smartins, KAA TAD ..... un tad, ja tev buus SW 1.5 , es skrieshu un balsoshu par visaam tavaam bildeem, ceriibaa, ka tu nobalsosi ari par maneejaam ;-pppp;_)))))
Eliks:negatIvs, parādi, kura no "labām" bildēm (kopš SW ieviešanas) nav tikusi topa pirmajā lapā?
Tu laikam nesaprati, neko par to neminēju. pieskāros kropļojumu tēmai, ar to saprotot, ka topā "ievelkās " diezgan pasliktas bildes, ar maz balsīm, bet "vērtīgām" .
man patīk, Haiduks tikko no Mēness nokritis greenman - sakarīgs, uz bana robežas CerambyX - ar loģiku nedraudzējas, ik pa brīdim sapinas, bet pūš pareizajā virzienā dansiga - vot nemiers tirda cilvēku
eu, jums nav apnicis? jūsu domas nav interesantas, kamēr rezultāti neparādīsies ilgtermiņā, neviens tās neņems vērā! ļaujiet lietām ritēt savu gaitu
Droperidol:man patīk, Haiduks tikko no Mēness nokritis greenman - sakarīgs, uz bana robežas CerambyX - ar loģiku nedraudzējas, ik pa brīdim sapinas, bet pūš pareizajā virzienā dansiga - vot nemiers tirda cilvēku
eu, jums nav apnicis? jūsu domas nav interesantas, kamēr rezultāti neparādīsies ilgtermiņā, neviens tās neņems vērā! ļaujiet lietām ritēt savu gaitu
Jaa, Droperidol, neesi kļūdījies, un ja šodien man nebūtu bijusi saruna par šo tēmu, vēl tagad sēdētu uz "mēness" ... bet skatos, kamēr es te kādu laiku esmu bijis pasīvs, tu neesi slinkojis un esi baigi laidis ludi
Eliks (c) <Tā radās SW. Bet gan ne tikai tā. Jo ir arī ideja apakšā. SW savā ziņā parāda bloga missijas virzību. Tas nozīmē, ka ja tev ir zems SW, kaut kas tomēr ar tevi nav līdz galam labi no fotoblog missijas viedokļa. Ja tev fotobloga missija rūp, tad tu domāsi, ko lai dara - kā lai labojas. Ja nē vai arī tā nav tava dzīves prioritāte, nu neko. Būs tev zems SW, bet nu dzīve jau no tā neapstāsies Vai arī trešais variants, tev nerūp fotobloga missija, bet gan tikai savs ego, kas tika aizskarts ar kaut kāda tur puišeļa izdomāto SW. Tad tu sāc sprēgāt un bļaut forumā un beigās nopelni banu. Tādā veidā attīrot fotoblogu no kārtējā egoista
Par to ka par vienu bildi sabalsots vairāk, bet reitings ir mazāks... Autoram ir vērts aizdomāties, kas tad īsti par viņa bildēm balso un galvenais KĀPĒC! >
Oki, bet te laikam būs atrisinājums esosai problēmai... ... tie kas izdomāja SW, palika apakšā ideju, savā starpā visu izrunāja un nolēma, ka ir OKEY, un pašiem sāka likties, ka visi pārejie arī tikpat labi visu zin un saprot. Bet pārejie tomēr nesaprot. Es esmu diezgan uzticīgs esošajai (bijušajām) fotoblog darbībai, bet tagad arī mani pārņem sajūta, ka kaut kas ne tā... mans SW ir o,68 , cilvēku, par kuriem fanoju naf, balsoju tikai par bildēm, kas iekrīt acīs, pat autoru bieži nepaskatu... bet jautājums skanēs tā, vai man jaaeksperimentē, vai arī te var cilvēcīgi uzrakstīt www.fotoblog.lv... , lai es un daudzi citi fotoblog fani varētu (c)Eliks: <Ja tev fotobloga missija rūp, tad tu domāsi, ko lai dara - kā lai labojas> , bet, kad es uzdevu jautājumu un diezgan konkrēti, tad izrādījās, ka es no mēness nokritis, kaut gan pa zemi staigājošie neviens nevarēja neko jēdzīgu pateikt
petersonsphoto:Haiduk, kāds sakars tavam "fotogrāfam" ar reitingiem? vai reitingi ir pašapmierināšanās rezultāts? vai reitings kādam deva kko, lai labāk bildētu?
