Sveiki! Ko darīt ar putekļiem, kas ir objetīva iekšpusē? Tur jau jājauc viss objektīvs ārā!! Vai tiešām ir tā, ka fočēšanai viņi netraucē, ja vien nav kārtiņa jau... Lūdzu dalieties savā pieredzē. Paldies!
Sēnes kārta!?! Tas jau vesels mājdzīvnieks! Nu labi, bet tas nozīmē, ka tie putekļi, kurus var redzēt ir vai nu uz matricas vai uz spoguļa(?) Un tos savukārt tīra ar pūsli, vai ne? man kaut kā nesakāk tos dabūt nost - laikam piekaltuši
Laine: Nu labi, bet tas nozīmē, ka tie putekļi, kurus var redzēt ir uz spoguļa
...spogulim ar bilde nav nekāda sakara ...spogulis tikai rāda Tev actiņā ko Tu bildē ...ja putekļi ir uz matricas tad gan ej pie Portreti uz teju..pie reizes matricu viņš notīrīs
Nu labi - es biju domājusi to slīpi novietoto detaļu pirms sensora, kas (laikam) dod attēlu prizmai? Kā to sauc tehniski?
Slīpā detaļa ir spogulis, putekļi uz tā neietekmē neko. Tos var redzēt skatumeklētājā, ja ir uz matstikla un uz bildes (sevišķi pie caumura virs 11), ja ir uz sensora. Ja tie ir tikai putekļi un nav piekaltuši, tad tos var notīrīt ar mīkstu otiņu (vispirms gan to jāizmazgā ar siltu ūdeni un ziepēm, lai nebūtu nekādu eļļas palieku no mašinizētas ražošanas), pēc tam izpūšot ar pūsli. Objektīvā putekļi, sevišķi uz priekšējām lēcām, neko uz bildi nedod. Štruntīgākais ir netīra vai saskrāpēta pakaļējā lēca.
O - paldies! Re kā - man nebija ne jausmas, ka tas spogulis bildējot paceļas, prieks uzzināt kaut ko jaunu... Nu tad tūlīt ķeršos pie darba... ja nesanāks - vot tad pret zemi
spoguli vari mierīgi tīrīt ar kādu maigu otiņu, tikai nelietotu. Vai arī ar gaisu saspiesto izpūst. Ja napalīdz ar gaisu, tad var uz ļoti maiga vates kociņa uzolināt tīrāmo šķidrumu un ar to notīrīt.
Izlasi instrukciju un atrodi meņū sensor clean. Ar noņemtu objektīvu kamera var arī nestrādāt, velczinkāds tur režīms no zaļās zonas uzlikts, automātika var nesaprast, kas ar fragmas rādījumiem un fokusēšanos. Mehāniski cilāt nevajag, ja stipri gribās to pacelt, tad pameklē funkciju Mirror lock up.
ok ok - padies - es tagad visu skatos un lasu... viss ir mierīgi - taapēc jau es prasu visu gudrajiem, lai neko nesabojātu normāls raksts un video - tā sabiedēja, ka laikam būs jānes uz canon centru