rkraw:blac ir vislielaakais sw, taatad laikam vislielaikaa saprashana kas irlababilde man SW zems - saprahana = 0, tatad laikam vai nu nebalsoju par visiem pec kartas vai ari neprotu bildeeet
Kāds sakars SW ar saprašanu, kas ir laba bilde? SW taču nenorāda to, kurš ir gudrākais fotojomā - SW parāda, to kurš ar saviem balsojumiem blogam pievieno lielāku vērtību! Ja skatās no fotobloga puses, tad loģiski, ka lieotājs (lai arī super-kruts fotogrāfs, piemēram), kas nobalso dienā par 3 savām favorītu/draugu bildēm būs mazāk vērtīgs nekā cilvēks, kas balso arī pie jaunpienācēju bildēm (tādējādi, teorētiski, palīdzot jaunajiem attīstīties) - jautājums KĀ tas cilvēks balso jau ir otrā plānā. Var salikt 555/patīk pie visām bildēm, bet var pieiet arī kritiski un likt 432 u.c. atzīmes par tām pašam bildēm - rezultāts būs vienāds - SW kāps
Bet principā tam SW arī nebūtu jābūt nozīmei - ja autoram ir svarīgs tieši Tavs viedoklis, tad tas būs svarīgi neatkarīgi no tā vai Tavs SW ir 0,1 vai 1,1
smartins:Ka ko darīt pie bildēm, kas ieliktas apskatei, bet nepatīk? Tad es pat gribot nevaru pacelt savu SW.
Jā, tā vienīgā problēma, manā skatījumā, šai sitēmai - pietrūkst tas "nepatīk/vienalga" balsojums patikas sadaļā, lai pie šādām bildēm varētu nobalsot arī tie, kas automātā nespiež patīk. Pieņemu, ka tur arī tā neproporcija (ka it kā augstāko SW iegūst vai nu vismaz ātrāk sasniedz, tie, kas visvairāk balso) rodas. Ceru, ka admini šo jaut apdomā! ne 1x parādās prasība pēc kaut kā šāda.
smartins:Ka ko darīt pie bildēm, kas ieliktas apskatei, bet nepatīk? Tad es pat gribot nevaru pacelt savu SW.
Jā, tā vienīgā problēma, manā skatījumā, šai sitēmai - pietrūkst tas "nepatīk/vienalga" balsojums patikas sadaļā, lai pie šādām bildēm varētu nobalsot arī tie, kas automātā nespiež patīk. Pieņemu, ka tur arī tā neproporcija (ka it kā augstāko SW iegūst vai nu vismaz ātrāk sasniedz, tie, kas visvairāk balso) rodas. Ceru, ka admini šo jaut apdomā! ne 1x parādās prasība pēc kaut kā šāda.
Jo mazākas saprot fotogrāfiju, jo vairāk spaida "patīk", jo augstāk ceļas SW. Tātad - jo mazākas saprot, jo lielāks specs.
smartins: Jo mazākas saprot fotogrāfiju, jo vairāk spaida "patīk", jo augstāk ceļas SW. Tātad - jo mazākas saprot, jo lielāks specs.
Kas traucē lietpratējiem daudz spaidīt balsošanas pogu? Ok - patikas sadaļā saprotams - pietrūkst tās 3šās pogas, bet kritikas sadaļā ar kaut kā neredz, ka visi cītīgi balsotu Un vēlreiz - SW taču nenorāda to kas ir lielāks SPECS! Tas tikai norāda, ka šis lietotājs dod lielāku ieguldījumu fotoblogam, jo balso ne tikai par ierobežotu lietotāju grupu (labajiem autoriem, favorītiem, draugiem - absolūti vienalga), bet par visiem citiem ar!
