Varbūt ir kāds zinātājs un var kaut ko sīkāk pateikt par šo filmiņu. Cik dzirdēts, tad viņu nevar attīstīt kurā katrā fotosalonā un tas laikam pat ir jādara pašam.
Padomjlaiku fotomīļa krāsainais sapnis. Bija dabonama pārsvarā "pa blatu un pa cūceni". Atšķirībā no jaunākās māsas UT-16 , cik atceros, bija sulīgākas krāsas. Nezinu, kā citi, bet es tajos laikos gan nodevu tīstīt laboratorijā, gan tīstīju pats, izmantojot gatavos ķimikāliju komplektus. Receptūru tīstīšanai meklē Googlē, man tās putekļainās grāmatas antresolā slinkums cilāt...
Opā,paldies par info, baigi interesanti! Tas tik būtu kaut kas- nočakarēt veselu tīstītavu Liepājā gadijumā nav kāda tīstītava kur tāds elastīgāks personāls??
Tīstītava vajag pajautāt,kad paredzēts mainīt ķīmiju,pirms ķīmijas maiņas var to orwu ielaist mašīnā,un nebūtu slikti temperatūru pagriezt zemāk.Ja gribās dipu ,tad melnbalto tīstekli tādu kontrastaināku un jāpiešauj klāt benzotriazols vai bromkālijs.
IZMET UZREIZ , patreiz jau VISĀM būs palikusi tik viena krāsa "Blāvi zaļā" Ir vēl trakie kas mēdz viņu izmantot par BW filmu nenobalinot negatīvu bet es gan nestādos priekšā kā to var izdarīt
Ja kas jāpasaka sīkāk, tad iekāpšu laika mašīnā un pateikšu - vislabāk šīs taisa LKAB (Latvijas Kinoamatieru biedrības) laboratorijā Kalēju-74. No kombināta Rīgas Foto nāk ārā pārāk zilas.
Schneider:Ja kas jāpasaka sīkāk, tad iekāpšu laika mašīnā un pateikšu - vislabāk šīs taisa LKAB (Latvijas Kinoamatieru biedrības) laboratorijā Kalēju-74. No kombināta Rīgas Foto nāk ārā pārāk zilas.
Rīgas Foto, domāji? Varētu būt, uz turieni man kaut kāds cits veda, nodeva un izņēma. Bet Kalēju atceros ļoti labi, es tak vēl 80-tajos tarkšķināju gan ar Kvarcu, Avroru gan Krasnogorsku.
Schneider:Rīgas Foto, domāji? Varētu būt, uz turieni man kaut kāds cits veda, nodeva un izņēma. Bet Kalēju atceros ļoti labi, es tak vēl 80-tajos tarkšķināju gan ar Kvarcu, Avroru gan Krasnogorsku.
Kalēju ielā arī kaučkas bija, bet es nēsāju uz Peldu 28 (ja nevarēju pats attīstīt). Es gan sākumā "tarkšķināju" pamatskolas brīvdienās nopelnīto Sport-3, tad laikam bija Kvarc-2, bet vidusskolā 60-to gadu beigās- kinopulciņa Kijev 16-C2 un Krasnogorsk. Kinofilmas pārsvarā tīstīju pats, uz laboru tika nesti dipi.
Schneider:Ja kas jāpasaka sīkāk, tad iekāpšu laika mašīnā un pateikšu - vislabāk šīs taisa LKAB (Latvijas Kinoamatieru biedrības) laboratorijā Kalēju-74. No kombināta Rīgas Foto nāk ārā pārāk zilas.
Vai nebija Peldu ielā 28 tā laboratorija?
Juš traki , viena māja jāu gadus 10 pieder "Mumitrolj" Iljam un ir neapdzīvota no otras tik fasāde palikusi jo vissu kāvarrtālu pārbūvēja pa "Viesnīcu" at fasādi uz 13 Janvāra ielu UT 18 sen vairs nekur netīsta UN NEKAS no viņa nesanāk 100% zinu pirms gadiem 5 man te viens fans pietiekami labi sapiķoja bija šim 10 filmas UT 18 "Piemiņa no bērnības" tad nu ar dažu labu kolēģi sadabūjām pat NEDŖIGU kīmiju un kādās 5x reizēs vissu uztīstijām VĀJAS ATTĒLA pazīmes ZAĻAS , tad kolēģis kautkur izraka vēl kādas 5 dažādu partiju UT18 un UT21 tās MES PAŠI piefočējām ar dažādiem testiem VĀJAS KRĀSU PAZĪMES , tās filmas ir nosprāgušās un ar galiem , PĒDĒJĀ tika uzražota 1990 gada vasarā WOLFENĀ , mazīņa nianse RŪPNĪCĀ liela daļa strādnieku bija netālās Krievu karabāzes "Ofiņu ģimeņu locekļi" taka ORWO izbeidzās ļidz ar DDR sabrukumu un Krievu aiziešanu , tiesa pašu preču zīmi ORWO dabūja viens investīciju kantoris kurš vēl kādu brīdi mēģināja "Kāst piķi" no VFR valdības uz "Parstrukturēšanās" rēķina "Ražojot" C-41 ZEMAS kvalitātes filmas Taka šaka esmu dzirdējis ka ķeneri Nenobalina negatīvu BET nesaprotu kā kautko var nokopēt caur NECAURSPIDĪGO pretoreola slāni