forum.gif
RAW
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / RAW
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 21.01.10 22:36
 citēt
Līdz šim nefotagrafēju bildes RAW formātā taču saķu par to lasīt un testēt un iepatikās
ko jūs sakat par RAW formāta bildēm ? bieži lietojat ?
Publicēts: 21.01.10 22:45
 citēt
werwolf:Līdz šim nefotagrafēju bildes RAW formātā taču saķu par to lasīt un testēt un iepatikās
ko jūs sakat par RAW formāta bildēm ? bieži lietojat ?

Citus formatus praktiski nelietoju , ATskiriba DIENA pret NAKTI :):)
Publicēts: 21.01.10 22:56
 citēt
RAW ir ļoti ērts pēcapstrādei atšķirībā no jpg. Pēdējā laikā esmu pasācis fočēt RAW+ lai varētu aplūrēt fočenes windows viewerī :face-smile:
Publicēts: 21.01.10 23:58
 citēt
Gudris:http://www.youtube.com/watch?v=qSB2jP7Awbc

nu tagad man viss skaidrs :D
Publicēts: 22.01.10 02:15
 citēt
A kur to rawu var nokačāt. Izmeklējos pa instalācijas disku nebija, izmeklējos torentos un dc++ neatradu :(
Publicēts: 22.01.10 07:39
 citēt
didams:A kur to rawu var nokačāt. Izmeklējos pa instalācijas disku nebija, izmeklējos torentos un dc++ neatradu :(

Jāpērk atsevišķi. Varbūt rimčikā uz atlaidēm būs.
Publicēts: 22.01.10 08:43
 citēt
RAW foršs ??? Tas ir kā māla pika,var uztaisīt krūzi,bet var arī ...:haha: Protams ka RAW!:face-wink: Tikai ar viņu ir jāstrādā.
Publicēts: 22.01.10 08:51
 citēt
es maxsimaa ar atleidem sapirku rawu.. dikti un daudz :grimace:
Publicēts: 22.01.10 09:01
 citēt
Gandrīz nekad nefočēju raw, izņemot vājos apgaismojuma apstākļos. Man ir importa fočuki.
Publicēts: 22.01.10 09:05
 citēt
Shkjiet, "latgaliitee" redzeeju.. tak cenu gan nejautaaju...
Publicēts: 22.01.10 09:19
 citēt
agraak focheeju RAW bet samērā ātri pieriebās tas postprocess, ja nefochee perversijas un deelj naudas tad var iztikt ar "importa fočuku"©portreti.lv JPG`u outputā protams ja nefočē uz AUTO :D viss atkarīgs no sadomazohizma tieksmes :D :D :D
Publicēts: 22.01.10 10:05
 citēt
Man arī ir importa fočuks, jo Latvijas ražojumu neizdevās atrast :face-grin:
Bet fočēju tikai RAWā un neuzskatu sevi par sadomazohistu, jo, atšķirībā no vairuma bildētāju, ielādei un apstrādei lietoju Lightroom, a tam softam pie kājas - RAW vai JPG, ēd visu ar vienādu apetīti. Vienīgi kompī vietas vairāk aizņem, bet mūsdienās cietie diski pa lēto...
Publicēts: 22.01.10 10:07
 citēt
ivog:Man arī ir importa fočuks, jo Latvijas ražojumu neizdevās atrast :face-grin:
Bet fočēju tikai RAWā un neuzskatu sevi par sadomazohistu, jo, atšķirībā no vairuma bildētāju, ielādei un apstrādei lietoju Lightroom, a tam softam pie kājas - RAW vai JPG, ēd visu ar vienādu apetīti. Vienīgi kompī vietas vairāk aizņem, bet mūsdienās cietie diski pa lēto...

Kādēļ, piemēram, studijā, lai es fočētu rawā? Sevišķi jau ar 5D, kuram jpeg un raw konvertācijai nav būtiskas atšķirības dinamiskajā diapazonā?
Publicēts: 22.01.10 10:24
 citēt
vairāk jau JPEG. Raw'nobildēju kādu pus gadu un tad viens gudrs cilvēks man apskaidroja, ka tā ir lieka laika tērēšana apstrādē. turklāt, ja bildē reportāžu tad nojūgties var ar to raw pārstrādi a būtisks atšķirības nu nekaadas
Publicēts: 22.01.10 10:29 labots
 citēt
Pārsvarā bildēju jepegā, jo parasti daudz maz cenšos tomēr trāpīt uzreiz ar ekspozīciju/wb, lai pēc tam jāveic mazāka apstrāde, līdz ar to vairumā gadījumu RAWs man tik apgrūtinājums. Protams ja zinu, ka vajag/gribu iegūt garantētu rezultātu no kādas situācijas, bet ir kkādi grūti gaismas apstākļi vai kas tāds, ta jau pārslēdzos - lai nu gadījumā varētu kko nedaudz palabot - kgan cik prasē esmu pārliecinājies, tad nekāds brīnumlīdzeklis jau tas RAWs ar nav. Ja bilde nobildējusies dirsā greizi un nepareizi, tad ar RAWu tur neko saglābt ar nevarēs - secinājums: jābildē uzreiz tā, lai nav jāčakarējas ar baigajām apstrādēm.

