forum.gif
SONY Cyber Shot HX1
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / SONY Cyber Shot HX1
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 13.02.10 13:35
 citēt
Sveicināti. Esmu nonācis izvēles priekšā. Gribu iegādāties fottoaparātu. Lūk, un tagad domāju ko izvēlēties. Līdz šim gribēju kādu no Nikon spoguļkamerām.Bet tagad man ļoti iepaticies ir Sony Cyber Shaot HX1. Esmu totāls iesācējs un tapēc neko daudz nesaprotu. vai kāds man var ko ieteikt par vienu un otru kameru.
Publicēts: 13.02.10 13:37
 citēt
Tu nosauci tikai vienu kameru un plus vēl vienu brendu. Viss nikon brends pret soņkas cyber shot?! Nu ja tā, tad soņka padiš visās iespējamās kategorijās.
Publicēts: 13.02.10 13:41 labots
 citēt
ar laiku nāksies izgrūst/ieguldīt naudu Nikona pričendāļos - stikli, blicenes...
Totāls iesācējs būtu laimīgs arī ar soņu
Publicēts: 13.02.10 13:53
 citēt
Varu točpateikt, ka paņemot rokās piemēram Nikon D80, vai Canon Eos 450 , (kuru man bij izdevība mazliet palietot) neko īpaši nesaprotu. Laikam jau vajadzīgs vairāk laika, lai iebrauktu kas un kā. Aprakstā skatos, ka HX1 ir visnotaļ gudrs aparāts. Tapēc arī gribu saprast ar ko tas ir sliktāks piemēram par Nikon D80
Publicēts: 13.02.10 13:54
 citēt
Jā, bet vispābā ,man līdz shim bi doma ta kā par Nikon D80. Runa iet par šo modeli.
Publicēts: 13.02.10 14:08 labots
 citēt
neesmu no tiem, kas kādu brendu nolīdzina līdz ar zemi.... pirmā digitālā kamera man bija Sony Cyber-shot DSC -P73 4,1 mp.... kamerai ne vainas .... iemetu bildi, www.fotoblog.lv... , kura bildēta aut. rež. printēta A4 formātā pa taisno no fotoaparāta[ PictBidge ], toreiz testēju, tikko iegādāto printeri, ieskenēju no bildes, jo oriģināli no kompja sen izdzēsti. oriģinālbildei ne vainas, te blogā ne visai.....:face-smile:
Publicēts: 13.02.10 14:12
 citēt
Un vē, Alvil, runa iet tieši par Sony HX1, tāpēc būtu forši, ja man varētu Nikon D80 salīdzināt tieši ar šo Son'y modeli. Labprēt gribētu dzirdēt viedokli no kāda, kurš zin Sony Cyber Shaot HX1. Saprotu, ka Shis sony ir laikam jau ziepju trauks, tikai no dārgākā gala, bet papētot visus dotos un iespējas kamerai man jau liekas ka nav slikti... Piemēram līdz 10 kadriem sekundē, HD video, platleņķa objektīvs uc.lietas...
Publicēts: 13.02.10 14:18
 citēt
Nu ļoti pat skaisti manuprāt.... Vnk gribas ko daudz maz labu iegādāt. Lai nav jānožēlo...
Publicēts: 13.02.10 14:26
 citēt
pieredzes nav ar to kameru www.latfoto.lv... , te kaut kādi testiņi www.digitalcamerainfo.com... , jālūkojās pašam :what:
Publicēts: 13.02.10 14:46
 citēt
UldisMe:Un vē, Alvil, runa iet ... uc.lietas...

Par Nikon D80 varu pateikt visu, kas Tev interesē. Par to soņku gan neko nepateikšu, neesmu lietojis konkrēto modeli. Var pateik Nikon D80 iekabina sony alfām (atsevišķās kategorijās). Ziepim iekabina jebkurā gadījumā kategorijā, kas saucas "matricas izmērs", kā arī skatu meklētājs, kura bez spoguļa faktiski vispar nav, bet live view variantā karst matrica un taisa lieku troksni.
Publicēts: 13.02.10 14:47
 citēt
UldisMe:Vnk gribas ko daudz maz labu iegādāt. Lai nav jānožēlo...

ja ziepi, tad lumix vai leica!
Publicēts: 13.02.10 14:54 labots
 citēt
Ja netaisies ieguldīties nafig spoguleni? Sony būs gan stabilizātors, gan labs zoom diapazons, macro, video. Mīnusi: nav optiskā skatumeklētāja(man labāk patīk), ilgs ieslēgšanās laiks. Bet ja īpaši neaizraujies ar foto-ērtāka un galvenais lētāka būs Sony. Pašam ir D300(neskaitot objektīvus, zibeni), panasonic tz3, canon A80, bija fuji 6500. Ziepji vieglāki, funkciju vairāk. Un galvenais nopērc kameru, somu, atmiņu, rezerves aķi un viss, vairāk nekādu ieguldījumu. Spogulene ar visiem pribambasiem sanāk stipri dārgāka.
Publicēts: 13.02.10 14:56
 citēt
alvils:
UldisMe:Un vē, Alvil, runa iet ... uc.lietas...

Par Nikon D80 varu pateikt visu, kas Tev interesē. Par to soņku gan neko nepateikšu, neesmu lietojis konkrēto modeli. Var pateik Nikon D80 iekabina sony alfām (atsevišķās kategorijās). Ziepim iekabina jebkurā gadījumā kategorijā, kas saucas "matricas izmērs", kā arī skatu meklētājs, kura bez spoguļa faktiski vispar nav, bet live view variantā karst matrica un taisa lieku troksni.

Ja nekļūdos nikonam ir sony sensori, un karšana būtiska bija ccd, a šai konkrētajai ir cmos.
Publicēts: 13.02.10 15:16
 citēt
UldisMe:Un vē, Alvil, runa iet tieši par Sony HX1, tāpēc būtu forši, ja man varētu Nikon D80 salīdzināt tieši ar šo Son'y modeli. Labprēt gribētu dzirdēt viedokli no kāda, kurš zin Sony Cyber Shaot HX1. Saprotu, ka Shis sony ir laikam jau ziepju trauks, tikai no dārgākā gala, bet papētot visus dotos un iespējas kamerai man jau liekas ka nav slikti... Piemēram līdz 10 kadriem sekundē, HD video, platleņķa objektīvs uc.lietas...

Bilde būs trokšņaina (ja tu saproti, ko tas nozīmē) jau pie pamata ISO 125. HD video šim aparātiņam ir puslīdz normāls, tomēr jebkurš Panasonic ziepis ražo daudz kvalitatīvāku HD video, arī attēlu.

Cena absolūti neadekvāta priekš ziepja. Ja nu vienīgi esi ZŪUUUUM fans un fočē kuģus jūrā.

Nikon D80 ir vismaz 20 reizes lielāks matricas laukums (ja tu saproti, kāda tam nozīme droši vien jau nē, ja uzdod šādus jautājumus) ar visu no tām izrietošajām sekām...video protams šamais nefilmē...tu līdz šim jau filmēji? Ja nē, tad nefilmēsi arī! Ja jā, tad iespējams, ka jāņem Sony (ja izvēle starp šiem diviem).

Gūgle: www.google.lv...
Publicēts: 13.02.10 16:42
 citēt
Pateicos jums VISIEM par iesaistīšanos diskusijā. Atzīšos, ka es nezinu un nav man nojausma kas ir skatu meklētājs, kas ir "alfa", un nu nezinu arī kas ir matricas izmērs un ko tas dara...
Mīnusi: nav optiskā skatumeklētāja(man labāk patīk) ?!?!?! Kas tas tāds.....

Portreti - Bilde būs trokšņaina (ja tu saproti, ko tas nozīmē) nu nē nesaprotu gan.
Nikon D80 ir vismaz 20 reizes lielāks matricas laukums (ja tu saproti, kāda tam nozīme droši vien jau nē, ja uzdod šādus jautājumus) Nē nesaprotu gan.

Jā esmu iesācējs un tāpēc uzdodu šādus jautājumus.
Publicēts: 13.02.10 16:47 labots
 citēt
UldisMe:

Jā esmu iesācējs un tāpēc uzdodu šādus jautājumus.

Ja neesi apguvis līdz šim (gūgle nav tavs draugs), tad tev var noderēt www.portreti.lv... vari maksāt tikai par vienu mēnesi- tā laikā apgūsi pašus pamatus (kopā 12 stundas).
Publicēts: 13.02.10 16:51
 citēt
Ja pareizi noprotu, izvēloties Nikon D80 ar standarta objektīvu, kurš nāk komplektā būs par maz, vai tā? Kā arī nopērkot to pašu N80, par kitu vairs nav jādomā, bet gan par objektīviem.
Publicēts: 13.02.10 16:53
 citēt
Kursi man laikam nederēs, vismaz pagaidām ne, jo nedzīvoju LV.
Publicēts: 13.02.10 16:54
 citēt
UldisMe:Ja pareizi noprotu, izvēloties Nikon D80 ar standarta objektīvu, kurš nāk komplektā būs par maz, vai tā? Kā arī nopērkot to pašu N80, par kitu vairs nav jādomā, bet gan par objektīviem.

Vēl trīs jautājumi un tu visu zināsi!:face-devil-grin: 12 stundas klausās tie, kuri nemāk forumā vajadzīgo pavaicāt, vai ne?

Fotoaparāta izvēles kritēriji- 3 stundas.
Publicēts: 13.02.10 16:54
 citēt
UldisMe:par kitu vairs nav jādomā, bet gan par objektīviem.

Jādomā par nekitu.
Publicēts: 13.02.10 17:00
 citēt
Jādomā par nekitu. .... Kapēc tāds lēmums?
Publicēts: 13.02.10 17:04 labots
 citēt
Skatu meklētājs ir actiņa kurā skaties kad kadrē bildi. "alfa"-sony spoguļkameru nosaukums(piem: a300).
www.dpreview.com...
Vari lasīt, salīdzināt( pie apraksta klikšķinot uz jautājum zīmēm, ir daudz un dažādu skaidrojumu).
Publicēts: 13.02.10 20:35 labots
 citēt
UldisMe:Jā, bet vispābā ,man līdz shim bi doma ta kā par Nikon D80. Runa iet par šo modeli.
sadzīvoju ar d80 dažus gadus - par to naudu, par kuru to šodien var dabūt ārkārt laba kamera (un tepat blakus arī andelē!) un prakstiski vienīgais, kā dēļ apgrādējos, bija trokšņi. mana 2 reizes sabija garantijā un abas reizes atdeva ar tiem pašiem un/vai citiem defektiem, tak tas laikam 1-kārši nevezons.
Publicēts: 14.02.10 13:53
 citēt
To fuksis - Ko nozīmē "labs zoom diapazons, macro" Vai sony nebūs optiskā skatu meklētāja?
Publicēts: 14.02.10 16:40
 citēt
Sony Hx1 ir tikai elektroniskais.
Publicēts: 14.02.10 17:21
 citēt
ņem vien to sony un būs labi.
Publicēts: 14.02.10 17:22
 citēt
shvaboc:ņem vien to sony un būs labi.

Gluži manas domas:face-smile:.
Publicēts: 14.02.10 17:29
 citēt
klausies mani !!!
ja Tev nav nepārvarama tieksme radīt Mākslu, ja nav tieksme pelnīt naudu :) , ja Tev nav apmēram perspektīvā lieku 3000 LVL, ja Tev nav daudz brīvā laika, ... tad pērc kādu labu ziepīti un basta..... tici man !!!
Publicēts: 14.02.10 18:17
 citēt
negatIvs:neesmu no tiem, kas kādu brendu nolīdzina līdz ar zemi.... pirmā digitālā kamera man bija Sony Cyber-shot DSC -P73 4,1 mp.... kamerai ne vainas .... iemetu bildi, www.fotoblog.lv... , kura bildēta aut. rež. printēta A4 formātā pa taisno no fotoaparāta[ PictBidge ], toreiz testēju, tikko iegādāto printeri, ieskenēju no bildes, jo oriģināli no kompja sen izdzēsti. oriģinālbildei ne vainas, te blogā ne visai.....:face-smile:

ar datumu negatiiiv :D :D :D
Publicēts: 14.02.10 18:27
 citēt
labs ziepis = kita spoguleni katram savi minusini plusini bet jega no spogulenes ja pieperc labaku optiku
Publicēts: 14.02.10 18:39
 citēt
Pārdod Nikon D80 + AF-S 18-135mm DX. Lietots visai reti, slēdzim noskrējiens ap 1500, vēl 9 mēneši garantija arī palikusi. Ir visi iegādes papīri. Līdzi došu arī Kingston 4 gb super ātro atmiņas karti un Kata fotosomu.
Atdošu par 350 Ls
Zvanīt uz mob.tel. 26573057 vai PM.
SHITāds Pogā!
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):