forum.gif
RIP ERfoto
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / linki / RIP ERfoto
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. >
IerakstsAutors
Publicēts: 14.02.10 11:52 labots
 citēt
"Brīnumbērni" kas tiešām kāutko REĀLI māk ir vēl lielāks retums nekā LĒTI kantori kas tiešām prot uztasīt kvalificētu darbu. Kādreiz kad bieži tasiju "Foto ekspertīzes" visādiem projektiem baig lab varēj redzēt KUR rodās "Lētums" LV servissos un "ļot Viduvēja kvalitāte". Tiek atrast PAZIŅA fotografs kurš "Kutko aptuveni māk" pat ne pats lētākais , tiek atrasts pazīņa "Datoriķis" kas +/- prot apčiņit salabot PUSLĪDZ lietojamās bildes ko uztasijis "Aptuveni mākošais" , pēc abiem APTUVENIEM speciem klāt ķerās "Aptuveni mākošais maketētājs" kurš aptuveni kautko samet maketā , ŠITIE 3 saņem ~30% no kopējā cipara kas paredzēts "Projektam" vēl 20% paņem "Menedzeris" kurš pazīst visus šos TRIJOTNI , jo bez šiem trim nebūtu nekādu cerību = 50% kopā TALĀK tas viss tieks sūtīts uz TIPENI kurs priekšā birojās sēž CILĒKS kurš "Piedzen" visas "Pusmācētāju pusprateju un aptuveni dzirdzējušo" produkciju lidz DRUKAJAMAI konkrētā tipenē kondīcijai tam 10% no cipara tālāk tas nonāk DRUKAI un tas prasa ~35% no tāmes finišā 5% Lētāk kā EU sanāk! Bet TOTIES cik lēti speciālisti !!! Iedomājies EU kāds maita FOTOGRĀFS kuŗs atdod GATAVU PERFEKTU darbu būtu noplēsis visus 50% , Makets 20% un tipene 30% jā Tipenes EU ir lētākas nekā LV jo drukā 365 dienas gadā 24h diennaktī . Bet iedomājieties KAPĒC jāmaksā 50% VIENAM ja var maksāt 10% "Katram muļķim" un vissi laimīgi :):) Jā nu garajā ķedē regulāri gadās kādas lažās KĀDS tomēr MĀCĒJIS mazāk nekā "Stāsta" vai vienkarš sagrābies tikdaudz LĒTUS darbus ka fiziski nevar pavilkt BET nekas toties 5% lētāk kā EU :):)

Tie kam apnikuši "Pusmācītiem" un negrib riskēt ar kvalitāti un klientiem JAU SEN vissu pasūta un DRUKĀ EU kautkur Vacijā Itālālijā , finišā sanāk pa 5% dārgak nekā LV UN GELVENAIS izpaliek stresss un VARBŪTĪBA škirties no "Klienta" un noraut termiņus:)
Publicēts: 14.02.10 12:26 labots
 citēt
Lunis:un DRUKĀ EU kaut kur Vacijā Itālijā :)
frends drukāja CD vāciņus Zviedrijā priekš Japāņiem. zolīdi, ar manu bildi. uzrādīt diemžēl nevaru, slikti cilvēki aiznesa. :face-crying: (palielījies esmu, pie lietas!): japāņi apskatās un saka - baigi firši, davai vēl 5 000 gab. bet ja varētu to tekstu, kurš ar hieroglifiem ne spouļatēlā, bet pareizi. frends uztaisa no jauna filmas un raksta zviedriem - davai vēl 5 000 gab., bet davai ne no tām filmām, no kurām iepriekš, bet no šīm, lai teksts pareizi. :face-wink: un tagad miniet 3 reizes, vai tie senzviedru cūkas uzdrukāja pareizi vai atkal spoguļattēlā! :face-smile:
Publicēts: 14.02.10 12:27
 citēt
ak34:Mani nepārsteidz tas, ka daudzi iedomājas, ka uzkodēt, piemēram, šādu lapu kā fotoblog.lv ir ātri, vienkārši un lēti...

Es jau nu gan nenolotu ilūziju, ka ka kāds būs ar mieru Tev maksāt 20 tūkstošus, lai tiktu pie lapas, kurā kaut kādi jefiņi "na haļavu" liek savas fotogrāfijas. :face-devil-grin:
Publicēts: 14.02.10 12:55
 citēt
Antuuns:
ak34:Mani nepārsteidz tas, ka daudzi iedomājas, ka uzkodēt, piemēram, šādu lapu kā fotoblog.lv ir ātri, vienkārši un lēti...

