forum.gif
RIP ERfoto
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / linki / RIP ERfoto
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. >
IerakstsAutors
Publicēts: 10.02.10 17:45
 citēt
briedis:A tas ir nopietni, ka viņš pievērsies kaut kāda sūda multi leveļ mārketingam???

Mums tur ir čomi kas to darbina kā visai veiksmīgus paralēlus projektus. Caik saprotu šams pieversies pasakuma "Tehniskai" pusei ko šams jau labu laiku taisijās darīt ko TEHNISKĀ jomā :) Būtībā Preses foto jomā šamis jau vissu iespejamo bij sasniedzis uz lielāko pasaules izdevumu vākiem pagozējies ar Top zinām paspīdējis ko vēl , patreiz viņam cik saprotu vairs AUXSTAKU griestu nebija , divas pašas krutākās ageņturās pavadijis gan AFI gan F64 , i vhiss GRIESTI :):) Taga pilnībā pievērsās savam OTRAM hobija WEB @ Tehnaloģijas , ir lauciņš kur izvērsties :):) Foto jomā šams šobrīd neko perspektīvu nesaskatija patreiz "Idiotu laiks = Gudru laiks " tā tas ir ik pa brīdim kādās jomās , Darbu uz arzēmju aģentūru kurai vaidžej "karotāju" es šim piedāvāju šams atteicās , nu bet cilvēkam ko gribās dzīvē pamainīt , lai veicās.
Publicēts: 11.02.10 12:18
 citēt
SvilpisLupis:
Vienīgais loģiskais jautājums - kāpēc arī savu karjeru beidzis? Kāds tai sakars ar amatieru fotogrāfiju?

f64 beidza darba attiecības ar Elmāru. Bet viņam un viņa bērnam gribas ēst. Prioritāšu maiņa šodienas apstākļos nav nekas dīvains vai neloģisks.
Elmāra sastība ar amatierfotogrāfiju ir/bija tikai ERfoto, jo pats viņš ir/bija profesionālis.
Publicēts: 11.02.10 12:22
 citēt
Paldies, Vaarna. Skumji lasīt par sociālo un profesionālo aspektu.

Lai saņemtu atbildi, vajadzēja 20 veču tērgāšanu, piebārstītu ar smailijiem, un tikai vienu lietišķu un precīzu sievieti. Kā parasti.
Publicēts: 11.02.10 13:05
 citēt
petersonsphoto:Vilberto, esmu gatavs apspriest tavu biznesa plānu. finansējums gaida

Mhmm - finansējums gaida ... Tad man vajadzētu sagatavot samērā detalizētu plānu ... Galvenais mērķis - izveidot kvalitatīvu foto portālu ... Finansējums arī no manas puses varētu būt, ja iecerētais (maijs-jūnijs) piepildīsies ... Vietējo augstas kvalitātes fotoportāla divriteni izveidot, ņemot vērā citu kļūdas un pārņemot labākos paraugus no pasaules portāliem ... Principā vajadzētu 3-4 aktīvus cilvēkus, kas šādā projektā varētu iesaistīties ... Tas viss pagaidām teorētiski .. Ja reāli gribētu to izveidot, tad protams jātiekās un galvenās idejas un virzienus jāapspriež ... :)
Publicēts: 11.02.10 13:07 labots
 citēt
SvilpisLupis:Paldies, Vaarna. Skumji lasīt par sociālo un profesionālo aspektu.

Lai saņemtu atbildi, vajadzēja 20 veču tērgāšanu, piebārstītu ar smailijiem, un tikai vienu lietišķu un precīzu sievieti. Kā parasti.

