forum.gif
pamāciet kā bildēt bez zibspuldzes telpās
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / pamāciet kā bildēt bez zibspuldzes telpās
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 01.02.10 14:44
 citēt
Piem, savu suni gribu nobildēt bez z/spuldzes. Ir vakars, suns ir telpā pie parastā apgaismojuma.
panemu savu 450d, ar kitu. uzstādu režīmu M, f 3.5 kādu slēdža ātrumu? 1/200 par maz gaismas, 1/50 suns jau sen būs aizskrējis. nenemshu fočiku savās drebošajās rokās, bet uz statīva. ISO pat 800 lieku, bet arī ar 1600 nekadas graudainibas nesanak. Jūtu ka esmu auzās.
jo bildes, ja viņš nekustīgi guļ, sanāk vel neko, bet kolīdz gribās ko dinamiskāku (nožāvājas, iekaucas) tā viss ir izplūdis. :(
Publicēts: 01.02.10 14:47
 citēt
:D:D:D:D
kjip?
kā var pieliet pilnu 5 litru spajni , ja man ir tikai 1 litrs ūdens?
Publicēts: 01.02.10 14:47
 citēt
Risinājums :) iegādāties izbāzeni
Publicēts: 01.02.10 14:48
 citēt
didams:Risinājums :) iegādāties izbāzeni

+
Publicēts: 01.02.10 14:48
 citēt
anonims_:
didams:Risinājums :) iegādāties izbāzeni

+

muahahahaha
Publicēts: 01.02.10 14:49
 citēt
skaties, vai nevar papildus gaismu izņemot z-spuldzi kkur dabūt... un mēģini slēdzi atrast kompromisu kkādu - un tālāk jau skaties, ko foto darbnīcā vari izdarīt. :beaten:
Publicēts: 01.02.10 14:51
 citēt
uzliec Tv=1/90-1/125
vai Av=3.5

abos ISO 1600

fočuks pats visu izdarīs...:face-grin:
Publicēts: 01.02.10 14:51
 citēt
un drīkst taču izmantot arī spilgtāku pastāvīgo apgaismojumu mājās, ja nav naudas zibspuldzei vai principiāli to negribas iegādāties...
Publicēts: 01.02.10 14:52
 citēt
hmmm, cik atsaucīga publika
 citēt
var izvest suni ara un nobildet :D
 citēt
Atbilde, nemainot jautājumu: Nekā!
Atbilde, no jautājuma izņemot nosacījumu, ka jābīldē ar 450D: Nopērc Nikon D3, Nikon D700 vai Canon 5DmkII, uzgriez ISO 3200 un sanāks! ;)
Publicēts: 01.02.10 14:53
 citēt
ir tikai iebuveta z/spuldze, bet negribas ar to bliezt suņukam purnā, tad galīgi garām sanāk.
Publicēts: 01.02.10 14:54
 citēt
tad nuuuuuu visletaaak ir spidinat sejaa galda lampu :D
Publicēts: 01.02.10 14:55
 citēt
Avatars:ir tikai iebuveta z/spuldze, bet negribas ar to bliezt suņukam purnā, tad galīgi garām sanāk.

paņem plānu plastmasas šķīvīti un pieliec blicei priekšā kā kliedētāju...

Jo citādi nekādi nevarēsi, ja suns ātri kustas jānodrošina pietiekams slēdža ātrums, tātad vajag pietiekamu gaismu vai pietiekamu jūtību
ja nebūs gaismas un vai pietiekamas jūtības - NEKAS nesanāks...
Publicēts: 01.02.10 14:56 labots
 citēt
nebliez purnā :D pietin ar skoču kondzervbundžas vāku pie zipenes lai šauj griestos :D

ā uz vāka atstāt gaļu lai suns laizās :grimace:
Publicēts: 01.02.10 14:58
 citēt
Digitālajiem tāpēc ar ir priekšrocība ka var uzlikt DAUDZ ISO piemēram 1600-3200-6400 uzlikt A vai P un tim spie un tik speid ŠEDEVRI nāks laukā viens pēc otra:)
Publicēts: 01.02.10 15:00
 citēt
Lunis:Digitālajiem tāpēc ar ir priekšrocība ka var uzlikt DAUDZ ISO piemēram 1600-3200-6400

Nu jau gan, Lunis, runā tā it kā pats pārstāvētu tikai un vienīgi digitālo laikmetu! Ir taču arī filmas ar tik pat augstiem iso, atsevišķos gadījumos pat arī kvalitatīvas. :)
 citēt
Avatars: Ir vakars, suns ir telpā pie parastā apgaismojuma.
panemu savu 450d, ar kitu. uzstādu režīmu M, f 3.5 [...] (nožāvājas, iekaucas) tā viss ir izplūdis. :(

kas tur var sanākt? - aizmirsi vāciņu noņemt ..

Bet pareizi jau tika teikts, resursi ir tādi kādi ir ... tas kanons ir švaks pie iso 1600, objektīvs arī tumšs ... Vai nu zibenis jālieto, vai gaismas avots papildus jāliek
 citēt
paldies par atbildēm, un vai ja es uzliktu objektīvu 1.4 vai 1.8 man nebūtu problēmu, vai shajā gadījumā man arī suņa kustība būtu bildē "miglaina"?
Publicēts: 01.02.10 15:08
 citēt
Apskaties šeit fotoskolās.
Cik atceros, Dīķim bija tieši par to, ko teica Didams.
Eksperimentē droši.
Un sanāks!
Publicēts: 01.02.10 15:10 labots
 citēt
Avatars:paldies par atbildēm, un vai ja es uzliktu objektīvu 1.4 vai 1.8 man nebūtu problēmu, vai shajā gadījumā man arī suņa kustība būtu bildē "miglaina"?

suns kustībā miglains sanāks pie pārāk lēna slēdža...
ja suns kustās lēnu arī 1/60 var pietikt, ja ātri arī 1/125 var izrādīties par lēnu...

Tā teikt - sākam no saknēm - RTFM!
Ja pašķirstīsi sava fočika LIETOŠANAS INSTRUKCIJU, atradīši sadaļu par to, kas ir ekspozīcija, eksponometrs un uzzināsi cik ir jābūt gaismai vai slēdža ātrumam, lai sanāktu pietiekami noeksponēts kadrs...

Jo var izrādīties, ka Tev mājās ir tik tumšs, ka arī F/0.9 stikls nespēs bū gana gaišss
Kā arī atceramies, ka, jo plašāk atvērta fragma, jo mazāks DOFs...
Publicēts: 01.02.10 15:22
 citēt
Avatars:paldies par atbildēm, un vai ja es uzliktu objektīvu 1.4 vai 1.8 man nebūtu problēmu, vai shajā gadījumā man arī suņa kustība būtu bildē "miglaina"?

"miglains" ir pārāk plaši definējams termins. mans ieteikums būtu iziet kādus iesācēju fotokursus, lai saprastu kaut ko par to, ko nozīmē šie f cipariņi 1.4, 1.8, 3.5 utt, kas ir asuma dziļums, gaismjūtība utt utjp te forumā neviens bez maksas lekcijas nelasīs... bet ar pāris ieteikumiem (kā piemēram, nopirkt izbāztu suni utmldz) forumā pilnīgu sapratni un skaidrību negūsi.
Publicēts: 01.02.10 16:01
 citēt
iemidzini.:face-smile:
Publicēts: 01.02.10 16:43 labots
 citēt
Es darītu tā- uzliktu zibspuldzi, lai bouncējas pret kaut ko baltu (griestiem, piem), paņemtu 24 1.4 objektīvu (pilna auguma portretam), uzstellētu uz 1.8 un uzliktu iso 800. Ak jā, uz 450- tā vai kāda tur crop Canona liktu iso 400, ne vairāk! Vai arī otrs varaints- ja gribas ieportretēt suņa žāvas, tad darītu to ar 50 1.2 objektīvu pie 1.4 diafragmas un tā paša iso. Sanāktu ļoti kvalitatīvas un detalizētas SUŅA ŽĀVU bildes bez izplūšanas.

Ja gribas nobildēt žāvas ar to objektīvu, kas ir un noteikti bez zibspuldzes, tad ieslēgtu daudzo kadru režīmu un sāktu bobardēt suni ar 850 raw bildēm, no kurām trīs stundu laikā atlasītu un stundas laikā apstrādātu vajadzīgo bildi (novāktu trokšņus, pieliktu gaismu, kur vajag), kurā suns ir minimāli izplūdis.

Morāle: ko ar piemērotu aparatūru var izdarīt uzreiz, ātri un kvalitatīvi, to ar nepiemērotu ilgi, nekvalitatīvi un ar čakaru.
Publicēts: 01.02.10 21:46
 citēt
alvils

esmu jau gājusi, bet tas viss tomēr man palika diezgan miglā tīts. tā teikt kautko uzzināju, bet praksē pielietot nu so ..so..
Publicēts: 02.02.10 11:14
 citēt

esmu jau gājusi, bet tas viss tomēr man palika diezgan miglā tīts. tā teikt kautko uzzināju, bet praksē pielietot nu so ..so..

Tad ir bēdīgāk...
Kursos stāsta to pašu, kas ierakstīts grāmatās foto iesācējiem un moderna fotoaparāt alietošanas instrukcijā.
Fotogrāfijas pamatprincipi ir nevis jāiekaļ, bet jāizprot. Kamēr neparādīsies sapratne par likumsakarībām, tikām arī bakstīties tumsā ir gana bezjēdzīgi...

Vārdu sakot - apjēdzot fotogrāfijas pamatprincipus reizēm uzreiz paliek skaidrs - varēs vai nevarēs kādos konkrētos apstākļos ar konkrētiem ierobežojumiem panākt kadru vai nē...
Publicēts: 02.02.10 11:21
 citēt

Ja nekādīgi citādīgi nesanāk, atliek 2 varianti- vai nu sakarīgs, pacietīgs un zinošs draugs-"pasniedzējs" , vai nu laba grāmata (piemēram iesācējam Dž Hedžko "Fotografēšana" LV Zvaigzne, ap 10 Ls) un pašizglītošanās. Ja nē- laikam nav lemts.....................
Publicēts: 02.02.10 11:25
 citēt
Friidi, tiko izšķirstiju to grāmatu neatradu neko par suņiem :(
Publicēts: 02.02.10 11:33
 citēt
didams:Friidi, tiko izšķirstiju to grāmatu neatradu neko par suņiem :(

Tavā profilbildē gan neredz, bet laikam esi paspējis izbalināt matus?...:)))
Nekā personīga, bet topika jautājums nav fotobloga kompetencē. Es ļoti ceru, ka šeit tomēr spriež par saprātīgākām, lietām, nekā prasta manuāļa izskaidrošana .
Ja nu vēl "avatare" parādītu kādu savu izcilu "blondīnes" bildi....
Publicēts: 02.02.10 11:34
 citēt
man jau liekas ka avatare joko :)
Publicēts: 02.02.10 11:35
 citēt
didams:man jau liekas ka avatare joko :)

Ar blondīnēm, kā ar bitēm..............:))))
Publicēts: 02.02.10 11:38
 citēt
Friidi, skatos tev profilbildē ar blonda galva :)
Publicēts: 02.02.10 12:57
 citēt

šis labs! :D
Publicēts: 02.02.10 13:10
 citēt
alvils:

šis labs! :D

Alvil ..., gribi piekaut vecu pensi? A es nebaidos, pēdējā brīdī piecelšos un iespļaušu ģīmī...:)
Bet, ja nopietni- paņemsim ballē polšu, ierausim un paskatīsimies to grāmatu- nav ne vainas! Tur ir par visu, ja tik grib domāt!
Publicēts: 02.02.10 13:15
 citēt
nu jau gan sākas sviests. :face-sad:
AK JĀ, grāmata par fotografēšanu bij nopirkta, bet neizlasīta, labi, ka atgādinājāt, ka mājās tāda ir.
Publicēts: 02.02.10 13:25
 citēt
Friidis:
Alvil ..., gribi piekaut vecu pensi?

da nē! es pacifists. :)
Publicēts: 02.02.10 13:26
 citēt
Avatars:nu jau gan sākas sviests. :face-sad:
AK JĀ, grāmata par fotografēšanu bij nopirkta, bet neizlasīta, labi, ka atgādinājāt, ka mājās tāda ir.

Avatar ļubestībai esmu jau krietni pa vecu, bet jebkādu :face-devil-grin: skolu apsolu...:)))
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):