jā, es šito jau lv nikon lapā pamanīju. izskatās daudzsološi.
īpaši aizraujošs šķiet 24nieks. gribētos notestēt. kaut vai tāpēc vien, ka 1) fix, 2) gaišs līdz pat 1.4, 3) ar filtra izmēru 77mm (pro standarts), 4) sver vairāk par puskilogramu, 5) AF-S G ED N.
alvils:jā, es šito jau lv nikon lapā pamanīju. izskatās daudzsološi.
īpaši aizraujošs šķiet 24nieks. gribētos notestēt. kaut vai tāpēc vien, ka 1) fix, 2) gaišs līdz pat 1.4, 3) ar filtra izmēru 77mm (pro standarts), 4) sver vairāk par puskilogramu, 5) AF-S G ED N.
žēl ka tam 16-35 iemeta VR pēc kura platleņķiem jau traki neprasās. Nikons māk griezt uz augšu cenas ))) visi gaidija f4 budžeta zūmu, bet nu nejau par 1k $
arturso:žēl ka tam 16-35 iemeta VR pēc kura platleņķiem jau traki neprasās. Nikons māk griezt uz augšu cenas ))) visi gaidija f4 budžeta zūmu, bet nu nejau par 1k $
Kad būs normāli testi/atsauksmes, varēs vairāk spriest.
Portreti: Smieklīgi...izvēlēties tik stulbi dārgu sistēmu...! Kurai nešancē wb kā nākas...http://forums.dpreview.com/forums/read.asp?forum=1021&message=29416099
Tā starp citu, nu gan atradi jaunāko un lielāko nelaimi, kur piesieties. Gribi vienu varzu linku par Canon'u? - tai pašā dpreview būs pa pilnam. Izcila diskusijas kultūra.
Gudrim, par "DIGITĀLAJIEM" objektīviem..... *** Canon bija pirmais uzņēmums pasaulē, kas gaismas staru koriģēšanai * , ieviesa objektīvu konstrukcijās asfēriskos elementus... * tradicionālos objektīvos, nereti bija sastopama parādība, ka gaismas stari tiek lausti nedaudz atšķirīgos fokusa punktos, jeb sfēriskā novirze, kas izpaužās mazāk kontraistainākos, neasākos attēlos. tā kā Olympus cemlauža loma digitālajās tehnoloģijās un optiskajās sistēmās ir nedaudz uzpūsta. par manis raakstīto, interesenti var pārliecināties palasot internetā, vai kur citur, informācija nav slepena
arturso:žēl ka tam 16-35 iemeta VR pēc kura platleņķiem jau traki neprasās. Nikons māk griezt uz augšu cenas ))) visi gaidija f4 budžeta zūmu, bet nu nejau par 1k $
mjā, būtu labāk f/2.8 bez VR...
kāpēc platam galam vajag f/2.8 Bieži esi lietojis ar vaļēju caurumu???
jā! pie kam ļoti daudz. gan 80-200 daudz lietoju 2.8, gan 28-70 bieži griežu vaļā līdz pat 2.8. ja man būtu 24/1.4, noteikti lietotu arī (ne tikai, bet arī) pavisam vaļēju: 1.4
Jolan:
jā! pie kam ļoti daudz. gan 80-200 daudz lietoju 2.8, gan 28-70 bieži griežu vaļā līdz pat 2.8. ja man būtu 24/1.4, noteikti lietotu arī (ne tikai, bet arī) pavisam vaļēju: 1.4
ja nav grūti parādi man kādu no saviem darbiem ar 28mm un f/2.8
alvils:
alvils:
starpība drusku ir, vai maksāt, kaut vai 720Ls par jaunu Canon versiju, vai ~ 2000Ls par Nikon...............cik reizes lētāk, tas jau nav tik svarīgi, jo par cenu starpību Canon iznāk vēl 1-2 labi objektīvi......