Manuprāt, rūpes par reitingu= publiska masturbācija
Veiksmi pelnot reitingus perdelīšiem ar nošļukušām pakaļām- lai ir vismaz cipars virtuālā izteiksmē, ko parādīt jauniem zaķiem
petersonsphoto, iepin savā tekstā SW, un tad būs par ko runāt. Pagaidām neredzu iemesla debatēm. Vēl tikai pasaki, ka neesi uzslavas kārs Jebkura iesācaja acīs teksts, ko raksta atzīts fotogrāfs ir ar vērtību, bet teksts, kuru rakstā tāds pats ar vēl sliktākām bildēm rada naidu
Kā vienmēr, es pajautāju, jo nemācēju atbildēt, bet saleca aprējēji virsū... un galvenais ka lielākā daļa no tiem ir patmīlīgi cilvēki, bet te tēlo svētos
Jolan:mani izbrīna,ka tiekoties divi fotogrāfi runā par reitingiem fotoblogā.Tā jau ir "diagnoze"
Ļoti laba diagnoze tevai domāšanai (kas radīja izbrīnu)
Haiduks:Kā vienmēr, es pajautāju, jo nemācēju atbildēt, bet saleca aprējēji virsū... un galvenais ka lielākā daļa no tiem ir patmīlīgi cilvēki, bet te tēlo svētos
Jolan:mani izbrīna,ka tiekoties divi fotogrāfi runā par reitingiem fotoblogā.Tā jau ir "diagnoze"
Ļoti laba diagnoze tevai domāšanai (kas radīja izbrīnu)
Man nav pirts draugu. Paskatos feina bilde un nobalsoju, tikai nelaime tāda, ka tās feinās bildes bieži ražo cilvēki ar pazīstamiem nikiem. Tātad, skatos: jauka bilde, varētu nobalsot, bet ak vai par šo autoru jau vairākas reizes iepriekš esmu balsojis un ja turpināšu balsot sistēma main uzskatīs par draugu un samazinās SW reitingu. Kā ir ar komentāriem? Ja man bildi gribas komentēt bez balsošanas, vai tas ietekmē to SW? Šobrīd man tas cipars ir robešās no 0.91-0.96...
Eliks:Haiduk, SW neuzrāda vai tu esi kruts fotogrāfs, vai labs vērtētājs un pat ne vai esi aktīvs blogeris. SW uzrāda tavus balsošanas ieradumus. Cik bieži tu balso par viena un tā paša autora bildēm.
Par to ka par vienu bildi sabalsots vairāk, bet reitings ir mazāks... Autoram ir vērts aizdomāties, kas tad īsti par viņa bildēm balso un galvenais KĀPĒC!
Pīs
Vispār ja iedziļinās visā šajā būšanā, tas liekas gandrīz jau amizanti.. Man personīgi nav neviena tāda izteikta favorīta šeit, bet laikam jau kopējā plūsmā tomēr izkristalizējās kaut kādi tie labākie autori, par kuriem laikam sanāk balsot ilgtermiņā biežāk nekā par citiem.. nu un tad laikam šī padarīšana pēc jaunās sistēmas sanāk tā nepareizā.. Vispār, ja es tā aizdomājos, laikam jau tomēr ir tā, ka cilvēkam visās citās jomās dzīvē (drošvien jau mākslā vairāk) kaut kā ir šādi tādi favorīti, grozi kā gribi.. izvēlamies iet uz Tarantīno filmu, jo tas ir Tarantīno.. izvēlamies iet uz Hermaņa izrādi, jo tas ir Hermanis.. izvēlamies iet uz Blumberga izstādi, jo tas ir Blumbergs.. Man liekas diezgan asprātīgi, ja lapas saimnieks man (vai ne man vai kādam citam lietotājam) pajautā - padomā, kas skatās Tavas bildes un balso par tām, un kāpēc? Jā, - kāpēc? Vai kāds vispār var to var pateikt?
Gita_B, atsevišķos gadījumos šis Elika jautājums ir retorisks - vienos vārtos. Padomā, kuros! Ja uz Tevi tas neattiecas, tad uz Tevi tas galīgi neattiecas.
Gita_B, galvenais visās šajā būšanā ir tas, ka SW nav balstīts uz kādām filozofiskām vai socioloģiskām atziņām, tam nav ideoloģijas pamatā, tas ir tikai matemātisks instruments fotobloga topa maiņai. Līdz ar to jebkādas diskusijas par SW un dzīves jēgas (vai fotomākslas) cēloņsakarībām ir bezjēdzīgas Metam mieru, dzīve tik skaista!