Nu nav tik viennozīmīgi , darbu es šim uzreiz piedavaju mediju agentura kur pats daudzus gadus nošanceju pa eiropu. Vins atteicas teica ka gribot pieversties kam citam un esot jau iesacis citu laucinju . Mandomāt tā no agrākiem texstiem šim bij besisi uznācis no apsalūti nebaudāmā līmeņa par ko sāka pārvērsties viņa paša veidotais kantoris. Savulaik aizejot no AFI tika deklarēts ka TIK RUTĪNI šis vairs nevarot šancēt JĀCEĻ ļimenis , ko izvedidojot F64 šamie ar izdarija BET pēdējā laikā "Sakarā ar silot un sauso laiku" tur bij kardināli mainijies koncepts , šie bij noslīdējuši jau krietni zem savulaik deklarētā kā "Fui" AFI līmeņa , būtībā līmeņa vairs nebijua nekād jo vecie buki vairs nespēja kompensēt "Jauno drazucepēju" mēslu straumes ko rakturoj zemā cena un tādu pašu "Pasūtītāju" gaume. Tad nu kautkā šim piegriezās un Rozītim ar jo redz jau ka viss pofigā un ta šie nolēma škirties bet tas jau tak bija krietni sen vēl pagajušā rudenī taka , REZULTĀTU jau taga labi redz burtisk KATRA nozēlojama draza taga ir marēķeta ar f64 , līmenis katastrofa "Ikdienas darbiem" sāk likties ka tur vair vispār neviens ko protošs nav palicis vieni "Panki @ pokemoni" ar šķibu pasaules uztveri un rokām no dirsas:) A no FOTO kā tāda šams nekur nav aizgājis , joprojām taisa visādus darbus bet tikai "Haltūru" līmenī jo bizness šamm ķa redzat nu ir cita rakstura.
Publicēts: 11.02.10 13:40
 citēt
Vilberto:
petersonsphoto:Vilberto, esmu gatavs apspriest tavu biznesa plānu. finansējums gaida

Mhmm - finansējums gaida ... Tad man vajadzētu sagatavot samērā detalizētu plānu ... Galvenais mērķis - izveidot kvalitatīvu foto portālu ... Finansējums arī no manas puses varētu būt, ja iecerētais (maijs-jūnijs) piepildīsies ... Vietējo augstas kvalitātes fotoportāla divriteni izveidot, ņemot vērā citu kļūdas un pārņemot labākos paraugus no pasaules portāliem ... Principā vajadzētu 3-4 aktīvus cilvēkus, kas šādā projektā varētu iesaistīties ... Tas viss pagaidām teorētiski .. Ja reāli gribētu to izveidot, tad protams jātiekās un galvenās idejas un virzienus jāapspriež ... :)

klau, es patiešām negribu filozofēt šajā ziņā. ideju ģeneratoru ir kaudzēm, tāpat tehnisko risinātāju. ja tev ir gatava produkta ideja un skaidri mehānismi kā to realizēt- esmu pilnvarots apspriest idejas realizācijas cenu. šoreiz tas nav hobijs vai nodarbe brīvajam laikam

citādi sanāk "po ustanovkam sjezda partii v etoi pjatiletke blagosostojanije mass podnimetsa na novij uroven. po sravneniju s 1913 godom v strane..."
Publicēts: 11.02.10 14:14 labots
 citēt
Tā jau ir - vēl vienas foto lapas Latvijā pietrūkst ;)

petersonsphoto, pa kādiem ~ 20k Ls + PVN varu Tev uztaisīt fotolapu. Varēs gan bildes pievienot, gan komentēt un vērtēt, gan pa forumiem ņemties. Un pa kādiem 500 + PVN latiem mēnesī arī nohostēt ar visiem serveriem. Varu nodrošināt arī moderatorus un adminus pa kādiem 700 + PVN Ls mēnesī.
Publicēts: 11.02.10 14:25
 citēt
Lunis:REZULTĀTU jau taga labi redz burtisk KATRA nozēlojama draza taga ir marēķeta ar f64 , līmenis katastrofa "Ikdienas darbiem" sāk likties ka tur vair vispār neviens ko protošs nav palicis vieni "Panki @ pokemoni" ar šķibu pasaules uztveri un rokām no dirsas:)