Drošvien jēdzīgākais ir RAW+lielais jepg, jo tad to RAWU ja viss ar bildēm ir ok, var pēc bildēšanas nahrenizēt (vai otrādi - kādas nu kuram vajadzības), bet atstāt tik tām, kur kkas nogājis greizi bildējot, lai var varbūt kko palabot.
Publicēts: 22.01.10 10:47
 citēt
par to RAW. domāju jāfiltrē, ko bildēt RAWā un ko nē. blogam neko neesmu bildējis RAW, tāpat sadzīves dzīves ainiņas, ja < sakarīga sesija > , tad RAW + jpg, un bieži iztieku RAW nemaz neizmantojot :what:
Publicēts: 22.01.10 10:49 labots
 citēt
nezinot pielietojumu bildei, ir gandrīz bezjēdzīgi spriest par to vai jābildē jpg vai raw. ir gadījumi, kad vajag raw, ir gadījumi, kad tikai jpg vai arī raw + jpg. Lielākais vairums bilžu man top JPG. Dēļ pielietojuma un darba ērtuma. Ja vajag lielu skaitu bilžu ātri atlasīt un apstrādāt, tad raw parasti neder, jo apstrāde ir pārāk lēna. Un tur LR nepalīdzēs
Publicēts: 22.01.10 10:59
 citēt
Kāpēc kad bildēju ravā, viss itkā ir ok, bet kad ielieku vai fotošopā vai laitrūmā tas mistiski sagroza krāsas (ne uz labo pusi) un pazūd viss košums??
Publicēts: 22.01.10 11:15
 citēt
B-Uniq:Kāpēc kad bildēju ravā, viss itkā ir ok, bet kad ielieku vai fotošopā vai laitrūmā tas mistiski sagroza krāsas (ne uz labo pusi) un pazūd viss košums??
tāpēc, ka RAW ir galīgi jēls, neapstrādāts materiāls, kurš satur daudz informācijas, kura šopā jāmāk izvilkt redzamā, vēlamā paliekošajā izskatā.....:what:
Publicēts: 22.01.10 11:18 labots
 citēt
80 % jpeg - 20 % raw.

RAW formātā bliežu tik nakts bildes, sliktos gaismas apstākļos, bildes ar garu expozīciju, un bildes, kuras pretendē uz "mākslas" statusu :) Visos citos gadījumos JPG. + CerambyX, nekāds brīnumlīdzeklis tas nav, ja esi tehniski galiigi slikti nobliezis, tad neko RAWs neglābs.

Reportāžas tikai un vienīgi JPG. Ja saliec pareizi iestatījumus, pēcapstrāde minimāla.
Publicēts: 22.01.10 11:23 labots
 citēt
ak34:Ja vajag lielu skaitu bilžu ātri atlasīt un apstrādāt, tad raw parasti neder, jo apstrāde ir pārāk lēna. Un tur LR nepalīdzēs

Izmanto Canon firmas softu Digital Photo Professional , tas RAW darbojās tikpat ātri kā ar maziņu JPG un ja vaig momentā pārmet JPG / TIF :):) Mes vienmēr dragājām RAW+JPG , tas kas RAW uzreiz iet arhīvā talak ta skatas pēc vajazdības ja ko mazinju tad iet JPG ja kas aapstrada tad tiek apostradats RAW :):) IZMEST lauka VIENMER var pagut a vot PARBILDĒT parasti nevar vai ir ļot sarežģiti a ja IZVILKT var tikai no tā kur KAUTKAS IR :):)
Publicēts: 22.01.10 11:31
 citēt
art.photo-element.ru...
uz raksta beigām ir piemēri, ko var panākt ar raw , ja bildējot ir bijis ne tas labākais apgaismojums.

wervolf, privāto pārbaudi .:)
Publicēts: 22.01.10 11:36
 citēt
negatIvs:
B-Uniq:Kāpēc kad bildēju ravā, viss itkā ir ok, bet kad ielieku vai fotošopā vai laitrūmā tas mistiski sagroza krāsas (ne uz labo pusi) un pazūd viss košums??
tāpēc, ka RAW ir galīgi jēls, neapstrādāts materiāls, kurš satur daudz informācijas, kura šopā jāmāk izvilkt redzamā, vēlamā paliekošajā izskatā.....:what:

es domāju ka problēma ir krāsu profilos, iespējams fočikā un šopā nesapas.
Publicēts: 22.01.10 11:40
 citēt

Nikon?