Es jau nu gan nenolotu ilūziju, ka ka kāds būs ar mieru Tev maksāt 20 tūkstošus, lai tiktu pie lapas, kurā kaut kādi jefiņi "na haļavu" liek savas fotogrāfijas. :face-devil-grin:

protams, ka man nav nemazāko ilūziju, ka kaut kas tāds varētu notikt.
Publicēts: 14.02.10 12:58
 citēt
haralds:
frends drukāja CD vāciņus Zviedrijā priekš Japāņiem. zolīdi, ar manu bildi. uzrādīt diemžēl nevaru, slikti cilvēki aiznesa. :face-crying: (palielījies esmu, pie lietas!): japāņi apskatās un saka - baigi firši, davai vēl 5 000 gab. bet ja varētu to tekstu, kurš ar hieroglifiem ne spouļatēlā, bet pareizi. frends uztaisa no jauna filmas un raksta zviedriem - davai vēl 5 000 gab., bet davai ne no tām filmām, no kurām iepriekš, bet no šīm, lai teksts pareizi. :face-wink: un tagad miniet 3 reizes, vai tie senzviedru cūkas uzdrukāja pareizi vai atkal spoguļattēlā! :face-smile:

Sjitais ir IDEĀLS piemērs ka MUSĒJIE neko īsti nemāk :):) Tipenei būtībā VIENALGA kas jādrukā , viņi orentējās pēc "Pusēm" un tehnaloģiskām markām , vienakršāk sakot EMULSIJAS / APDRUKAS pusse , ja tā ir OTRĀDI tad arī nodrukā otrādi :):) Mūsējie diezgan bieži drukā Čehijā pat maketē reizēm JO Čehu fonti un alfabēts ir praktiski 1:1 musējo , savulaik par pamatu veidojot Latviešu alfabētu tika ņemts Čehu alfabēts:):) Tad nu Čehi stāstija dieva zīmes ka vienos 50% gadijumu teksti nākot ar aplam nokonvertētiem fontiem TĪRI TEHNALOĢISKS process kā rezultātā JA NEPARBAUDA un jālabo , ja neizlabo tad finišā texsts būtu "Ķeburains" garumzīmju burtiem:)
Publicēts: 14.02.10 13:02
 citēt
haralds:

tieši to gribēju arī teikt, ka tādi paši losīši ir arī Luņa izslavētajā Eiropā. Tā kā visu izsķir konkrēts uzņēmums nevis kur tas atrodas. Bet nu dažiem jau vienmēr liekas, ka tur Eiropā, Amerikā u.c. viss ir vispārākajā pakāpē ūber kruti utt.

esmu sadarbojies ar uzņēmumiem no dazādiem kontinentiem un dažreiz tas stulbums, ko demonstrē daži (ne visi)ārzemnieki ir vienkārši šokējošs. atšķiras tikai katrā valstī biznesa kultūra, bet tas izšķirošais faktors tomēr ir katrs konkrētais uzņēmums, vai vēl precīzāk katrs konkrētais darbinieks.
Publicēts: 14.02.10 13:06
 citēt
Lunis:
haralds:frends drukāja CD vāciņus Zviedrijā priekš Japāņiem. zolīdi, ar manu bildi. uzrādīt diemžēl nevaru, slikti cilvēki aiznesa. :face-crying: (palielījies esmu, pie lietas!): japāņi apskatās un saka - baigi firši, davai vēl 5 000 gab. bet ja varētu to tekstu, kurš ar hieroglifiem ne spouļatēlā, bet pareizi. frends uztaisa no jauna filmas un raksta zviedriem - davai vēl 5 000 gab., bet davai ne no tām filmām, no kurām iepriekš, bet no šīm, lai teksts pareizi. :face-wink: un tagad miniet 3 reizes, vai tie senzviedru cūkas uzdrukāja pareizi vai atkal spoguļattēlā! :face-smile:

Sjitais ir IDEĀLS piemērs ka MUSĒJIE neko īsti nemāk :):) Tipenei būtībā VIENALGA kas jādrukā , viņi orentējās pēc "Pusēm" un tehnaloģiskām markām , vienakršāk sakot EMULSIJAS / APDRUKAS pusse , ja tā ir OTRĀDI tad arī nodrukā otrādi :):) Mūsējie diezgan bieži drukā Čehijā pat maketē reizēm JO Čehu fonti un alfabēts ir praktiski 1:1 musējo , savulaik par pamatu veidojot Latviešu alfabētu tika ņemts Čehu alfabēts:):) Tad nu Čehi stāstija dieva zīmes ka vienos 50% gadijumu teksti nākot ar aplam nokonvertētiem fontiem TĪRI TEHNALOĢISKS process kā rezultātā JA NEPARBAUDA un jālabo , ja neizlabo tad finišā texsts būtu "Ķeburains" garumzīmju burtiem:)

kas tur var būt nepareizi nokonvertēts ar FONTIEM , ko a ???
fontus vispār konvertē uz curves/grafiku un viss, nekāda starpība kādā valodā.
net nu tev tak, Luni, uzstādījums ir mēs sliktie, bet tie tur -labie.
Publicēts: 14.02.10 13:12
 citēt
Lachux

Esmu sadarbojies ar uzņēmumiem no dazādiem kontinentiem un dažreiz tas stulbums, ko demonstrē daži (ne visi)ārzemnieki ir vienkārši šokējošs. atšķiras tikai katrā valstī biznesa kultūra, bet tas izšķirošais faktors tomēr ir katrs konkrētais uzņēmums, vai vēl precīzāk katrs konkrētais darbinieks.

