te ir jūra info par personigo pieredzi ar lētiem ķīniešu trigeriem, bet konkrēti nav tā normāli uzrakstīts, tiem kas sāk interesēties, es ar meklēju tādu info kā ērtāk canonam ar dzimto ārējo flashu (430 vai 580) darboties off camera flash režīmā. Cik esmu sapratis varianti ir šādi:
1) canona ST-E2 Transmitteris- nodrošina bezvadu E-ttl režīmu un protams M režīmu 2) dārgie trigeri no PW - cik lasīts arī nodrošina bezvadu E-ttl režīmu un M režīmu 3) ar izneses vadu - arī nodrošina E-ttl režīmu un un M režīmu (bet tas nav bezvada rezīms ) 4) lētie trigeri made in china - parasti nenodrošina E-ttl režīmu - darbs tikai M režīmā
savukārt Nikonam var iebūvēto flash izmantot kā palaidēju (master)- tas ir konkrēts Canon mīnuss amatieriem, kuri negrib pirkt vēl 100 un 1 ierīci, lai varētu paekperimentēt ar idejām off camera flash lauciņā.
Protams ar 580 ex II var vadīt vēl kādu 580 vai 430 - bet tas jau ir tad kad tev ir vismaz divi flashi
Jautājums man ir Metz lietotājiem - vai Metz 58 af-1 ir palaižams no Canon iebūvētā flasha - vai tomēr arī ir tā pati sāpe kas ar dzimto Canon ārējo flashu- vajag vēl kaut ko (transmiteri, trigeri vēl kadu tādu pašu flashu uz kameras)?
nē nu ar trigeri var darbināt vis kaut ko tas pats par sevis skaidrs - bet man interesē vai ir Metzam tā fīča ka var palaist no Canon iebūvētā flasha (bez kaut kādām papildus uzpariktēm)? manuālī neko neatradu - savukārt forumā kāds kaut ko tādu bija minējis, bet nekonkrēti. Pašam nav tāds flash tāpēc ar jautāju, jo ja būtu iespējams tad pirktu to metz nevis canon 580to.
Ir ČUPĀM firmu kuru blice palažās no JEBKURA zibšņa , dažas pat no Škiltavām Canon nav starp tām , ja gluži vēlies lāi TĀ BŪTU tad nopērc "Optisko palaidēju" media.photobucket.com... iemac zem Blices un PALAIDISIES , tik pilnīgi viss LĒTIE varianti ir bez TTL režīma , konkrētais gadzjets ar nodrošina ĻOTI IEROBEŽOTU sinhronizaciju apmēram '"Seju studija" varianta majas vai biroja apstaklos tiesja redzamiba robezjas. Visi parejie varianti ir DARGI un atmakasajas TIKAI ja ar to velas pelnit naudinju.
Laikam pievilcīgāks liekas otrais variants - tīri cenas ziņā. Gribu savu 580EX zibspūldzi piedabūt vairlesā strādāt.
Ja njemt leto Poccket wizard, tad jau var panjemt Kjina razhoto reciveru. Vajag nemt II serijas pocketu, vai ari TTL reciveru tada gadijuma. Tas Canon ST-E2 nau efektivs dienas gaisma. Bet PC Syncu tapat naksies taisit , vai manit zibspuldzi.