Dzeltenā prese, online spēlītes dara savu. Lumpenizēšanās jau tā pieticīgu resursu vidē. Nevar vien sagaidīt, kad alkoholu atkal sāks tirgot naktīs. Tas būs punkts uz visiem "i".
Publicēts: 11.02.10 15:19
 citēt
ak34:Tā jau ir - vēl vienas foto lapas Latvijā pietrūkst ;)

petersonsphoto, pa kādiem ~ 20k Ls + PVN varu Tev uztaisīt fotolapu. Varēs gan bildes pievienot, gan komentēt un vērtēt, gan pa forumiem ņemties. Un pa kādiem 500 + PVN latiem mēnesī arī nohostēt ar visiem serveriem. Varu nodrošināt arī moderatorus un adminus pa kādiem 700 + PVN Ls mēnesī.

Tu ko? Pētersonu pliku gribi izģērbt? a nuka fiksi pa vienai nullei nost!!! ;-)
Publicēts: 11.02.10 17:15 labots
 citēt
SvilpisLupis:"ERfoto projekts uz nenoteiktu laiku slēgts!
rekur labi, ka tālredzīgi novilku tās lapas, kurās Elmārs bija kulturāli aprakstījis, kā atsaistīt lielo špannungu uz blices sinchrokontakta, lai neielien kamerā un to nenokurina.:face-kiss:
Publicēts: 13.02.10 11:51
 citēt
petersonsphoto: klau, es patiešām negribu filozofēt šajā ziņā. ideju ģeneratoru ir kaudzēm, tāpat tehnisko risinātāju. ja tev ir gatava produkta ideja un skaidri mehānismi kā to realizēt - esmu pilnvarots apspriest idejas realizācijas cenu. šoreiz tas nav hobijs vai nodarbe brīvajam laikam ...

Ja ideju ģeneratori ir kaudzēm un tehnisko risinātāju tāpat - mhmmm - tad kāpēc gan es Tev būtu vajadzīgs? ... ;)
Publicēts: 13.02.10 12:23
 citēt
haralds:
SvilpisLupis:"ERfoto projekts uz nenoteiktu laiku slēgts!
rekur labi, ka tālredzīgi novilku tās lapas, kurās Elmārs bija kulturāli aprakstījis, kā atsaistīt lielo špannungu uz blices sinchrokontakta, lai neielien kamerā un to nenokurina.:face-kiss:

Varbuut vari shito kaukur nopubliceet, arii interesee dikti, vai atsuutiit uz baltsails@gmail.com
Publicēts: 13.02.10 14:19
 citēt
Vilberto:
petersonsphoto: klau, es patiešām negribu filozofēt šajā ziņā. ideju ģeneratoru ir kaudzēm, tāpat tehnisko risinātāju. ja tev ir gatava produkta ideja un skaidri mehānismi kā to realizēt - esmu pilnvarots apspriest idejas realizācijas cenu. šoreiz tas nav hobijs vai nodarbe brīvajam laikam ...

Ja ideju ģeneratori ir kaudzēm un tehnisko risinātāju tāpat - mhmmm - tad kāpēc gan es Tev būtu vajadzīgs? ... ;)

Vilberto> tu esi izdarījis lēmumu- taisīt jaunu kvalitatīvu fotosaitu. šī ideja šķiet pievilcīga. pārliecini, ka tu to vari realizēt un savukārt, es darīšu no savas puses to, kas ir nepieciešams idejas realizācijai. tavas ambīcijas (ja tādas pastāv) nav arguments. arī manas nav. forma-saturs-vektors ir noteicošā kombinācija

ak34> tu taču zini, ka indieši kodē par 5-10% no nosauktā cipara ;)

mans viedoklis- sākotnējā ERfoto forma bija lieliska. varbūt nemoderna. varbūt drusku neveikla. lielisks hobija produkts. tāpēc cepuri nost ER priekšā. nu, jā, nostaļģija arī drusku spēlē. man tomēr vislabāk patika, ka tur bija savstarpējā cieņa bez manierīguma un ar sirsnību. un ar vizuāli baudāmu stabilu rezultātu
Publicēts: 13.02.10 14:45
 citēt
petersonsphoto, vai esi kādu lielāku projektu ar indiešiem arī pabeidzis ;)
Publicēts: 13.02.10 17:30
 citēt