Piemēram, e-pasta sarakste ar itāļiem (ietilpst to valstu grupā, kam abreviatūra PIGS). :)

Te viens cits piemēriņš: "A manufacturer may believe that his manual about operating a particular machine is so clear in the original language that almost any translator can produce an adequate translation. (...) One set of instructions in English from a European manufacturer about assembling a wood working machine was hopelessly inadequate. I simply could not understand how to proceed, but fortunately the manufacturer had enclosed a copy of the original German text."
Publicēts: 14.02.10 13:46 labots
 citēt
petersonsphoto: ... forma - saturs - vektors ir noteicošā kombinācija ...
Tas ir labi pateikts.
Ja es kaut ko veidošu, tad noteikti arī savām finansēm. Ir tāda pieredze, ka ieguldi savas laiku, darbu, idejas un kad viss ir ieskrējies, tad lielie vīri saka - paldies, moris, tu savu darbu esi izdarījis, vari iet un mums vairs neesi vajadzīgs. Tas tā filozofiska atkāpe ...
Finanses un laiks šādam projektam man būs ne ātrāk kā maijs/jūnijs, ja ne pat vēlāk. Ja iecerētais izdosies un paveiksies. Līdz tam laikam man ir daudz kas cits darāms. Tas tā skaidrībai.
Neliela vēsturiska atkāpe. Pirms kāda laika es izveidoju savu mājas lapu kopā ar vienu programmētāju. Bija tāda dziesmas.com kā alternatīva dziesmas.lv. Šajā com lapā pievienoju mūzikas ziņas, savas reportāžas no mūzikas pasākumiem, dziesmu tekstus gan atsevišķām dziesmām, gan arī albumiem. Tā iecere bija līdzās dziesmu tekstiem pārdot kādreiz arī attiecīgās mp3. Tā vai savādāk radās lapa, kurais es individuāli nu nekādi netieku līdzi - doremi.lv. Kā alternatīva doremi ir izveidot arī platformas lapa, kur gan var nopirkt, gan arī bezmaksas lejupielādēt mp3. Bet tie ir lieli projekti, tur vajadzīgas pamatīgas finanses liels darba stundu resurs, lai to paceltu. Tā kā dziesmas lapa prasīja arvien vairāk manus paša darba stundu un finansu resursus, tad es no šī projekta atteicos. Daļēji arī manā lapā ideja tika realizēta - varēja noklausīties jaunākajām dziemsām mp3 fragmentus un tad ar linku nokļūt uz micrec lapu, kur iegādāties attiecīgo disku. Rezultātā vairāk kā 3500 dziesmu tekstu, ko biju ievadījis savā mājas lapas datu bāzē, turpina eksistēt zem cita domena nosaukuma - dziesmuteksti.lv. Par to arī prieks, ka tas nav bijis veltīgi. Bet skatot šobrīd - īpaši daudz dziesmu tekstu nav pievienoti. Viss pāŗējais - mūzikas ziņas, fotoreportāžas un albumu apraksti - tika izņemts. Nekas jau īpašs tajā lapā nav, svarīgākais ir un paliks saturs. Labākajos mēnešos lapai bija 15-16 tūkst. apmeklētāju mēnesī. Kā individuālai lapai - domāju, ka pietiekoši labs rādītājs. Tas tik tā neliela atkāpe no kādreizējās pieredzes. Tas stāsts ir par to, ka svarīgs ir ne tikai sākuma finanses, bet arī tekošie izdevumi un darbs lapas satura uzturēšanai. Un projekta sākumā tas ne vienmēr ir zināms. Var redzēt aisberga augšdaļu, bet saprast, kas notiek virtuvē - ir pavisam kas cits.
Ja kāds vēlas kādu fotoportālu veidot jau rīt vai parīt un palaist pēc mēneša - man nav nekādu iebildumu. Viss jūsu pašu rokās ... :)
Publicēts: 14.02.10 18:35
 citēt
Lunis:Sjitais ir IDEĀLS piemērs ka MUSĒJIE neko īsti nemāk :):)
konkrētajā gadījumā ne sūda. konkrētajā gadījumā tas ir IDEĀLS piemērs tam, ka arī neMUSĒJIE mēdz pa reizei kaut ko nogavņīt. filmas neskatīju, bet džeks, kam SHIT'as sanāca perfekcionists.
Publicēts: 14.02.10 19:11
 citēt
ja kads grib taisit jaunu Labu Bilzhu Foto Portalu par naudu, dodiet zinu, visu ko varam izdomat ;)
Publicēts: 14.02.10 20:07
 citēt
haralds:
Lunis:Sjitais ir IDEĀLS piemērs ka MUSĒJIE neko īsti nemāk :):)
konkrētajā gadījumā ne sūda. konkrētajā gadījumā tas ir IDEĀLS piemērs tam, ka arī neMUSĒJIE mēdz pa reizei kaut ko nogavņīt. filmas neskatīju, bet džeks, kam SHIT'as sanāca perfekcionists.

