Esiet laipni, vai kāds nevarētu pateikt, ar ko tie atšķiras? Jo visu ko lasu, neko nesaprotu, Fokusa attālums ir no fotoaparatam līdz objektam, bet no nozīmē fokālais attālums? Zinu tikai, ka kkas ir saistīts ar matricu un viss....
Aiwenz: Fokusa attālums ir no fotoaparatam līdz objektam, bet no nozīmē fokālais attālums?
abi minētie ir 1 un tas pats
bet attālums no objekta, uz kuru iestādīts asums, līdz gaismasjūtīgai virsmai tiek saukts par fokusēšanās attālumu - par /fokusa attālumu/ tik tavā interpretācijā
palaidniex:grāmatiņu par foto lasīji? fočika lietošanas instrukciju lasīji?
uzrakstus uz objektīva lasīji?
Vai varu palugt neuzdot tik daudz gudrus jautajumus? Gudrību var izpaust pastāstot par šīm lietam un konkretizēt, kas tad īsti ir. Instrukciju lasīju, bet ne viss bija skaidrs.....
Māri, paldies, vnk kāpēc radās tads jautajums, skatījos delfos, tur ir daži cipari, kurus neizpratu.... # Fokālais garums:180/10 # Fokusa attālums:130/10 šitais bik nav skaidrs
palaidniex:grāmatiņu par foto lasīji? fočika lietošanas instrukciju lasīji?
uzrakstus uz objektīva lasīji?
Vai varu palugt neuzdot tik daudz gudrus jautajumus? Gudrību var izpaust pastāstot par šīm lietam un konkretizēt, kas tad īsti ir. Instrukciju lasīju, bet ne viss bija skaidrs.....
Māri, paldies, vnk kāpēc radās tads jautajums, skatījos delfos, tur ir daži cipari, kurus neizpratu.... # Fokālais garums:180/10 # Fokusa attālums:130/10 šitais bik nav skaidrs
ja iet runa par šo - tad katrs uzrakstījis kā māk bet vienu un to pašu...
Aiwenz:Esiet laipni, vai kāds nevarētu pateikt, ar ko tie atšķiras? Jo visu ko lasu, neko nesaprotu, Fokusa attālums ir no fotoaparatam līdz objektam,
Nē tas nav tas - attālums no fočika matricas līdz objektam ir un paliek attālums no aparāta līdz objektam ja uz to ir asums, tas nozīmē ka asums ir iestādīts , jeb objektīfs ir safokusēts uz doto objektu, kas atrodas n-metru attālumā
bet no nozīmē fokālais attālums? Zinu tikai, ka kkas ir saistīts ar matricu un viss....
fokālais attālums, fokālais garums, fokusa attālums būs matricas attālums līdz objektīva optiskās shēmas apvērses punktam www.dpreview.com...
Bet tur skaitļi atšķiras, piem, par fokusu ir skaidrs, bet par fokālo, piem šajais bildei, man rodas priekšstats, ka te viss ir kājām gaisā, bet noteikti es maldos foto.delfi.lv...
neuztraucies - tas ir delfu pašu murgs - šādi pieraksti ir sviests - daudzām līdzīgām lapām ir dīvains exif lasītājs, kas nesekmīgi mēģina ģenerēt metadatus (nu ķip attālumu līdz objektam uz ko asums u.t.t.) + tulkojums uz latviešu valodu kā marsiešiem + šeit vēl kautkāds vājprātīgs pieraksts daļskaitļos . nav brīnums, ka apjuki - netici vnk. visam ko redzi tīklā i būs labi . var paņemt ciparu ziepi (vēlams ar max mazu matrices laukumu) izzoomēt max garu fokusa attālumu un pietīt ar izoleni teiksim apgrieztu 50mm objektīvu - rezultātā iegūsi zvērīgu makro bildējamo ierīci kurai inbox rādīs 2500mm fokusa attālumu
Liels paldies par skaidrojumu, iepriekš es arī biju pārliecināts, ka tas ir viens un tas pats, bet vēlāk delfos pamanīju, ka skaitļi ir atšķirīgi, tāpēc tas arī lika aizdomāties, vai neesmu kko sapratis pareizi )))) Man vnk radās interese konkretizēt, kas tas īsti ir un kā tas ir mērāms Par ziepeni + objektivs ir fakts?
tur var uzspiest pilnus exif datus un apskatīt ekvivalento fokusa attālumu 700+mm un vēl strīpu muļķību - bija arī eksperimenti ar ļoti maza izmēra matrici (šis fuji ziepis jau tāds palepns skaitījās) un tika izspiests 2500mm
Nu es zinu pamatus, bet nekad nebiju tik stipri iedziļinājies, tas ir tāpat ka matemātikā, zini cik ir 2+2, bet līdz algebrai neesi ticis Bija liela interese uzzināt, kā tas notiek.....sen esmu mēģinājis kko pabildēt ar binokļa palīdzību, kkas jau sanāca, bilde bija okejā pat bildējot sīkos objektus, bet tas nav tas.....ar objektīviem neesmu mēģinājis, jo man nav lieka objektīva, lai viņus savienotu kopaa Paldies par rakstu, ļoti daudz ko uzzinaju, tik tiešam interesanti palasīt...neizpratu vienu..... "nekādi zoom objektivi nestrada pārī"..... tas ta ka domats par talfokusa objektiviem.....bet nu manuprat tagad visiem jau nak kkada kripata zooma, vai ari neesmu kko ta sapratis
Aiwenz:.... "nekādi zoom objektivi nestrada pārī"..... tas ta ka domats par talfokusa objektiviem.....bet nu manuprat tagad visiem jau nak kkada kripata zooma, vai ari neesmu kko ta sapratis