jautajums tāds: > ja bildēju kkādu ainavu manual režīmā man fokusu iestatīt centrā vai atstāt autofokusā > un vel nesaprotu ja es bildēju A-dep viņam ka fokusē ir visi 9 fokusa punkti to uz manual režīmu tā nedabū
gucits:jautajums tāds: > ja bildēju kkādu ainavu manual režīmā man fokusu iestatīt centrā vai atstāt autofokusā > un vel nesaprotu ja es bildēju A-dep viņam ka fokusē ir visi 9 fokusa punkti to uz manual režīmu tā nedabū
Atver SAVAS KAMERAS manuali un tur katram konkretam "Gadzetam" aprakstsits uz kadu ikoninju jaliek ja bilde 'Skuķi , puķi , Kalnu"
gucits:jautajums tāds: > ja bildēju kkādu ainavu manual režīmā man fokusu iestatīt centrā vai atstāt autofokusā > un vel nesaprotu ja es bildēju A-dep viņam ka fokusē ir visi 9 fokusa punkti to uz manual režīmu tā nedabū
Bildē, bildē uz A-DEP, nekāda vaina, gan priekšplāns gan tālāk būs fokusā. Tik no statīva, jo nezināsi, cik slēdzi izrēķinās. Autofokuss iestādās uz objektīva (vai rokas). 9 punktus iegūst, nospiežot mazo + podziņu un ar ripu iestādot cik un kur vajag. Un tā tālāk stingri pieturoties pie jūzermanuāļa. Lai veicas!
Eltons laikam saprata manu domu, jā lai vis būtu fokusā, vienīgais kad Ml režīmā uzlieku visus punktus nu tākā auto fokus skaitas laikam tad kad spiežu pogu viņš izvēlas to vietu ko var skaidri saskatīt bet atšīrība starp a-dep ir tāda ka tur uzreiz visi fokusa punkti šance, neķer nekur tuvāko vai labāko. Tādu fīču uz Mrežīma var dabūt???
gucits:Eltons laikam saprata manu domu, jā lai vis būtu fokusā, vienīgais kad Ml režīmā uzlieku visus punktus nu tākā auto fokus skaitas laikam tad kad spiežu pogu viņš izvēlas to vietu ko var skaidri saskatīt bet atšīrība starp a-dep ir tāda ka tur uzreiz visi fokusa punkti šance, neķer nekur tuvāko vai labāko. Tādu fīču uz Mrežīma var dabūt???
Tieši[/url] tā, iesākumam. Un, kamēr tas visas DOF formulas netiks iemācītas no galvas, nemaz nedrīkst iet tālāk. līdz formulām obligāti nav jātiek, pietiks, ja izlasīs, no autoratīva avota, vienu teikumu par diafragmas ietekmi uz asuma dziļumu, jo džeks taču manuālajā režimā grasās bildēt, kāds vēl A-Dep vajadzīgs...
Nofokusē (ar AF vai manuāli) objektīvu uz kādu punktu, kas atrodas ~ 2.5 - 3.0 metru attālumā. Slēdz AF ārā. Bildē. Pie diafragmas 11/f asumā būs visi objekti sākot no 1 metra līdz bezgalībai. ... ak jā - ja FL ir 18 - 20 mm... ... www.dofmaster.com...
Asumam dziļums var būt tikai viens. Jo lielāka matrica, jo mazāks asuma dziļums. A-DEP tevi neglābs- ne jau fokusa punktu skaits nosaka asuma dziļumu, bet gan reālais fokālais attālums un diafragmas vērtība! Ja gribi, lai viss būtu ass, tev ir jāpērk fočuks ar mazu matricu- ziepis vai arī jāfotogrāfē ar mazāku fokālo attālumu (platāku objektīva skata leņķi) un pievērtāku (pēc iespējas) diafragmu.
A-DEP tikai CENŠAS izejot no fokusā iespējamo objektu skaita un attāluma starp tiem PIEGRIEZT diafragmu līdz tādai vērtībai, lai tie visi trāpītu asuma dziļumā. Ja tas OPTISKI nav gadījumā iespējams, tad neko darīt- asumā būs tikai tik liela telpas daļa, cik to pieļauj objektīvs optiski, izejot no diafragmas vērtības un fokālā attāluma.