Es to varbūt neizslēdzu BET salīdzinājumā ar Eiropu mums ir NENORMĀLI zema tehnaloģiskā disciplīna , KATRS nekur nemācijies āmurs DARA PA SAVAM , jo tā raxstīts "Grāmatā" no kurss šams iemācijies to ko prot va tā pirms viņa strādājis KUĻĪBINS kurš visus apguvis uz "Čujs ņuhs intuīcija" :):)
Publicēts: 14.02.10 20:13 labots
 citēt
Lachux: kas tur var būt nepareizi nokonvertēts ar FONTIEM , ko a ???
fontus vispār konvertē uz curves/grafiku un viss, nekāda starpība kādā valodā.
net nu tev tak, Luni, uzstādījums ir mēs sliktie, bet tie tur -labie.

Ne vienakrši mūsējiem ar retiem izņemumiem nav SKOLAS zem "Iemaņām" lidz ar to regulāri gadoties ka MAKETS kuros vienmēr "Kautkas nestandarta" sākot no fontiem kas taka krutākās lažas beidzot ar RGB , CMYK un JPG juku jukām :):) Tur tomēr ar vsiem kuriem esmu sadarbojies SAVĀ jomā nav acis blisinājuši par ELEMENTĀRĀM tehnaloģiskām lietām , pie mums reku MEISTARI taisa lielas apcis ka "Jaaapstrādā , jāpadrukā , jāsagatavo" tipa pirmā dzirdēšana , bet VAROT VISSU :):) Vispār 90% gadijumu kad sanāk runas ar "Jaunajiem kolēģiem" var ideli novērot ka TEHNISKIE / TEHNALOĢISKIE / BIZNESA procesi un standarti ir PIRMĀ dzirdēšana vai NAFIG , rezultāts tak ir man tāpat maksā:):)
Publicēts: 14.02.10 22:47 labots
 citēt
Gudris:ak34 tikko de facto par hakeriem staastiija :D:what: tagad es sapratu kaapeec vinsh par 20 000 shtukaam runaa...no valsts jau var shmaukt aaraa cik grib :face-sad::face-sad::face-sad:

Vienkarsj ak34 var NOVERTĒT ko vērts ir tas ko "Piedava / izpilda" un nevienmēr melni galvaskausi un "Oi oi oi" nozīmē ka ir "Baigais hackers" , bet gan tas ka rezultāts ir PERFEKTS / NEMANAMS / NEUZKERAMS bet 100% veiksmīgs:):) Tapat arī Foto un daudzas citās NOZARĒS jūs te cepaties par TREŠĀS ŠKIRAS nosacijumiem "Pixseļi , spilgtumu , markas" bet lielai daļa nav pat SAPRAŠANAS kas īsti ir BUTISKS lai kautko PIRKTU / PASŪTĪTU iskatītos LĪMENĪ:):) Lielākā daļa SKAĻĀKO skolotāju mēģina iestāstīt ka KRUTĀKAIS @ NOTEICOŠĀKAIS gleznas šedevra tapšnā ir MELBERTA @ KNOPKU ražotājs a ja vēl Pindzeļu skalojamais ūdens ieliets no FIRMAS pudeles un pindzeles slauka ne vecā dvielī bet KTUTAS Firmas filca lupatīņa tad ŠEDEVRAM NEIZBĒGT , viss pārējais NOTEOIKTI nav svarīgi galvenais PARIZIE GRABUĻI no apša poanās tur nekādas nozīmes :):)
Publicēts: 15.02.10 11:10
 citēt
Gudris:ak34 tikko de facto par hakeriem staastiija :D:what: tagad es sapratu kaapeec vinsh par 20 000 shtukaam runaa...no valsts jau var shmaukt aaraa cik grib :face-sad::face-sad::face-sad:

Jau ziņots, ka no VID informācijas sistēmas noplūduši dati. Noplūdusi ne vien informācija par valsts augstākajām amatpersonām, bet arī uzņēmējiem un privātpersonām. Runa ir par apmēram 120 gigabaitiem datu (7,4 miljoni ierakstu datu bāzē), kas ir vai nu nokopēti, vai arī kurus meklēšanas sistēma esot noindeksējusi. Esot pamats domāt, ka aizsardzības trūkuma pamatā bijusi banāla un plaši izplatīta programmēšanas kļūda.

Personu un uzņēmumu dati, iespējams, bijuši brīvi pieejami teju 10 gadus.