Gūgle paskaidros...
Publicēts: 22.01.10 11:43
 citēt
Lunis:
ak34:Ja vajag lielu skaitu bilžu ātri atlasīt un apstrādāt, tad raw parasti neder, jo apstrāde ir pārāk lēna. Un tur LR nepalīdzēs

Izmanto Canon firmas softu Digital Photo Professional , tas RAW darbojās tikpat ātri kā ar maziņu JPG un ja vaig momentā pārmet JPG / TIF :):) Mes vienmēr dragājām RAW+JPG , tas kas RAW uzreiz iet arhīvā talak ta skatas pēc vajazdības ja ko mazinju tad iet JPG ja kas aapstrada tad tiek apostradats RAW :):) IZMEST lauka VIENMER var pagut a vot PARBILDĒT parasti nevar vai ir ļot sarežģiti a ja IZVILKT var tikai no tā kur KAUTKAS IR :):)

Man šāda sistēma neder. Man gulēt vakaros pēc sporta pasākumiem gribās, tāpēc ir svarīgs gan bilžu ielādes ātrums, gan atlasīšanas. RAW+JPG ielāde būs vairāk kā 2x ilgāka. Un sporta bildēm kur es to raw bāzīšu? Man par JPG nekādu apstrādi nebabū - tik nokoropoju un eksportēju no Photo Mechanic vajadzīgajā izšķirtspējā.
Publicēts: 22.01.10 11:44
 citēt

Paarbaudi vai fochukaa un programmaa ir vienaads uzstaadiijums - vai nu abos Adobe RGB, vai sRGB
Publicēts: 22.01.10 11:48
 citēt

tāpēc,ka fotoaparāts displejā nerāda raw,bet jpg.
No jpg tiff taisīt būtu dīvaini.
Viss atkarīgs no tā kādiem mērķiem bildes izmantosi.Diezgan bieži nākas nožēlot,ka esmu izdzēsis raw failus,jo pēc laika uz bildi skatos citādi un arī zināšanas par apstrādes iespējām paplašinās.
Publicēts: 22.01.10 13:39
 citēt
RAW+jpg, jo fočēt nemāku un nemācīšos, knipsēju nedaudz un reti, dažām bildēm laika pietiek, ja ievajagas - RAW ļauj kompensēt nemākulību (tikai manu vajadzību robežās, protams).
Publicēts: 22.01.10 14:06
 citēt
par cik pārsvarā bildēju kāzas tad sabildētie jpg faili jau tā aizņēma ļoti daudz vietas tapēc ar pāriešanu uz raw formātu vilcinājos ļoti ilgi. bet kopš bildēju raw nevienu mirkli nēesmu nožēlojis. jo kāzās nevienmēr sanāk laiks tikt galā ar expozīciju nepalaižot garām svarīgus kadrus - tādā ziņa raw ir vienkārsi DZĪVĪBAS GLĀBĒJS. apstrādāju bildes ar lightroom un nekādas čakarēšanās - viss vienkārši un skaisti :face-glasses:
Publicēts: 22.01.10 14:45
 citēt
Aurora_J:par cik pārsvarā bildēju kāzas tad sabildētie jpg faili jau tā aizņēma ļoti daudz vietas tapēc ar pāriešanu uz raw formātu vilcinājos ļoti ilgi. bet kopš bildēju raw nevienu mirkli nēesmu nožēlojis. jo kāzās nevienmēr sanāk laiks tikt galā ar expozīciju nepalaižot garām svarīgus kadrus - tādā ziņa raw ir vienkārsi DZĪVĪBAS GLĀBĒJS. apstrādāju bildes ar lightroom un nekādas čakarēšanās - viss vienkārši un skaisti :face-glasses:

Labāk iemācīties uzreiz pareizi izeksponēt bildi, nevis pēc tam čakarēties!
Publicēts: 22.01.10 14:56
 citēt
bildeju tikai nun vienigi JPG un iepūtiet man :D

viena fotogrāfe forši pateica, Raw ir neparliecinātiem fotogrāfiem un man tik ļoti patīk tas apgalvojums!
esmu bildējusi RAW, ta ka fotogrāfēju lielākoties reportāžas un bildes gribas ātri un tulīt, Raw sevi neattaisnoja..

man filmiņai rawa nebija un arii digitālaijam nav :D
vot!
Publicēts: 22.01.10 14:57
 citēt
Portreti:
Labāk iemācīties uzreiz pareizi izeksponēt bildi, nevis pēc tam čakarēties!
tieš ta!
Publicēts: 22.01.10 15:58
 citēt
+ gudim kā var perfekti noexponēt bildi ar pirmo šāvienu piemēram situācijā kad jaunais pāris no āra ienāk viesunamā un kāpj uz šķīvja.... 2 sek laikā jāpaspēj nomainī WB un expozīcija... protams ja bliez uz P un zipeni ETTL pa purnu tad jau pofig, bet nu es tādā gadījumā labāk izvēlos bildi ar sliktāku WB un neprecīzu expozīciju un pēc tam to izlaboju jo RAW formātā to var perfekti izdarīt nevis bliezu zipeni virsū cilvēkiem :face-kiss:
Publicēts: 22.01.10 16:02 labots
 citēt
ironija - kāzas sāku bildēt arī uz filmiņas - starpcitu pēcapstrādē filmiņa nemaz neatpaliek no RAW jo pie skanēšanas droši var staigāt 3 expozīcijas turp un atpakaļ kas reali pie jpeg nav iespējams nezaudējot informāciju :)

p.s. raw starpcitu arī sauc par "digitālo negatīvu" bet protams neviens neuzspiež neko. katrs jau lai bildē kā grib es tikai izstāstu kā daru es... tā teikt padalos pieredzē nevis spļaudos ar visdegunīgiem komentāriem par to kas jāiemācās un kas ne...:face-wink:

ienāca prātā šitāda štelē - nafig braukt ar ABS es uz ledus ar ātrumiem māku bremzēt.
Publicēts: 22.01.10 16:11
 citēt
+++Aurora:-)
Publicēts: 22.01.10 16:33
 citēt
Aurora, kāzas nekad neesmu bildējism bet nevaru iedomāties kur ir problēma "kad jaunais pāris no āra ienāk viesunamā un kāpj uz šķīvja" nomērīt pareizu ekspozīciju un baltā balansu. Ekspozīcijas kļūdas ir brāķis netakarīgi no tā RAW vai JPG. Par baltā balansu ar dīvaini - ar to man īpašu problēmu dēļ tā ka bildēju JPG nav bijis.

Protams, var bliezt RAW, bet laiks ir nauda un RAW gadījumā laiks ir ilgāks.
Publicēts: 22.01.10 16:39 labots
 citēt
Visu maksimāli saregulēt kamerā pieradu filmu /dipiņu laikā. Tomēr bildēju RAW, paliek iespēja nepieciešamājam korekcijām ACR/PS. Mzliet nesaprotu ideju RAW+JPEG. Ļoti bremzē sērijas! Ja nepieciešams uzreiz atdot/nosūtīt bildi, konvertēju to tieši kamerā.
Art Camp 2009 plenērā - žurnalistikas Guru (Anatoly Maltsev - w.photosight.ru/users/16025) reportus bildējot JPEG, un uzreiz, no aparāta, sūtot uz redakciju štatos.:face-wink: Tur maketētajs visu atrisinot. Firma gan regulāri mainot aparātus uz jaunākajiem modeļiem. Bija, škiet, 1DMarkIV, :face-smile:varbūt Dansiga atceras labāk! Tikai - lidz tādai meistarībai...Divas Pasules gada balvas žurnālistikā! Mazu ieskatu var gūt pievienotajā adresē.
Publicēts: 22.01.10 16:43 labots
 citēt
Tikai RAW. Bildēt jpg redzu jēgu tikai ja nav laika apstrādei, vai jūsu profesionālais aparāts ļauj salikt uzstādījumus kamerā tā lai arā nāk ideāls(pēc jūsu ieskatiem) jpg, un to failu vairs neapstrādāsiet. Jo jpg pieļauj tikai 1 saglabāšanu, otreiz pārsaglabājot kādā softā jau sāk krist kvalitāte, un ar katru nākamo reizi arvien dramatiskāk. Tāpēc dumi ir bildēt jpg un pēcapstrādē, piemēram fotošopā to vēl mocīt, tam der tikai RAW vai 16bit tifs.
Publicēts: 22.01.10 16:47
 citēt
voldemorts, neee - es neatceros ar ko jams fotografeee. jo tas nav Nikon ;-))) es tik nsomeej par vienu komentaaru par reportaazhaam "nu kaada kompoziicija reportaazhaa!??!"...... bet tieshi kolosaalai kompoziicjai es pieversu uzmaniibu Maljceva bildees ...
Publicēts: 22.01.10 16:51
 citēt
ak 34 - nu piemeram tu ieej telpākur ir balti gristi un rozā tapetes - ja tu uzliksi fochika balansu uz flash tāpat tev bus roza pustonji - tapēc jātaisa custom wb un tam nav laika jo tajaa briidi ir jaabilde. un apstrādājot raw failus ar lightroom aiziet identiski tikpat laika kā ar jpg jo nav vajadzibas tos pat konvertēt - faili konvertējas uz jpg vai tiff pie exportēšanas kas uz 1000 aizņem ap 10 min ( ar nosacījumu ja kompim laba operatīva)
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):