Tā kā ir daži fotogrāfi kas darbojas arī ziemā ārā un pat puie visiem -25 , vēlējos pacelt šo tēmu. Par apģērbu kā tādu ir jau vairāk vai mazāk skaidrs, viss jau iegādāts, tur termoveļa, termozeķes, labi zābaki, siltās bikses, jaka... Problēma ar ko saskāros - nevaru atrast jēdzīgus cimdus, pa sakarīgu ciparu, atceros pirms ~5 gadiem nopirku tāda plāna bet laba materiāla cimdus ar kuriem bija labi un ērti bildēt, tagad jamie sadalījušies un nevar atrast jaunus normālus... Kas iekrita acīs bija Windstopper cimdus, bet maksāt par jamiem ~40Ls kat kā negribās... vai ir kādi ieteikumi un risinājumi šajā jautājumā, ko jūs izmantojat?
ar cimdiem laimes speele, ja tiesham grib par pardesmit latiem atrast labus, ar ko var blekja gabalu (kameru rokaa turet) un vel bildet. ja njem kko ubermodernu, es skatitos lai ir goretekss, ti - membranas materials, kas nelaizh ieksha mitrumu, bet ljauj elpot. pats vinjsh gan nesilda ipashi. nu un tam visam bonusaa kko lai ir silti - to jau "pec acs" un sajutam. windstopperi varetu but labi. 40ls par tadiem ar ko var normali bildet nav nemaz tik daudz, es shoziem kad mekleju adas cimdus ikdienai, atradu tikai vienus, kas man patika. 50 ls. paldies, iztikshu.
man ir swix cimdi, plāni, bet pietiekami silti, dažreiz kad dodos pārgājienā un fočiks līdzi tad ņemu divus pārus cimdus, vienus biezos un vienus plānos, kreisajā rokā var visu laiko vilkt biezo cimdu.
ā vēl ļoti noderīgs aksesuārs ziemā vazājoties pa mežiem, pļavām un bieziem sniegiem
bahilas. baigi kruta fīča, ja ir šitādas tad nevajag pat ļoti garos zābakus un pat kautkādā grāvī vai citā slapjumā ja iekrīt ātri noreaģējot var nesaslapināt kājas.
jā, adošas draudzenes ir deficīts :/ arī labu vilnu atrast nav tik īzī - kas tiešām TUR siltumu. Nu un vēl adīšanas knifi. +vilna ir vilna, bet gorteksa odere gan noder. Man tupelēm ir, mitrums iekšā netiek, kamēr nesasmeļas.
Tāds gēlveidīgs maisiņš, kurā saspiežot divas metāla plākstīnes, notiek reakcija, un izdalās siltums (gēl pārvēršas tādā biezākā vielā). Kad izlietots, tad mājās iemet verdošā ūdenī uz pāris minūtēm un ir lietojams atkal.
Nu makšķernieku veikalā (salmo) es sev tur sapirku tieši silto apģērbu un viss tur pat sanāk samērā pa lēto, Piem. termovela tur komplekts 10-15Ls, slēpotāju veikalos ap 40Ls... tas pats ar termozeķēm tur ~ 10Ls a pie slēpotājiem vai gandrā - 15-30ls, tas pats ar zābakiem - siltie zābaki līdz -30 tur maksā ap 50Ls ... Tā kā pašlaik labākā vieta apģērbiem laikam tur. Cimdi gan tur īsti nebija tie... stipri pabiezi..
Manuprāt ideāli foto cimdi būtu vienalga cik biezi (galvenais, ka nesalst), bet tādi, kuriem var atsegt labās rokas īkšķi un rādītājpirkstu (šķiet neko vairāk veiksmīgai kameras operēšanai nevajag - vismaz man) - kkā tādus neesmu redzējis Pašam jāuzada laikam
Nu makšķernieku veikalā (salmo) es sev tur sapirku tieši silto apģērbu un viss tur pat sanāk samērā pa lēto, Piem. termovela tur komplekts 10-15Ls, slēpotāju veikalos ap 40Ls... tas pats ar termozeķēm tur ~ 10Ls a pie slēpotājiem vai gandrā - 15-30ls, tas pats ar zābakiem - siltie zābaki līdz -30 tur maksā ap 50Ls ... Tā kā pašlaik labākā vieta apģērbiem laikam tur. Cimdi gan tur īsti nebija tie... stipri pabiezi..
Copmaņu lietas un sportošanas lietas ir stipri atšķirīgas loģiski ka sportisiem viss ir dārgāks. Fotogrāfam, ja vien viņš nepārvietojas ar maziem pārskrējieniem, piemērotākas ir copmaņu mantas jo tās ir domātas ne pārāk aktīvai atpūtai.
kasparsf, ja fotogrāfs sēž slēpnī, tad derētu copmaņu drēbes, bet pat tad ir problēma - līdz tam parasti ir jāiet un visu nesot var sasvīst.
Goretex vai līdzīgi materiāli palīdz pret mitrumu, ne tikai ziemā, bet svarīgāks šādā laikā ir kārtains apģerbs. Ieskaitot cimdus. Tagad, ja jāiet bildēt, tad parasti velku divus pārus cimdu - iekšējie ir plāni jāšanas cimdi pa pārs latiem nopirkti veikalā pie mana biroja un ārpusē vilnas cimdi - iepriekš izmantoju šaušanas dūraiņus pa pārs latiem no patriota, bet tagad tiku pie īpaši adītiem 1/2 dūraiņiem, kuriem ir atdalīti trīs pirksti.
izmantoju makšķernieku Norfin cimdus, kam atsedzās pirksi. Citus pašlaik nejūtu vajadzību. Pirkti SAlmo daugavgrīvas ielā. Dažriez salst rokas, bet nav tik traki lai neizciestu, tad var aizsegt un sasildīt. Tiesties viņi aizsegti ir pietiekami plāni, lai varētu nospiesto pogu un tas ka uz īkšķa ie iegriezums palīdz, nav pilnībā jāatsedz. Mani apmierina. -30 bildējis neesmu, bet pie -10 lidz -15 nekāda vaina.
Es gan vairāk gribētu zināt kā sasildīt fotoaparāta akumulatorus, jo tie man nosalst ātrāk.
ar 4 bačām pietiek stundai. ļoti forši ka var atvērt pirkstus un kad uzvelk pirkstu kabatiņas atpakaļ tās ir siltas jo sildelementi ir gan virs plaukstas gan virs pirkstiem. visiem paareejiem parastajiem atsedzamajiem tizlums ir taads ka tad kad tie ir atsegti un atsalst pirksti tad uzvelkot atpakal paiet diezgan ilgs laiks kameer pirksti sasalst jo siltums cimda daļā ir pazaudeets.
vieniigais miinus un neertums ir tizli izdomaatais slēdzis un tizli izdomātie vadu garumi un konktati. sledzis drebees mees pats parslegties un kontakts izrauties. bet skoč to atrisina. ideāls risinājums vajag tik bačas līdzi vairākas paņemt un cena 12Ls ar diviem usb AA stravas parveidotajiem ar visu piegādi no ķīnas. tik brīdinu nāks 1 mēnesi
vēl var paņemt šos www.dealextreme.com... un izņemt sildelementu un ielikt savos apavos vai zeķēs. domāju komplektā ar lādējamām bačām nekas lētāks neatradīsies
ar 4 bačām pietiek stundai. ļoti forši ka var atvērt pirkstus un kad uzvelk pirkstu kabatiņas atpakaļ tās ir siltas jo sildelementi ir gan virs plaukstas gan virs pirkstiem. visiem paareejiem parastajiem atsedzamajiem tizlums ir taads ka tad kad tie ir atsegti un atsalst pirksti tad uzvelkot atpakal paiet diezgan ilgs laiks kameer pirksti sasalst jo siltums cida daļā ir pazaudeets.
vieniigais neertums ir tizli izdomaatais slēdzis un tizli izdomātie vadu garumi un konktati.
Ko pa stundu paspēsi? Tagad gaišs ir vairāk kā 6h. Dārgi šitā sanāks. Ja gribas sildīties, tad labāk nopirkt kādus ķīmiskus sildelementus. Dienai pietiek. Pārīti var ielikt zābakos un pārīti cimdos. Būs daudz lētāk
ak34:kasparsf, ja fotogrāfs sēž slēpnī, tad derētu copmaņu drēbes, bet pat tad ir problēma - līdz tam parasti ir jāiet un visu nesot var sasvīst.
Goretex vai līdzīgi materiāli palīdz pret mitrumu, ne tikai ziemā, bet svarīgāks šādā laikā ir kārtains apģerbs. Ieskaitot cimdus. Tagad, ja jāiet bildēt, tad parasti velku divus pārus cimdu - iekšējie ir plāni jāšanas cimdi pa pārs latiem nopirkti veikalā pie mana biroja un ārpusē vilnas cimdi - iepriekš izmantoju šaušanas dūraiņus pa pārs latiem no patriota, bet tagad tiku pie īpaši adītiem 1/2 dūraiņiem, kuriem ir atdalīti trīs pirksti.
Nu iekš salmo speciāli ņēmu jaku un bikses ar membrānas materiālu (tipa goretex, tikai cits), un arī termoveļa jamiem ir tāda kas novada mitrumu nost no ķermeņa, Jaku jau iemēģināju, pie -15 pietiek ar kreklu apakšā un ir silti, un brīvi var kustēties, tas rullē
Tādi adītie dūraiņi, ar atsedzemu priekšu man ar ir, bet gribējās tādus labus un plānus pirkstaiņus, tā ideja par dieviem cimdu pāriem man patika
ar 4 bačām pietiek stundai. ļoti forši ka var atvērt pirkstus un kad uzvelk pirkstu kabatiņas atpakaļ tās ir siltas jo sildelementi ir gan virs plaukstas gan virs pirkstiem. visiem paareejiem parastajiem atsedzamajiem tizlums ir taads ka tad kad tie ir atsegti un atsalst pirksti tad uzvelkot atpakal paiet diezgan ilgs laiks kameer pirksti sasalst jo siltums cida daļā ir pazaudeets.
vieniigais neertums ir tizli izdomaatais slēdzis un tizli izdomātie vadu garumi un konktati.
Ko pa stundu paspēsi? Tagad gaišs ir vairāk kā 6h. Dārgi šitā sanāks. Ja gribas sildīties, tad labāk nopirkt kādus ķīmiskus sildelementus. Dienai pietiek. Pārīti var ielikt zābakos un pārīti cimdos. Būs daudz lētāk
nu katram savi mērķi. vienam visa diena jāsēž un tik vienā brīdī pirksti no cimdiem ārā jāizvelk, citam reportāža 1 stundas garumā -25 salā ar plikiem pirstu galiem jābildē. man gan liekas ar pārlādējamām bačām neko labāku un lētāku neatrast, ja protams jābildē manis pieminētajos apstākļos
Nu nezinu ko jus te sarezgijat ar kkadiem sildelementiem utt, esmu sedeejis -20 gardu salaa uz ledus visu dienu un keris zivis, kur pirksti ir veel piedevaam slapji. Atbilsltoshi cimdi un viss ir ok.
Agrāk lietoju Lovepro Photo Gloves , BET tie taja vairāk uz darba cimdiem velk un nav ērti ja vislaik "Neslīd" roka pa optiķi piemēram . Kautkā reiz Kolēģis atbrauca ciemos un piefiskēju viņam ļoti līzdīgus tiem Photo Gloves tikai "GORE-TEX" ražojuma cimdus The NORTH FACE tie gan ir ideāli lietoju gadus 5 katru dienu bix jau padiluši pat BET SILTI un baig ērti manipulēt , MĪNUS kas ka Latvijā nevienā sporta veikala NAV taduz pat redzējuši EMSU DEVIS kādos 5 ieskaitot Gandru "Paskatities" ka man vaig TIEŠI ŠITĀOS un visi teikuši ka SUPER pet tik "Blīvu" viniem neesot ISSKTĀS aptuveni šādi www.camp4.de... Tik manā gadijumā ir savilcējsiksna virspusē. Skaitās ka tie esot kautkādi Alinistu un sieviešu modelis bet pēc manis šos Briselē sapirkās arī pārējie dzeki esam laimīgi . Maksāja ~50 Eur.
Marchello:Nu nezinu ko jus te sarezgijat ar kkadiem sildelementiem utt, esmu sedeejis -20 gardu salaa uz ledus visu dienu un keris zivis, kur pirksti ir veel piedevaam slapji. Atbilsltoshi cimdi un viss ir ok.
mēs runājam par zivju ķēršanu vai par bildēšanu aukstā laikā ? ja esi ar tiem cimdiem bildējis salā tad dod šurp nosaukumu un cenu !
NU es domaju nez vai bildejot pirksti nosalst vairaak nekaa ķēpājoties vēl papildus pa ūdeni kā tas notiek makšķerējot. Piebildīshu ka parasti mēdz uz ezera iepūst labs vējiņš. Un -20 tādu jūt īpaši. Esmu arī ledusburāšanu bildejis pie -18 un kā zināms burāšana notiek palielā vējā.
Visparastakie VILNAS cimdi ar oderi kam iespejams atsegt 2 pirkstu galus, radiitajpirkstam un ikskim.
Tā kā man tuva ir kalnu slēpošana, tad ar termoveļu un apģērbu principā problēmu nav. Tā kā man sanāk vairāk kustēties, tad arī sporta termoveļa ir noderīga un arī pie -16 nebija problēmu. Tā kā makšķernieku lietas nav bijusi laime mēģināt, tad nevarēšu salīdzināt, bet piekritīšu ak, ka svarīgi ir, lai pa virsu apģērbs ir vairāk kā 1 kārtā, ļoti palīdz.
ak, kādus sildelemntus lieto un kur var dabūt? Esmu meklējusi visādi un kaut kā nav veicies sakarīgus atrast.
Par adītiem cimdiņiem neesmu īpaši augstās domās (tāpat kā par zeķēm), u n ja viņiem pa virsu nav vēju aizturoša kārta, tad vējš tiem pūš cauri un labuma nekāda. Vilnu agrāk izmantoja kā vidējo slani, kuram pa virsu vēja aizturošu ko vajag vilkt. Šobrīd dabīgos materiālus jau stipri reti kad izmanto labos apģērbos (sports, tūrisms utt) dēļ to ne visai piemērotām īpašībam - žūšana, termoizolācija utt. Par kājām līdzīgs stāsts. Ja ir normali zābaki, kas nelaiž cauri mitrumu, tad nopērkot labas zeķes, kaut vai tepat Ceļotajā par 15 ... 20 Ls kājas jau būs siltas www.celotajs.com... + vēl var ielikt iekšā termozoles atbilstosi sava maciņa biezumam, piem. šādas , kurām integreta baterija un pults vadība >www.chainreactioncycles.com... extrēmākiem gadījumiem paredzētas Sealskinz. Tās gan pats neesmu lietojis un savas izjūtas nepateikšu. p.s. nez kāpec bilde te neielikās, bet nu pec linka var apskatīt ir protams arī lētakas zolītes bez elektroniskas vadības un tad nu ir nereāli nosalt. Cimdiņi arī tieši tāpat ir arī apsildamie ar akumulatoriem. Apakšā pavelk otrus plānakus ar ko bildēt, ja biezie sāk traucet, un tad tad pat lētajiem nav ne vainas. Vienīgi tiem cimdiem kuri uz baterijam, bet baterijas/akumulatori ārpusē pie cimda, tiem prātīgāk ir vadus pagarināt un dziļak piedukne paslept aķīšus - ilgak darbosies aukstumā apmēram kā šeit bildē > www.webbikeworld.com... redzeju neta tipa planos sildamos cimdus , liekas ka ar tiem varetu būt ērtak, tad tik siltos ar kādu vindstoperi pa virsu. Bet nez cik viņos ērti bildēt www.brookstone.com...
Wind_Chaser:Tā kā man tuva ir kalnu slēpošana, tad ar termoveļu un apģērbu principā problēmu nav. Tā kā man sanāk vairāk kustēties, tad arī sporta termoveļa ir noderīga un arī pie -16 nebija problēmu. Tā kā makšķernieku lietas nav bijusi laime mēģināt, tad nevarēšu salīdzināt, bet piekritīšu ak, ka svarīgi ir, lai pa virsu apģērbs ir vairāk kā 1 kārtā, ļoti palīdz.
ak, kādus sildelemntus lieto un kur var dabūt? Esmu meklējusi visādi un kaut kā nav veicies sakarīgus atrast.
makshkjernieku veikalos vareeja nopirkt taadus metaala sildiitaajus .... forma uztaisiita taada, ka no rokaam negribaas laist laukaa;-) pildaas ar benziinu un ar vienu uzpildi darbojas stundas 8 noteikti
Wind_Chaser:Tā kā man tuva ir kalnu slēpošana, tad ar termoveļu un apģērbu principā problēmu nav. Tā kā man sanāk vairāk kustēties, tad arī sporta termoveļa ir noderīga un arī pie -16 nebija problēmu. Tā kā makšķernieku lietas nav bijusi laime mēģināt, tad nevarēšu salīdzināt, bet piekritīšu ak, ka svarīgi ir, lai pa virsu apģērbs ir vairāk kā 1 kārtā, ļoti palīdz.
ebay nopirku kasti pa kādiem 10-20 Ls. Mājās varu paskatīties kā saucās
CerambyX:Manuprāt ideāli foto cimdi būtu vienalga cik biezi (galvenais, ka nesalst), bet tādi, kuriem var atsegt labās rokas īkšķi un rādītājpirkstu (šķiet neko vairāk veiksmīgai kameras operēšanai nevajag - vismaz man) - kkā tādus neesmu redzējis Pašam jāuzada laikam
Ir veikalos, pameklee reizeem tirguu ar shitadas lietas var nopirkt
nu nez, man ir pabiezi reusch cimdi, BET var viegli operēt pat ar nelielu mobilo teleponu. Cauri izsalst tikai tad ja ilgi stiepj statīvu pie rokas, i tas pie -20C
Arī esmu no tiem kam copes apģērbs dublējās ar fotoapģērbu!Cimdi?Copes veikalā zem 10 lati,visiem pirkstiem gali nost,bet ar iespēju pārvilkt pāri duraini kas ar ļipučku nostiprināts atlocītā veidā.Obligāti ar speciālu oderīti.Tāpāt termoveļa,pārējais atkarīgs no kustību intensitātes.Ja sēžu slēpnī vismaz aukšdaļas drēbju kārtas ir mugurenēlīdz.