Par šīs sistēmas attīstīšanu, uzturēšanu un pārbaudēm taču būs maksāts pietiekami, ko?
Publicēts: 15.02.10 11:22
 citēt
Gudri, VID auditēja E&Y un KPMG, nevis mans uzņēmums. Tā ka pie tā miljona ticis diemžēl neesmu. Tā ka
Publicēts: 15.02.10 11:39
 citēt
Gudris:
ak34:Gudri, VID auditēja E&Y un KPMG, nevis mans uzņēmums. Tā ka pie tā miljona ticis diemžēl neesmu. Tā ka
šite Tev paveicās...bet paskatījos Tavus klientus visi valsts kantori :money::money::money:

daudz kas nāk no valsts, bet drošības auditus privātie bieži nereklamē. valsts klienti ir minēti, jo tā ir publiska informācija no valsts iepirkumiem.
Publicēts: 15.02.10 12:04 labots
 citēt
Gudris:
ak34:Cik no jums ir uzkodējuši kaut ko lielāku kā dažas skripta izmaiņas no interneta lejuplādējamā softā? ;)
tikko paintresējos pie sava džeka kas man jau bij divas lapas kodējis...par fotobloga tipa lapu ja ir gatavs dizains viņs paprasīja 500 LVL :)

Manam kaimiņam ir smuks Audi Avant, katru mēnesi līzingā maksā 300 Ls. Bet tikko viens čoms teica, ka universāli šodien var dabūt pa 500, pat 300 LVL. Nu muļķi visi, es tagad esmu tas gudrais!

SvilpisLupis:

Jau ziņots, ka no VID informācijas sistēmas noplūduši dati. Noplūdusi ne vien informācija par valsts augstākajām amatpersonām, bet arī uzņēmējiem un privātpersonām. Runa ir par apmēram 120 gigabaitiem datu (7,4 miljoni ierakstu datu bāzē), kas ir vai nu nokopēti, vai arī kurus meklēšanas sistēma esot noindeksējusi. Esot pamats domāt, ka aizsardzības trūkuma pamatā bijusi banāla un plaši izplatīta programmēšanas kļūda.

Personu un uzņēmumu dati, iespējams, bijuši brīvi pieejami teju 10 gadus.

Par šīs sistēmas attīstīšanu, uzturēšanu un pārbaudēm taču būs maksāts pietiekami, ko?

Specifikācijas, projekta vadība un pārējās apkārtlietas droši vien tur ir nevainojamas. :D

imgfoto:Nu pavisam vienkārši - ja ir četri skripta rakstītāji, kas ir ar mieru saņemt dienā algā 100 Ls ir vajadzīgas 25 darba dienas vai 800 cilvēkstundas, tas sanāktu ~ Ls 10 000.... Nu ņehila, ņehila.... Moderatori un ādmiņi par 700 Ls+PVN mēnesī jau šķiet galīgākais lētucis, kas patiesībā tiek uzdāvināts bonusā:D:D:D

Nu ko ox3r, ir tur ko darīt 4 cilvēkiem uz pilnu slodzi mēneša garumā? Pie kam nav jau jātaisa grāmatvedības softs kādai bankai orāklī, vai CMS sistēma gigauzņēmumam...vienkārš portāls, ar čatiņa iespējām, bilžu uploadu utt.utjp...nu Tu jau pats zini labāk...:)

Dienā algā 100 Ls? Tur jau saskries visi grāmatvedības softu un banku orākuļa programmētāji pieteikties darbā. Runā, ka tas esot novērojams darba intervijās arī pie krietni mazākiem cipariem.
Publicēts: 15.02.10 12:11 labots
 citēt
Daudz ko nosaka (tēriņu) sāpes vai (vajadzību) slāpes.
Patīkami arī, ka tiek strikti nodalītas divas jomas: 1) ko es prasu par savu darbu no citiem un 2) kā es pats kaulējos vai taupu pie citiem.
Publicēts: 15.02.10 12:56
 citēt
Shadow:ja kads grib taisit jaunu Labu Bilzhu Foto Portalu par naudu, dodiet zinu, visu ko varam izdomat ;)
Vai tad Fotoblogs nav 4 gadus vecs Labu Bilzu Foto Portals? ... Labi - jautājums tāds - Es vēlos fotoblogā redzēt vienas dienas bildes vienā lapā bez klikšķināšanas. Apskatīšana ar skrollēšanu. Iespējama datuma izvēle. Cik tas maksātu? ... ;)
Publicēts: 15.02.10 13:33
 citēt
Vilberto:
Shadow:ja kads grib taisit jaunu Labu Bilzhu Foto Portalu par naudu, dodiet zinu, visu ko varam izdomat ;)
Vai tad Fotoblogs nav 4 gadus vecs Labu Bilzu Foto Portals? ... Labi - jautājums tāds - Es vēlos fotoblogā redzēt vienas dienas bildes vienā lapā bez klikšķināšanas. Apskatīšana ar skrollēšanu. Iespējama datuma izvēle. Cik tas maksātu? ... ;)

domāju, ka neko daudz, tik lapa lādētos iekšā bišķi ilgāk...;)
Publicēts: 15.02.10 15:49
 citēt
ak34:
Gudris:šite Tev paveicās...bet paskatījos Tavus klientus visi valsts kantori :money::money::money:

daudz kas nāk no valsts, bet drošības auditus privātie bieži nereklamē. valsts klienti ir minēti, jo tā ir publiska informācija no valsts iepirkumiem.

