fotoblog.lv administrācija nerekomendē iesaistīties darījumos ar "fotokursu" vadītāju vārdā Juris Popovs.
Šis cilvēks vairākkārtīgi ir parādījis savu nelīdzsvaroto attieksmi pret apkārtējiem un joprojām neliekas mierā izrādot savu nicinājumu un sarkasmu pret jebko, kas nav viņa paša slavinošs.
Diemžēl viņa nepārtrauktie mēģinājumi manipulēt ar viedokļiem un atsauksmēm internetā par pašu sevi (nemitīgi publicēt sevis slavinošos komentārus it kā citu cilvēku vārdā) liek mums veikt šo soli un atklāt publiski Jura Popova patieso seju. Stingri iesakām nepaļauties uz internetā lasāmām atsauksmēm par viņa vadītajiem kursiem, jo visdrīzāk tās ir viņa paša sacerētas ar pašreklāmas nolūku.
Portreti, nekas nav aptaisiijies ..... ja neko neesi sapratis - pats vainiigs!
"Ja neko neesi sapratis- pats vainīgs!"
Politiķa cienīga frāze. Nozīmē apmēram to, ka NAV KO SAPRAST vai arī ka OPONENTAM IR TAISNĪBA, (jo nevar pierādīt ar piemēriem vai faktiem, ka tā nav...).
Bērnišķīga demagoģija, protams! Neko par labu Raimo nerunā. Būtu bildes, runātu...bet... ir tikai garlaicīgās, melnbaltās ainaviņas...
Un tagad mazliet statistikas. Lai te pierakstās visi, kurus krata, ko par viņiem kā par fotogrāfiem, pavāriem vai kurpniekiem domā ļ.cien. un a.god. eksperts Popovs.
Portreti, es neesmu ne politikjis, ne RL menedzhere ... man nekas ne par ko nav jaapaarliecina .... vienkarshi tu paraadi sevi - cik sekls esi .... tas arii visss;-pppp
Nez.. paskatījos bildes man netīk, visas vienveidīgas.. daudz fotošļopa.
Savai publikai varbūt labākais, bet nu tas arī viss.. man nesaista, tā nedabīgā "māksla".
kasparsf:ko mums saka google.com:
Juris Popovs - 3530 rezultāti
Gatis D - 532 rezultāti
Raimo Lielbriedis - 15700 rezultāti
Un.. ierakstot KEPKE - 44 300, tad jau esmu foto guru vai?
Pie tējas man patīk piebērt cukuru, bet pie zupas - sāli. Ilonas bildes neesmu redzējis. Tikai maza izmēra digitālas reprodukcijas. Kopējais iespaids - ļoti labi pārvalda fotošopa rīkus un standarta filtrus, acīmredzot, arī studijas apgaismošanas tehniku, labi izkopta kompozīcijas izjūta. Taču pietrūkst sava rokraksta - lapā pieejamajā fotogrāfiju kolekcijā atpazīstama neskaitāmu priekšgājēju ietekme. Iespējams, ar laiku izdomās, ko un kā fotografēt, un atradīs kādu izteiksmes veidu, pēc kuru viņu varēs atpazīt. Šajā vietā gribu atvainoties fotogrāfei, jo ne man kādu tiesību, ne zināšanu, lai kritizētu viņas darbus. Arī prātā nebija nācis to darīt, taču topika aizsācējs uzstāja, lai izsakos par viņa gaumi.
ImkaSm:viņš tikko teica , ka nedrīkst bildēt dienas vidū , vasaras vidū.. kontrasti par traku...
Nepareizi jau nesaka - nav taču noslēpums, ka ainavām labākās gaismas ir no rīta vai vakarā, kad saule zemāk un nav tik spilgta/kontrastaina. Biju te nesen vienā pasākumā ar šo un bija apmākusies diena totālā bezgaisma - Eglīts nemaz no mašīnas ārā nekāpa, jo uzreiz skaidrs, ka gaismas nav un ok kadra nebūs... Bet protams līdz tādam līmenim/domāšanai ir jānokļūst izbildējoties arī "jaunībā" visādās negaismās utt. - galvenais, lai eventuāli nāk tā apziņa un saprašana - kad ir vērts spiest pogu, bet kad nav; Kas ir labs kadrs, un kas nav labs kadrs; utt. Ja šāda apziņa nerodas, tad visu mūžu ar sanāks būt trulam podziņspiedējam, kas tad arī bildēs būs redzams...