20K nav mazliet tā kā pārspīlēti nosaukts par portāla izveidi? Cik tad cilvēkstundu tavuprāt tādā projektā butu iesaistīts?
Publicēts: 13.02.10 17:37
 citēt
Nu jā...vēl jau ja rokas nav pavisam līkas, var arī joomla izmantot...:D
Publicēts: 13.02.10 18:44
 citēt
Gudris:ak34 biki paarspiilee...var jau gatavus saitus nopirkt par paaris simtiem ...paarveido un uz priekshu ;)

imgfoto:Nu jā...vēl jau ja rokas nav pavisam līkas, var arī joomla izmantot...:D

Un piedzīvot tieši to ko tagad piedzīvo erfoto.lv....
Publicēts: 13.02.10 19:25
 citēt
Nu klau...nu Tu taču neteiksi, ka tādu lapu, kā sacīsim, fotoblog, maksātu uzrakstīt 70 tūkstošus?.... Tas taču ir, maigi sakot, nedaudz pārspīlēti, vai tad ne?:)
Publicēts: 13.02.10 19:35
 citēt
Kas tur liels- mājaslapu- Repše par Jaunā laika uzcepšanu veselu miljonu paprasīja...:)))
Publicēts: 13.02.10 19:35
 citēt
Nu pavisam vienkārši - ja ir četri skripta rakstītāji, kas ir ar mieru saņemt dienā algā 100 Ls ir vajadzīgas 25 darba dienas vai 800 cilvēkstundas, tas sanāktu ~ Ls 10 000.... Nu ņehila, ņehila.... Moderatori un ādmiņi par 700 Ls+PVN mēnesī jau šķiet galīgākais lētucis, kas patiesībā tiek uzdāvināts bonusā:D:D:D

Nu ko ox3r, ir tur ko darīt 4 cilvēkiem uz pilnu slodzi mēneša garumā? Pie kam nav jau jātaisa grāmatvedības softs kādai bankai orāklī, vai CMS sistēma gigauzņēmumam...vienkārš portāls, ar čatiņa iespējām, bilžu uploadu utt.utjp...nu Tu jau pats zini labāk...:)
Publicēts: 13.02.10 19:36
 citēt
Vilberto, nu ja tiešām netiec galā, uzņemos šo lietu nomenedžēt par puscenu!:D - LVL 10 000 t.sk. PVN
Publicēts: 13.02.10 19:47
 citēt
Cik no jums ir uzkodējuši kaut ko lielāku kā dažas skripta izmaiņas no interneta lejuplādējamā softā? ;)
Publicēts: 13.02.10 19:51
 citēt
ak34:Cik no jums ir uzkodējuši kaut ko lielāku kā dažas skripta izmaiņas no interneta lejuplādējamā softā? ;)

es personīgi tikai savu lapeli uztaisīju pa pāris vakariem...:)
Bet par to nav raidījums... par 20K nomenedžēt tādu pasākumu, jūtu, ka būtu interesantāk, kā pirms 4 gadiem tirgoties ar piejūras zemēm...;)
Publicēts: 13.02.10 20:10
 citēt
imgfoto:Vilberto, nu ja tiešām netiec galā, uzņemos šo lietu nomenedžēt par puscenu!:D - LVL 10 000 t.sk. PVN