Re, kur viens dragā, citēju:
"[VID sistēmas] izstrādātājs ir tā pati firma Dati, tā pati kas Exigen, tā pati, kuras vadītājs Valdis Lokenbahs, JL dibinātājs un ilgstošs sponsors, sestdien tika ievēlēts Jaunā Laika valdē!"
Publicēts: 15.02.10 17:36
 citēt
SvilpisLupis:
ak34:

Re, kur viens dragā, citēju:
"[VID sistēmas] izstrādātājs ir tā pati firma Dati, tā pati kas Exigen, tā pati, kuras vadītājs Valdis Lokenbahs, JL dibinātājs un ilgstošs sponsors, sestdien tika ievēlēts Jaunā Laika valdē!"

Vai tad Exigen ir paņēmis atpakaļ V.Lokenbahu? Pirms gadiem 3 viņš tak no turienes aizgāja... :)
Publicēts: 16.02.10 22:23 labots
 citēt
Nekā personīga pret ak34, bet stipri šaubos, vai liels cenrādis automātiski nozīmē arī 100% kvalitatīvu pakalpojumu.
Es laikam līdzīgā situācijā labāk pameklētu "gudru "kreiso" hakeri", nekā lielu firmu, kuras štati (šoferus un sekretāres ieskaitot) man būtu jāuztur ar to lielo honorāru...:)
Protams, kad REĀLI būsim Eiropā (gan ar algām, gan ar cenām), noteikti piekritīšu.

Ienāca prātā auto analoģija (kā Audi braucējam)- ja, es, piemēram, nomainīšu bremžu klučus par gana lielu naudu "Auto Rīga" vai tos pašus klučus par krietni mazāku naudu kaimiņu servisā pie Jankas , mans autiņš būs stipri drošāks?
Publicēts: 16.02.10 22:41 labots
 citēt
komentars dzests
Publicēts: 17.02.10 10:50
 citēt
Friidis:Nekā personīga pret ak34, bet stipri šaubos, vai liels cenrādis automātiski nozīmē arī 100% kvalitatīvu pakalpojumu.
Es laikam līdzīgā situācijā labāk pameklētu "gudru "kreiso" hakeri", nekā lielu firmu, kuras štati (šoferus un sekretāres ieskaitot) man būtu jāuztur ar to lielo honorāru...:)
Protams, kad REĀLI būsim Eiropā (gan ar algām, gan ar cenām), noteikti piekritīšu.

Ienāca prātā auto analoģija (kā Audi braucējam)- ja, es, piemēram, nomainīšu bremžu klučus par gana lielu naudu "Auto Rīga" vai tos pašus klučus par krietni mazāku naudu kaimiņu servisā pie Jankas , mans autiņš būs stipri drošāks?

Frīdi, ja tu savus bremžu klučus mainīsi Auto Rīga, tad noteikti tie būs labāki nekā pie Jankas. Janka Tev ieliks klučus, kas bremzējot čīkstēs, tiem nebūs arī nodiluma datčiks, tādejādi tu pēc Jankas remonta iesākumā būsi priecīgs. Bet pēctam... Nobrauksi līdz dzelzis pret dzelzi strīķēsies. Tā vismaz parasti visi nobrauc. Un tad jau tos klučus ēd nejēgā.

Vaards zin,
viņa darba golfs 2.gadus Auto Rīga tika apkopts. Kad garantija beidžas, to paņēma apkopē mūsu pašu mehāniķi (mums darba ir tāds departaments, ar pārsimts cilvēkiem). Ek, autorīgas tāmes bija fantastiskas - atbrauc nomainīt eļļu, a šie tur visādas blīvītes, gumijas, filtriņus, diagnostikas, paskatīšanos uz auto sarkasta tāmē... Itogo... Kādi 230-350 LVL bija jārēķinās. :D Bet toties bēdu nekādu nezināju. A tagad lētāk, bet arī bēdas daudz jo daudz zinu... Nu tur gadās zobsiksnu bišķi nepareizi uzlikt un tā. :D :D :D

Bet vispār jau Tu mēģināji salīdzināt nesalīdzināmas lietas.

