forum.gif
Zenit EM eksponometrs
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Zenit EM eksponometrs
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 28.01.10 23:31
 citēt
Hi!
Cik zināms zenīta eksponometrs nav nekas labs. Konkrētajam modelim nav TTL eksponometrs un tāpēc mēra arī gaismu, kas nekrīt tieši objektīvā.
Šaize tāda, ka manam Zenit EM tas ķīmiskais eksponometrs ir izreaģējis. :bad_egg:

Viņu vispār ir iespējams atdzīvināt? Vai arī labāk izmantot kādu ziepīti un to izmantot, kā eksponometru, vai iegādāties kādu ārējo eksponometru? :what:
Publicēts: 28.01.10 23:37 labots
 citēt
LABAK AIZMIRSTI:) Pa 30 gadiem ko vinjus nerazjo selena elements jau sen nospradzis taka MERI ar ko citu :):) Letakais variants kautkads Sverdlovsk-4 liekas saucas :)
Publicēts: 29.01.10 00:59
 citēt
Man skapī laikam ir Leningrad-4 eksponometrs.
Viņš gadijumā nedarbojās ar kādu bateriju? :what:
Publicēts: 29.01.10 01:47
 citēt
SSā tirgojas Sverdlovska4 par piecīti,ņem ciet.Tablešbarerijas šim nedabūsi,toties komplektā ir turētājs trīs pirkstiem.
Publicēts: 29.01.10 01:56
 citēt
60uz5komats6:SSā tirgojas Sverdlovska4 par piecīti,ņem ciet.Tablešbarerijas šim nedabūsi,toties komplektā ir turētājs trīs pirkstiem.

No sākuma jāuzzin vai mans Leningrad daudz maz normāli strādā. Cerēšu, ka jā, jo cik atceros, tas vismaz reaģēja uz gaismu, pretēji zenīta eksponometram kuru var bāzt kaut spilgtākajā prožektorā, bet dzīvību neizrāda.
Publicēts: 29.01.10 01:57
 citēt
60uz5komats6:SSā tirgojas Sverdlovska4 par piecīti,ņem ciet.Tablešbarerijas šim nedabūsi,toties komplektā ir turētājs trīs pirkstiem.

Da musdienas var nopirkt attiecigas voltazjas un izmera pulkstenja bacjas un ORGINALI pedejiem modeljiem naca konteiners kur "Tabletes sabert" bija ar konteiners 3 pirxstinjiem:)
Publicēts: 29.01.10 01:58
 citēt
Māksliniekam ar analogo padomju kameru nepieklājas kaut kādu eksponometru lietot:)
Jābūt čujam un ņuham, vēlāk atnāk arī poņa:)
Publicēts: 29.01.10 02:05 labots
 citēt
Droperidol:Māksliniekam ar analogo padomju kameru nepieklājas kaut kādu eksponometru lietot:)
Jābūt čujam un ņuham, vēlāk atnāk arī poņa:)

Domājams, ka man ir daudz maz liela poņa :face-grin:
Bet nu šodien jau čujojos.
Pabildēju promenādi un bik jūrmalas parku. Tad jau redzēs, cik man labs čujs. Pa rokai nebija neviens digitālais dampis, tad nu pilnīgi uz izjūtām laidu :big_smile:
Viss notika vakarā ar statīvu un BULB (žēl, ka trosīte nav).
Publicēts: 29.01.10 10:14
 citēt
man tas expometrs uz Zenit 11 noklājās, jau 2. nedēļā, kā iznesu no veikala 1984.gadā.
bet tas tiesa, senos laikos daudzi uz aci varēja noteikt expozīciju utt.
Publicēts: 29.01.10 10:22 labots
 citēt
zenītiem vienmēr esmu lietojis , ja lietoju, tikai ārējos eksponometrus - Leninggrad, Sverdlovsk, gan jau vari izmantot ziepīti kā eksponometru, bet ekspozīciju jebkurā gadījumā vajadzēs piekoriģēt. piekoriģēšanas čujs parādīsies pēc vairāku filmiņu piefočēšanas, JA DOMĀSI LĪDZ. neko dārgāku pirkt priekš zenit gan nevajadzētu :what:
Publicēts: 29.01.10 16:32
 citēt
Leningrad-4 ar tādu pašu selēna elementu. Arī -7 un -8. Ar CdS rezistoru ir Leningrad-6.
Labāk met to Zenītu pār jumtu un nopērc Ebayā kādu L sērijas Prakticu.
Publicēts: 29.01.10 16:39
 citēt
Schneider:Leningrad-4 ar tādu pašu selēna elementu. Arī -7 un -8. Ar CdS rezistoru ir Leningrad-6.
Labāk met to Zenītu pār jumtu un nopērc Ebayā kādu L sērijas Prakticu.

