Traki laiki sākušies fotostudijām un aģentūrām Katru dienu uz firmas meili nāk no 1-2 fotostudijām vai foto aģentūrām spams...... Visi kā viens piedāvā visu fotospektru, pat modeles piedāvā Cenas ir no ļoti demokrātiskām līdz kosmiski augstām, Gudris gan neko naf atsūtījis.... slaists
zazis: man ar tādi foto spami saradušies. Pakalpojumu piedāvātāji mēdz būt arī no fotobloga. Gudri, i nav nemaz izdevniecībā jāstrādā, tas laikam izdzīvošanas instinkts jebkurā sfērā
Gudri - iespējams ka puse no sūtītājiem pat nezin ar ko firma nodarbojās, viņi vienkārši fanātiski sūta visiem pēc kārtas, moska kāds uzķersies. Tas nozīmē ka daudziem ir pirms nāves agonija
Gudris:es vienkārši nevaru iedomaties kuram firmam latvija būtu nepieciešami fotogrāfu pakalpojumi ka var sūtīt pat pieteikumus
Foto pakalpojumi jau kaut kādā mērā jebkuram var noderēt. Pārsvarā piedāvā visādus foto uzņēmuma tēla veidošanai, reklāmām u.tml.
zazi, nu tieši tā arī bieži vien ir ka sūtītāji pat nezin uzņēmuma darbības lauciņu, tik savāc no info lapām kontaktinformaciju un tad apziņo puspasauli ar saviem piedāvājumiem. Man gan darbā šādās lietas balstās pēc principa <Ja mums ko vajadzēs, paši atradīsim> un šādi bezuzaicinājuma piedāvājumi tiek uztverti tikai kā spams.
Normala situācija ka 3/4 "Studiju" vaidojuši lameri kas neko citu ka "Skuķus @ Puķus" neprot un negrib bildēt Ir foto jomas kur jau daudzus gadus ļoti trūkst kas strada caur ko tur ir vaisai pieklājīga samaksa un ar krīzi un "Konkurentu" atbiršanu pasūtijumi šais jomā tik palielinās apjomos , pie apsakūti nemainīgas cenas Taka tie kas konkurē ar "Mobilo telefonu @ zieptrauku" faniem noteikti Laiž garu bet parējie strādā melnu muti , man piemēram vecss čoms pirms nedēļas atklāja jaunu ražotni un kopš rudens ir 3 kāršojis darbinieku skaitu , par biznesu nesūdzās biznes ir 90% foto + 10% iesiešanas pavairošanas darbi
Man gan nekas tāds nenāk, otrādi- vēlos pie tevis pabildēties, cik tas maksās , to gan saņemu, bet tā kā esmu slinks un 6,.7dienā neko nedaru, tad ļoti bieži nākās atteikt. (welns nelasi, atkal sāksi trakot). bildēju tikai laikā, kad bildēšaniu var savienot ar darbu... tas ir 1-5 diena darbaa laikā Zazi, iedod adresi, kur aizsūtīt piedāvājumu- no manis arī neesi saņēmis Bet zazis, padomā, vai reklāma naf daļa no panākuma... 100000 izsūti, 999995 atsaka, bet tie pieci, kas piesakās pabaros
Shadow:
Gudris:Nu latvija jau toč nav īsta vieta kur ar fotogrāfa darbu var normali dzīvot
un ar fotoportalu nopelnit
nopelnīt var tas, kas to vēlās, labās rokās, ar izdomu, fotoblogs varētu kļūt par ienesīgu naudas strautiņu... neapbižojot lietotājus. Laps piemērs ir draugiem.lv, gribi ekstru, aizsūti SMS
Luni - nu nezinu nezinu, bet ja studijas-aģentūras sūta meilus nejau vienu, bet katru dienu jau 2 mēnešus un cenas pie viņiem ir baisas........ tad neticu ka viņiem darbs ir līdz kaklam
Lunis:Normala situācija ka 3/4 "Studiju" vaidojuši lameri kas neko citu ka "Skuķus @ Puķus" neprot un negrib bildēt Ir foto jomas kur jau daudzus gadus ļoti trūkst kas strada caur ko tur ir vaisai pieklājīga samaksa un ar krīzi un "Konkurentu" atbiršanu pasūtijumi šais jomā tik palielinās apjomos , pie apsakūti nemainīgas cenas Taka tie kas konkurē ar "Mobilo telefonu @ zieptrauku" faniem noteikti Laiž garu bet parējie strādā melnu muti , man piemēram vecss čoms pirms nedēļas atklāja jaunu ražotni un kopš rudens ir 3 kāršojis darbinieku skaitu , par biznesu nesūdzās biznes ir 90% foto + 10% iesiešanas pavairošanas darbi
Portreti gan saka ko citu... visi laiki ir aizņemti studijā. Luni, uzraksti, ko vēl var studijā bildēt- kalnus, kuģus jūrā??? ... studijas ir domātas cilvēku, kluso dabu bildēšanai, un laps, veiksmīgs bizness tiek parņemts, lameris pazūd (tas pats ir ar visu veida firmām, dzimst , mirst, pardod... )
zazis:Luni - nu nezinu nezinu, bet ja studijas-aģentūras sūta meilus nejau vienu, bet katru dienu jau 2 mēnešus un cenas pie viņiem ir baisas........ tad neticu ka viņiem darbs ir līdz kaklam
MAN katru dienu neskatoties uz visiem filtriem nāk teksti Krievu valodā "Spam robotu pakalpojumi , ar vienu klikšķi ndrošināsim jūsu reklāmas izsūtišanu 200-300-500.000 pasta adresēm jūs intresējošā reģionā" Un tiešām man ik pa brīdim nāk SPAMS kas piedāvā iznatot to Zuikas to Zolbergs , ja pirmo es vēl tīr lāb zinu tad par otro neko nezinu un lielķaā ties ir tādi KAS NAV ZINĀMI nevienam , BET spams man no šamiem nāk samērā bieži. PASKATIETIES ko tādas studijas piedāvā , FUNKTIERS nu pilnīg NEKĀDS visas uz vienu šniti Mans domas šia žiņa ir pavisma vienkarši SPAMS ļoti raktūrīgs "Krievu biznessam" un ja palūrēsiet KAS jums sūta šo spamu tad 90% gadijumu šis ir "Krievu studijas" vai vsimaz menedzments tur ir "Krievisks" no tā secinājums ŠIEM nāk tieši tie paši PIEDĀVĀJUMI kas man par "Spams ar vienu klikšķi" tik viņu muļķajam Krievu menedzmentam NEPIELEC ka SPAMS visdrizāk satracinās un atbaidīs KLIENTU nevis paisastīs Tieši tas variants ko Pelle teica "Ja vaig paši atadīsim" a tā msudienās "Studija" jau skaitās šitāds variants I BEZ KREŅĶIEM www.youtube.com... , Jurim ir SUPER bizness , man vīna piegājiens vienmēr ir paticis RADĪT PĀRLIECĪBU ka "Tā var jebkurš" un nepiedzīt cilvjiek galvu ar "Radošām dumībām" tieši tāpēc Lai arī cik to studiju BŪTU tur bildes ir 80% Ļot līdzigas un garlaicīgas , un lai cik ar kašķigs būtu piemēram Vecmeistars Gunārs Staņa ar viņa ārpus centra esošo studiju KONKURĒT ar vai bez reklāmas NESPĒJA 90% no "Studijas foto" self made speciem kas smadzenēs 1 rieva tā pati no krītoša Boom Stand ar atsvaru , iedomājies ka Gudris ,Osy , Imagine , Kondrašins utt un tā lidz bezgalībai spēs konkurēt ar Staņu www.studijasfoto.lv vai Lindu Raturu www.fotostudija.lv NEKĀD nemūžam Staņam . Lindai darba dafija ,šiem nefiga
taa jau kruts džeks...tik viņam derētu pamācīties kas ir Baltā Balanss un kaa to pielabot
Oh vecīt KAD TU sapratīsi kas "Baltā balanss @ Mpix" ir pēdējā lieta kas raksturo BILDI tad mož tev ar nebūs klientiem vairs japiemaksā 6-klasniekam mamma somā atrod "sadomazo" komplektu un sasauc ģimenes sapulci. Tēvs :- Tā, cik es saprotu, pērt Tevi ir bezjēdzīgi..
Gudris:Nu latvija jau toč nav īsta vieta kur ar fotogrāfa darbu var normali dzīvot
un ar fotoportalu nopelnit
Gudri, kur ir tā vieta, kur nauda krīt no gaisa?
zazis:Gudri - iespējams ka puse no sūtītājiem pat nezin ar ko firma nodarbojās, viņi vienkārši fanātiski sūta visiem pēc kārtas, moska kāds uzķersies. Tas nozīmē ka daudziem ir pirms nāves agonija
Jau pirms 2 gadiem bija skaidrs, ka fotogrāfu, fotostudiju un fotokursu naudas lietus ērai ir beigas. Tomēr šeit tu varbūt pārsteidzies ar secinājumiem, projicējot informāciju caur savu izpratni par reklāmas aktivitātēm.
Es agrāk domāju, ka veikali cieš iespaidīgus zaudējumus, pārdodot apģērbu ar 70% atlaidi, gandrīz vai gribējās līdzjūtības dēļ kaut ko nopirkt bez atlaides. Līdz brīdim, kad uzzināju, kāda ir patiesā iepirkuma cena un ka veikals sevi atpelna 1. mēneša dienā.
Tāpat arī te, var gadīties, ka pirmsnāves agonija ir tiem, kuri neko nedara, bet šiem spamotājiem varbūt ir darba pilnas rokas.
Šobrīd nezinu, kā ir, bet augustā mana māsa ar mazuli bija bildēties. Teica, ka nepatika. Bet tas varbūt tikai manai māsai. Tiesa, gods, kam gods, Linda pati saprata, ka rezultāts varot būt nekāds un ierosināja, ka ja bildes ļoti, ļoti nepatiks, tad varēšot nemaksāt (Beigās paņēma, jo pamatuzdevumu, nobildēt māsas ar mazuli portretu tomēr veica ) Turpretī pagājušajos ziemassvētkos bija pie Agneses Aljēnas ( www.agnesealjena.lv ). Attieksme burvīga, rezultāts gandrīz izcils (man nepārāk, bet māsa bija sajūsmā, kas bija arī galvenais). Tiesa, dārgāks ar
P.S. Iespējams, tas tāpēc, ka Agnese specializējas tieši bērnu foto, kamēr Linda ar bērniem apieties nemāk..
P.P.S. Luni, plz.. Nu mēģini izlabot visādas gramatiskās (fonētiskās, resp., burtu) kļūdas. Ir brīži, kad to kļūst pārāk daudz un teksts kļūst nelasāms..
Lunim taisnība par to Balto balansu. Gunāram tas ir nav īpaši svarīgi, domāju, ka cilvēkiem patīk tās krāsas utt. ne vienmēr bildei jābūt pareizi noeksponētai. Vismaz Gunārs to neuzskata par svarīgāko lietu, galvenais, lai klientam patīk un tas iesaki citiem un nāk vel. Domāju, ka viņš mierīgi to visu varētu pieregulēt, jo gaismas viņam ir ļoti labas un ja nekļūdos, tad tagad jau arī 5DMK2 iepircis, vismaz pirms pāris mēnešiem gribēja to izdarīt.
Foto pakalpojumi jau kaut kādā mērā jebkuram var noderēt
Nesapratu. Tie ietilpst pārtikā? Ir nepieciešamo sīko sadzīves priekšmetu klāstā? Tos var izmantot kā kurināmo vai degvielu? Norēķināties ar tiem par elektrību? Ir jābūt kādam skaidrojumam.
Omītei pavasarī dzimšanas diena, vai ieteiksi algot kādu, kas ar prieku specializējas tikai trūcīgi tērptajos pieprasījumos? Kas tur sanāks?
Lunis:Normala situācija ka 3/4 "Studiju" vaidojuši lameri kas neko citu ka "Skuķus @ Puķus" neprot un negrib bildēt Ir foto jomas kur jau daudzus gadus ļoti trūkst kas strada caur ko tur ir vaisai pieklājīga samaksa un ar krīzi un "Konkurentu" atbiršanu pasūtijumi šais jomā tik palielinās apjomos, pie apsakūti nemainīgas cenas
Šim piekrist!!! Tiesa arī jāatzīst, ka daudzi pasūtītāji vēljoprojām spītīgi kāpj uz vecā grābekļa - ātri-lēti-kvalitatīvi, naivi cerot saņemt 3 opcijas no tikai divām iespējamajām. Vai arī iet pie visdariem, kam ir tikai ātri un lēti, bet kvalitatīvi nav pat aplūkots pēc noklusējuma. Pēcāk ir pačakarēts laiks un nauda, jo darbu var izmest, un vēl lielāka nauda pajakarēta, jo vairs nav laika un projekts neiznāk vispār vai nenotiek laikā, vai notiek par vēlu, lai tas atgrieztu ieguldījumus, kā arī pazūd ticība tam, ka kāds fotogrāfs vispār kaut ko var...
ja par to Staņu, tad es sev gan negribeetu tik pretiigu salonbildi, nemaksaatu ne santiima. Bet jaapiekriit ir vairaakums tomeer ir vecaaki, kas saviem beerniem tieshi taadas grib un arii gjimenei, taa kaa klientu noteikti pietiek atliku likaam.