Tam Tavam servisa Hakerim jankam zini kas ir jāprot viena auto remontam?

a) Automātiskās kārbas devēju regulācija;
b) Virsbūves bleķu taisnošana;
c) Virsbūves krāsošana Dmitrija, pardon, Hameleona krāsā;
d) Kloķenes nomaiņa;
e) elektronikas remonts.

Pieņemsim, ka es savā 2007.gada golfā pats nomainu aizmugurējo gabarīta lampiņu.

Kas notiek pēc nedēļas?

Man parāda kaut kādu ādolfu vlaodā rakstītu uzrakstu Moterenbrubumbum... Un tas uzraksts visu laiku deg ar sarkaniem burtiem.

Es aizbraucu pie saviem darba daudzajiem jankām, tie manu auto konficē, nedēļu ņemās ar motoru. Beigās man atdod - lai braucu uz Auto Riga.

Tie arī nedēļu ņemās (jo viņi auģiku elektroniskās shēmas remontē, es tur tikai nejauši iemaldījos, jo darbā pērkot auģikus, bossiem bija arī golfs iegadījies).

Tie noplāta rokas, piestāda rēķinu par pielietu logu šķidrumu un vēl šo to.

Braucu uz VW Riga.

Šie tālāk mani tur nodiagnostificē, piecās minūtēs atrod manu paša nomainīto lampiņu, pabarās un parāda ar pirkstu, ka lampiņas pats mainīt nedrīkst (biju ielicis par 1v niknāku - kāda man bardačokā bija, tādu ieliku :D).

A izrādās, ka tas golfa compūters, analizē elektrosistēmas spriegumu, tādejādi savādāka gabarītu lampiņa viņam rada gļuku,s tādejādi viņam liekas, ka kau kas nav kārtībā ar motora tur kaut kādu herņu.

Nu īsāk sakot tu saprati - ar Tevis sameklēto hakeri Tev būs pašam jāatrisina 100 šādi te lampiņu jautājumi, kur kātrs speciālists piestādīs rēķinu. Tobiš, būs ahūns darbs ielikts, bet rezultāts kā šīs tēmas virsrakstā.

Bet tas jau nenožimē, ka nekas nav jādara. Nekas jau nenāk viegli ;-)

Vilnis, tagad maina lampiņas ar pareizo spriegumu.
Publicēts: 17.02.10 10:58
 citēt
"Frīdi, ja tu savus bremžu klučus mainīsi Auto Rīga, tad noteikti tie būs labāki nekā pie Jankas. Janka Tev ieliks klučus, kas bremzējot čīkstēs, tiem nebūs arī nodiluma datčiks, tādejādi tu pēc Jankas remonta iesākumā būsi priecīgs. Bet pēctam... Nobrauksi līdz dzelzis pret dzelzi strīķēsies. Tā vismaz parasti visi nobrauc. Un tad jau tos klučus ēd nejēgā."

Nekā personīga, bet lielākā muļķība, ko esmu dzirdējis...:D
Autorizēto dīleru servisiem pieder monopols uz bremžu klučiem ar nodiluma datčiku - iekausētu metāla gabaliņu?:D:D:D

It kā audi ražotu bremžu klučus...:D:D:D Tā pat krāmē iekšā delphi vai ko citu, tikai tiek piegādāts citas krāsas kastītē ar audi logo un noplēš 50% vairāk no klienta:D
Publicēts: 17.02.10 11:16 labots
 citēt
Ak 34, atkal nekā personīga un visu cieņu personīgi, taču Tu mani nepārliecināji. Tu tikai mēģināji pamatot, kādēļ brendu firmas ņem lielu piķi par itkā "super kvalitāti". Bet reāla infa (kas nu mums pieejama ) stāsta pavisam citu! No valsts kabatas regulāri aiziet simtiem tūkstošu par visādiem nesaprotamiem E-projektiem. Baigi vajag? Ne velna! Šodienas piemērs- atkal kautkādi "krutie" IT spečuki ir noplēsuši mūsu nodokļu maksātāju naudiņu, bet VID' a sistēma (un ne tikai) "tek", kā duršlāgs...:(((

Par auto firmām- arī neticu- tādi paši vien meistari tur strādā, tikai daudz vairāk naudas tiek samaksāts "par brendu", lepnajām telpām, garkājainām menedžerītēm utt.
Tikai tāpēc turos pie vecā labā A6 C4, lai nebūtu lieki jābaro Auto Rīga utml. treknie ģīmji. Un neko- ceļmalā vēl nekad neesmu stāvējis...:)