+ Scneider

noperc normālu filminieku ar TTL eksponometru un domāju ātri vien atmaksāsies... Parēķini cik kadrus uz čuja bildējot sabojāsi.
Publicēts: 29.01.10 16:42
 citēt
Es nekad neesmu sapratis kādēļ tas zenit tādā cieņā. Un tik daudzi par viņu fano.

Vai tas būtu saistīts ar dažādiem defektiem un no tā izrietošajiem efektiem bildēs?

Man jau principā vienalga lai jau civlēki bildē.
Publicēts: 29.01.10 17:02
 citēt
Luxferre:Es nekad neesmu sapratis kādēļ tas zenit tādā cieņā. Un tik daudzi par viņu fano.

Vai tas būtu saistīts ar dažādiem defektiem un no tā izrietošajiem efektiem bildēs?

Man jau principā vienalga lai jau civlēki bildē.

Vienkārši pa velti atrod (cits mantojumā, cits miskastē) un tāpēc arī "fano"... :face-crying:
Publicēts: 29.01.10 18:06
 citēt
Nupatās izdīrījāju vienu zenitu un no tās selēna figņas uztaisiju rokas eksponometru. Nepavisam nevarētu teikt ka nestrādā.
Publicēts: 29.01.10 18:37
 citēt
shauttra:Nupatās izdīrījāju vienu zenitu un no tās selēna figņas uztaisiju rokas eksponometru. Nepavisam nevarētu teikt ka nestrādā.

Uz gaismu jau noteikti kaučkādīgi reaģē, bet es gan tādam brīnumam nopietnās lietās neticētu.
Tad jau labāk "uz aci" , kā sendienās...:)
Publicēts: 29.01.10 19:12
 citēt
shauttra:Nupatās izdīrījāju vienu zenitu un no tās selēna figņas uztaisiju rokas eksponometru. Nepavisam nevarētu teikt ka nestrādā.
gan jau kaut ko rāda, bet noteikti nepieciešama korekcija, jeb jāgraduē par jaunu :what:
Publicēts: 29.01.10 19:14
 citēt
Man arī acī bija eksponometrs, precīzāks par visiem TTL. Tik senāk bija vieglāk, piekalibrēts bija gandrīz vienīgajai tai laikā pieejamajai filmai - Foto-65.
Publicēts: 29.01.10 19:19
 citēt
Uz gaismu protams reaģē, izstaigaju ar vienu filmiņu riņķī un viss vroģe bumbās, uz ciparnieka arī rāda to pašu. Protams sarežģītākos apstākļos ar smadzeni jāpiepalīdz :)
Publicēts: 29.01.10 19:21
 citēt
Man kautkur mētājās viens "Jekaterinburga" (tfu- Sverdlovsk)...:)))
Tam gan varēja ticēt.
Publicēts: 29.01.10 19:49
 citēt
agrāk jau veikalā, pērkot, kā darīja, atplūca vairākus iepakojumus, ja vairāki eksponometri rādīja vienādi, tad paņēma vienu no tiem.....
Publicēts: 29.01.10 19:51
 citēt
Lunis:Letakais variants kautkads Sverdlovsk-4 liekas saucas :)
lētākais ne, bet lētākais no lietojamajiem. nieka 47 (a možen 43?) rubul.
Publicēts: 29.01.10 20:05
 citēt
Friidis:

Vienkārši pa velti atrod (cits mantojumā, cits miskastē) un tāpēc arī "fano"... :face-crying:

To es saprotu ka pa velti atrod...

