no šitā linka www.insidetheviewfinder.com... , var saprast, ka TR-331 Nikonam, TR- 332 Canonam .... īpaši padziļināti nelasīju, jo man Tildes tante palīdz
par ttl trigeriem runa bija vienā topikā, vēl laiciņu pirms jaunā gada, kādā topikā par < vadiem / trigeriem >, tad arī kāds iemeta pirmo linku, neatceros kurš, bet runa gāja par Canon. tas trigeris varbūt bija cits, nav iekāriena tagad meklēt, bet 100 punkti atceros, ka canon, ar visu cenu
Nikon Mini/Flex: We have made substantial progress on the Nikon ControlTL system and the Nikon versions of the MiniTT1 and FlexTT5. The industrial design, circuit board, and hardware engineering is complete. The remaining development activities are focused on firmware. We are planning several rounds of beta releases over the next few months while we continue to program our ControlTL system for Nikon’s camera and flash operating systems. Firmware development and testing is a very complex process of mapping ControlTL’s advanced functionality to the millions of potential combinations of Nikon camera and flash interactions. Reflecting lessons learned over the past year, we expect the beta period to be longer for Nikon products. This will assure the best possible results. We know that many of you are eagerly awaiting these products and share our goal of producing a great first product release. We will continue to publish product updates to you on a regular basis as it moves toward a finished product.
alvils:
nafig vispār tāda herņa (i-ttl iekš trigera) vajadzīga?
ja tā ttl herņa ir iekšā, tas nevienam nemaisa, vienīgi palīdz......
grūti iedomāties konkrētus gadījumus, kad tā varētu palīdzēt, nevis pist smadzeni... bet cena dēļ tās herņas, kura tipa netraucē, ir normāli uzskrūvēta...
bet priekš kam pirkt par 150 ar herņu, ja var nopirkt par 15 bez herņas? pelni, lai atpelnītu vai lai nopelnītu? jebkurš atradīs pielietojumu 135 latiem, labāku par iztērēšanu herņā, kurai praktiska pielietojuma nav. uz bodija virsū vēl TTL ir šad tad izmantojams, bet ne taču ārējai zibspuldzei, kura novietota nezin kur... fiziski NAV iespējams tas, ka TTLs darbotos precīzi, janu vienīgi viņš spēj nosensorēt precīzu fotoaparāta vietu un aprēķināt nepieciešamo gaismu virzienā, pret kuru pagriezts objektīvs un zibspuldze. bet pat šai gadījumā kontūrgaismas nesazīmē, zibspuldzi citā leņķī nepagriezt. nu nav praktiska tā lietiņa. tikai dārga un viss.
ir man trigeris bez herņas, ir man ttl vads, varu nedaudz salīdzināt....., ja man tās lietas būtu biežāk vajadzīgas, tad 100 punkti nopirktu trigeri ar herņu....
Mandalay:neGudris, vot priekš tā arī ir izgudrots flashmeter paskaties jebkuru normālu tutorial - profiņi tikai to arī izmanto.
tik traki nav... es savu izmantoju pārsvarā specifiskos gaismas apstākļos... ikdienā jau var arī iztikt bez flašmetra. ātruma ziņā sanāk līdzīgi, kā ar kameru tā ar flašmetru ieregulēties...
Mandalay:atšķirība tikai tāda, ka ar flešmetru mazāk nojāsi lampu un kondensatorus
varētu padomāt ka ar flešmetru nevajag zibsnīt... labākajā gadījumā pietiek ar vienu reizi! bet tik pat ar vienu reizi var fočikā pēc histogramas... it sevišķi ja jau uzreiz ar pirmo bez zipsnīšanas vari +/- uzlikt pareizu jaudu....
Tā ka cik garš tik plats. Protams flešmetrs ir super lieta, bet ja man nebūtu, varētu arī bez viņa iztikt...
nu re! lai gan arī praktizēšanas jautājums... kameras ekspometrs jau tāpat parāda, kāda ir situācija, no kā var arī izcināt, ko un kādā mērā jādara ar zibspuldzi. a vot TTL ir mistika, kas VIENMĒR var uztaisīt pārsteigumus. ja bildē ar filmu, vēl jo vairāk - labāk no TTL izvairīties.
nu re! lai gan arī praktizēšanas jautājums... kameras ekspometrs jau tāpat parāda, kāda ir situācija, no kā var arī izcināt, ko un kādā mērā jādara ar zibspuldzi. a vot TTL ir mistika, kas VIENMĒR var uztaisīt pārsteigumus. ja bildē ar filmu, vēl jo vairāk - labāk no TTL izvairīties.
nafig vispār tāda herņa (i-ttl iekš trigera) vajadzīga?
Mani interesē nevis vienkārši ttl, bet HSS ttl. Ja tās tur nav, tad nevajag! Protams, arī M no attāluma ir ērti kāzās, reportāžā, kad asistents nēsā lampu!