Sveiki . Es griežos ar jautājumu par to ko varētu paņemt no objektīviem kita vietā , ne pārāk dārgu , 50mm tikai no 1.4 , jo nau 1.8 ar AF-S , nu vot kko uz to pusi! Pats lietoju Canon 40D , tādēl par Nikoniem tākā ne pārāk interesējos. Draudzenes vietā griežos!
NAGANO:Sveiki . Es griežos ar jautājumu par to ko varētu paņemt no objektīviem kita vietā , ne pārāk dārgu , 50mm tikai no 1.4 , jo nau 1.8 ar AF-S , nu vot kko uz to pusi! Pats lietoju Canon 40D , tādēl par Nikoniem tākā ne pārāk interesējos. Draudzenes vietā griežos!
50 mm uz crop nav baigi neērts fokālais attālums? Ko viņa fočēs ar tiem 50 mm?
var jau ari af-s 35 mm 1.8, bus daudz letaks neka af-s 50 mm 1.4, un par kit objektivu noteikti labaks. Pectam velak var piepirkt garaku objektivu vai ari kadu ar talummainju.
Not_good:var jau ari af-s 35 mm 1.8, bus daudz letaks neka af-s 50 mm 1.4, un par kit objektivu noteikti labaks. Pectam velak var piepirkt garaku objektivu vai ari kadu ar talummainju.
Cilvēks grib portretiem. Tur vajag vismaz ar 85 mm sākt...nevis ar 35!
nezinu, kas tas pa 50 mm pa 400 ls, af-s 50 mm f 1.4 ir apmeram 265 ls redzeets. Bet vispar taisniba ir Portreti, ka ieprieksh jadoma vairak pirms ko pirkt - pats ari nepadomaju un ir D60 Butu vismaz D80 vai D90, butu cita lieta.
anonims_:es dabiju 50mm 1.4 manuaalo un nu looti labs tikai pa 65 ls,,,
Nesaprotu nafig, 18-55 vietā jāpērk 50/1,4? Protams gaismspēja, mazāks asuma dziļums, bet pa velti viņš nav. Man uz d300 ir AF50/1,4, vienīgi kur esmu lietojis ir macro (ar gredzeniem). Uz filmas labs, uz ciparnieka par šauru. Manuālais uz d60? Uz d40 liku E sērjas 50/1,8(40ls), eksponometrs nestrādā, fokusēties uz matstikla normāli nevar, zibenei tikai manuālais režīms. Ja patīk tādi procesi uz priekšu. Protams es nenosaku kas jāpērk, bet nav prātīgāk 18-105? Gan universāls, gan labāks par kitu tomēr būs. 55-200(bez vr) savulaik bija, gods kam gods bildes 10 varētu saskaitīt. Vispār lietoju nikon, bet canonam domāju ir lielāka izvēle ar lētiem stikliem. Un mans atzinums nikonam labas(ērtas) kameras sākas ar d200, d300, var gan manuālos normāli lietot, gan RAW failus var iegūt nekompresētus(salīdzinu ar d80,90), bet tas jau cits stāsts.
+ ivog. Ir D40, portretiem, ielai lieku Sigmu 50-150/2,8. Ja tumšāks,vai telpās - Sigmu 30/1,4. Abi gaišie, faktiski iztieku (savām vajadzībam) bez zipenes - nepatīk plakanas, beztelpiskas bildes, arīl ieku smagumu negribu stiept. Abus tirgoju nost, cena - veikala, atlaide - 25%. stikli ļoti patīk, N/C tādus vispār nepiedāvā. Arī cena demokrātiska. P.S Nikon D40 pircējs gaida, stiklus nevarot, tikai kitu. Pārdodu, jo mainu sistēmu.
Voldemorts:+ ivog. Ir D40, portretiem, ielai lieku Sigmu 50-150/2,8. Ja tumšāks,vai telpās - Sigmu 30/1,4. Abi gaišie, faktiski iztieku (savām vajadzībam) bez zipenes - nepatīk plakanas, beztelpiskas bildes, arīl ieku smagumu negribu stiept. Abus tirgoju nost, cena - veikala, atlaide - 25%. stikli ļoti patīk, N/C tādus vispār nepiedāvā. Arī cena demokrātiska. P.S Nikon D40 pircējs gaida, stiklus nevarot, tikai kitu. Pārdodu, jo mainu sistēmu.