Man jāraksta eseja "Bankas darbinieka matemātisko zināšanu pielietojums", varbūt varat man palīdzēt un pastāstīt kādas tad matemātiskās zināšanas ikdienā izmantojiet?
Ikdienā izmantoju smadzeņu spējas ātri skaitīt skaņas viļņu svārstības, tādējādi kalkulējot skaņu augstumus un izdarot no šiem aprēķiniem loģiskus secinājumus vienkārši runājot - klausos mūziku Tāpat zemapziņā izmantoju attāluma aprēķināšanas algoritmus telplaikā, koordinējot savas kustības... lai ietu no darba mājās, piemēram
Tas nu tā, spama pēc... bankas darbinieki droši vien līdzīgi savas matemātiskās zināšanas pielieto pat neapzinoties...
Iespējams, ka beztēma, bet mani pēdējā laika novērojumi : Bankas darbiniekiem ir gudras programmas un kalkulatori ar čekiem. Viņiem reti kad ir jāpielieto matemātiskās zināšanas. Ja nu vienīgi dodoties pusdienās vai iepirktie sun norēķinoties ar skaidru naudu skaita santīmus.
Andreass:Iespējams, ka beztēma, bet mani pēdējā laika novērojumi : Bankas darbiniekiem ir gudras programmas un kalkulatori ar čekiem. Viņiem reti kad ir jāpielieto matemātiskās zināšanas. Ja nu vienīgi dodoties pusdienās vai iepirktie sun norēķinoties ar skaidru naudu skaita santīmus.
Anekdote: Students, kurš pirms kāda laika pabeidzis augstskolu, satiek savu augstākās matemātikas pasniedzēju. Pasniedzējs sāk iztaujāt, kas un kā, vai kaut kas no viņa macītā dzīvē arī ir noderējis. Students atbilt: - Jā, reiz stiprs vējš man norāva cepuri no galvas un iepūta tieši peļķē. Es ielas malā atradu drāts gabalu, salocīju integrāļa formā un izvilku cepuri no peļķes.
Andreass:Iespējams, ka beztēma, bet mani pēdējā laika novērojumi : Bankas darbiniekiem ir gudras programmas un kalkulatori ar čekiem. Viņiem reti kad ir jāpielieto matemātiskās zināšanas. Ja nu vienīgi dodoties pusdienās vai iepirktie sun norēķinoties ar skaidru naudu skaita santīmus.
Bankas darbiniekiem tā programma ir tikai tad, ja programmētāji spēj saprast, kā tai programmai ir jāstrādā, ja ne tad Bankas darbiniekiem vispirms tiem programmētājiem ir kā maziem bērniem ar karoti šīs lietas mutē jāieliek.. apmēram tā - ja tas ir tā. tad aprēķins tā....... bet ja nopietni, tad Excell ir jāpārzin perfekti, jāmāk taisīt atskaites no datu bāzēm ar Business Object vai citas programmas palīdzību...