Piemēram šitās kameras:
cgi.ebay.com...

cgi.ebay.com...

Maksā kādi 20Ls + sūtīšana....

Sanāk ka pietiek kādas 10 filmiņas sačakarēt un sanāk normās bild aparāts...
Publicēts: 29.01.10 20:31
 citēt
Eksponometrs Leningrad 4 normāls ,būs jāveic process kalibrācija,jasalīdzina ar kādu teiksim digitāla fotoaparāta rādījumiem,atstarotais un tiešais.Divi varianti,pieraksti labojumu ar flovmasteru,vai apakšā noplēs bleķīti ar uzrakstiem un ar poci(trimeri) piegriez rādītāju.:face-wink:
Publicēts: 29.01.10 20:33
 citēt
Paga paga, par Nikonu ir: DOES NOT WORK . Fix or use for parts.
Tur vienkārši ir jāpasēž Ebayā uz solīšanām, es Chinon CP-7m rumpi lieliskā stāvoklī nopirku par (nesmieties!) 3,51 EUR.
Publicēts: 29.01.10 20:39 labots
 citēt
AGNOS:jasalīdzina ar kādu teiksim digitāla fotoaparāta rādījumiem,atstarotais un tiešais

Un kā tad, lūdzu, ar digitālo mērīs tiešo? Liks objektīvam priekšā pienstiklu? Un esi pārliecināts, ka TTL eksponometri domāti ne tikai spilgtuma, bet arī apgaismojuma mērīšanai? Es pirms pāris mēnešiem dabūju L-4, izmetu, jo ar poci vairāk nekas neregulējās. Rādītājs aizgāja līdz pusei skalas, tikai pagriezts tieši pret sauli.
Vēl foto.ru masteri-samodelkini iesaka, ka iebliežot ar blici pilnā jaudā tieši elementā, to uz kādu laiku varot atdzīvināt. Tik nu par precizitāti gan neviens negalvo.
Publicēts: 29.01.10 21:01
 citēt
Pirmais cik naudiņas ir,un ko ar viņu darīt!:face-wink::money::grimace:
Publicēts: 29.01.10 21:16
 citēt
Luxferre:
Friidis:

Maksā kādi 20Ls + sūtīšana....

Sanāk ka pietiek kādas 10 filmiņas sačakarēt un sanāk normās bild aparāts...

Es jau sen te biju piedāvājis japāņu Chinon meh. kameras (ar 50 mm pamatnieku) pa 25 Ls/gab - nekā.
Laikam vairāk patīk 10 filmas čakarēt...:)))
Publicēts: 29.01.10 21:56
 citēt
Es varu iz nomāt Ļubiteļ166,bez filmas:D
Publicēts: 30.01.10 00:47
 citēt
Varu godam paziņot, ka mans Leningrad-4 (ražots 1978.gada februārī) strādā pavisam precīzi!

Sakiet ko gribiet, bet man tas MADE IN USSR klucis patīk :face-grin:
Publicēts: 30.01.10 01:19
 citēt
nu, tie špoņi, kuros baterijas nopietnāki kā tie, kuros bateriju nav!
Publicēts: 30.01.10 01:22
 citēt
haralds:nu, tie špoņi, kuros baterijas nopietnāki kā tie, kuros bateriju nav!

Nu jā, bet kāpēc neizmantot to kas jau ir, ja strādā :face-wink:
Publicēts: 30.01.10 01:23
 citēt
M_Kalnins:Nu jā, bet kāpēc neizmantot to kas jau ir, ja strādā :face-wink:
ja strādā, protams!
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas