forum.gif
Esmu apguvis video renderēšanas un montāžas tehnisko pusi.
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Esmu apguvis video renderēšanas un montāžas tehnisko pusi.
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 04.02.10 19:53
 citēt
Salīdzinājumam- foto ir jāapgūst 3 likumi, viens aparāts, 4 tenhiskie parametri un 1 programma.
Video- 20 likumi, 3 aparāti vienlaicīgi, 3 izmēri, 10 failu sistēmas x 10 koderi= 100 un 8 jaudīgas programmas (+plugini, bez kuriem neiztikt...)...

Prasīja man tas 2 mēnešus, gandrīz diendienā.

Kā jūs domājiet- par kādu naudu jūs, personīgi, būtu gatavi iegādāties šīs zināšanas, JA JUMS TAS BŪTU VAJADZĪGS?

P.S. Šī nav reklāma, es apzinos, ka manu klientu šeit GANDRĪZ nav. Pašlaik vienkārši strādāju pie programmas...

1. Aparāti
2. Uzņemšanas un montrāžas ikumi
3. Failu tipi, programmas.

Iesākuma programma varētu būt aptuveni 4 nodarbības pa 2,5-3 stundām. Tātad- Jūsu cena!

Paldies jau iepriekš tiem, kuri atbildēs!:)
Publicēts: 04.02.10 19:55
 citēt
Par velti es būtu gatavs apgūt gandrīz jeb ko! ;)
Publicēts: 04.02.10 19:59
 citēt
kasnukas:Par velti es būtu gatavs apgūt gandrīz jeb ko! ;)

Nē, nopietni- iedomājies, ka tev gribas, tu provē jau sen, bet nesanāk! Būtu gatavs kaut ko maksāt?
Publicēts: 04.02.10 20:00 labots
 citēt
nu, tehniskā 1/2-e ir tehniskā 1/2-e un vsjo. Uzņemšanas un montāžas likumi - pirmais atcerēties, ko māca krievu montāžas skolas pamatlicējs Ļevs Kuļešovs - snjimajetje montazjno, ibio matj! :face-grin:
nu, franču kīnõ teorētiķis Marsels Martens montāžai izvirza ap 10 prasībām, kuras bieži pretrunā. :grimace:
Publicēts: 04.02.10 20:03
 citēt
haralds:nu, tehniskā 1/2-e ir tehniskā 1/2-e un vsjo. Uzņemšanas un montāžas likumi - pirmais atcerēties, ko māca krievu montāžas skolas pamatlicējs Ļevs Kuļešovs - snjimajetje montazjno, ibio matj! :face-grin:
nu, franču kīnõ teorētiķis Marsels Martens montāžai izvirza ap 10 prasībām, kuras bieži pretrunā. :grimace:

Kuļešovu populāri pazīstu tikai pēc viena likuma vai principa. Programmā tas nebūs. Par Marselu neko nezinu, pagaidām.

Nav lielas jēgas apgūt tehnisko pusi, runājot par pusgadsimtu vai ciknutursanāk vecu Kuļešova efektu!
Publicēts: 04.02.10 20:03
 citēt
P.S. Montēt māku tehniski, pagaidām, ne saturiski.
Publicēts: 04.02.10 20:09
 citēt
Ja man gribētos montēt, es sen jau mēģinātu, bet man galīgi nekas nesanāktu, tad latus 50 gan jau nolocītu. Vairāk gan ne, jo neesi superprofs montāžas jomā. Būtu ar mieru Tev maksāt kaut vai tikai tāpēc, ka Tev ir svaigi iegūtās iemaņas, pats esi būries tam cauri ne tik senā laika posmā- tātad saprastu manas (kā iesācēja) problēmas.
Publicēts: 04.02.10 20:11
 citēt
Portreti:Nav lielas jēgas apgūt tehnisko pusi, runājot par pusgadsimtu vai ciknutursanāk vecu Kuļešova efektu!
krietni vairāk. tas gan ne par tehnisko 1/2-i, bet kas nav atcelts, joprojām spēkā.
vot tehniskās puse tā 1/2-e, kā mazākā mērā paSHITēt kvalitāti - tas gan.
tehniski - saturiski - nu, dramaturģija un ritms un visādi, bet lai montāžas vitas "nesit pa aci" - tas gandrīz uz tehnisko 1/2-i reducējams. vismaz precīzi formulējams un tā. Martenu silti iesaku - "Jazik Kino - 1956?"! :face-smile:
Publicēts: 04.02.10 20:11
 citēt
Ja man kaut ko vajadzēs uzfilmēt un samontēt kvalitatīvi, tad es uzaicināšu kādu specu, nevis čakarēšos pats, bet mājsaimniecības vajadzībām var pofig kak ņibuģ ;) tāpat nevienam nerādīšu :)
Publicēts: 04.02.10 20:20
 citēt
Gudris:šaubos vai daudzi gribes profesionāli filmēt un montēt...tas tomēr ir ļoti dārgs prieks un laikietilpīgs process salīdzinot ar foto ...tāka...labāk uztaisi seksa kursiņus ;)

šitam gan +++
Publicēts: 04.02.10 20:21
 citēt
Portreti:... likumi...

Kāds Popova likums procesā vēl neradās?
Publicēts: 04.02.10 20:28
 citēt
es samaksātu tikai tad kad būtu nopircis sev normāli dzelzi ar ko griezt tos HD klipus :D pagaidām iebremzējis hobijs.tad jau labāk pagaidām dauzīt mašīnas :D bet to ar vajag filmēt :D
Publicēts: 04.02.10 21:06
 citēt
Nu Teu vajadzeetu varbuuut prieksh sevis nodefineet meekjauditooriju, kas buus kas naaks maaciities tie kas grib uztaisiit forshu home video vai tie kas gribees savus pakalpojunus paardot taaalak, iisteniibaa tas ir par maz gan vieniem gan otriem ir biku par maz to visu var pa paaris vakariem sagugleet un veel pa paaris nedeeljaam praktiski paarbaudiit. Nu be tas subjektiivi ir cilveeki kam patiik iet kursos un gribeet lai kaads vinjiem visu iemaaca
Publicēts: 04.02.10 21:28 labots
 citēt
Nav ko pārspīlēt ar to video. Amatiera līmenī diezgan ātri visu var apgūt. Ja gribas profesionāli - 3h kursi tā vai tā nepalīdzēs. Arī par formātiem, jo varu derēt, ka Juris tā vai tā visu nav apguvis un daudz nianšu nepastāstīs.

Lai gan domāju ka kaut ko iesācējam iemācīt varēs. Tādam, kam pašam slinkums domāt un meklēt
Publicēts: 04.02.10 21:30
 citēt
ak34:Nav ko pārspīlēt ar to video. Amatiera līmenī diezgan ātri visu var apgūt. Ja gribas profesionāli - 3h kursi tā vai tā nepalīdzēs. Arī par formātiem, jo varu derēt, ka Juris tā vai tā visu nav apguvis un daudz nianšu nepastāstīs.

precīzi formulēts
Publicēts: 04.02.10 22:18 labots
 citēt
Uggga:
Portreti:... likumi...

Kāds Popova likums procesā vēl neradās?

To likumu, kuru to atceries no fotogrāfijas kursiem, esmu pārsaucis par malu harmonijas likumu, jo citādi baigi lecīgi tas "Popova" izklausījās, a es kautrīgs...

:)
Publicēts: 04.02.10 22:20
 citēt
reaktors:es samaksātu tikai tad kad būtu nopircis sev normāli dzelzi ar ko griezt tos HD klipus :D pagaidām iebremzējis hobijs.tad jau labāk pagaidām dauzīt mašīnas :D bet to ar vajag filmēt :D

Jebkurš divkodolu dranduļets ar 2 gb ram principā to spēj. Tikai lēnām.

P.S. Paskatījos ne pārāk vecu savu blociņu- es vienlaik tirgoju a-data atmiņas kartes. 1 gb maksāja 43 Ls un tas skaitījās baigi pa lēto...(morāle ir par tehnoloģiju attīstību)!
Publicēts: 04.02.10 22:22
 citēt
ak34: Arī par formātiem, jo varu derēt, ka Juris tā vai tā visu nav apguvis

Diezgan pamatīgi esmu apguvis 720p izmēru. Visā, kas zemāk (un kas pieejamāks) patiesībā iedziļinājies neesmu. Domāju, ka tie JAU ir novecojuši formāti. Kino norma ir 2k un 4k.
Publicēts: 04.02.10 22:23
 citēt
chess:
ak34:Nav ko pārspīlēt ar to video. Amatiera līmenī diezgan ātri visu var apgūt. Ja gribas profesionāli - 3h kursi tā vai tā nepalīdzēs. Arī par formātiem, jo varu derēt, ka Juris tā vai tā visu nav apguvis un daudz nianšu nepastāstīs.

precīzi formulēts

Tie nebūs 3h, bet gan 4x3h. Tehniskajiem pamatiem ar to vajadzētu pietikt!
Publicēts: 04.02.10 22:45
 citēt
Gudris:
Portreti:(morāle ir par tehnoloģiju attīstību)!
aha..es sev gribu panjemt jaunu portatiivo bet gaidu kad buus ar usb3 :face-smile:...bildes cietajaa salidos sekundees :exciting:

A bildes no kurienes lidos? No cietā uz cieto vai tomēr no flash kartes? :)
Publicēts: 04.02.10 22:46
 citēt
Portreti, bet kā ir ar kamerām, to veidiem un izvēli (kāpēc labas videokameras vēl ar vien maksā vairākos desmitos tūkstošu), video objektīviem, kā izvēlēties video statīvu, visiem 1080p, 1080i, kadru skaitiem: 24, 25, 30, 50, 60; SDI interfeisiem, montēšanas kodekiem, labākajām startēģijām keyfreimiem atkaribā no satura, labākajām programmām H.264 kodēšanai, dažādiem krāsu kodēšanas standartiem tipa 4:2:2 u.c, audioaparatūru, mikrofoniem, totipiem, pieslēgumu veidiem un daudzām citām lietām? To ar stastīsi? ;)
Publicēts: 04.02.10 23:43
 citēt
Portreti, tu ietu klausīties lekciju pie lektora, kuram nav nekas tāds, ko uzskatītu par WOW... pieņemsim - kāds video rullītis, īsfilma - tīri tā woooow.... nu nezinu nezinu...
ja būtu dziļa interese tad varbūt 45 ls...
Publicēts: 04.02.10 23:44
 citēt
ak34:Portreti, bet kā ir ar kamerām, to veidiem un izvēli (kāpēc labas videokameras vēl ar vien maksā vairākos desmitos tūkstošu), video objektīviem, kā izvēlēties video statīvu, visiem 1080p, 1080i, kadru skaitiem: 24, 25, 30, 50, 60; SDI interfeisiem, montēšanas kodekiem, labākajām startēģijām keyfreimiem atkaribā no satura, labākajām programmām H.264 kodēšanai, dažādiem krāsu kodēšanas standartiem tipa 4:2:2 u.c, audioaparatūru, mikrofoniem, totipiem, pieslēgumu veidiem un daudzām citām lietām? To ar stastīsi? ;)

70%

Par visu, kas pieejams (materiāli) amatieriem. Bāze ir formāti, ko ražo dažādi dslr, tas taču tikai loģiski priekš fotogrāfiem!

Nav jēgas runāt par 2k un 4k formātiem!
Publicēts: 04.02.10 23:46
 citēt
incognito:Portreti, tu ietu klausīties lekciju pie lektora, kuram nav nekas tāds, ko uzskatītu par WOW... pieņemsim - kāds video rullītis, īsfilma - tīri tā woooow.... nu nezinu nezinu...
ja būtu dziļa interese tad varbūt 45 ls...

"WOW" ir saturs, pamatā. Pašlaik par to nav runas.
Publicēts: 05.02.10 00:03 labots
 citēt
Filmēt un montēt mācīties ir jēga tiem, kas kaut ko sajēdz no scenārija, no filmēšanas kadra uzbūves, secības, kā un ko pasniegt, kas izjūt kustīgu bildi. Kāda jēga bārstīties ar klipiem, lielīties, ja divus gadus atpakaļ pat labāk sanāca :( Tagad visos klipos dominē garlaicība, bez ievada, bez nobeiguma kadriem. :( nu slikti.
Pie tevis nosauktajiem pašā sākumā- pieliec-
foto-super kruta tehnika, pat bez prāta dabūsi labu bildi
kino-super kruta tehnika, bez prāta labu videoklipu nedabūsi
Bet tu jaf pārgudris, vienmēr salecies, kad tev ko nopietni uzraksta- čigānietes lāsts tev naf gājis secen- kaut tu lepns paliktu. labāk jaf meklē pa bildēm cincīšus, pupus, neāksties ar video. Atceries, ko tev rakstīju pirmajā reize- paņem brangu konjaku un aizeij pie... pamācīties. vai atceries, pie kāda speca ieteicu iet. Nodarbojies ar nomu, tas tev vislabāk padosies :):):)
Ja vajag kvorumu, varu par 10 Ls stundā izlīdzēt .
Publicēts: 05.02.10 00:10
 citēt
Haiduks:Filmēt un montēt mācīties ir jēga tiem, kas kaut ko sajēdz no scenārija,

Varbūt tev ir taisnība. Parastiem cilvēkiem ar fotoaparātiem to nesasniegt, ja? Tikai karaļiem? KaHaidukpensionāriem?:)
Publicēts: 05.02.10 00:20 labots
 citēt
esmu apguvis podiņu

( pamperus vairs nelietošu )

vienk. ļoti gribēju palietlīties

ps protams ka varu pasniegt kursus. cik Jūs būtu gatavi maksāt?
Publicēts: 05.02.10 09:07
 citēt
citronsarcukuru:esmu apguvis podiņu

( pamperus vairs nelietošu )

vienk. ļoti gribēju palietlīties

ps protams ka varu pasniegt kursus. cik Jūs būtu gatavi maksāt?

Superīgi precīzi portreti dārziņā. :D:D:D
Portreti:
Haiduks:Filmēt un montēt mācīties ir jēga tiem, kas kaut ko sajēdz no scenārija,

Varbūt tev ir taisnība. Parastiem cilvēkiem ar fotoaparātiem to nesasniegt, ja? Tikai karaļiem? KaHaidukpensionāriem?:)

Tu mazāk runā, bet godīgi nomaksā nodokļus, lai KaHaidukpensionāriem pensija sanāk lielāka :D un naf ko piegružot netu ar mēsliem. labi, ka blogā tos nevari ielikt.
Publicēts: 05.02.10 09:12
 citēt
Portreti:P.S. Montēt māku tehniski, pagaidām, ne saturiski.

tāpat kā visu pārējo... diemžēl.
Publicēts: 05.02.10 09:16
 citēt
alvils:
Portreti:P.S. Montēt māku tehniski, pagaidām, ne saturiski.

tāpat kā visu pārējo... diemžēl.

Tas nekas!:)
Publicēts: 05.02.10 09:20
 citēt
Haiduks:naf ko piegružot netu ar mēsliem.

Kādam taču tas ir jādara! Kamēr pensionāronkulis fočē plikās meitenītes (mākslu), tikmēr kādam jāliek kaut kas pretējā svaru kausā- drazu!
Publicēts: 05.02.10 09:37
 citēt
Haiduks:Filmēt un montēt mācīties ir jēga tiem, kas kaut ko sajēdz no scenārija, no filmēšanas kadra uzbūves, secības, kā un ko pasniegt, kas izjūt kustīgu bildi. Kāda jēga bārstīties ar klipiem, lielīties, ja divus gadus atpakaļ pat labāk sanāca :( Tagad visos klipos dominē garlaicība, bez ievada, bez nobeiguma kadriem. :( nu slikti.
Pie tevis nosauktajiem pašā sākumā- pieliec-
foto-super kruta tehnika, pat bez prāta dabūsi labu bildi
kino-super kruta tehnika, bez prāta labu videoklipu nedabūsi
Bet tu jaf pārgudris, vienmēr salecies, kad tev ko nopietni uzraksta- čigānietes lāsts tev naf gājis secen- kaut tu lepns paliktu. labāk jaf meklē pa bildēm cincīšus, pupus, neāksties ar video. Atceries, ko tev rakstīju pirmajā reize- paņem brangu konjaku un aizeij pie... pamācīties. vai atceries, pie kāda speca ieteicu iet. Nodarbojies ar nomu, tas tev vislabāk padosies :):):)
Ja vajag kvorumu, varu par 10 Ls stundā izlīdzēt .

Haiduk, pieņemu, ka daudziem šādi kursi var palīdzēt. Pats notiekti, ka uz tiem neiešu, bet saprotu to jēgu. Turklāt lielos vilcienos jau daudzas vido jomas ir visai līdzīgas foto. Jāņem vērā arī, ka priekš video internetā diezgan daudzi "vecie" paņēmieni nestrādā vai ir pārāk dārgi.

Bet saprotu arī video ne pārāk Tev der. Ja pusapģērbtu vai plku meiču fotografēšanu var saukt par mākslu, tad tādu pašu meiču filmēšana parasti ir tikai bizness.
Publicēts: 05.02.10 09:41
 citēt
ak34:Ja pusapģērbtu vai plku meiču fotografēšanu var saukt par mākslu, tad tādu pašu meiču filmēšana parasti ir tikai bizness.

Domāju, ka ar Haiduka iecienītajām meitenītēm var safilmēt tīri neko, smuku video, arī bez biznesa! Tikai jāpagaida, kad viņām paliks 18!
Publicēts: 05.02.10 10:12
 citēt
Portreti:
ak34:Ja pusapģērbtu vai plku meiču fotografēšanu var saukt par mākslu, tad tādu pašu meiču filmēšana parasti ir tikai bizness.

Domāju, ka ar Haiduka iecienītajām meitenītēm var safilmēt tīri neko, smuku video, arī bez biznesa! Tikai jāpagaida, kad viņām paliks 18!

Tādi jau parasti ir tik binesam. Visādā ziņā pa tirgus cenām esmu gatavs kādu video nopirkt priekš viena sava saita. Tikai obligāti visiem modeļiem vajag pases kopijas un līgumus!
Publicēts: 05.02.10 10:20
 citēt
Nu butu iteresanti pakalusities ko esi atkodis :)

10 Ls
Publicēts: 05.02.10 12:03
 citēt
Portreti, nevaino mani savās nelaimēs, palasi, ko tev rakstaa citi- par garu, garlaicīgi, un tā visu laiku... ja tev tie, kuri ir atkarīgi tehniski no tevis, tevi liela un saka , ka esi baigais meistars, netici. Tev nu būtu bijis sen jaizslimo ar lielummāņijas (zvaigžņu) slimību. beet tavi teksti saka, ka viss vēl priekšā... mēs abi esam bildējuši daudzas meitenes, kuras, kad bildējās pie manis stāstīja, kā gājis pie tevis :D:D:D
Netēlo svētuli :D
Publicēts: 05.02.10 13:10 labots
 citēt
man šķiet ka tam apgalvojumam par apgūšanu nav nekāda pamata, tie snouborda un kite video tak neskaitās ne?
Publicēts: 05.02.10 15:05
 citēt
Haiduks: meitenes, kuras, kad bildējās pie manis stāstīja, kā gājis pie tevis :D:D:D
Netēlo svētuli :D

Tiešām, viņas VISAS stāstīja? Kaut kā tavās s ūda bildēs nav redzama NEVIENA no tām meitenēm, kuras ir fočējušās pie manis.:face-devil-grin:
Publicēts: 05.02.10 15:06
 citēt
zo:man šķiet ka tam apgalvojumam par apgūšanu nav nekāda pamata, tie snouborda un kite video tak neskaitās ne?

Nē, neskaitās! Vai arī skaitās...hū kērz!? :) Karoč, nesapratu, ko gribi teikt!
Publicēts: 05.02.10 15:14 labots
 citēt
Gudris:
Portreti:
Tiešām, viņas VISAS stāstīja? Kaut kā tavās s ūda bildēs nav redzama NEVIENA no tām meitenēm, kuras ir fočējušās pie manis.:face-devil-grin:
kā tad ar Sandriņu...nezinu vai esi viņu bildējis bet kā izskatās Tava jumtaistabiņa viņa zin :D:face-kiss:

Bildējis neesmu. Bez tā var iztikt!
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas