forum.gif
Gleznots Normandijā
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / linki / Gleznots Normandijā
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 23.01.10 20:12 labots
 citēt
Latvijas Nacionālā mākslas muzeja Baltajā zālē (K.Valdemāra ielā 10a, Rīgā) no 22.janvāra līdz 21.martam būs skatāma vērienīga franču glezniecības izstāde "Gleznots Normandijā" (Peindre en Normandie), kurā iekļauti tādu izcilu mākslinieku, kā Kloda Monē, Gistava Kurbē, Žana Batista Kamila Koro un citu darbi.

Izstādē apvienojas dabas noskaņu tēlojumi – jūras piekrastes, lauku un pilsētvides ainavas, žanra kompozīcijas un klusās dabas. Normandija 19.gadsimtā bija reģions, kur mākslinieki varēja patverties no tā laika industriālās vides, kas pamazām sāka attīstīties lielpilsētās. Te pavērās iespēja izjust dabas tuvumu, atraisīt plenēra glezniecības mirkļa tvērumu, krāsu attiecību koloristisko daudzveidību ziemeļnieciskās dabas noskaņās. Līdzās ainavām gleznojumos uzmanību raisījušas arī lauku un zvejnieku ikdienas dzīves norises.

kultura.delfi.lv...
Publicēts: 23.01.10 21:28
 citēt
Tie kas apmeklē muzejus gan jau aizies tapatas , kuri to nedara un nedaris tiem sjis info tapat nestimules to darit:):) BET PALDIES ka pacenties:)
Publicēts: 25.01.10 09:19
 citēt
Droši vien tie būs kara veterāni riteņkrēslos, kas neapmeklē mākslas izstādes. Tas ir saprotams.
Publicēts: 25.01.10 09:59
 citēt
Paldies par info! :face-smile:Noteikti jaaizbrauc. Pēc "Makdonaldu" un citas jenkiju subkultūras invāzijas Rietumeiropas māksla šeit retāk redzama. :face-sad:
Publicēts: 25.01.10 10:31
 citēt
Paldies par inuf! Es te sēžu savā sniega čupā un patiesībā esmu priecīgs, ka man penes klāt labas ziņas.
Publicēts: 25.01.10 10:32
 citēt
Norčam atkal jauns niks! :D
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):