Protams, manī runā arī stagnātiskais pensionārs, bet joprojām neredzu pamatotus iebildumus- ne no valsts, ne no pārtikušiem firmas večiem- kādēļ man būtu jāmaksā par pakalpojumiem Eiropas cenās, bet jādzīvo par nabaga LV pensiju...:)
Publicēts: 17.02.10 13:02 labots
 citēt
Slikts ir tas jurists, kas, zinot, ka klienta jautājuma atrisināšanai būs tikai divreiz jāieskatās Civillikumā, nesataisīs svarīgu seju un nenoliks kā darba izpildes termiņu kādu citu dienu vai pat nedēļu. To var saukt par iespaida radīšanu, prezentāciju, izkārtni, svarīguma iedvešanu, respektablumu, nopietnu attieksmi pret darbu, vienalga kā, no tā nemainās fakts, ka ir jāieskatās Civillikumā divreiz - pirmo precizējot formulējumu, otro - vai attiecīgais punkts nav atcelts vai grozīts. :)
Cita lieta, ka Jankas zina taisnot bleķus (kur vēl bleķi ir no bleķa, nevis no plastmasas) un nomainīt ritošās daļas detaļas, bet specializētas diagnostikas datorsistēmas tiem nav un nebūs.
Publicēts: 17.02.10 13:31
 citēt
Hehe - uz ko tik tēmas nenovirzās - it kā spamoja par erfoto, bet tagad braucam un strīķējam bremžu klučus ... :)
Publicēts: 17.02.10 14:11
 citēt
Ja pietiks naudas un entuziasma, Shutter varbūt nesekos ERfoto pēdās, bet kā ar Pogu? Pat nejauši kaut ko meklējot Google, izmet saiti uz Pogu, kur tāpat tiek izcīnītas vārdu kaujas un dalītas vietas skatītāju ložā.
Publicēts: 17.02.10 14:20
 citēt
Vilberto:

35ls. pm.
Publicēts: 17.02.10 15:35
 citēt
SvilpisLupis:bet kā ar Pogu?
izņemot bazāru, dikti neaktīva padarīšana. :face-sad:
Publicēts: 17.02.10 15:53
 citēt
haralds:
SvilpisLupis:bet kā ar Pogu?
izņemot bazāru, dikti neaktīva padarīšana. :face-sad:

Poga būs dzīvotājs?
Kas paliks, kas būs ilgtermiņā - Delfi un Fotoblog?
Publicēts: 17.02.10 16:54
 citēt
SvilpisLupis:Poga būs dzīvotājs?
pavisam diez vai izputēs, man domāt.
SvilpisLupis:Kas paliks, kas būs ilgtermiņā - Delfi un Fotoblog?
kas to lai zina. ļoti iespējams. :face-smile:
Publicēts: 17.02.10 16:57
 citēt
es gribu, lai ieejot kaada profilaa bildes var sakaartot seciibaa labaakaas, lai nav jaashkjirsta 10 lapas ar bildeem. cik tas maksaa? varbuut adminji var uztaisiit visu iegribu un priekshlikumu realizeeshanas cenraadi? priekshlikumu bijis daudz! tad varbut interesanti var samesties.....
Publicēts: 17.02.10 18:40
 citēt
Es pazīstu vienu fotogrāfu frīlanseri, labs apdāvināts džekiņš, nekur gan nav mācījies, visu apguva pašmācības ceļā, bet fotografē labi. Nesen nopirka sev spoguļkameru ar diviem objektīviem Nikon D900. Ja kādam vajag fotogrāfa pakalpojumus, tad droši pie viņa var pa lēto! Nebūs jāmaksā tās neadekvāti uzskrūvētās Latvijas fotogrāfu cenas.

Kāzas = 5Ls/h vai arī 50Ls uz divām dienām
Kailfoto = 10Ls/h. Ar gaismām 15Ls/h
Mākslas portreti = 5Ls gabalā, ar izdruku uz krāsainā printera 7,45Ls
Produktu packshots = 0,5Ls par fotogrāfiju, lieliem apjomiem atlaides.
savas fotostudijas nav..

zvanīt vakaros pēc 19:00

------------------------------

tas tā, sajūtat analoģijas :P
Publicēts: 17.02.10 23:22
 citēt
imgfoto:Nekā personīga, bet lielākā muļķība, ko esmu dzirdējis...:D

Da bļ, da es, da...
Vispārībā atbilde bija jāskata plašākā veidā, analoģijās, kā teikt. Bet ja vēlies to skatīt šaurākā veidā, tad tieši tā arī būs kā es uzrakstīju - lielāka nozīme tam, kāds meistars taisa. Ir lauku veči, kas taisa labi un ir dikti daudz foršie džeki, kas taisa sūdīgi. Un foršos lauku večus grūtāk atrast, jo tiem jau ir klienti rindā, un šie īpaši nereklamējas.

Bet tas pie nosacījuma, ja tu zini, ka tev vajag tos klučus mainīt. Šeit, savukārt par automobīļa remontu runā pacani, kas tos redzējuši uz ielām un zin, ka tas viss ir baigi elementāri.

Gadu atpakaļ man nācās bikuc iedziļināties moderno automātisko kārbu remontā, zini, visvisvislabākais Frīža šrota džeks, ar visspīdīgākajām atslēgām būs tikpat gudrs remontētājs, kā, piemēram, tu.
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas