parunāju ar vienu, otru...neviens neuzņemas, un ar lētuč skaneriem tas nav iespējams tātad ir VEF MINOX filmas...vajadzētu saskanēt, un dabūt ciparu formātā... piedāvājumi? pakalpojuma cena?
Puuu:parunāju ar vienu, otru...neviens neuzņemas, un ar lētuč skaneriem tas nav iespējams tātad ir VEF MINOX filmas...vajadzētu saskanēt, un dabūt ciparu formātā... piedāvājumi? pakalpojuma cena?
Puuu:parunāju ar vienu, otru...neviens neuzņemas, un ar lētuč skaneriem tas nav iespējams tātad ir VEF MINOX filmas...vajadzētu saskanēt, un dabūt ciparu formātā... piedāvājumi? pakalpojuma cena?
daudz Tev jāskanē?
kādas 30-100 gab...atradīsies palielinamais jāpapēta filmas kādfā stāvoklī, senča draugam tur no 60 gadiem sabildēts, kaut ko pats kopēja...bet nu redze, i pacietības vairs nav.
neko jēdzīgu, izmēra ziņā, no tiem negatīviem nenokopēsi. ja daži kadri, var mēģināt * gaismas avots > matstikls > filma > stiks > objektīvs + gredzens ...kamera, rokas režīms. esmu mēģinājis ar 35mm filmiņu, ar vienkāršu paštaisītu ierīci, sanāca ciešami
Ja man vajadzētu no minoxa filmām nocelt maksimumu,tad es laikam kopētu bildes(ne pārāk liela izmēra un diezgan zema kontrasta) un tad skanētu un apstrādātu to failu.Bet nu var arī kādā filmu skanerī stūķēt iekšā,tikai tad laikam rāmītis jāpagatavo speciāl šādām filmām.
60uz5komats6:Ja man vajadzētu no minoxa filmām nocelt maksimumu,tad es laikam kopētu bildes(ne pārāk liela izmēra un diezgan zema kontrasta) un tad skanētu un apstrādātu to failu.Bet nu var arī kādā filmu skanerī stūķēt iekšā,tikai tad laikam rāmītis jāpagatavo speciāl šādām filmām.
bija jau doma bildes kopēt, skanēt...ir pat minox palilienātājs...bet....ķīmisko procesu vēl pa vidu////ja patrāpās exelents skaners, tad jau labāk uzreiz no filmas visu ko var nolasīt paņemt,. pēcāk PS, kaut ko patīrīt... paldies par ieteikumu, pagaidām šitais variants i reālākais, bet...totāls slinkums pa zupām dzīvoties)
A vot ar minoxa palielinātāju nevajag,labāk paņem normālu ar kaučkādu nikona vai rodenštoka 50nieku,palielinājumu jau nevajag lielu,toties,tad asums būs pa visu kadru vienmērīgs.Man ir piedzīvojumi ar nikona skaneri un vecām un nevecām melnbaltajām filmām,dzimtais softs bezkaunīgi šķērē nost baltās(gandrīz vienmēr) un melnās(gadās) vietas un nav iespēju to apiet.Ja stāsts būtu par 35mm filmām,tad viennozīmīgi skaneris,pie tam ar vecajām melnbaltajām filmām dažkārt labāk sanāk ar epsonu,nevis nikonu.