Pasaule exsiste tik daudz visadu jokainu un ta ari neieviestu tehnalogiju ka par 99% no vinam nav verts pat pieminet Es pat atceros FILMU CANON pro verķi kuram spogulis nelēca un filmu gaismoja caur puscaurspidigu spogulu , pozicionejas ka baigais SPORTA FOTO hitexs bliez 16 kadri sekundē kā kīnokamera gandrīz vai . Isu bridi parazoja IZBEIDZAS nebija pieprasits un gluku bij vairak ka ieguvumu
vispār nesaprotu, kapec neGudris brīnās - vienkārši brends pāriet tikai uz ziepja-formātu... nevar saukt dSLR par shutter-less un mirror-less... tas taču pret SLR definīciju kā sugu.
SLR dzīvos mūžam, jo sniedz "what you see is what you get". a elektroniskie VF s*kā uz nebēdu.
Mandalay:SLR dzīvos mūžam, jo sniedz "what you see is what you get". a elektroniskie VF s*kā uz nebēdu.
Droši vien 20 gadus atpakaļ kāds līdzīgi teica par menāniskajiem aritmometriem un rakstāmmašīnām... Tehnoloģijas attīstās, un ir tikai pilnīgi loģiski, ka ciparu kamerai nav nepieciešams mehānisks slēdzis, spogulis un visādi citādi filmu kameru pričendāļi.
Mandalay:SLR dzīvos mūžam, jo sniedz "what you see is what you get". a elektroniskie VF s*kā uz nebēdu.
Droši vien 20 gadus atpakaļ kāds līdzīgi teica par menāniskajiem aritmometriem un rakstāmmašīnām... Tehnoloģijas attīstās, un ir tikai pilnīgi loģiski, ka ciparu kamerai nav nepieciešams mehānisks slēdzis, spogulis un visādi citādi filmu kameru pričendāļi.
Tu gan kautkur mežā dzivo Mehaniskie aritmometri izzuda pirms gadiem 35-40 Tiesa gan šur tur vēl esmu manijis skaitāmos kauliņos jo dažam tantukam uz tiem ir ATRAK reķināt nekā ar ko "Elektrisku"
Lunis: Tu gan kautkur mežā dzivo Mehaniskie aritmometri izzuda pirms gadiem 35-40 Tiesa gan šur tur vēl esmu manijis skaitāmos kauliņos jo dažam tantukam uz tiem ir ATRAK reķināt nekā ar ko "Elektrisku"
man virtuvē vēlarvien karājas atsperes bezmēns, palaikam uzkabinu kādu lielāku zvīņaino, ja auditorija salasās lielāka, jo zinu ka rāda neprecīzi, kādus 1,5kg pieliek klāt
Skatām kādu analoģiju. Pasaulē vecākos ieroču veidus – rungu un akmeni – bez principiāliem uzlabojumiem plaši lieto joprojām. Ielu diskusijās ar visādiem zaļi-progresīviem anti-globālistiem un kafijkrāsas īstentic...oi, taisnīgu pabalstu diedelniekiem pat diezgan bieži abus vienlaicīgi, parasti gan pretējās pusēs. Mūžīgas vērtības ir un paliek.
Lunis:Pasaule exsiste tik daudz visadu jokainu un ta ari neieviestu tehnalogiju ka par 99% no vinam nav verts pat pieminet Es pat atceros FILMU CANON pro verķi kuram spogulis nelēca un filmu gaismoja caur puscaurspidigu spogulu , pozicionejas ka baigais SPORTA FOTO hitexs bliez 16 kadri sekundē kā kīnokamera gandrīz vai . Isu bridi parazoja IZBEIDZAS nebija pieprasits un gluku bij vairak ka ieguvumu
līdzīga sistēma ar nelēkājošu, puscaurspīdīgu spoguli bija dažām kinokamerām[filmu], gļuku jau nebija, bet uz filmas nonāca 50% gaismas, no tā, kas izgāja cauri objektīvam - jebkurš objektīvs faktiski bija 2x tumšāks....
Šķiet ka vēl kādus vismaz 5-10 gadus būs spoguļkameras... Tad attīstoties matrici nolasīšanas ātrdarbībai un uzlabojoties- transformējoties skatu meklētājam iespējams atteiksies no spoguļa...
ivog:
Tu gan kautkur mežā dzivo Mehaniskie aritmometri izzuda pirms gadiem 35-40 Tiesa gan šur tur vēl esmu manijis skaitāmos kauliņos jo dažam tantukam uz tiem ir ATRAK reķināt nekā ar ko "Elektrisku"
Es vēl atceros kā ar mehanisko aritmometru mācījos strādāt un 81-82 gadā darbojos kādu laiku , mani no pavāru šlakas iecēla Liepājā čebureku ēstuvē par šefpavāru , tad tādu dabūju mantojumā, tad bija darbiņš arī ar koka kaulkulātoru, tad pa pirmo xaltūru nopirku sev ar sarkaniem maziem cipariem krievu kalīti , bet kādu laiku uz kocinieka pārbaudīju vienalga
Lunis: Tiesa gan šur tur vēl esmu manijis skaitāmos kauliņos jo dažam tantukam uz tiem ir ATRAK reķināt nekā ar ko "Elektrisku"
Kauliņi ir stipri daudz vēl saglabajušies. Esmu šad tad pajautājis kapēc nelieto kalkulatoru. Atbildes dažādas: - uz kalkulatora sarēķinātais nodziest (auto off), kamēt tie atlasīta, sagatavota prece, - var vienlaicīgi saskaitīt 2 klientiem, - var šmaukties /tirgū/
Luxferre:Šķiet ka vēl kādus vismaz 5-10 gadus būs spoguļkameras...
ja EVF būs 4k pixeļu izškirspēja un <1ns aizture no real-time bildes, tad Okey... jebkurā gadījumā digitāla bilde neizskatās simpātiska. it īpaši asuma iestatīšanai... es bij uz finepix skatijies.. nu suds... bilde izskatās vienmer asa