Izlasīju CerambyX tekstus, un nu esmu galīgi auzās. Saprotu tā, ja pokemons ir aktīvs balsotājs, sabalso piem. 200 sev līdzīgiem, saņem SW 0,99 (kļust par ZELTA vērtētāju... ) , pretīm tādi pat 200 strāda, tad konkrētā pokenonbilde būs krutākā pēc pareizājās sistēmas . Tagad es saprotu, kāpēc blogs ir palicis šķidrāks no labo bilžu ražotājiem.
blac:Vai tad jau par šo tēmu neesat pietiekami izvaimanājušies un izraudājušies? Būtu labāk strādājuši.
blac, piedod ja vari , bet es pirmo reizi, un arī ne sevis dēļ.
smartins: Jo mazākas saprot fotogrāfiju, jo vairāk spaida "patīk", jo augstāk ceļas SW. Tātad - jo mazākas saprot, jo lielāks specs.
Kas traucē lietpratējiem daudz spaidīt balsošanas pogu? Ok - patikas sadaļā saprotams - pietrūkst tās 3šās pogas, bet kritikas sadaļā ar kaut kā neredz, ka visi cītīgi balsotu Un vēlreiz - SW taču nenorāda to kas ir lielāks SPECS! Tas tikai norāda, ka šis lietotājs dod lielāku ieguldījumu fotoblogam, jo balso ne tikai par ierobežotu lietotāju grupu (labajiem autoriem, favorītiem, draugiem - absolūti vienalga), bet par visiem citiem ar!
Fotoblogā dienā ievieto 100-150 bildes, visas "nokritizēt" un saspaidīt "patīk" izdodas tikai blacam un vēl pāris cilvēkiem. Lai pie visām 150 bildēm kaut ko sakarīgu pierakstītu, paies visa diena, tāpēc kitizējamo bilžu skaitu vajag saīsināt tik tālu, ka paliek tikai autori, kas patiešām gaida kādu kritiku. Un te mēs atkal atduramies pret to, ka tiek balsots tikai par "savējiem". Ir takš fotoblogā dafiga tādi "fotogrāfi", kuriem kaut ko pieraksti zem bildes un viņš Tevi par to vēl nahuj pasūta, citreiz zem viņa bildes vairs negribas neko rakstīt.
Haiduks:Izlasīju CerambyX tekstus, un nu esmu galīgi auzās. Saprotu tā, ja pokemons ir aktīvs balsotājs, sabalso piem. 200 sev līdzīgiem, saņem SW 0,99 (kļust par ZELTA vērtētāju... ) , pretīm tādi pat 200 strāda, tad konkrētā pokenonbilde būs krutākā pēc pareizājās sistēmas . Tagad es saprotu, kāpēc blogs ir palicis šķidrāks no labo bilžu ražotājiem.
Ar skaitļiem būsi pārcenties - jo ja paskatās, tad pie 'sūdīgām' bildēm, kas ietiek topā ir kādas 20-30 balsis - līdz ar to tādu Tevis minēto pokemonu nemaz tik daudz nav. Un pie tam - ja ir kāds cilvēks, kas balso par visām bildēm, tad viņš taču absolūti neietekmē - ir tikai kā fona troksnis.
Manuprāt problēma slēpjas tajā apstāklī, ka tie "labie fotogrāfi" ir pasīvi balsotāji un līdz ar to viņu balss vērtība joprojām nav visai augsta. Bet ja viņi nesāks balsot, tad nekas nemainīsies. Jo kāpēc gan 100 balsis nereti sanāk tik pat vērtīgas kā 30 - tāpēc, ka daļa no šiem 100 balsotājiem ir slinki balsotāji un līdz ar to viņu balss neko neietekmē. Ja slinkie balsotāji (a.k.a. labie fotogrāfi) kļūs aktīvāki un balsos (kaut vai ar 333) par citām bildēm ar - augs viņu SW = tad kopējais bildes reitings ar 100 balsīm būs lielāks nekā tām 30 balsīm. Elementāri. Kamēr vairums slinko un joprojām balso tik par atsevišķu daļu bilži, tikmēr būs iespējamas situācijas, ka 100 balsis ir tik pat vērīgas kā 30.
BET jā - patikas sadaļā vajag to 3šo pogu, lai tiešām būtu viss objektīvi. Vajag admiņiem pajautāt.
