"Man ir mazliet žēl, ka, pateicoties visām tām modernajām tehnoloģijām, pa mūsu dzīvēm vairs neklejo īstas fotogrāfijas. Vēl pirms gadiem piecpadsmit pēc katra pasākuma bija filmiņa, un pēc tam bija arī čupa ar bildītēm, kuras vienu pēc otras varēja kopā ar draugiem skatīties. Bet datorā tas tomēr nav tas pats. Līdzīgi kā ar naudu – skaidras banknotītes makā tomēr ir īpašākas kā cipars interneta mājas lapā. Man šķiet, ka arī īstai fotogrāfijai ir cita sajūta. Tādēļ es tomēr cenšos neslinkot un ik pa laikam doties uz fotosalonu, lai mīļākās bildītes uztaisītu ĪSTAS. Pietiek vien ar pāris kadriem no kādas jautras ballītes, lai tajos saglabātos viss stāsts. Turklāt, lai cik dīvaini arī nebūtu, – jo lielāku bildi uztaisu, jo nozīmīgāka man pašai tā vēlāk šķiet. Tāpēc pilnīgi noteikti iesaku arī tev: izvēlies vasaras saulaināko bildi, ieraksti savā mazajā, modernajā zibatmiņā un fotosalonā uztaisi kārtīgā A4 formātā. Skaista bilde un dzīvas atmiņas!"
Komentāri: Īstām, aptaustāmām bildēm ir savs neatkārtojams šarms. es vienmēr esmu taisījusi bildes, un līmējusi albumā. parasti tie ir ziemas vakari, kad ar baudu iekārtojos krēslā, zem villaines, un paņemu rokās lielo albumu. dators nerada tādu omulību. un cik fantastiskas ir vecās dzimtas fotogrāfijas, melnbaltās, sēpijas, ar robotajām maliņām un neatkārtojamo smaržu.
Piekrītu autorei par visiem 100%. Taču te ir akmens arī "Santas" un citu līdzīgu žurnālu dārziņā - skatos, ka intervējamās personas un vāka bildes tāāāā fotošopā pārtausītas, uzfrišinātas. Nu kāpēc? Tāpēc patika operas dīvas Kristīnes Zadovskas lūgums žurnālam "Marta", ko viņa publiski atklāja intervijā, lai neuzlabo viņas bildi.
Ja, ja un ja! Ta patiesam ir - istas bildes ir cita lieta! Bet, sakara ar digitalo fotografiju eru, ir vel kas - spiezam to fotoaparata pogu, vajag vai ne - un tad ir 600 bildes no celojuma... Kaut varetu but 36 (ka filmina), bet nu tad tiesam tas labakas! Taupisim kadrus, nefocesim visu pec kartas, meitenes!
--- Tā runā par fotogrāfiju sievietes. Jūsu potenciālās klientes.
tikai nezkāpēc pietiekami bieži no šīm potenciālajām klientēm nākas dzirdēt jautājumu: un cik bildes es iegūšu no fotosesijas? - un viņas nespēj saprast skaidrojumus ka tas ir no pārāk daudz kā atkarīgs un ka vienā fotosesijā var būt pāris desmiti bilžu bet citā vairāki simti ... - viņām redz padavaj konkrētu bilžu skaitu ...
Traktorz:tikai nezkāpēc pietiekami bieži no šīm potenciālajām klientēm nākas dzirdēt jautājumu: un cik bildes es iegūšu no fotosesijas? - un viņas nespēj saprast skaidrojumus ka tas ir no pārāk daudz kā atkarīgs un ka vienā fotosesijā var būt pāris desmiti bilžu bet citā vairāki simti ... - viņām redz padavaj konkrētu bilžu skaitu ...
Pilnīgi piekrītu- Norča neko reāli nerubī no tā, ko no fotosesijas sagaida sievietes!
Un tas, ka filmiņa ir arhaiska drazu padarīšana, sen arī ir jau zināms! Digitālā fotogrāfija sniedz izvēles iespējas- nofočētas 300 bildes, vēlāk rūpīgi atlasītas piecas dos labāku rezultātu, nekā 36 filmiņas neizdevušies kadri!
