Šai apmācības programmai ir 6 gadu tradīcijas un, par spīti zudušajam valsts finansējumam, tā atjaunojas privātā kārtā pēc skolotāja iniciatīvas + parādījusies iespēja kursus apmeklēt jebkuram interesentam, ne tikai vidusskolniekiem un studentiem
Programma sastāv no klasiskas fotoābeces kas ''sajūgta kopā'' ar attēla uzbūves paņēmieniem, kurus savā darbā lieto mākslinieki. No vienas puses tā palīdz mākslasskolu audzēkņiem apgūt vēl vienu tehnoloģiju kurā tie var izmantot jau iepriekš iegūtās zināšanas - no otras - jebkurš cilvēks to var izmantot kā parastu fotoābeci un pie viena ko aizgūt no attēla uzbūves viltībām
mācības notiks, pirmdienu, otrdienu vakaros, jaunajās studijas telpās Raiņa ielā 20.
vienīgi jaunajā programmā nebūs vektorgrafikas - tās vietā tāda vispārpopulāra fotomākslas vēsture
Pirmās nodarbības nākošnedēļ, bet šīs nedēļas vakaros var atnākt iepazīties ar situāciju, programmu u.t.t. lai noskaidrotu vai tas ir īstais kas interesē
PM., citro.m@inbox.lv., 29258825
SAKARĀ AR NESKAIDRĪBĀM PRECIZĒJUMS:
Nodarbības vienu reizi nedēļā. 3 akadēmisko stundu garumā - ar izvēli sākt 16.00 vai 19.00 (ja piesakās negaidīti daudz, tad arī otrdien) - grupas mazas, ideālajā variantā 6... max 9 cilvēki
laika sadalījums aptuveni 1/3 jaunā viela (kameras/optikas valdīšana, attēla būve, pēcapstrāde), 1/3 mājasdarbu analīze (redzama visiem monitoros, lai ir iespēja ''ņemt'' no citiem), 1/3 vēsture, aktualitātes, šis tas par kultūras vidi kā tādu, pļāpas
tiem kas zinībās apsteidz citus, iespēja, telpas otrā galā, ņemties ar mājasdarbiem.
mācību sadalījums pusgados (pusgada pirmajā stundā uzdod 5 uzdevumus visam pusgadam) - pusgada beigās skate. 4 uzdevumi ļoti konkrēti no izpildījuma viedokļa un attēla uzbūves (dažādi) - visi uzdevumi absolūti brīvi no idejiskās informācijas, kuru attēli nes, puses.
kopējais nodarbību garums - vidusskolniekiem, studentiem 4 mācību pusgadi (šis pirmais, iekavētais ievilksies līdz Jāņiem) - aktīvās mācības beigušajiem 2 pusgadi + vēlāk papildgrupa ja būs ''luste''.
jā varētu pat teikt, ka vēl trakāk - pirms A vēl noskaidro kam burti vajadzīgi - katrā nodarbībā (lai nav garlaicīgi) jau pagrābj ar no augstiem plauktiem, bet nu tā pamatviela jāapgūst, nekodarīt. Nu Kuldīgā, kad mācīju pēcskolas vecuma interesentus, tad tur liela daļa nāca kā uz klubu vai šovu - bija jautri, bet ar mājasdarbiem šie nepārspīlēja
Gaita:pat savu bildi atradu sākumā visi būs vienā katlā un pēc tam izdalīs pa grupām vai kā?
sākumā (pēc pārrunām) sadalīs pa vecuma/interešu grupām... tad atkritīs daļa kam vājāk ar motivāciju.. un beigās paliks divas mazas grupiņas - visticamāk aktīvie skolnieki, studenti un otrā mīlētāji
oi šis nu ir baigi labais pasākums, un tiem kas i no Jelgavas vai kautkurienas kas ir tuvu Jelgavai ja ir interese nevajadzētu šito pasākumu laist garām. pats 2 gadus ''nolauzu''
dansiga:maris, a kaa tu domaa - es varetu pretendeet uz advanceto klubinju vai man jasaak no pirms A? ....
P.S> vaacu sava liimenja intesentus savaa autinjaa ... benciins jo gjiimja ;-)
vari jau pretendēt uz dajebkādu klubiņu, bet viņa taču nav...
a varbūt tas A ir pietiekoši interesants... - tas tev kuldīdzniekiem jāprasa - welns un Sedlins ļoti vēlu vilcienā ieleca a pārējie te tā aktīvi netusē
Maris, hehee, nē, tas bija domāts, ka būtu forši, ka Rīgā organizētu ar', bet zinot, ka Rīgā lielākas izmaksas - telpu noma, kaut vai benzīna izmaksas Tev utt., pat pa lielāku samaksu domāju atrastos gribētāju. Es jau sapratu, ka nav garas nodarbības un nav jau tik tālu, bet es jaunā "avantūrā" iesaistījos tikko - izdomāju, ka RTU maģistrus vēl vajag un ņemot vērā jauno māmmiņu lielo gribēšanu fočēties ar saviem mazulīšiem, laika nav vispāāāāār.
maris, nuuu .. varbuut esmu iedomiiga, bet domaaju , ka man to A .. nevaig ...... BeT .... welns ir izbanots .. vari iedot vinja kordinaates? es jamajam pajautaatu ;-)))
citēt maris, nuuu .. varbuut esmu iedomiiga, bet domaaju , ka man to A .. nevaig ...... BeT .... welns ir izbanots .. vari iedot vinja kordinaates? es jamajam pajautaatu ;-)))
varbuut koopereejamies??.. Es gan ar taa iisti neatjaushu, vai gluzji no A jaasaak.., bet tad ar manu auto....
Eh, Mari, Mari, kadelj gan nedzivoji Riigaaaa.... Diemzhel darbi neljauj ar sabiedrisko izbraukaat, a auto nava. domaju, par 30ls menesi Riga vel vajadzetu kursiem priekshatlasi un motivacijas vestules rakstiit...
versatile:Eh, Mari, Mari, kadelj gan nedzivoji Riigaaaa.... Diemzhel darbi neljauj ar sabiedrisko izbraukaat, a auto nava. domaju, par 30ls menesi Riga vel vajadzetu kursiem priekshatlasi un motivacijas vestules rakstiit...
Rīgā taču ir pat ''nagu dizaina akadēmija'' -(vienmēr paticis iztēloties kā varētu izskatīties šās gaismas pils akadēmiķis/ķe... nu vai vismaz rektors/re...)
Nav runa par to, kas ir, un kas nav. Runa ir par to, ko gribetos. Riga, manis peec, var kaut vai Haiduks vai Gudris pasniegt, kaut vai manaa maajaa, tapat neieshu uz tadiem kursiem... Par taam jocigajam akademijam - esmu garam gaajis dazhaam, par macibspekiem ari biju iedomajies
versatile:Eh, Mari, Mari, kadelj gan nedzivoji Riigaaaa.... Diemzhel darbi neljauj ar sabiedrisko izbraukaat, a auto nava. domaju, par 30ls menesi Riga vel vajadzetu kursiem priekshatlasi un motivacijas vestules rakstiit...
Rīgā taču ir pat ''nagu dizaina akadēmija'' -(vienmēr paticis iztēloties kā varētu izskatīties šās gaismas pils akadēmiķis/ķe... nu vai vismaz rektors/re...)
Tieši tā - vai tad Rīgā fotokursu trūkst! Gribat Rīgā, ejat pie Portretiem. Jelgavā, tā jau nekā nav, viena fotoklase taisās parādīties, a visi tik bļauj - Rīgā, Rīgā... Tāda sajūta ka'rīdzenieki uzskata ka viņi vienīgie ir cilvēki. P.S. Laikam jau emocionāli sanāca, nevienam personīgi nepārmetu, ti kopējo tendenci piefiksēju. Es pats jau arī rīdzenieks pa pusei - Jelgavā tik naktis un weekendus pārlaižu. Vispār būs kādu vakaru jāpieskrien pie Māra aprunāties
ivog, neesmu riidzinieks, ko lai dara, ja maaciibas un darbi Riigaa... arpus Rigas, diemzhel, daudzas lietas nenotiek vispaar. Nav nekas iebilstams pret kursiem Jelgavaa. Tik zheel ka tieshi konkreetie nenotiek arii Riigaa.