Šodien saskāros ar ... to, ko nebiju gaidījis Pie manis bija ienācis ciemos jaunais fotogrāfs (gan gados, gan stāža ziņā). papļāpājām, bet tad viņš mani nolika uz lāpstiņām ar diviem jautājumiem, uz kuriem nemācēju un laikam nekad nemācēšu atbildēt. 1. Jautājums. Kāpēc par vienu bildi nobalsots 100 gb, bet atrodās stipri zemāk par otru bildi, par kuru nobalsots 60 ... teicu, pie vainas mistiskais SW, bet uzreiz saņēmu papildjautājumu- kā atškirt vērtīgos balsotājus no nevērtīgiem. Tad nu es atbildēju- nezinu, tikai ar salīdzināšanas un izslēgšanas metodi 2. Jautājums. Topā visu laiku labākie ir ar 6,7n, mēneša topā ar 6,6n, nedēļas topā 5,9n dienas topā 5,8n, kāpēc tā, vai blogeri esot sākuši sliktāk bildēt . Atbildēju, ka tas ir sakarā ar jauno SW balsošanas sistēmu. Papildjautājums no viņā, vai tagad uz mūžiem jaunajām bildēm netikt visu laiku labāko topā... Atbildēju, ka dators nemāk salīdzināt vecās vērtības ar jaunajām. Bet cilvēks aizgāja uzskatot mani par vēl lielāku dunduku , nekā viņš pats. Bet tas man vienkārši uzdzina interesi. Vai ir kāds, kas šajos jautājumos saprot, un var man atbildēt. Jāapgūst līdz pirtiņas atsākšanai
Fotoblogā nekad vairs nebūs tik labas bildes, kā 2008. un 2009. gadā. 2006. un 2007. gadā arī nekas labs nav fotoblogā ievietots, to bilžu starp visu laiku labākajām vairs nav.
manā skatījumā, jaunai vērtēšanas sitēmai jānomaina vecā, bet tā kā senākās bildes vērtētas pēc vecās un jaunā vēl nav ieskrējusies un nostabilizējusies, tikmēr būs šāda situācija. Ieteiktu, nesaspringt uz reitingiem, bet šajā brīdī iespringt uz laba foto radīšanu. Tas tad ar laiku atmaksāsies.
oms, es pilnīgi tev piekrītu, ne reizi es neesmu protestēji (atšķirībā no daudziem citiem) pret jauno sistēmu, bet man uzdeva jautājumu cilvēks, kuram tas loti interesē.
Haiduks : " Vai ir kāds, kas šajos jautājumos saprot, un var man atbildēt. Jāapgūst līdz pirtiņas atsākšanai " ..... jaunā sistēma, var ietekmēt pirtiņas apmeklētāju pieplūdumu, jo viens no ieviešanas iemessliem bija pirtsdraugu atbasta balsojumu apkarošana.....
Negatīvs, Par manām bildēm praktiski nebalso, tie kas bijuši pirtiņās, parasti sveši, ... ...bet iešu paskatīt, vai tu man esi pirts draugs vai neesi Ir Urrraaaaaaaaaaaaaa!!!! Man jauns pirtsdraugs. Pats BIEDRS negatIvs@193.138.189.228 | 12:43 01.02.2010 | Atbildēt uz komentāru | [ paldies par komentāru ] Balsojums: Patīk!
Nu ka atzīsties, kad biji ielavījies lūrēt pirtiņā
Un te atkal piemērs, kā rodās kāšķis, es precīi uztveru, ka esmu rīkojis pasākumus , lai pirktu balsis, un dikti prasās ļoti rupji atbildēt , bet...
Jaunajā sistēmā vērtīgāka balss ir tiem balsotājiem, kas nebalso tikai par konkrētu lietotāju grupu (vai tie būtu pirtsdraugi, vai nekad dzīvē neredzēti 'favorītos' ieklikšķināti lietotāji - vienalga), bet sadala sava balsojumus vienmērīgi uz visiem bloga lietotājiem, tādējādi dodot lielāku ieguldījumu bloga mērķa (vai vismaz viena no mērķiem) - jauno censoņu izlgītošanā - īstenošanā. Tātad - ja Tu tādu vai šādu iemeslu dēļ, apzināti vai neapzināti balso tikai par kādu atsevišķu lietotāju grupu, tad Tava balss bloga ietvaros skaitliski būs mazāk vērtīga, nekā autoram, kas balso par daudziem un dažādiem autoriem. Pārsvarā sanāk, ka otrā grupā ir tādi, kas varbūt nav tie paši labākie fotogrāfi, bet tas tikai tāpēc, ka pirmā grupa ir slinki uz to balsošanu. Paši vainīgi tā teikt
parasti balsoju par bildēm, speciāli, kaut kādu iemeslu dēļ, nevienu niku neapeju.... par pirtsdraugiem palasi manos ieteiktajos topikos, tas nav mans termins.....