Traktorz:tikai nezkāpēc pietiekami bieži no šīm potenciālajām klientēm nākas dzirdēt jautājumu: un cik bildes es iegūšu no fotosesijas? - un viņas nespēj saprast skaidrojumus ka tas ir no pārāk daudz kā atkarīgs un ka vienā fotosesijā var būt pāris desmiti bilžu bet citā vairāki simti ... - viņām redz padavaj konkrētu bilžu skaitu ...
Tāpēc vajag filmiņu. Tur ir 36kadri un visas vari atdot sievietei...
>>> Man ir mazliet žēl, ka, pateicoties visām tām modernajām čata lapām, mūsu dzīvēs vairs nepiestāj īsti vīrieši. Vēl pirms gadiem piecpadsmit pēc katra nakts pasākuma bija vīrietis un pēc tam bija arī kaudze atmiņu, kuras vienu pēc otras varēja kopā ar draudzenēm apspriest. Bet čatā vīrietis tomēr nav tas pats. Līdzīgi kā ar naudu – skaidras banknotītes makā tomēr ir īpašākas kā cipars interneta mājas lapā. Man šķiet, ka arī īstam vīrietim ir cita sajūta. Tādēļ es tomēr cenšos neslinkot un ik pa laikam doties uz naktsklubu, lai simpātiskāko vīrieti izjustu ĪSTU. Pietiek vien ar pāris skūpstiem kādā jautrā ballītē, lai no rīta manī saglabātos viss stāsts. Turklāt, lai cik dīvaini arī nebūtu, – jo lielāks tas ir vīrietim, jo nozīmīgāks man pašai viņš vēlāk šķiet. Tāpēc pilnīgi noteikti iesaku arī tev: izvēlies smaidīgāko vīrieti, ieraksti viņa tālruņa numuru savā smalkajā Vertu un ar draudzenēm uztaisi kārtīgu pačalošanu neformālā formātā. Skaists vīrietis un dzīvas atmiņas!
SvilpisLupis:>>> Man ir mazliet žēl, ka, pateicoties visām tām modernajām čata lapām, mūsu dzīvēs vairs nepiestāj īsti vīrieši. Vēl pirms gadiem piecpadsmit pēc katra nakts pasākuma bija vīrietis un pēc tam bija arī čupa ar atmiņām, kuras vienu pēc otras varēja kopā ar draudzenēm apspriest. Bet čatā vīrietis tomēr nav tas pats. Līdzīgi kā ar naudu – skaidras banknotītes makā tomēr ir īpašākas kā cipars interneta mājas lapā. Man šķiet, ka arī īstam vīrietim ir cita sajūta. Tādēļ es tomēr cenšos neslinkot un ik pa laikam doties uz naktsklubu, lai simpātiskāko vīrieti izjustu ĪSTU. Pietiek vien ar pāris skūpstiem kādā jautrā ballītē, lai no rīta manī saglabātos viss stāsts. Turklāt, lai cik dīvaini arī nebūtu, – jo lielāks vīrietim, jo nozīmīgāks man pašai viņš vēlāk šķiet. Tāpēc pilnīgi noteikti iesaku arī tev: izvēlies smaidīgāko vīrieti, ieraksti viņa tālruņa numuru savā smalkajā Vertu un ar draudzenēm uztaisi kārtīgu pačalošanu neformālā formātā. Skaists vīrietis un dzīvas atmiņas!
Bišk par garu un bez atkāpēm- par grūtu, lai normāls cilvēks izlasītu tālāk par otro teikumu!
Klau, es tev šuterī uzrakstīju atbildi uz tavām n-tajām mīlas vestulēm- ej, pačeko! Vakarā tiekamies XXL, Golden vai Purvā?
Armēņu-latviešu radio: Kāpēc daži vīrieši forumos nelasa garus tekstus? Viņi nesēž tramvaja sēdvietā un tiem nav jāaizsedzas ar avīzi no blakus stāvošās sievietes ar iepirkumu somu rokā.
Man atkal nav īsti skaidrs, ko cilvēki var īdēt. Taustāmu bilžu taisīšana nav ekskluzīva fīča tikai filmai. To cik katrs atlasa un rūpīgi izvēlas ir dziļi viņa darīšana. Un katrs ir brīvs bildēt sabiedrības pieņemto normu robežās savam albumam bez apkārtējo nosodījuma, ka viņam redz vajag 6 kadrus iztērēt, lai dabūtu 1 labu, jo īstam meistaram pietiek ar 1 reizi un ir šedevrs.