ImkaSm:viņš tikko teica , ka nedrīkst bildēt dienas vidū , vasaras vidū.. kontrasti par traku...
saulainā laikā dabai tā arī ir. ap gadu miju vēl var visu dienu bildēt, jo saule ir zemu. Piemēram vasarā bildējama gaisma ir no 30min pirms saules lēkta un 1-2h pēc. Līdzīgi ir vakarā. Pārējā laikā jau ir sarežģītāk - jāskatās kādi mākoņi.
kasparsf:ko mums saka google.com:
Juris Popovs - 3530 rezultāti
Gatis D - 532 rezultāti
Raimo Lielbriedis - 15700 rezultāti
kaspars freimanis - 210 000 tad jau sanāk ka Tu te esi viskrutākais ne ?
kaspars freimanis ir tikai 3720 un kasparu freimaņu ir daudz salīdzinot ar Gatis D vai Raimo Lielbriedis
meklējot vārdu savienojumu to jāliek pēdiņās savādāk gogles tante meklē gan kaspars gan freimanis
tikai nedomā ka Tev tagad jāskrien uz kantori un jāmaina vārds pret sex sex
dansiga: BET - blogaa iebliezh peleeku bildi un kad autoram aizraada .... autors saka : NU jaaaa .... bet todien nebija normaalas gaismas ....
Tāpēc, ka vidējais bloga lietotājs vēl nav sapratis, kas skaitās laba bilde, kādā žanrā, bet kas nē... Protams nevar prasīt, lai visi spētu objektīvi orientēties visos žanros - bet diemžēl, arī tie, kas pārsvarā bildē tur ainavas, putniņus un puķītes ļoti bieži (protmas ir izņēmumi) nesaprot, kas šajos žanros skaitās kā laba bilde, bet kas nē... Līdz ar to pārsvarā viņiem šķiet, ka viņu bildes atbilst tam "labi/izcili" līmenim, jo visi taču liek 555/patīk/izcili.... Bet priekš iesācējiem tas ir normāli - neviens jau nepiedzimst par foto-guru. Katram jāiziet cauri šim posmam - jāiemacās redzēt, saprast un domāt foto-valodā. Vienīgi ir sajūta, ka vairums nemaz necenšas to iemācīties...
intresanti, ko man darīt, ja kāzas dienas,vasaras vidū ? ai, nu labi teikšu, ka gaisma sūdīga un ejat visi bekot... nelīdzēs ne ēna, ne atstarotāji, ne zibeņi utt. ???
ImkaSm:intresanti, ko man darīt, ja kāzas dienas,vasaras vidū ? ai, nu labi teikšu, ka gaisma sūdīga un ejat visi bekot... nelīdzēs ne ēna, ne atstarotāji, ne zibeņi utt. ???
līdzēs... paņemsi kādus lielos difuzerus lai acis nebūtu kā ķīniešiem un sarauktas pieres + zibspuldzes un būs labas bildes....
CerambyX, es nevienu briidi neesmu teikusi, ka jaunajiem te nav jaaliek bildes .... un arii komeenteeju to autoru bildes, kur juut, ka autors ieklausaas teiktajaa ..... bet diemzheel lielaako tiesu ir taa, kaa Tu saki ....
Imka, a tev jaabuut straadniekam , kursh tur gaismas kliedeetaaju virs jaunaa paara;-)))
ImkaSm:intresanti, ko man darīt, ja kāzas dienas,vasaras vidū ? ai, nu labi teikšu, ka gaisma sūdīga un ejat visi bekot... nelīdzēs ne ēna, ne atstarotāji, ne zibeņi utt. ???
Interviju nedzirdēju, bet nez kāpēc ir aizdoma, ka Eglītis varētu būt runājis par dabas un ainavu bildēšanu, kas manuprāt tomēr ir "nedaudz" savādāk nekā kāzas, par ko fotogrāfam maksā un ir vajadzīgs garantēts rezultāts neatkarīgi no gaismas/laika apstākļiem - kāzās galvenais tomēr ir nofiksēt to pašu kāzu faktu + atkarībā no fotogrāfa spējām, lai rezultāts arī būtu kvalitatīvs un arī mākslinieciski baudām. Nu kā jau visās reportāžās par ko fotogrāfam maksā naudu - nokavēji/satirsi momentu, pats vainīgs. Tādu ainavu toties var braukt bildēt kaut 10 gadus gaidot īstajā vietā īsto gaismu...
Kam Tev reportāžā laba gaisma vajadzīga? Tur ir citas prasības. Gaismu protams, ka vajag, bet savādāku - ne tādu kādabai.