Es neieteiktu uzņemties to, par ko nav izpratnes... Protams, viss atkarīgs no prasībām projektam, tomēr, lai tas būtu mūsdienīgs/ ātrs/ papildināms utt., uzskatu, ka ~20 000 ir adekvāta summa. Projekta izstrāde nav tikai programmēšana... Tur ietilpst gan specifikācijas izveide, interfeisu izstrāde/ dizains, arī testēšana u.c. T.i., ja tā nav vienkārši lapa - galerija, pakalpojumi, kontakti, kuru tiešām var izveidot ar pavisam mazām izmaksām.
Publicēts: 13.02.10 20:13
 citēt
Vai atcerieties, ka pēdējā laikā pirms jaunā dizaina ieviešanas Erfoto jau tāpat panīka. Brīžiem onlainā bija tikai 2 - 3 lietotāji. Domāju, ka tāpēc jau Elmārs mainīja to nelaimīgo dizainu, lai atdzīvinātu lapu. tas, ka iznāca pretējais, jau cits jautājums. Gluži vienkārši cilvēki bija aizgājuši uz Fotoblogu un Shutteri. Tie, kam patīk ņigu ņegu pārsvarā ir Fotoblogā, kam mierīgāki ūdeņi - Fotosienā. Cik būs tādu, ka ies uz jauno kvalitātes lapu? Domāju, ka ne pārāk daudzi. Tas nozīmē. ka jaunais projekts nevar būt liels. Patiesībā - pavisam mazs! Un tāpēc ak34 nosauktie cipari ir daudz, daudz par lielu. No otras puses, jānodizaino kvalitatīvi, lai tiešām būtu patīkami tādā lapā ieiet un likt savus darbus. Kurš atcerās tādu projektu bilde.lv? negribētos, ka iznāk tā pat. Tur taču arī bija kvalitātīvie foto!
Publicēts: 13.02.10 20:23 labots
 citēt
GG:Tie, kam patīk ņigu ņegu pārsvarā ir Fotoblogā, kam mierīgāki ūdeņi - Fotosienā.
pasažieri jau daudzi tie paši. bet fotosienā - ex shutterī visi tik lielīgi - jomajo, hujomajo, ka nestāv tur bildes likt. nu, erfoto ar mazliet uz to pavilka.
Publicēts: 13.02.10 21:09 labots
 citēt
PrioRita:
imgfoto:Vilberto, nu ja tiešām netiec galā, uzņemos šo lietu nomenedžēt par puscenu!:D - LVL 10 000 t.sk. PVN

Es neieteiktu uzņemties to, par ko nav izpratnes... Protams, viss atkarīgs no prasībām projektam, tomēr, lai tas būtu mūsdienīgs/ ātrs/ papildināms utt., uzskatu, ka ~20 000 ir adekvāta summa. Projekta izstrāde nav tikai programmēšana... Tur ietilpst gan specifikācijas izveide, interfeisu izstrāde/ dizains, arī testēšana u.c. T.i., ja tā nav vienkārši lapa - galerija, pakalpojumi, kontakti, kuru tiešām var izveidot ar pavisam mazām izmaksām.

Tu ar stāsti puņķu ēdājiem kā konfektes garšo krutāk , nu nepieleks tici man kas pieradis paurbināt degunā un apēst nekam nesapratīs ka pārējiem tas var likties nepieņemami un kautkādas koņčas ēst ir LABĀK tās tača dārgi maksā un da vēl kādam tasīt ir jāprot NAFIX ? :):) A tā paurbināja degunu un laimīgs PATS vissu var:):)
Publicēts: 13.02.10 21:12 labots
 citēt
Istenībā WEBprojekti ir ļoti komplicēta un darbietilpīga lieta parasa lielu laika zināšanu un resursu patēriņu :):) Spilgtākais piemērs ir KRIEVIJA kura gan mācēja ražot kosmosa kuģus un nez kādus krutus ieročus BET normālu "Lietotājam draudzīgu" parastu vieglo autiņu vai sadzīves tehniku tā arī nespēja uzražot , kautgan kas varētu būt "Vienkaršāk" salidzinājumā ar KOSMOSSU:):) Jebkas par ko nav istas saprašanas liekās VIENKARŠI @ LĒTI lidz brīdim kamēr sāk iebraukt un apjaust normālas darbības nosacījumus un vajadzības:):) Vispār esmu novērojis ka "Personāži" kuri pieraduši strādāt ar Rokām liekās ka JEBKAS ir VIENKARŠI galvenais ka ir pie rokas "Koks @ Dzelži kalts un autogēns" i viss bumbās kautko jau salipinās PATS lai ar kas tas būtu jebkurā jomā:):)
Publicēts: 13.02.10 21:57 labots
 citēt
imgfoto:Nu pavisam vienkārši - ja ir četri skripta rakstītāji, kas ir ar mieru saņemt dienā algā 100 Ls ir vajadzīgas 25 darba dienas vai 800 cilvēkstundas, tas sanāktu ~ Ls 10 000.... Nu ņehila, ņehila.... Moderatori un ādmiņi par 700 Ls+PVN mēnesī jau šķiet galīgākais lētucis, kas patiesībā tiek uzdāvināts bonusā:D:D:D

