labrīt! Nesen mana īpašumā nonāca šis stikls www.mir.com.my... Nikkor-S Auto 1:1.4 bet interesanti ir tas ka uz mana Nikon d80 uzliekot virsū nevar regulēt diafragmu... var regulēt noņemot nost bez problēmām.. objektīvu dabūju no d700 lietotajā un viņam problēmu nebiju.. dzirdēju teoriju , ka vajag kaut ko pieslīpēt, bet īsti nav sajēga! varbūt kāds var kaut ko ieteikt?
Nez...man ir Soligor stikls, kurš kad noņemts var redzēt kā maini diafragmu, ja uzlieku uz D80 tad grozot diafragmas riņķi nekas nemainas, taču kad esi uzlicis vēlamo f skaitli tad bildejot kamera pati piever...domāju te tiesi tas pats ...pamēgini
domaju ka nav isti taja ta probleema... neavru saprast kas bremzee visu to pasakumu kad leeca ir uz nikona! petam ar koleegi un izmejginamies viss ivsaadi
Bremzēt vajadzētu tam mazajam plastmasas puļķītim pie bajoneta.Tas puļķītis informē aparātu,ka AF stiklam fragmas riņķis ir aizgriezts līdz galam ciet.Ar G sēriju un manuālajiem stikliem puļķītis nekomunicē.Vopšem nenolauz eksperimentējot.
ja pirms tava posta es tieshi to pulkiiti pamaniju,... un piemetu objektivu pie smirgela un nolaidu 5 cm posmu kaukur pus milimetraa.... tagad griezas ok, tikai tada pashiiba viena mala stiklam...