Fotoblogā dienā ievieto 100-150 bildes, visas "nokritizēt" un saspaidīt "patīk" izdodas tikai blacam un vēl pāris cilvēkiem. Lai pie visām 150 bildēm kaut ko sakarīgu pierakstītu, paies visa diena, tāpēc kitizējamo bilžu skaitu vajag saīsināt tik tālu, ka paliek tikai autori, kas patiešām gaida kādu kritiku. Un te mēs atkal atduramies pret to, ka tiek balsots tikai par "savējiem". Ir takš fotoblogā dafiga tādi "fotogrāfi", kuriem kaut ko pieraksti zem bildes un viņš Tevi par to vēl nahuj pasūta, citreiz zem viņa bildes vairs negribas neko rakstīt.
Nu par skaitļiem nezinu - bet man šķiet nobalsojot dienā par max 50 bildēm (kas ir ļooooti daudz) vajadzētu pietikt atliektiem galiem, lai SW būtu pietiekamā līmenī. Un tāpat - alvila piemērs rāda, ka nemaz nevajag balsot strīpām, lai "uzkačātu" savu SW Nahuj sūtītāji protams atsevišķa tēma - bet arī ar tādiem jātiek galā.
dansiga:labajiem fotograafiem nav tik dauz laika, ko teereet uz visu blizhu balsoshanu
CerambyX: Manuprāt problēma slēpjas tajā apstāklī, ka tie "labie fotogrāfi" ir pasīvi balsotāji un līdz ar to viņu balss vērtība joprojām nav visai augsta. Bet ja viņi nesāks balsot, tad nekas nemainīsies.
un nemainīsies arī, jo nekad un nekur labākie autori(kuri rada tiešām labu foto) aktīvi nebalso, jo tam vienkārši nav tam laika, jāfotogrāfē! Tikai pensionāri, bezdarbnieki, internetatkarīgie un garlaikoti tīņi sastāda virs 90% aktīvos spamerus fotosaitos. Un protams tie visi ir bez zināšanām fotogrāfijā. Tātad fotobloga admini tieši šiem cilvēkiem ir piešķīruši ekskluzīvās tiesības lemt kurš darbs nonāks topā. Un labi ja sagadīšanās pēc starp tiem nokļūs labas fotogrāfijas, bet vairumā tā būs laimes spēle Un joks ir tajā ja agrāk vairums(balsis pēc skaita) lēma kurš darbs iekļūs topos, un starp vairumu bija arī labu un zinošu fotogrāfu balsis(paretam jau viņi nobalsoja arī, bet ja tiešām bija par ko), tad pašlaik ir tas absurds ka zinošo cilvēciņu balsis ir abzolūti nevērtīgas, tās pat pazemina darba kopvērtējumu Nu sakiet ka nav cirks ne?
Mani vairaak dara bazjiigu tas topa "apaxshgals".. tiek liktas bildes uz nebeedu, kuras taa, godiigi, pat draugos nvajadzeetu likt, .. nu, un protams, labu bilzju autori vienkaarsji pat tur neieskataas, tad nu veidojas grupa pokemonu, kuri savaa starpaa priecaajas par dajebko.., kacjaa balsodami reitingus un njemaas, liidzarko .. koppeejais bloga liimenis ciesh, un diezgan pamatigi.., kopiespaidz nav feins, biezji vien.., un kamer vinjiem neviens nepastaastiis, ka auzas.., taa ij mees auzaas ieaugsim..( k kaa taa, doma mana "pafixso.."
greenman: Un joks ir tajā ja agrāk vairums(balsis pēc skaita) lēma kurš darbs iekļūs topos, un starp vairumu bija arī labu un zinošu fotogrāfu balsis(paretam jau viņi nobalsoja arī, bet ja tiešām bija par ko), tad pašlaik ir tas absurds ka zinošo cilvēciņu balsis ir abzolūti nevērtīgas, tās pat pazemina darba kopvērtējumu Nu sakiet ka nav cirks ne?
Jautāšu filozofiski - Vai kaut kāds zems SW cipariņš laba fotogrāfa domas arī īstenībā padara par nevērtīgām? Man šķiet, ka daudzi te ir nedaudz pārāk sapisušies ar tiem cipariņiem... Piemēram, ja man blogā ir cilvēki, kuru viedoklis man ir svarīgs, tad pats fakts, ka šis cilvēks nobalso pie manas bildes ar patīk/555 ir svarīgāks par to, kāds SW cipars viņam ir. Manis pēc kaut vai 0.1. Ok - apnika man Man šķiet, ka daudzi īsti neizprot fotoblog.lv mērķus un ideju un uzskata/mēģina to pataisīt par kaut ko tādu, kas tas nav... Pīs!
Cerambyx, es jau reizi 10to atkaartoshos ...... mani arii intersee konkretu cilveeku viedoklis ..... bet shuumeeshanas par ciparinjiem ir bloga TOp bilzhu deelj!!!!! kaa tas izsakatas no malas!!!!!
dansiga:Cerambyx, es jau reizi 10to atkaartoshos ...... mani arii intersee konkretu cilveeku viedoklis ..... bet shuumeeshanas par ciparinjiem ir bloga TOp bilzhu deelj!!!!! kaa tas izsakatas no malas!!!!!
Tev jau nu nav jāuztraucas par to kā tas izskatās no malas Tas ir jādara īpašniekiem - un ja īpašniekiem viss šķiet ok, tad viss arī ir ok Un kas vainas TOPam? Taču admini cik reizes ir teikuši, ka blogs nav un nekad arī nebūs augstās mākslas portāls - izejot no tā, arī varu droši teikt, ka TOPam nav ne vainas! Ķipa it kā Tavas bildes paliek sūdīgākas tāpēc, ka apkārt ir arī citas sliktas bildes? Tev ir kauns, ka Tavas bildes atrodas šādā portālā? man Tevis gandrīz vai žēl
CerambyX: Man šķiet, ka daudzi īsti neizprot fotoblog.lv mērķus un ideju un uzskata/mēģina to pataisīt par kaut ko tādu, kas tas nav
Kāds tad ir tas mērķis, saukļi? Nevis par labu foto, bet par aktīviem bezdarbniekiem kuriem nav kur likt savu laiku? Un ja nav svarīgi cipariņi, tad jau vajadzēja tos novākt pavisam? Vismaz lielāka vienlīdzība un skaidrība, jo mēs visi esam pieraduši pie vērtēšanas sistēmām kuras mums saprotamas, kaut vai sportu ņemsim par piemēru. Tev patiktu vērot hokeja spēles bez sašutuma ja uzvaru pēkšņi piešķirtu tiem kas iesituši mazāk vārtus? Vai daiļslidošanā pēkšņi uzvarētājus izvēlētu pēc masveida balsojuma no skatītāju vidus, pofig ka neprofesionāļi, ka tik vairāk sabalso! Ko saki?
Kāds tad ir tas mērķis, saukļi? Nevis par labu foto, bet par aktīviem bezdarbniekiem kuriem nav kur likt savu laiku? Un ja nav svarīgi cipariņi, tad jau vajadzēja tos novākt pavisam? Vismaz lielāka vienlīdzība un skaidrība, jo mēs visi esam pieraduši pie vērtēšanas sistēmām kuras mums saprotamas, kaut vai sportu ņemsim par piemēru. Tev patiktu vērot hokeja spēles bez sašutuma ja uzvaru pēkšņi piešķirtu tiem kas iesituši mazāk vārtus? Vai daiļslidošanā pēkšņi uzvarētājus izvēlētu pēc masveida balsojuma no skatītāju vidus, pofig ka neprofesionāļi, ka tik vairāk sabalso! Ko saki?
Kā jau minēju - fotoblogs nav augstās mākslas portāls. Un līdz ar to tas nav jāuztver nopienti - kā kaut kāds LV foto-mākslas spogulis, kur TOPā ir Latvijas labākie fotogrāfi un fotogrāfijas. Tā tak nav. Reitingus nevar novākt jo cilvēks pēc savas dabas ir slavaskārs un vienmēr tieksies pēc atzinības. Kaut kādu atskaites sistēmu iekšējā telpā vajag - kāda šī sistēma būs ir adminu rokās. Pašreizējai sistēmai nav ne vainas, ja visi spētu tai pielāgoties un darboties lai tā strādātu, nevis darbotos pretēji tai. Salīdzinājums ar sportu ir nevietā - blogā nevienam par bilžu likšanu un nonākšanu TOPā naudu nemaksā.
