Piekļūt ar mašīnu labakajā gadījumā tik pat tālu cik parasti - atkarībā vai kāds no Ķemeru Parka pa tiem ceļiem ir braucis vai nē - ja nav, tad drošvien līdz tur vienai mājelei, kas tur ir pa ceļam uz tā celiņa. Kgan tur 3km no šosejas nokātot jau ar nav tik traki.
Bet par pašu laipu un purvu ziemā tagad nez. Vēl janvāra vidū (kad jau bija tie lielie -usi) purvs zem sniega īsti nebij aizsalis - t.i. slapjums apakšā, par cik lielie sali uznāca, kad jau bija sniegs sasnidzis virsū. Līdz ar to nez kā ar to drošību tur - zem sniega laipa jau nav redzama (pie tam vietām tā švakā stāvoklī - izpuvušiem dēļiem un lielām šķirbām, kur samežģīt kāju viens div var) un ja gadās iekāpt kkur ne tur... Pats šī iemesla dēļ neesmu braucis - kgan labāk aizraksti ak34 - viš tomēr tai pusē vairāk "tusē" - varbūt zinās precīzāk
Pagājušogad ap šo laiku gan gāju pāri purvam, bet tad pirms tam bij bijs tāds kā kailsals ar lieliem mīnusiem - ta gad pruvs bij pamatīgi aizsalis un laipa ar bij ejama.
Kad šito lasu, vienmēr nožēloju, ka savulaiku pārdevu mednieku slēpes... ar tam būtu tik ērti jebkurā vietā tagad tikt. bet tīreļa laipas līdz aprīlim jaaizmirst, vienīgi, ja gribi atrakt
Haiduks:Kad šito lasu, vienmēr nožēloju, ka savulaiku pārdevu mednieku slēpes... ar tam būtu tik ērti jebkurā vietā tagad tikt. bet tīreļa laipas līdz aprīlim jaaizmirst, vienīgi, ja gribi atrakt
Sniega kupres jau var stundas laikā pats uzmeistarot
Domāju ka šobrīd kaut ar bez konkrētiem mīnusiem, bet vel varētu mēģināt iet, pagājušo nedēļ sanāca Pāri Augstrozei doties, sniegs no ceļa līdz gurnam, ja virs lāmas atkasa sniegu, tad lēnām jau sasūcās ūdens, bet ja skatās kur iet tad jau var. Vienīgais ka pie tik silta kā šobrīd varētu izmirkt caur un caur pie bridiena dziļā sniegā
Cik zināms, laipa ir ofociāli slēgta, jo esot uz sabrukšanas robežas. Un tur piebraucot, vietējais tantuks piesakās par kompāniju! Bišķi komentus var palasīt te: www.geocaching.com...=
Haiduks:Kad šito lasu, vienmēr nožēloju, ka savulaiku pārdevu mednieku slēpes... ar tam būtu tik ērti jebkurā vietā tagad tikt. bet tīreļa laipas līdz aprīlim jaaizmirst, vienīgi, ja gribi atrakt
Sniega kupres jau var stundas laikā pats uzmeistarot
tantuku vajag ignorēt, pat ja viņa ceļu ar krēsliem nosprosto - vienkārši noņem krēslus no ceļa un brauc Bet purvā tagad nelīstu. Gan jau ka nebūs zem sniega aizsalis. Šogad jau Kaņierī ielūzu nedaudz. Bet tas bija pirms lielajiem saliem. Laipai noteikti sniegs pāri tā ka redzēt nevar un pa purvu pat vasarā ir grūti iet - par šādu sniegu nemaz nerunājot.
aapsis:Cik zināms, laipa ir ofociāli slēgta, jo esot uz sabrukšanas robežas. Un tur piebraucot, vietējais tantuks piesakās par kompāniju! Bišķi komentus var palasīt te: www.geocaching.com...=
Oficiāli slēgta acīmredzot tāpēc, lai ĶNP nebūtu jāuzņemas atbildība par lauztām kājām un iestigušiem purva apmeklētājiem Bet iet jau taču var tāpat - tik uz savu atbildību. Cik esmu gājis, ne reizi pagājušo gad neviens tantuks nav pieteicies par kompāniju.
stings:par ķemeru purvu nezinu, bet Cenu purvā pagājušo svētdien ar slēpēm izslēpojos... ezeriņi brangi aizsaluši !!!
Par ezeriņiem nekad naf jābaidās, jābaidās no akačiem ar avotiem tajos... ledus ir ap 2-5 mm (pat naf), bet virsū sniegs, ka neko neredz aizdomīga. Slēpes parasti neļauj izspiesties cauri sniegam
zazis:Haiduks - nobildēšu tad atsūtīšu
un 14.09 sūti uz dzimeni slēpoas, nakošgad ir dima būt vēl dzīvam
dumbrāja laipai tehniski toch nekas nekait un ir margas,kas būs virs sniega.Piebraukt gan jau varēs,tur tak viņiem vadības māja ir,kuru nevar atstāt ieputinātu.
nu nevajag tikai! Ar manu richuku laipu sachakareet vispaar ir nereaali! Beztam, izpuvushas laipas jau ar kaajaam bij salauztas. + tur, kur ar kaajaam vairs iziet nevar, tur vismaz var izbraukt.. He he, smiekli naak, atstaashu nu savu paarsimt Ls veerto richuku mezjaa!
Jonatans:nu nevajag tikai! Ar manu richuku laipu sachakareet vispaar ir nereaali! Beztam, izpuvushas laipas jau ar kaajaam bij salauztas. + tur, kur ar kaajaam vairs iziet nevar, tur vismaz var izbraukt.. He he, smiekli naak, atstaashu nu savu paarsimt Ls veerto richuku mezjaa!
galu galā ja jau var mežā atstāt pārs kilolatus vērtu auto, tad ričuku tak vēl vieglāk. Ja bail - var stiept uz muguras. Runā, ka dārgie ričuki esot viegli - visādi oglekļa rāmji utt. Bet ja runā par laipu, tad esmu redzējis kāda tā ir īsi pirms riteņbraucējiem un uzreiz pēc kaut kāda riteņbraucēju bara. Bija daudz salauztu dēļu.
Nu ar saliidzinaaji - atstaat autinju un richuku.. Autinjam ir gan signalizaacija, gan arii rokaas autinju prom neaiznesiisi.. Laipu lauzj visi kam mav slinkums, kaapeec neko nesaka par laiveniekiem renninjbiksees?
nav man daudzus simtus vērts ritenis, bet kad minos briežus bildēt, tad tā ar dariju, ievedu mežā, govs ķēdi ar slēdzeni apkārt un uz piecām dienām prom, likās gan ka sēņotāji bija nogājuši gar, bet atnākot atpakaļ braucamais bij lietojams atkal...
Mežā atstāt ričuku man domāt ir aptuveni 100x drošāk nekā jebkur pilsētā Ķipa Lv mežos klejo riteņzagļi ar saviem slēdzeņ-kniebējiem cerībā, ka vot tieši šajā meža kvartālā būs pie koka pieslēgts pārsimtsl latus vērtais ritenis Tāpat noteikti katram sēņotājam līdzi ir gan sēņu nazīts, gan kāds štruments ar ko saslēgtos ričukus nospert
viena kompaanija aizbrauca vakaraa uz Kolku, lai naakamajaa dienaa ar richukiem pa to pusi klejotu. Uzsleeja teltis, iedzeera alinju un tukshaas pudeles pieseeja pie richukiem, lai naktii dzird - ja nu kas . No riita pieceljas un redz skatu ..... richuki ir, bet pudelju nav ;-))))
Jonatans:Vispaar jau jaa, bet nu atstaaat pie Kjemeru takas, kur arii Slokas dzjigiti zin ka velosipeedus tur atstaaj.. taa nebuutu taa iistaa droshaa vieta..
Nav jau jāslēdz ričuks taciņas malā - tur pie laipas tak paej 100m nost un var atrast biežņu, kur neviens i neiedomāsies meklēt Šovasar Kolkā daudz reizes nācās atstāt ričuku mežā - pie tam nepieslēgtu - gan īsāku, gan ilgāku brīdi - un neskatoties, ka sēņotāju/ogotāju tur visai padaudz bij - ričuks vienmēr uz vietas Sliktākajā gadījumā, ja uz ilgāku laiku iet prom, var tak nolikt kādā nomaļākā vietā un ar zariem/sūnām apkrāmēt, lai nedurās acīs. Varianti visādi.
Nu negribu es atstaat un viss! Peedeejo 6 gadu laikaa nekur neesmu riteni atstaajis, un netaisos ar atstaat! Pietam, nesaista man doma brist pa biezjnjaam lai eerces kolekcioneetu utt..
Jonatans:Nu negribu es atstaat un viss! Peedeejo 6 gadu laikaa nekur neesmu riteni atstaajis, un netaisos ar atstaat! Pietam, nesaista man doma brist pa biezjnjaam lai eerces kolekcioneetu utt..
bet vai ta kāds spiež? Es savulaik ar ciskadrilli esmu apbraukājis visu Latviju, ja vajadzēja vienmēr nobēdzināju braucamo mežā vai biezos krūmos, nekad neesmu slēdzis. Izvēlējos parasti kādu kuplu egli ar zemu nolīkušiem zariem, mazu eglīšu biežņu, kur parasti cilvēki nelien, bet apiet. Sliktākajā gadījumā noslēpu kādā lielākā žagaru kaudzē. Nozagts, sabojāts nekad nekas nebij.