Arī filmas laikos man netrūka paziņas, kas reāli iztērēja neiedomājamu daudzumu filmu ar saucieniem "Šitas tik skaists, jānobildē". Finālā nekā skaista no tā filmas ziepja arī nebija, bet bija daudz un varēja salīmēt albumā. Neredzu kā tas ir labāk par to, kas notiek tagad. Es nesaprotu, kāpēc bilde, ko esmu izdrukājis un turu rokā nav "īsta" bilde tikai tāpēc, ka radusies nevis uz filmiņas, bet uz matricas.
Par 'fotošopēšanu' arī. Būtu visas tādas dabiskuma cienītājas, tad kosmētiku arī nelietotu, jo tas principā ir manuāls fotošops - skropstas pavilkt garākas.kuplākas, lūpām citu kontūru iezīmēt, vaigu kaulus pacelt augstāk ar vaigu tonējumu, ādai nomaskēt pumpas ar tonālo krēmu. Bet ja es to pašu daru PS ar savu bildi, tas jau redz ir fui.
Jā, mūžīgās jaunības kults no glancētajiem vākiem zināmu spiedienu izdara ar krunciņu 'aizšopēšanas' jomā, bet jaunības kults sabiedrībā pavisam noteikti neienāca digitālā foto iespaidā. Tas ir ļoti sens un šī ir tikai viena izpausme.
Par to, ka digitalizācija ir ļaunums - analoģiski var pavilkt, ka masveida lasīt un rakstītprasme ir ļaunums, jo kādreiz rakstīt mācēja tikai daži, bet tad vienā brīdī jebkurš varēja uzrakstīt un ciema skrīveri zaudēja nozīmi. Bet vai tāpēc visi pēkšņi kļuva par rakstniekiem un vai tāpēc literatūra gāja bojā? Ne tuvu visi rakstīja šedevrus, bet savām ikdienas vajadzībām paši spēja tikt galā bez iešanas pie kāda, kas māk.
Un rakstā citētajām gan ir tiesības uz savu viedokli, tāpat kā mums citiem.
SvilpisLupis:Armēņu-latviešu radio: Kāpēc daži vīrieši forumos nelasa garus tekstus? Viņi nesēž tramvaja sēdvietā un tiem nav jāaizsedzas ar avīzi no blakus stāvošās sievietes ar iepirkumu somu rokā.
Tev tik ļoti nepatīk sievietes? Draudzējies ar Lacizz?
Wind_Chaser:Man atkal nav īsti skaidrs, ko cilvēki var īdēt. Taustāmu bilžu taisīšana nav ekskluzīva fīča tikai filmai. To cik katrs atlasa un rūpīgi izvēlas ir dziļi viņa darīšana. Un katrs ir brīvs bildēt sabiedrības pieņemto normu robežās savam albumam bez apkārtējo nosodījuma, ka viņam redz vajag 6 kadrus iztērēt, lai dabūtu 1 labu, jo īstam meistaram pietiek ar 1 reizi un ir šedevrs.
Arī filmas laikos man netrūka paziņas, kas reāli iztērēja neiedomājamu daudzumu filmu ar saucieniem "Šitas tik skaists, jānobildē". Finālā nekā skaista no tā filmas ziepja arī nebija, bet bija daudz un varēja salīmēt albumā. Neredzu kā tas ir labāk par to, kas notiek tagad. Es nesaprotu, kāpēc bilde, ko esmu izdrukājis un turu rokā nav "īsta" bilde tikai tāpēc, ka radusies nevis uz filmiņas, bet uz matricas.
Par 'fotošopēšanu' arī. Būtu visas tādas dabiskuma cienītājas, tad kosmētiku arī nelietotu, jo tas principā ir manuāls fotošops - skropstas pavilkt garākas.kuplākas, lūpām citu kontūru iezīmēt, vaigu kaulus pacelt augstāk ar vaigu tonējumu, ādai nomaskēt pumpas ar tonālo krēmu. Bet ja es to pašu daru PS ar savu bildi, tas jau redz ir fui.
Jā, mūžīgās jaunības kults no glancētajiem vākiem zināmu spiedienu izdara ar krunciņu 'aizšopēšanas' jomā, bet jaunības kults sabiedrībā pavisam noteikti neienāca digitālā foto iespaidā. Tas ir ļoti sens un šī ir tikai viena izpausme.
Par to, ka digitalizācija ir ļaunums - analoģiski var pavilkt, ka masveida lasīt un rakstītprasme ir ļaunums, jo kādreiz rakstīt mācēja tikai daži, bet tad vienā brīdī jebkurš varēja uzrakstīt un ciema skrīveri zaudēja nozīmi. Bet vai tāpēc visi pēkšņi kļuva par rakstniekiem un vai tāpēc literatūra gāja bojā? Ne tuvu visi rakstīja šedevrus, bet savām ikdienas vajadzībām paši spēja tikt galā bez iešanas pie kāda, kas māk.
Un rakstā citētajām gan ir tiesības uz savu viedokli, tāpat kā mums citiem.
..a vispaar, kas par breeku? nevar iebraukt iisti! te naak paar galvaam atklaasmes (saapes?), ka digitaalaa vairs nav fotograafija,vai arii ir, bet nav taada (bet tas taku logjiski, ne? progress ibio)..shops utt..bet jaunas un svaigas, paarsvaraa, bildees, grib izskatiities sievietes.fakts.). Te saakaas kkaads murgs par to kaa un kam kaada (sieviete) ir pozeejusi kaadam (viirietim) kameras priekshaa.. kaut kaa nenosveerti, haotiski un neapdomaati.. lasu komentaarus un liidz galam taa arii neizprotu, kas autoram iisti saap (?)
Остап: Что вы орете, как белый медведь в теплую погоду?
Attiecībā uz jaunas un svaigas izlasi otro komentāru redaktores slejai. Jaunas un svaigas - jā, bet retušētas diez vai. Tas neglaimo. Cita lieta, vai to sapratīsi tieši tu.
bože moj, nu ko var būt viens cilvēks tik seksuāli ozabočennijs...
Es tavā vietā kautrētos par savām problēmām runāt skaļi. Tu par tām pats uzraksti. Tu taču neesi tik nesmuks. Pie tam, ja pareizi saprotu, tev foto ir vienlīdzīgs seksam. Tas ir ļoti perversi, tici uz vārda.
Vai arī tavi dziļdomīgie mājieni nozīmē, ka tu par visiem visu zini? Džentlmenis, kurš tur svecīti un skaita citu vietā?
SvilpisLupis:Tā ir sieviešu neizdibināmā (no vīrieša skatpunkta) daba. Kaut vai frāze "Man garšo baltvīns, bet es dzeru sarkanvīnu."
Veselīgāk par krišanu augšpēdus, laikam ir jautāt kāpēc viņa dzer sarkano, ja garšo baltais. Lai gan varbūt nē - iedzīs vēl stresā ar pamatotiem jautājumiem.
Bet laikam jau tas dubulto standartu pasākums ir izplatīts. Tas ir tāpat kā šobrīd nav lielāka ļaunuma, kā ēst Makdonaldā vai citā burgerā, bet pēc ballītēm naktī visām garšo tā pat un nekāds ļaunums netiek piesaukts
P.S. Vai Tu pati esi pozējusi fotogrāfa vīrieša kamerai? Kādas bija prasības un ko darīji ar kadriem?
Ir sanācis, kā jau minēja, gan sieviešu, gan vīriešu fortogrāfiem pozēt. Ja specifiski par vīriešu taisītajām bildēm, tad tā pa nopietno studijā bijusi 1 reizi. Noteikumi vienkārši un 3. Kadrus, kas ir ļoti jauki portreti, joprojām izmantoju savu profilu ilustrēšanai sociālajos tīmekļos un šis tas ir arī albumā vēsturei ielikts.
Nu man jau liekas, ka tieši norča nedalāmi saista seksu un foto... Visos portālos uzmetas par apbižoto sieviešu aizstāvi un tamlīdzīgi...
Atmetot mistikas putekļus un Normunda pastiprināto interesi par sievietēm(?), domāju, ka ne ar ko īpaši nevarētu atšķirties pozēt vīrietim vai sievietei...
Tad jau varētu pajautāt - kā Tu jūties, ja tramvaju vada vīrietis? Tāds pats arods, kā visi citi Visu nosaka profesionālās iemaņas, attieksme un prasmes darbā ar klientu un viss...
Normund, kā Tu jūties, ja proktologs ir sieviete? Neliekas tik pat stulbs jautājums?
Tu te, dārgais, aizraujies ar "piečinkstēšanos" sievietēm, bet patiesībā dzimumu tēma Tev izskatās ļoti sāpīga. Ta'sāpe vijas cauri visu laiku... Neesi nodomājis mainīt dzimumu?
Nu man jau liekas, ka tieši norča nedalāmi saista seksu un foto... Visos portālos uzmetas par apbižoto sieviešu aizstāvi un tamlīdzīgi...
Atmetot mistikas putekļus un Normunda pastiprināto interesi par sievietēm(?), domāju, ka ne ar ko īpaši nevarētu atšķirties pozēt vīrietim vai sievietei...
Tad jau varētu pajautāt - kā Tu jūties, ja tramvaju vada vīrietis? Tāds pats arods, kā visi citi Visu nosaka profesionālās iemaņas, attieksme un prasmes darbā ar klientu un viss...
Normund, kā Tu jūties, ja proktologs ir sieviete? Neliekas tik pat stulbs jautājums?
Tu te, dārgais, aizraujies ar "piečinkstēšanos" sievietēm, bet patiesībā dzimumu tēma Tev izskatās ļoti sāpīga. Ta'sāpe vijas cauri visu laiku... Neesi nodomājis mainīt dzimumu?
Pieļauju- ja kādam ar dižām pretenzijām uz fotomākslinieku tomēr tie šedevri nepadodas , taču dikti kārojas- visērtākais variants ir daudznozīmīgi runāt par "nožēlojamo" digifoto un "elitāro" filmu....)) Digifoto takš jārāda I-netā - bet īstenie filmu šedevri karājas īsteno pazinēju viesistabu goda vietās un tos grūti parādīt...))
Wind_Chaser Ir sanācis, kā jau minēja, gan sieviešu, gan vīriešu fortogrāfiem pozēt. Ja specifiski par vīriešu taisītajām bildēm, tad tā pa nopietno studijā bijusi 1 reizi. Noteikumi vienkārši un 3. Kadrus, kas ir ļoti jauki portreti, joprojām izmantoju savu profilu ilustrēšanai sociālajos tīmekļos un šis tas ir arī albumā vēsturei ielikts.
Vai redzi atskirigo viriesa un sievietes uztvere attieciba uz foto pasniegsanu un saturu? Arvien biezak ir redzams, ka tas ir divas dazadas pasaules, jo sieviesu komentari ieverojami atskiras no viriesu viedokla. To redz ari saja tema, neieskaitot pundurus.
SvilpisLupis: Vai redzi atskirigo viriesa un sievietes uztvere attieciba uz foto pasniegsanu un saturu? Arvien biezak ir redzams, ka tas ir divas dazadas pasaules, jo sieviesu komentari ieverojami atskiras no viriesu viedokla. To redz ari saja tema, neieskaitot pundurus.
Atklāti sakot, es esmu novērojusi lielākās atšķirības runāšanā nevis fotografēšanā... Piemēram, fotoblogā tā nemitīgā ņemšanās par un ap seksu jau mazliet nogurdina.
Atklāti sakot, es esmu novērojusi lielākās atšķirības runāšanā nevis fotografēšanā... Piemēram, fotoblogā tā nemitīgā ņemšanās par un ap seksu jau mazliet nogurdina.
Andris Grutups viena februara zurnala par so temu ari izteicas. Ja gribi, nocitesu. Protams, digigrafijaa vertibas tas nepavairos un fotografu daudzumu - nepalielinas. Vienkarsi ir redzams, kas un ko zina, kas un ko saka ticami.
Fotografijas rezultata noteikti ir atskiribas. Tikai sievietes par to atklati neruna, bet primaati lepni sit pie krutim, domajot, ka klauvee pie durvim uz nakoso dimensiju.
Andris Grutups viena februara zurnala par so temu ari izteicas. Ja gribi, nocitesu.