Esmu mazliet pameegjinaajis to A-dep reziimu, nepatika, rezultaataa, iisti asumaa nebija nekas. Kaarteejaa digitaalaa nelietojamaa fiica. Nav probleemu fotografeet AV (M) reziimaa un izejot no gaismas apstaakliem lietot statiivu jeb nee. Pa pusei Piespiezot pogu tu jau redzi kurss automaatiskais fokusa punkts nostraadaa, je nepatiik parfokuseejies, jeb paarslleedzies uz manuaalo reziimu. Patiesiibaa nav ko te 4atot, bet ej bildee visos reziimos un tad seedi un analizee.
hm...kaadreiz uz objektiiva bija redzama asuma zona jebkurai diafragmai, man pat tagad taada ir gan uz heliosa gan nikora... ja ir mazliet izteeles telpaa un laikaa, tad shitam jau nu tok buutu jaabuut asiniis.... it sevishkji ja runaajam par ainavaam... sameeraa plats stikls, asuma zona milziiga, pie 8 jau buus no kaadiem 10 metriem liidz bezgaliibai - es vispaar nesaprotu par ko topiks................................................................ piemeera, shad tad ko nobliezhu ar mir20, uz kropa tas reaali ir 36. pie f8 ja staav uz bezgalibu, tad asas ir visas bildes saakot no kaadiem 5 metriem. tas kas tuvaak, tas laikam uz klasiskaam ainavaam neattiecas. varbuut topika autoram ir kaadas specifiskas veelmes attieciibaa pret ainavaam... vot taa ir - iedod tik cilveekam kaudzi fokusa punktus un digitaalas fiichas.... labi ka vismaz nav veel diskusijaa iesaistiiti iipashie digitaalie zuiki
Laciz: kaa tajaa dziesmaa - un saakas viss no gala...
Jāizsakās ir cilvēkiem saprotamā valodā, nevis sākumā jāsaka, ka asuma dziļums neatšķiras, un pēc tam jāmēģina ieskaidrot kaut ko par reālajiem ziepju fokālajiem attālumiem. Vēl jo vairāk, ka tiem parasti virsū stāv rakstīti "ekvivalentie 35 mm fokālie attālumi". www.letsgodigital.org... Nu, kur šim ir fakin 28mm!!!!!!!!???????
Protams, ka vajag! Tu taču negribi būt vienīgais, kurš visu māk?
zini, man laikam pofig..... ja man cilveeks kaut ko paprasa par fochikiem un es ar paaris kontroljautaajumiem saprotu, ka cilveeks domaa megapikseljos un fiichu daudzuma kategorijaas, tad piedaavaaju pafotografeet ar zenit-e vai arii pasuutu d.
Portreti:
Protams, ka vajag! Tu taču negribi būt vienīgais, kurš visu māk?
zini, man laikam pofig..... ja man cilveeks kaut ko paprasa par fochikiem un es ar paaris kontroljautaajumiem saprotu, ka cilveeks domaa megapikseljos un fiichu daudzuma kategorijaas, tad piedaavaaju pafotografeet ar zenit-e vai arii pasuutu d.
Laciz:ini, man laikam pofig..... ja man cilveeks kaut ko paprasa par fochikiem un es ar paaris kontroljautaajumiem saprotu, ka cilveeks domaa megapikseljos un fiichu daudzuma kategorijaas, tad piedaavaaju pafotografeet ar zenit-e vai arii pasuutu d.
Nuuuu...tu esi kruts!
nezinu... man foto ir triis parametri - konkreeta objektiiva speejas, gaismas noskanja un fotografeejamais subjekts. viss paareejais ir pikseljdraashana, kaa miili pats teikt.
negatIvs:laikam tomēr vēl pastāv viedoklis, cik fokusa punktu darbībā, tik punkti bildē fokusā
negatIvs:laikam tomēr vēl pastāv viedoklis, cik fokusa punktu darbībā, tik punkti bildē fokusā
Tā domā vairums iesācēju.
a Tu juuties kaa mesija paliidzeet vairaakiem miljardiem iesaaceeju? ziepi var nopirkt pa 50 latiem un saakt uzdot jautaajumus forumaa vispaar nemaksaa neko....
gudri, neaizmirsti, ka Tu pats esi pateereetaajsabiedriibas maarketinga upuris. bildeet zakjus ir kruta. zakji grib bildeeties. olimpus vislabaakais... Tu to visu esi nopircis un tagad atrazho klishejas.
Laciz:gudri, neaizmirsti, ka Tu pats esi pateereetaajsabiedriibas maarketinga upuris. bildeet zakjus ir kruta. zakji grib bildeeties. olimpus vislabaakais... Tu to visu esi nopircis un tagad atrazho klishejas.
un ko Tu iesaki ? bildet to kas nevienam nepatīk ?
Apmēram.. Iepatiktināt (no vārda patikt) cilvēkiem to, par ko neviens nenojauš
Laciz:gudri, neaizmirsti, ka Tu pats esi pateereetaajsabiedriibas maarketinga upuris. bildeet zakjus ir kruta. zakji grib bildeeties. olimpus vislabaakais... Tu to visu esi nopircis un tagad atrazho klishejas.
un ko Tu iesaki ? bildet to kas nevienam nepatīk ?
izdomaa pats kaut ko. kameer Tu atrazhosi pienjeemumus tikmeer no tiem aaraa netiksi. neviens Tavs pupsiks nebuus augstaak par kaut ko shaadu www.fotoblog.lv... bet taa Tu nevari - jo tas ir jaasajuut, a sajuutu tev nav.