man patīk jaunā sistēma, pat ļoti. bet... Haidukam ir baigā taisnība par 2008. un 2009.gadu... jaunajai sistēmai vajadzēja sākt darboties līdz ar nulles deklarāciju. par to jau ir runāts, un es joprojām uzturu šādu viedokli. bet tas tā.
briedis:Man patīk jaunā sistēma Dienas/nedēļas tops izskatās interesantāks kā agrāk, un arī galējie vērtējuma cipari kā pirms 3-4 gadiem, tas tā patīkami
Piekrītu! Man arī Tops patīk
Un tieši tā - ir svarīgākas lietas dzīvē par bilžu reitingu fotoblogā - ja kādam nav, tad tas ir bēdīgi
tikai lieta taada, ka to SW reitingu uzdzen kas? nu tak ne jau nopietnie fotograafi ..... un tad tie ar uzdziitajiem reitingiem ari balso par sev tuvaam bildeem - nesaktoties ne uzkvalitati ne saturu ... taapec topaa nokljuust gan sameeraa labas bildes gan arii pietiekami lieli s*** .... Ai - atkal atsaakas vecaa dziesma .....
tad cik tad tagad skaitaas labs reitings bildei? ja kaadreiz netiki liidz 6,45 vai 6,4 tad bija pasuudiiga bilde. Tagad laikam ljoti laba skaitaas ap kaadiem 5,9? Vai arii vislabaak spriest peec skatiijumu un balsojumu SKAITA, nevis peec taa kaads tas kopeejais cipars beigaas sanaak
miller31:tad cik tad tagad skaitaas labs reitings bildei? ja kaadreiz netiki liidz 6,45 vai 6,4 tad bija pasuudiiga bilde. Tagad laikam ljoti laba skaitaas ap kaadiem 5,9? Vai arii vislabaak spriest peec skatiijumu un balsojumu SKAITA, nevis peec taa kaads tas kopeejais cipars beigaas sanaak
pastāsti labāk k'ds sakars labai bildei ar tās reitingu šeit?
blac ir vislielaakais sw, taatad laikam vislielaikaa saprashana kas irlababilde man SW zems - saprahana = 0, tatad laikam vai nu nebalsoju par visiem pec kartas vai ari neprotu bildeeet
rkraw, nav tiesa. man, kad sākās šī jaunā sistēma, SW bija 0.75. Es nebalsoju par visiem pēc kārtas, dienā kādas apmēram 5 bildes nobalsoju, nokomentēju. a vot sw pacēlies jau līdz 0.96. un kurš teica, ka blac sw ir vislielākais un turpina augt? es to ļoti apšaubu...
miller31:tad cik tad tagad skaitaas labs reitings bildei? ja kaadreiz netiki liidz 6,45 vai 6,4 tad bija pasuudiiga bilde. Tagad laikam ljoti laba skaitaas ap kaadiem 5,9? Vai arii vislabaak spriest peec skatiijumu un balsojumu SKAITA, nevis peec taa kaads tas kopeejais cipars beigaas sanaak
Es jau arī pie vecās sistēmas rēķināju skatījumu skaita un "patīk" proporciju. Ja uz 100 skatījumiem bija vismaz 25 "patīk", tad bildi uzskatīju par labu.
alvils:rkraw, nav tiesa. man, kad sākās šī jaunā sistēma, SW bija 0.75. Es nebalsoju par visiem pēc kārtas, dienā kādas apmēram 5 bildes nobalsoju, nokomentēju. a vot sw pacēlies jau līdz 0.96. un kurš teica, ka blac sw ir vislielākais un turpina augt? es to ļoti apšaubu...
Man SW visu laiku svārstījās no 0,79 līdz 0,81. Tikai vakar pacēlos uz 0,82, šodien uz 0,83.
pastāsti labāk k'ds sakars labai bildei ar tās reitingu šeit?
Noliec divas dažādi baltas papīra lapas kopā, un ar aci uzreiz redzēsi atšķirību, bet kad tās būs katra savā istabā, tad najutīsi. Cilvēka redze ir ļoti laps maņas orgāns, ja ir iespēja salīdzināt. Arī foto, ja ir iespēja salīdzināt, var noteikt labāko. Ne velti ir anekdote, kas gruzīnam ir morāli, tas abhāzietim amorāli. Tāpat ir ar to labo bildi. Vienā cilvēku grupā bilde būs laba, citā cilvēku grupa laba būs cita bilde, un katrs indivīds tiecās pēc salīdzinājuma, un ja salīdzinājums ir neadvekāts, vai vispār salīdzinājumā valda haoss, rodās jautājumi, protesti. Fotoblogs ir viena telpa, un visiem gribās , lai ir vienlīdz vienāds salīdzinājums.
alvils:
zazis:
Jo vairāk draugi, jo krutāks ... ... Kur vēl tāds idiotisms reālajā dzīvē?