Ja galvenais kritērijs ir tas, ko cits redz uz sava moņa, tad par kalibrāciju galīgi nav jāuztraucas - galvenais lai +/- monis rāda pareiz (nu tur lai zils nav zaļš utt) un būs ok. Druka protams cita lieta.
Gudris:Ņih*ja nesaprotu...apskatīju savas bildes piecos monitors...uz katra rāda savādāk...ka lai uztaisa bildi lai uz visiem monitoriem būtu smuki ??? ...vai tas ir mission impossible ?
Нужно калибровать, после каллибровки уже проверить какие цвета не показывает. Желательно иметь монитор, который показывает 16 Битное изображение . Это как правило мониторы на IPS матрицах. И будет тебе счастье. У всех будет коряво показывать а ты будешь писать им, что у них цвета не правильные.
a nafig Tev uz vieiem maonjiem smuki? manupraat praatiigaakais ir tad, ja uz Tava raada to, kas izprinteets un otraadies. a visi monji var arii raadiit ko un kaa grib, no taa jau kraasas Tavaa darbaa nemainaas, tikai monjos..
lkz:a nafig Tev uz vieiem maonjiem smuki? manupraat praatiigaakais ir tad, ja uz Tava raada to, kas izprinteets un otraadies. a visi monji var arii raadiit ko un kaa grib, no taa jau kraasas Tavaa darbaa nemainaas, tikai monjos..
a kā es varu zinat ks izdrukāts ir pareizi ?
nokalibrē pēc tāda paša standarta, pēc kāda noklalibrēts tai servisā, kurā drukā. dansiga kko kkad teica, ka šādi ir piekalibrējusi pēc drukātāja parametriem...
lkz:a nafig Tev uz vieiem maonjiem smuki? manupraat praatiigaakais ir tad, ja uz Tava raada to, kas izprinteets un otraadies. a visi monji var arii raadiit ko un kaa grib, no taa jau kraasas Tavaa darbaa nemainaas, tikai monjos..
vai tad Tu kraasas neatshkjir? vai arii nezini kaadai kraasai ir jaabuut tur kur Tu gribi? piem - ja monis raada melnu, bet Tev izdrukaa zaljganmelnu - ir di**aa ar Tavu moni (attieeciigi pret printera kalibraaciju servisaa, kuraa printee) un Tev vinjsh buutu jaapiekalibree pie taa servisa, kuraa Tu (veelams pastaaviigi) drukaa
Lai dabut rezultatu uz 100% , teu naksies pirkt seu printeru labu kuru var kolibret , labu monitoru un kolibratoru kursh mak kolibret gan monitorus gan printerus. . Vieglais variants: Aiziet uz fotolabu un idrukat seu fiti bez korrekcijas. Un uz aci pieregulet monitoru.
Nuuuu, ja bildes jātaisa, lai cmuki izskatās uz VISU čiksu lētajiem moņiem, tad pat melnbaltā foto jaukumi nelīdzēs... uz katra būs cits M/B tonis. Līdzjūtība no manis. BET cilvēkam, kas tik daudz spēka veltījis fototeorijai un praksei vajadzētu zināt moņa kalibrēšanas jēgu, tāpēc topiku uztveru kā stulbu joku.
Elmarss: BET cilvēkam, kas tik daudz spēka veltījis fototeorijai un praksei vajadzētu zināt moņa kalibrēšanas jēgu, tāpēc topiku uztveru kā stulbu joku.
+ gudri, ņem moni ar 12bit LUT iekšējo kalibrāciju un attiecīgu kalibrācijas daiktu līdz, vismaz zināsi, kas par krāsām patiesībā.
Gudris:www.promonitori.lv... cik es sapratu tad vienīgi šaadi monitori var 100% precīzi krasas attēlot
Tieshi ta, jo tadiem ir datchiks ku visu laiku mera Temperaturas krasu. Kas isteniba diezgan laba lieta, ja sanak stradat gan dienas gan spuldzhju gaisma.
Gudris:www.promonitori.lv... cik es sapratu tad vienīgi šaadi monitori var 100% precīzi krasas attēlot
nē, nav vienīgie. pie tam, mērāmie daikti (kalibratori) arī ir dažādi, par 70 Ls neko īpaši labu nedabūsi. 100% nevarēs patreiz neviens. Apskaties, kādu krāsu spektru spēj wide gamut monitori, un ko raw.
Gudris:bet priekš drukas jau jaataisa aRGb ne tak ?
Nu ja mērķis ir pēc iespējas precīzāka tā izdruka, tad kā jau tika minēts, jādabon tā drukājamaparāta krāsu profils uz kura taisies drukāt un vajadzētu būt ok.
Gudris:šopam proof setup jāstaav uz working CMYK ?
Liec visu (color picker) Win un sRGB, arī fočukā- neps prātu ar adobes un cmyk! Tavās bildēs PLAŠA krāsu telpa nav nepieciešama- tev ir tikai jātrāpa pareizā skintonī, tas var būt arī šaurs! Kad drukāsi- salīdzini sava WCG monitora bildi ar žurčika izdrukas gatavotājčali! Tad izdrukā skintona paraugu un piespraud pie moņa. Tā arī visa kalibrēšana- ne jau pašā tonī vaina, bet ka tu PIEĻAUJ oranžu skintoni, aizraujoties fotošopā pēc tam!
Gudris:man tagad monitoram uzlikts sRGB profils...bet bildēju un šopā stāv adobeRGB...tad jau sanaak ka man nemaz taas adobes kraasas monitors nerāda ? tad man monis jāpārslēdz uz aRGB un pec tam kad eju internetā atpakaļ uz sRGB ?
Tev jāuzliek pēdējais Firefox vai Safari un jāiet tīklā ar to. Nekādā gadījumā neķeries klāt "Zavadskis Superstār" [ (c) Gudris] piedāvātajam Google Chrome. Tas ir pilnīgi nelietojams cilvēkiem, kam ir paplašināta krāsu spektra monitori, jo neuztur krāsu profilus, tādejādi viss tev Chromē, un IE rādīsies graujoši pārkrāsots. Normāla vasaras tumši zaļa zāle aptuveni kā policista formastērps, kas no iekšas vel izgaismots.
Bet ar to problēmas vēl nebūs atrisinātas.
Monitors ir jākalibrē attiecīgam mērķim ko vēlies ar to darīt, mainot parametrus attiecībā pret kuriem tiek kalibrēts - Gamma 2.2, white point 6500 D65, Luminiscance 120 - tās ir klasiskās vērtības šobaltdien. Diemžēl ar šīm vērtībām tā vai tā krāsas izskatīsies pārāk spilgtas (ja Tavs monitors rāda tuvu ARGB).
ā, un tur augstāk ieteica kalibrētājus kaut kādus no Lindas vai kur citur, neesmu tur bijis... Bet viedoklis ir
Monitori ar paplašināto krāsu spektru parādijās tikai pēdējā laikā, bet kalibrēšanas sensori (visi modeļi) jau bija pirms to izlaišanas. Tādejādi kalibrējot ar standarta verķi nekāds labais rezultāts nav sagaidāms. Jo monitoru ražotāji (Eizo, Nec, Lacie u.c.) Pērk tos Spyder3, Eye one 2 u.t.t. un attiecīgi pielāgo sava monitora panelim. Tādejādi standarta Eye one 2 dos ārā sūdīgu rezultātu (pēc savas pieredzes spriežu), jo monitora paplašinātais krāsu panelis + polarizators + vispārējs kalibrātors = herņa un galvassāpes.
Bet ja Tev vēl ir lētā gala monitors LG, Dell, Samsung. Domāju, ka galvassāpes būs vēl lielākas.
Karoč- dari tā- nokrāso paintā vai fotošopā baltu lapu ar melnu "aerosolu" pa malām, lai vidus paliek balts un ir pārejas uz melno! Pēc tam pakruķī monitora slaiderus, lai melnais būtu melns, nevis, teiksim, zaļganīgs, kā Alvilam. Baltajam, attiecīgi, jābūt baltam.
Šis, protams, der tikai wcg monitoram, nevis laptopa displejam, jo tas melnizaļo vienalga rādīs kā parasti melnu. Tagad saproti kalibrēšanas principus?
Gudris:man tagad monitoram uzlikts sRGB profils...bet bildēju un šopā stāv adobeRGB...tad jau sanaak ka man nemaz taas adobes kraasas monitors nerāda ? tad man monis jāpārslēdz uz aRGB un pec tam kad eju internetā atpakaļ uz sRGB ?
Не надо ничего переключать. Всё отлично! Цитата: Цветовая модель RGB была изначально разработана для описания цвета на цветном мониторе, но поскольку мониторы разных моделей и производителей различаются, были предложены несколько альтернативных цветовых моделей, соответствующих «усредненному» монитору. К таким относятся, например, sRGB и Adobe RGB.
Цветовая модель RGB может использовать разные оттенки основных цветов, разную цветовую температуру (задание "белой точки"), и разный показатель гамма-коррекции.
Представление базисных цветов RGB согласно рекомендациям ITU, в пространстве XYZ: Температура белого цвета: 6500 кельвинов (дневной свет)
Vaards: Jo monitoru ražotāji (Eizo, Nec, Lacie u.c.) Pērk tos Spyder3, Eye one 2 u.t.t. un attiecīgi pielāgo sava monitora panelim. Tādejādi standarta Eye one 2 dos ārā sūdīgu rezultātu (pēc savas pieredzes spriežu)
Pastāsti vairāk, ar ko EyeOne2 daikts atšķiras no Nec Spectraview monitora komplektā esošā daikta.