Nu ko ox3r, ir tur ko darīt 4 cilvēkiem uz pilnu slodzi mēneša garumā? Pie kam nav jau jātaisa grāmatvedības softs kādai bankai orāklī, vai CMS sistēma gigauzņēmumam...vienkārš portāls, ar čatiņa iespējām, bilžu uploadu utt.utjp...nu Tu jau pats zini labāk...:)

Ņem vērā, ka 4 cilvēkus, kas darbosies freelancer režīmā un spēj sastrādāties atrast būs tuvu nereāli un ja to visu uzņemas firma, tad iestājas pa visam cits cipars.

Un tas nav tik vienkārši kā Tu iedomājies. Vēl jo vairāk, ja tai lapai jāstrādā vienlīdz labi arī pēc 2 gadiem, ja dienā tiek ievietotas xxx bildes un tajā notiek visādi citi labumi.
PrioRita pareizi saka.

Ja viss būtu tik vienkārši, tad jau visi būtu programmētāji nevis celtnieki :)

PS. Lai cik tas būtu bēdīgi programmatūras izstrādē ļoti daudz laika aiziet uz tādām lietām, kuras tāmē ielikt tiešā veidā nemaz nevar.
Publicēts: 13.02.10 22:02 labots
 citēt
Gudris:
ak34:Cik no jums ir uzkodējuši kaut ko lielāku kā dažas skripta izmaiņas no interneta lejuplādējamā softā? ;)
tikko paintresējos pie sava džeka kas man jau bij divas lapas kodējis...par fotobloga tipa lapu ja ir gatavs dizains viņs paprasīja 500 LVL :)

Es zinu, kur tas novedīs... un ne Tu ne viņš beigās nebūs laimīgs, ja tiešām labu produktu gribi uztaisīt.

Un man visvairāk patīk, ka cilvēki var nosaukt cenu pat nezinot kas reāli ir jāuztaisa.

Viena lieta (no neskaitāmām), kuru viņš varēja neievērot papildus viņam paņemtu divas nedēļas darba un kurš to norakstīs no saviem ienākumiem? Vēl patērēsi nedēļu ar viņu skaidrojoties, kāpēc sākotnējais novērtējums nebija precīzs.
Publicēts: 13.02.10 22:06
 citēt
imgfoto:Nu pavisam vienkārši - ja ir četri skripta rakstītāji, kas ir ar mieru saņemt dienā algā 100 Ls ir vajadzīgas 25 darba dienas vai 800 cilvēkstundas, tas sanāktu ~ Ls 10 000.... Nu ņehila, ņehila.... Moderatori un ādmiņi par 700 Ls+PVN mēnesī jau šķiet galīgākais lētucis, kas patiesībā tiek uzdāvināts bonusā:D:D:D

viss dārgums jau slēpjas sarežģītajā vērtējumu sistēmā
Publicēts: 13.02.10 22:17 labots
 citēt
Gudris:ox3r nu ar kodētājiem vienmēr sanāk nervus bojāt :D...bet nu man grūti iedomāties kāds projekts varētu maksāt 20k kaa ak34 mineeja ...nu ok varbūt draugiem.lv varētu būt super dārgs...viss cits līdz 2000 maksimums :)

:) varu droši apgalvot, ka tev ir ļoti, ļoti nepareiza izpratne par to kā tas notiek patiesībā.