Par to trešo opciju "Vienaldzīgi"... Nu es avien vairāk un vairāk pats sāku sliekties uz šīs opcijas ieviešanu. Principā, šī poga neietekmēs bildes reitingu. Tā tikai parādīs skatītāja attieksmi pret bildi, cerībā, ka autors to ņems vērā (neapvainosies) un nākamreiz pacentīsies labāk.
Tai skaitā, balsotājam būs iespēja uzlabot savu SW. Bet tas var izraisīt vienu papildus blakus efektu. Reitingpis**ji balsos ar "Vienaldzīgi" par visām bildēm uzdzenot savu SW un Patik par savu "pirtsdraugu" bildēm, kas atkal sāks kropļot topu, jo viņiem būs augsts SW.
Par to trešo opciju "Vienaldzīgi"... Nu es avien vairāk un vairāk pats sāku sliekties uz šīs opcijas ieviešanu. Principā, šī poga neietekmēs bildes reitingu. Tā tikai parādīs skatītāja attieksmi pret bildi, cerībā, ka autors to ņems vērā (neapvainosies) un nākamreiz pacentīsies labāk.
Tai skaitā, balsotājam būs iespēja uzlabot savu SW. Bet tas var izraisīt vienu papildus blakus efektu. Reitingpis**ji balsos ar "Vienaldzīgi" par visām bildēm uzdzenot savu SW un Patik par savu "pirtsdraugu" bildēm, kas atkal sāks kropļot topu, jo viņiem būs augsts SW.
Elik, es visu it kā labi saprotu, bet kāpēc jākasa ar labo roku kreisā auss, jātaisa abstrakta vērtēšanu sistēma??? man naf skaidrs. Ja gribējāt basij iedot dažādus svarus, tad to taču varēja no fotoreitinga ņemt... divi zaķi ar vienu šāvienu- cilvēks censtos labāk bildēt, lai iegūtu lielāku svaru, bildes kritāriji būtu daudz objektīvāki, jo katrs sevi cienošs cilvēks ar savu vārdu pirtsdraugu netēlos, bet fotopokemonu balsīm nebūtu svara, un tie daudz neko neietekmētu. Arī Anirs padomātu, pirms lieligi dzēstos, un pēc tam kā blēdis ar citu niku ielien atpakaļ. Vel, tu raksti- <balsotājam būs iespēja uzlabot savu SW> ,bet kuram rūp šāds koeficents, kuru, kā man liekās citi neredz. Patas pēdejais, tu neatbildēji uz pašā sakumā, par to visu laiku labākās un nedēlās labākās... kā tas ir domāts, kad izlabosies
CerambyX: Salīdzinājums ar sportu ir nevietā - blogā nevienam par bilžu likšanu un nonākšanu TOPā naudu nemaksā.
tu gribi teikt nekad neesi spēlējis nevienu sporta spēli komandā, ne šahu, ne pat zoli? Tāpat bez naudas, tikai ar tīru uzvaras garšu? Un vai labāk ka saprotamo sistēmu(vairāk=vairāk=uzvara) nomaina uz tikai tiesnesim saprotamu sistēmu? Tā teikt līdzjutēji sēž un rausta plecus- kāpēc tas tur vinnēja, pat ja švakāks bija, mazāk savāca? Un pats re saki "cilvēks pēc savas dabas ir slavaskārs un vienmēr tieksies pēc atzinības", tīri loģiski, bet tikai redz cilvēks pieradis atzinību saņemt pēc nopelniem, lai saparastu uz ko tiekties, kas ir etalons, nevis tā uz dullo. Tas jau sākas ar pirmo klasīti skolā un turpinās visu mūžu, konkursi, sacensības, sports. Pretrunās nevajag nonākt jauno cilvēk
Haiduk, SW neuzrāda vai tu esi kruts fotogrāfs, vai labs vērtētājs un pat ne vai esi aktīvs blogeris. SW uzrāda tavus balsošanas ieradumus. Cik bieži tu balso par viena un tā paša autora bildēm.
Principā, ja skatās individuāli, tad nav jau ne vainas, ka kāds balso par savu favorītu. Tas nav nedz aizliegts, nedz neatbalstīts. Tāpēc, ja skatās individuāli, tad SW varētu likties nesaprotams ieviesums. Bet SW ir galvenokārt līdzsvara instruments uz masveida mērķtiecīgām darbībām.
Iedomājaties, ka vienu dienu visi aktīvie blogeri sarunā iebalsot kādu pilnīgi sūdbildi uz "Visu laiku labāko" topu! Skaidrs, ka tas būs savā ziņā very funny, bet tad atnāks kāds no malas paskatīsies uz topu un teiks - eu, come on, kas te notiek? (līdzīgi kā ir ar kaķudienām). Nu labi, vienreiz pajokojām un forši, bet nu ja tādu joku sāk katru dienu izspēlēt. Skaidrs, ka administrācija rīkosies un pārveidos balsošanas sistēmu, lai tādi "joki" nečakarē prātu.
Tā radās SW. Bet gan ne tikai tā. Jo ir arī ideja apakšā. SW savā ziņā parāda bloga missijas virzību. Tas nozīmē, ka ja tev ir zems SW, kaut kas tomēr ar tevi nav līdz galam labi no fotoblog missijas viedokļa. Ja tev fotobloga missija rūp, tad tu domāsi, ko lai dara - kā lai labojas. Ja nē vai arī tā nav tava dzīves prioritāte, nu neko. Būs tev zems SW, bet nu dzīve jau no tā neapstāsies Vai arī trešais variants, tev nerūp fotobloga missija, bet gan tikai savs ego, kas tika aizskarts ar kaut kāda tur puišeļa izdomāto SW. Tad tu sāc sprēgāt un bļaut forumā un beigās nopelni banu. Tādā veidā attīrot fotoblogu no kārtējā egoista
Par to ka par vienu bildi sabalsots vairāk, bet reitings ir mazāks... Autoram ir vērts aizdomāties, kas tad īsti par viņa bildēm balso un galvenais KĀPĒC!
smartins:Reitingp***ji jebkurā gadījumā atradīs, kā apčakarēt sistēmu.
un sevi..... jebkuras bildes reitings ir kropļots, kaut vai, saita raibās auditorijas, izpratnes, arī savstarpējo attiecību dēļ.... jaunā sistēma, cīnoties ar viena tipa kropļojumiem, rada citus. IR SAVĀDĀK, bet kopumā tops neizskatās labi, pamatā laikam tomēr, labu bilžu trūkuma dēļ , bet tur iemesli dziļāki
Mēneša labākās izlabosies, ja nemaldos, 12 februārī, kad paies mēnesis pēc SW ieviešanas.
Par visu laiku labākām tev nevaru tagad atbildēt. Tas ir savā ziņā gļuks, jaunās sistēmas blakusefekts, kas iespējams vēl atrisināsies pats no sevis, ja cilvēki pacels savus SW augstā līmenī. Ja nē tad domāsim.. vai arī nē Reitingu sistēma tāpat jau ir 4 reizes mainīta.
Eliks, uz tavu pedeejo rindkopu ... sho es esmu paveerojusi ... reitings mazaaks, JO - tie kas nenjemaas ar reitingiem - bildee vai straadaa un vinjiem nav laika TIk aktiivi njemties pa blogu .... Liidz ar to, tas zemais balsojums dazhreiz prieskh manis ir veertiigaaks, nekaa tas, kad bildes reitings peeskhnji uzlec par 0.02 ....
Bet atkal, jau lūdzu nesākam diskusiju par subjektīvām gaumēm un puspatiesībām, kas galu galā nonāk līdz apvainojumiem un asinīm. Sistēma nav pierasta es piekrītu, bet viss plūst un mainās un katrs periods prasa savu pieeju.
Teikšu atkal, administrācija (ne tikai es, bet visi) ir pagaidām ļoti apmierināta ar SW ietekmi uz procesiem.