Grants tikšanās reizē norādīja, ka viņs un viņa skolnieki ir tādi kā fotodokumentāļisti - praktiski nav nekākas režijas un apstrāde arī minimāla. Tagad es neizklāstīšu, bet sākas diskusija par režiju, režisoru (domāts fotogrāfs vai fotogrāfētājs) un teātri. Vai skatot Ojaara bildi var padomāt, ka tā meitene ir tāpat vien apsēdusies un iegrimusi pārdomās par pretrunām? Kaut kā neizskatās. Bez tam pretrunām jau tiek dota atbilde - jā vai nē. Tiklab pretrunas jā un nē varianta varētu būt: augstu vai zemu - gulēt vai sēdēt - sēdēt vai iet - gaidīt vai iet - smieties vai raudāt ... utt. Piemēram, daigas vai La4i arī parādās cilvēks. Taču vai šeit ir kāda režija? Var pieņemt, ka La4i ir sarunājuši kādu omīti, lai tā iet kāpņu virzienā, kur novilkta ķēde, ka augstāk vairs netiek. Šeit ir laba dzīves pretruna - vecums un kāpnes augšup, bet ar ķēdi. Ja La4i tiešām veidoja režiju, tad ļoti smalka un skatītājam tā nav pamanāma. Gluži l'dizģi ir daigas bildē - tālumā cilvēka siluts ar priekšplāna ritmu, laikam kāda tilta margas. Šeit pilnīgi var pieņemt, ka nav nekādas režijas, taču notiek ši te spēle starp tilta margām un tālumā esošo siluetu. Tā īsumā šodien viss. Tiekamies rīt ...
es Tev Vilberto pateikshu kaa taada bilde kaa Oaaram var rasties: Tu vienaa mirklii sajuuti, ka gaisaa kaut kas ir - iipasha gaisma, fiilings un tad var jebko jebur nosedinaat un sanaaks. bet to nevar izplaanot.
smartins: Es tā sēžu, domāju ... Kādas vēl izjūtas? ... Varētu paņemt vienu notiem akmeņiem un iemaukt učenei pa galvu, lai miers ...
Cik Tu agresīvs - ka tik pa galvu iedot ... Labi, ka mēs tikai par virtuālām bildēm runājām ... ar tām pa galvu nesadosi ... Nu tā - vecīt, kādas sajūtas Tevi pārēnm skatoties 24h topa bildes? ...
Laciz: Tu vienaa mirklii sajuuti, ka gaisaa kaut kas ir - iipasha gaisma, fiilings un tad var jebko jebur nosedinaat un sanaaks. bet to nevar izplaanot.
Ja par sajūtām, tad par tām. Kādas sajūtas Tevi pārņem, lasot Ojaara bildes nosaukumu un vērojot bildi? ... Ojaars, 18.01.2010, *Pretrunas. Jā vai nē!*: - www.fotoblog.lv... ...
Laciz: Vilberto - nekaadas. Es nosaukumus bildeem nekad nelasu.
Kā tad ir ar filmām, grāmatām, teātra izrādēm, dziesmām? Tur nosaukumus nekad nelasi. Hehe - redzēji 5. filmu, izlasīji 27. grāmatu, noskatījies 17. izrādi, noklausījies 9. simfoniju un 138. dziesmu? ...
Skatos, Tevi arī Auroras bildes ieinteresējušas. macart bilde interesanta, bet aplūkojot mazās bildītes, nebūs man iekritusi acīs. incognito arī laba, bet negribējās šeit pārāk daudz meitukus linkot, ar trijiem pietika. Shnircks, man domāt, bišk pārcenties. Īpaši izceļas acis, izskatās tā kā ne viņas.
A ziemas skatus es principā laidu garām, pārāk daudz viņu, lai visus varētu apskatīt. Bet par tiem, ko esi pievienojis. Kreimenes bilde nepatīk, pārāk pelēka visa bilde. Pārējās trīs tādas lietojamas, bet sajūsmā neesmu. Labākā no četrām, man šķiet KrusC bilde.
Vai Tu par šo: www.fotoblog.lv... ... Mjā, ko lai saka - vertikālās līnijas fonā, acis un skatiens, apstrāde, roku izvietojums, nosaukums ... Tuvojas 13.00, tāpēc tikai īsu brīdi vēl es šeit, bet šo portretiņu varētu paķidāt ...
Smartins - pieminētās bildes ir tās, kuras no tiem sīkattēliem piesaistīja uzmanību. Apskatot lielās, nu jā - uzreiz nevaru teikt, ka būtu kāds izcils favorīts. Ja sanāks laika, varbūt vēlreiz vakarpsuē atgriezīšos pie kādas no augstāk minētām, bet tagad jāskrien citos darbos. Nu tad - ziemas priekā ...
es jau schnirckam pateicu visu ko domaaju par sho bildi .... bezjeedziigi paarshopots VISSS. Shii bilde var patikt tikai taadiem kaa Gudris ... tb pixeljdraazeejiem ....
nav ne vainas tai bildei- nevajag jau vienmēr atbaidošu naturālismu ( var jau citur redzēt ka un kā arī to meiteni var sabojāt). Jūs krāsas neredzet, noskaņu nejūtat?
aitinaa:nav ne vainas tai bildei- nevajag jau vienmēr atbaidošu naturālismu ( var jau citur redzēt ka un kā arī to meiteni var sabojāt). Jūs krāsas neredzet, noskaņu nejūtat?
Īstenībā, nav tik traģiski, kā daudzi mālē, bet kaut kas īsti nav kā vajag.
aitinaa, tas vaajpraata plastmasiigums aizeeno visas kraasas!!! pie tam man tas izteikti dzeltenais saiastaas ar nemaakuliigu W/b ... Pie tam - modele ir tajaa vecumaa, kad nu nekas nav jasleepj ar to plastmasiigumu! A kaada noskanja? stiivi noseedinaata ar atbaidoshi aukstaam baltaam aciim ....