Bieži vien tikai sistēmas specifikācija (PPS un PPA) vien izmaksā ~20000Ls.... Nerunājot par projekta vadīšanu, administrēšanu, programmēšanu, testēšanu, ieviešanu utt, utt

PS. Ne visām sistēmām šīs visas lietas vienmēr tiek izstrādātas un tas samazina izmaksas.
Publicēts: 13.02.10 22:43
 citēt
Gudris:bieži vien pasūtītājiem koderi staasta kas un kā gruuti un ilgi jaakode...bla bla bla....kaut gan patiesībā bieži vien viņi paņem jau gatavu platformu pielaago nomaina dizainu un gatavs...a no klienta nopleesh divaas aadas :face-grin: ...es neko nekad neesmu kodeejis pie "krutajaam" firmām tikai tāpēc ka viņi kodē divreiz ilgāk un 20 reiz dārgāk kā kāds privatais hakeris :(

Ne visos gadījumos var izlīdzēties ar gatavajiem atvērtā pirmkoda risinājumiem. Ja runājam par vienkārši uzņēmuma lapiņu, tad jā, kāpēc 2x riteni izdomāt. Tās pašas fīčas, kuras ir joomlai vai WP vai jebkamcitam kodējot no 0 izmaksās daudz, daudz, daudz vairāk.

Es nesaku, ka cipars ir tāds kā ak34 teica (viņš pateica tādu, lai kādam piesakoties nebūtu jānožēlo savs komentārs), bet tas noteikti nav ar trīs cipariem... un arī ne četru ciparu sākuma gals.

Vēl viens svarīgs faktors ir termiņš. Var jau visu uzkodēt arī viens cilvēks un cipars būs arī daudz mazāk nekā to kodēs divi, trīs vai vairāki, bet tad ir jārēķinās ar izstrādes laiku.

Katrs gadījums ir jāskatās individuāli un ja kādam kko no lapu, portālu utt izstrādes vajag droši var sazināties ar mani :)
Publicēts: 13.02.10 23:07 labots
 citēt
Mani nepārsteidz tas, ka daudzi iedomājas, ka uzkodēt, piemēram, šādu lapu kā fotoblog.lv ir ātri, vienkārši un lēti. Sajēga par to cik izstrāde maksā patiesībā nāk ar laiku un lielu iztērētu naudu ;) Ja darba uzstādījums ir piemēram, "tāda lapa kā fotoblog.lv", tad no šāda darba vajag turēties pa gabalu. Izdevīgs tas noteikti nebūs.

Galu galā, ja ir pilns ar visu varošiem un zinošiem fotogrāfiem, tad būs nav jābrīnās, ka visi zin kā programmēt weblapas, vai vismaz nojauš, ka ka FB var pa 500 Ls uzprogrammēt. Protams, ar programmēšanu nav tik vienkārši kā nopirkt datoru - vajag vēl internetā forumus dažreiz palasīt. ;) Šeit ir jāpiekrīt Lunim, kas regulāri piemin dažādus visvarus fotojomā. Pārējās jau nav savādāk - gandrīz katrā visvaru pietiek.

Un ja runā par privātiem hakeriem - man nereizi vēl neviens privāts hakeris nav piegādājis sistēmu, kas būtu lietojama. Ik pa laikam esmu mēģinājis pasūtīt, bet rezultāti ir bēdīgi. Tā ka programmē šobrīd man tikai darbinieki - sanāk relatīvi lēti, bet arī ne tik kā daži šeit mēģina iedomāties.
Publicēts: 13.02.10 23:27
 citēt
Gudris:labi hakeri uz katra stuura nemeetaajaas...bet katrā ziņā ja sanāk atrast tad tādi zelta vērtē...gan cenas gan kvalitātes dēļ ;)