Balsojat taču pas saviem favorītiem - neviens to jums neaizliedz darīt!!! Bet galvenais, pēc tam arī pārvarat slinkumu un nospiežat to balsošanas pogu pie jauno censoņu bildēm - kaut vai liekot tos 333 - un viss būs kārtībā! Būsiet i apmierinājuši savu vēlmi nobalsot par labajām bildēm + devuši ieguldījumu blogā, balsojot arī par citām bildēm. Īzī pīzī!
alvils:Gita_B, atsevišķos gadījumos šis Elika jautājums ir retorisks - vienos vārtos. Padomā, kuros! Ja uz Tevi tas neattiecas, tad uz Tevi tas galīgi neattiecas.
p.s. šodien mans SW kooficients jau ir 0.97
Kāpēc gan lai tas neattiektos arī uz mani? Es esmu bloga lietotāja, tātad tas attiecās arī uz mani. Tikpat daudz arī uz Tevi un visiem pārējiem. Man liekas diezgan komiski, ka balsot par vieniem un tiem pašiem autoriem ilgtermiņā, skaitās sliktais tonis šeit. Par to arī bija stāsts. Arī grāmatnīcā ieejot, es neviļus meklēju savu iecienīto autoru darbus, nevis grābju visas grāmatas nejēgā pēc kārtas. Es saprotu, ka visa tā kampaņa bija, lai izsistu no troņa Mortimeru, Eltonu un tamlīdzīgus biedrus. Bet ne jau par to ir stāsts, tie nebija mani favorīti. Bet runa ir par to, ka tomēr šeit ir labi autori kā Vavers, eos, metra, Jolanta_Brigere, agriss, un daudzi citi, kuru bildes uzlūkojot, vienmēr gribās par tām arī nobalsot. Jo tās ir LABAS bildes. Un tad nu tas laikam ir tas sliktais pasākums.
nevis sliktais, bet bezvērtīgais. gribi teikt, ka, ja grāmatnīcā visu laiku pērc tikai viena autora grāmatas, jebkura Tava recenzija par kādu grāmatu var būt ļoti objektīva un vērtīga? diez vai!
alvils:nevis sliktais, bet bezvērtīgais. gribi teikt, ka, ja grāmatnīcā visu laiku pērc tikai viena autora grāmatas, jebkura Tava recenzija par kādu grāmatu var būt ļoti objektīva un vērtīga? diez vai!
Nu ja iet runa par konkrēto piemēru, tad domāju, ka noteikti - jā. Jo esmu iepazinusies ar autora stilu, rokrakstu, esmu drošāka un kompetentāka izteikumos, jo pārzinu viņa daiļradi. Tas vai vērtīga, tas ir cits jautājums. Kā mēs vispār varam to vērtību tādos gadījumos izmērīt?
Gita_b, nu kāpēc tieši Mortimeru un Eltonu? Vavers, eos, metra, Jolanta_Brigere, agriss, un daudzi citi jau arī tajā pašā katlā vārāmi :P Bet nevajag personificēt... Man nekas nav pret šiem cilvēkiem, īpaši pret tiem, kurus pazīstu vaigā!
Un atkal jau, tas, ka zems SW ir "slikts tonis" ir tavi vārdi - ne mani. Tas nav slikts tonis, tas ir PARADUMS pirkt viena autora grāmatas. Un ar zemu SW tava balss nav bezvērtīga, tā ir mazāk objektīva. Vajag bišk krāsaināk uz dzīvi skatīt, ne tikai no viedokļa, ka viss ir slikti. Viss ir savādāk.
tas nav devums fotobloga bagaazhaa, bet verteejums var buut daudz objektiivaaks, ieliekot 333 un aizraadot uz kljuudaam, nekaa kads ar ausgtu SW ieaank un nobliezh nedomaajot 555
Dansiga, dārrgumiņ, nejauc pelmeņus ar makaroniem. Runa ir nevis par KĀDU un BLIEŠANU. Runa ir par konkrēti tavu balsošanas paradumu. To arī norāda SW. Tavs SW parāda TAVU BALSOŠANAS PARADUMU. Cik tas ir objektīvs!
Vērtējuma objektivitāti vai saturu ar matemātisku formulu neaprēķināsi. Tas paliek uz katra paša sirdsapziņas.