Tā kā ar interneta projektiem strādāju jau ~ 6 gadus, tad varu Tevi nomierināt - lēti un labi nemēdz būt, lai kā arī gribētos. primitīvas lapas tiešām nav nekāda māksla taisīt, bet neesmu redzējis klientu, kam pietiktu ar vienkāršu bezmaksas CMS nedaudz pielabotu
Publicēts: 13.02.10 23:59
 citēt
Gudris:ak34 vienmēr ir izņēmumi ;)...uztaisīt pa dārgo nav liela māksla bet pa lēto ir nedaudz smadzenes jāpiepūlē :amazing:

Kurš tad gribēs pa lēto piepūlēt smadzenes ;)
Publicēts: 14.02.10 08:51
 citēt
PrioRita:

Es tomēr uzskatu, ka 20K ir adekvāta summa tikai priekš Latvijas...tāpēc arī visi te nonākuši tādā dirsā:) Viens no otra plēsa "adekvātas" summas, cilvēki gribēja "adekvātas" algas, bet zviedru krājbanka(swedbank) + zviedru ebreju brālība(seb) tik sameta naudu iekšā cik paspēja...

Tagad visi sēž un brīnās kā tad tā...:D

Tā nav adekvāta summa, tā pat kā nav adekvāta summa 10% būvprojektam pofigcikir tāme, piemēram 20 citroni...:)
Visur pasaulē, LUNIS NEDOS SAMELOT, darbu spēj izteikt cilvēkstundās, un PO*** cik skaisti dzied pārdevēja-vālodze, visiem , uz ko tas attiecas, ir apmēram skaidrs cik cilvēkstundu vajadzīgs kāda projekta izstrādei un kāda ir tirgus cena tādam pakalpojumam...nu kaut kā tā...:)
Publicēts: 14.02.10 09:39
 citēt
imgfoto, problēma Latvijā ir, ka ne visi saprot, k nozīmē reālās stundas, bet iedomātās. Viņi tak ir speciālisti visur ;) lūk viens piemērs - pats. no programmēšanas neko prakstiski nesaproti un esi izdomājis jau cik maksās šāds projekts, aizmirsost ieskaitīt cenā projekta vadību (varbūt tiešām pats to darīsi) un testēšanu, ko noteikti pats diez vai izveiksi.

Jācer, ka fotojomā esi vairāk apguvis pirms ķerties tai klāt pēc "piejūras zemju tirdzniecības" ;)
Publicēts: 14.02.10 09:45
 citēt
ak34:imgfoto, problēma Latvijā ir, ka ne visi saprot, k nozīmē reālās stundas, bet iedomātās. Viņi tak ir speciālisti visur ;) lūk viens piemērs - pats. no programmēšanas neko prakstiski nesaproti un esi izdomājis jau cik maksās šāds projekts, aizmirsost ieskaitīt cenā projekta vadību (varbūt tiešām pats to darīsi) un testēšanu, ko noteikti pats diez vai izveiksi.

Jācer, ka fotojomā esi vairāk apguvis pirms ķerties tai klāt pēc "piejūras zemju tirdzniecības" ;)

Nu jā, nesaprotu no programmēšanas pilnīgi neko, bet tas tak man neliedz netā čatot;)
Publicēts: 14.02.10 09:47
 citēt
Gudris:+ imgfoto ...kad man savu cenu par projektu nosauc lielaa firma tur ir iereekjinats iekshaa alga 6 valdes locekliem, biroja iiire vecriigaa, marketinga izdevumi, bosu autto liizings, un tikai tad alga programmeetaajiem...a ja es eju pie privaataa kursh dziivo ar mammu vinjam pietiek lai sanaaak alinjam un paaris uzslavas vaardu ;)

nu uzslavas vārdi var kalnus gāzt... nezinu vai tiem, kas beiguši foto frāķeni un zin visu par visiem to mācīja...nu par cilvēkresursu vadību, par motivācijas piramīdu un tā...(te es nodomāju ak34);)
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas