forum.gif
Par sievietēm un linkiem uz pamācībām kadra veidošanā.
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Par sievietēm un linkiem uz pamācībām kadra veidošanā.
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 14.02.10 10:12 labots
 citēt
Iekomentēju vienai meitenei draugos linku uz kadra veidošanas pamatiem (kadrējums tiešām bija HELP!), un redz, kādu vēstuli saņēmu kā atbildi:

> Ļ.cien. un a.god. foto guru Juri- lai tev veicas Tavos darbos un darbi rādīs savu, es zinu, ka esmu iesācēja foto jomā, bet tas nenozīmē, ka vari mani apvainot. Sabojāji man vakaru, bet, lai es sabojātu Tev arī (tāda nu ir mūsu daba), teikšu, ka tev ir laba humora izjūta, tu māki labi pasniegt kursus u.t.t. (es vienos piedalījos- varbūt man ir slikta uztvere, bet varbūt tu nemāki labi mācīt), bet tev ir šausmīgi nesmuks un mazliet resnīgs vēders, tuklas rokas un iesaku apmeklēt sporta zāli, savādāk uz vecumu var būt problēmas ar asinsvadiem un potenci
> Ar cienu

-----------

Esmu novērojis, ka ČAĻI pārsvarā par tādu linku saka "paldies, noderēja", bet sievietes pārsvarā reaģē apmēram šādi...nez, kapēc...?
Publicēts: 14.02.10 10:53
 citēt
Domāju, ka tas ir sieviešu dabā. Viņām grūti sākumā saprast kritiku utt. Bet ar laiku pierod. Ja tu esi pirmais kritizētājs, tad vari smagi norauties, bet ja meiteni pirms tam jau kāds būs nokritizējis,tad viņas lidojums debesīs būs jau nosists un viņa tik traki nelamāsies.

Tur neko nevar manīt, tas ir jāpieņem un jāsadzīvo.
Publicēts: 14.02.10 11:00
 citēt
Pirms kritikas nepateici - ai, kāda tu smukiņa!
Publicēts: 14.02.10 11:06
 citēt
:haha:

laikam neesmu normāla sieviete, grūti saprast šādu reakciju :shame:
Publicēts: 14.02.10 11:10
 citēt
Daudz jau nepamaacisies ja jaanocheko visas uchuka detaljas :) Mazliet noraustijos -laikam jaiet maaciit shinelii terptam. Tiesa nepamet ari interese kas vainas bi tam kadrejumam.
Publicēts: 14.02.10 11:11
 citēt
Portreti:
Esmu novērojis, ka ČAĻI pārsvarā par tādu linku saka "paldies, noderēja", bet sievietes pārsvarā reaģē apmēram šādi...nez, kapēc...?

Attieksme pret kritiku lielā mērā atkarīgo no attieksmes pret fotografēšanu. Ja cilvēks fotografē sev, draugiem un radiem (kuri visi ir sajūsmā par bildēm), tad kritika un padomi tiks uztverti sāpīgi... un patiesībā nav vajadzīgi, ja attiecīgā cilvēka dzīvē/ fotogrāfijā viss ir kārtībā/ visi laimīgi. Varbūt sievietes vairāk fotografē "lai visiem prieks", bet vīrieši, lai sevi parādītu/ pierādītu. Tad arī izaugsmes iespējas (t.sk. padomi) tiek pozitīvāk novērtēti.
Publicēts: 14.02.10 11:14
 citēt
Gudris:www.draugiem.lv... rekur ar viena jūtīgā :D

Lietotājis liedzis pieeju šai bildei/video vai arī tā ir dzēsta! :(:(:(
Publicēts: 14.02.10 11:15
 citēt
Maris: kas vainas bi tam kadrejumam.

Vertikāli kadrēts dubultportrets līdz viduklim. Vesela puse kadra (augšējā daļa virs galvas) saturēja tikai fonu. Attiecīgi- sejas centrā, pa malām un apakšā kadrēts diezgan blīvi, bet augšā papīrs. Daudz papīra. Puse kadra- papīrs. Nu, un sižets arī kaut kāds stīvais...bet tas nu tā...modeles droši stīvas...

Es jau neko nekomentēju, tikai ieliku komentārā, linku, lai pati var palasīt...
Publicēts: 14.02.10 11:19
 citēt
PrioRita:
Portreti:

Attieksme pret kritiku lielā mērā atkarīgo no attieksmes pret fotografēšanu. Ja cilvēks fotografē sev, draugiem un radiem (kuri visi ir sajūsmā par bildēm), tad kritika un padomi tiks uztverti sāpīgi... un patiesībā nav vajadzīgi, ja attiecīgā cilvēka dzīvē/ fotogrāfijā viss ir kārtībā/ visi laimīgi. Varbūt sievietes vairāk fotografē "lai visiem prieks", bet vīrieši, lai sevi parādītu/ pierādītu. Tad arī izaugsmes iespējas (t.sk. padomi) tiek pozitīvāk novērtēti.

Es jau tikai ieliku linku komentārā. Tad meitene uzrakstīja uz privāto, ka esmu sabojājis dienu, jo bilde esot "forša biuža, smuka biuža". Tad es padomāju, ka nav riktīga, ja ta reaģē, nobloķēju, lai nav jāturpina...šī man atsūtīja augstāk redzamo vēstuli uz privāto e-pastu...
Publicēts: 14.02.10 11:25 labots
 citēt
meitenei vienkārši nervi čupā vai arī kaut kādi kompleksi... līdzsvarots cilvēks (vienalga, sieviete vai vīrietis) tā nereaģētu... :what:
Publicēts: 14.02.10 11:27
 citēt
Jajau meitene tik dusigi mekleja veidu kaa depeshu nosutit - tajau nav vel tik ljauni a punci un citam detaljam
Publicēts: 14.02.10 11:29
 citēt

Es jau tikai ieliku linku komentārā. Tad meitene uzrakstīja uz privāto, ka esmu sabojājis dienu, jo bilde esot "forša biuža, smuka biuža". Tad es padomāju, ka nav riktīga, ja ta reaģē, nobloķēju, lai nav jāturpina...šī man atsūtīja augstāk redzamo vēstuli uz privāto e-pastu...

... reakcija, protams sakāpināta un pārspīlēta...
Mana pieredze - neuzmākties (arī labu gribot) ar padomiem jebkurā jomā, ja cilvēks nejautā (īpaši nepazīstams)... Tas būtu līdzīgi, ja kafejnīcā kādai ne-slaidai sievietei sāktu stāstīt, ko viņa te var ēst, ko nē, cik kur kalorijas un, ka tagad būs jāiet uz sporta zāli. Bet viņa varbūt ir laimīga...
Publicēts: 14.02.10 11:29
 citēt
Maris:Jajau meitene tik dusigi mekleja veidu kaa depeshu nosutit - tajau nav vel tik ljauni a punci un citam detaljam

nodomāja Juris un aizskrēja uz sporta zāli :haha:
Publicēts: 14.02.10 11:30
 citēt
daiga_a:meitenei vienkārši nervi čupā vai arī kaut kādi kompleksi... līdzsvarots cilvēks (vienalga, sieviete vai vīrietis) tā nereaģētu... :what:

Nu, hrenviņzin...es teikšu, ka 90 % gadījumu sievietēm (un arī pusaudžu vecuma jaunekļiem) reakcija uz "dzēst" vai tamlīdzīgi ir visai dīvaina...

Paga, a tu esi speciāliste? Kapēc es agrāk to nezināju? :)
Publicēts: 14.02.10 11:31
 citēt
Tu mēdz izteikties vissnotaļ skarbi - doāju, ka meituks apvainojās pa textu kā tu viņu uzrakstīji.
Arī esmu aizrādīis, bet ar sievietēm vajag mīļi ;)

Šis konkrētais gadījums - ir stulbs un bērnišķīgs... tip...man nepatīk tava acu krāsa - a tava mamma ir resna...
Publicēts: 14.02.10 11:34
 citēt
PrioRita:

... reakcija, protams sakāpināta un pārspīlēta...
Mana pieredze - neuzmākties (arī labu gribot) ar padomiem jebkurā jomā, ja cilvēks nejautā (īpaši nepazīstams)... Tas būtu līdzīgi, ja kafejnīcā kādai ne-slaidai sievietei sāktu stāstīt, ko viņa te var ēst, ko nē, cik kur kalorijas un, ka tagad būs jāiet uz sporta zāli. Bet viņa varbūt ir laimīga...

Viss nav tik vienkārši- meitene aicina uz fotokursiem, kas pats par sevi nebūtu nekas slikts- un kā "reklāmas rullītis" bija šī un vēl viena bilde...tas tā diezgan neštimmēja- analfabētisks kadrējums un fotokursi, un es ieliku linku. No tās bildes, patiesībā, brīvi varēja uztaisīt kvadrātu, tad augša būtu ok.

Tas viss kombinācijā ar to, ka meitene pie manis, kā vēlāk izrādās, arī kaut kad nākusi uz kursiem. Tik nezinu, vai lekciju par kadrējumu un plenērus ir apmeklējusi, varbūt kaut ko izlaidusi vai bijusi pavirša...
Publicēts: 14.02.10 11:36 labots
 citēt

Vertikāli kadrēts dubultportrets līdz viduklim. Vesela puse kadra (augšējā daļa virs galvas) saturēja tikai fonu.

Gandriz ka viens otrs gudrs kadrs vizualo telu un zemo fotosesijas cenu liderim FHM. Tik nedaudz parkadret un bus labais - vares profesionalie fotografi rakstit "555 forss augums!!!"
Publicēts: 14.02.10 11:41 labots
 citēt
Lutums:Tu mēdz izteikties vissnotaļ skarbi - doāju, ka meituks apvainojās pa textu kā tu viņu uzrakstīji.
Arī esmu aizrādīis, bet ar sievietēm vajag mīļi ;)

Šis konkrētais gadījums - ir stulbs un bērnišķīgs... tip...man nepatīk tava acu krāsa - a tava mamma ir resna...

Piekrītu, ka esmu ass un rupjš, bet bildes komentārā bija tikai šis links bez jebkāda teksta www.colorpilot.ru... tad meiča uzrakstīja man vēstuli "Bilde ir ok, kas tev nepatīk, ja nepatīk- sūti man sms, nevis komentē!?" Uz ko es arī atbildēju, kas nepatīk. Bez lamuvārdiem. Tad padomāju, ka nav riktīga un nobloķēju, lai nav jāturpina sarakste...šamā atkal uz e-pastu dod vaļā!:)

---------

Sarakste izskatās šādi:

Labvakar, Jurīt
Saki, vai Tev kas nepatīk pie manām bildēm, ka Tu tādu saitu pievieno pie maniem komentāriem ?

Un lūk, mana rupjā atbildes vēstule:

Ak, Dievs!
Cilvēks reklamē fotokursus, bet paša bildes ir elementāru kadrējuma kļūdu pārpilnas. Tak palasi to linku, vismaz! Un ja slinkums lasīt, tad iesaku apmeklēt kādus iesācēju līmeņa pamata fotokursus!

Kas attiecas uz gaismošanu un sižetu, tad tur vispār nav par ko runāt...!

Tas arī nepatīk- blamāža!

Ir cilvēki, kuriem kritika vai pamācības noder, un ir tādi, kuriem vajag tikai "smuka buiža, forša buiža" no draugu portāla!

Labi, vairāk manu komentāru nebūs, vari būt droša!

-----------
Publicēts: 14.02.10 12:11 labots
 citēt
:face-kiss::face-grin::face-grin::face-grin:
a za to man par komentu "pārāk tuvu pielīsts ar pārāk platu stiklu" (un bija a - ūdensgalva un 1 km zemāk tievas, garas pakaļkājas!) zem bildes atsita uz PM tekstu "tev ko, pa purnu vajag sadot un dirsā iebāzt akmeni?" un pirms paguvu atbildēt, nobloķēja. :face-grin:
un regulāri man raksta - nepatīk, nevērtē! :face-wink: obsadjirstjīs var - itin kā tikai (+)-vi drīkstētu vērtēt. nahren tad izliek vispārīgai apskatei un vērtēšanai. :face-sad:
Publicēts: 14.02.10 13:28
 citēt
(pilniigi ne pa topika teemu - neatbalstu meiteni - driizaak otraadi - vina ir divtikduma, ka neizsmeejaas par linku)

Juri

cilveeks kurs radiijis /lekciju/ kura ir tavaa linkaa ir PEEDEEJAIS nejeega - ja veel dazas no lietaam, par kuraam vins staasta, pastaav, tad saprast kaa taas darbojas un piemekleet piemeerus sis kungs nav speejiigs

sis:

Правило диагоналей

Согласно правилу диагонали, важные элементы изображения должны быть установлены вдоль диагональных линий, показанных на примерах. Диагональная композиция с направлением от левого нижнего угла к правому верхнему спокойнее, чем построенная на противоположной, более динамичной диагонали.

liecina, ka vins ir ne tikai idiots, bet tulkojis so murgu no araabu valodas/rakstiibas, kur cilveeku uztevere ir otraada

un sis jau ir pilniigi netverama anekdote:

www.colorpilot.ru...

visaa tai murgaa ir tikai viens piemeers kuram ir sakars ar tekstu:

www.colorpilot.ru...

piedevaam visas bildes pasas par sevi ir vnk. vaajas un neizteiksmiigas

kaapeec gan ar taadiem piemeeriem vajadzeetu/vareetu kaadu maacit? un kas ir tie idioti kuri, skatot so neko, domaa, ka vinji maacaas?
Publicēts: 14.02.10 13:37
 citēt
te noteikti ir vairaak kaa viena patiesiiba:
jurim konkurence kursu riikoshanaa - tas traucee biznesam
tas p[ats attiecas uz meiteni
droshi vien ir arii punciitis, daudzaam tas nepatiik
interesanti ko atbildeetu ja juris buutu slaiduma etalons :exciting:
Publicēts: 14.02.10 13:40
 citēt
Atdarīt, nopublicēt personīgo saraksti, arī ir tipiski sievišķīga padarīšana :face-devil-grin:
Publicēts: 14.02.10 13:43
 citēt
Vot, mani māc aizdomas, ka minimums mākslas koledžu beigušo cilvēku vidū un akamēdiju absolvējušo nav tik daudz kompozīciju pamācīt gribošu cilvēku, kā starp fotogrāfiem...tā ir kāda neiroze?:D

Portreti spētu iedomāties, kā aizejot uz izstādi viens mālētājs otram sāktu dot neprasītus padomus uz linkiem par kompozīciju???

Vispār nerubīju, kāpēc kompozīciju cilvēki cenšas apgūt fotokursos... Tak vajag aiziet uz tautas daiļamatmeistaru pulciņu vai ko tādā garā un palūgt zīmēšanas skolotājai...uzdos dažus mājasdarbus, liks dažas stilizācijas uztaisīt un bez stresa to lietu sāksi vienkārši izjust nevis mērīt kadrus pa diagonālēm, trešdaļām, virpuļiem visādiem...sviests

Nu ja sajūta nerodas, tad jā...var sākt mērīt, reizināt, dalīt un taisīt apsolūti vienādas bildes ar miljoniem citu jampampiņu visā plašajā pasaulē...:)
Publicēts: 14.02.10 13:45
 citēt
Maris:

kaapeec gan ar taadiem piemeeriem vajadzeetu/vareetu kaadu maacit? un kas ir tie idioti kuri, skatot so neko, domaa, ka vinji maacaas?

Pirmais, kas patrāpījās gūglē, kurā trešdaļas un zg likums ir normāli atainoti. Parasti ar to pietiktu.
Publicēts: 14.02.10 13:46
 citēt
Laciz:te noteikti ir vairaak kaa viena patiesiiba:

Galīgi netraucē- tie kursi ir 100 km no manis.
Publicēts: 14.02.10 13:46
 citēt
Antuuns:Atdarīt, nopublicēt personīgo saraksti, arī ir tipiski sievišķīga padarīšana :face-devil-grin:

Es taču ne autores bildi, ne vārdu klāt nepieliku!:)
Publicēts: 14.02.10 13:47
 citēt
imgfoto:Vot, mani māc aizdomas, ka minimums mākslas koledžu beigušo cilvēku vidū un akamēdiju absolvējušo nav tik daudz kompozīciju pamācīt gribošu cilvēku, kā starp fotogrāfiem...tā ir kāda neiroze?:D

Portreti spētu iedomāties, kā aizejot uz izstādi viens mālētājs otram sāktu dot neprasītus padomus uz linkiem par kompozīciju???

Vispār nerubīju, kāpēc kompozīciju cilvēki cenšas apgūt fotokursos... Tak vajag aiziet uz tautas daiļamatmeistaru pulciņu vai ko tādā garā un palūgt zīmēšanas skolotājai...uzdos dažus mājasdarbus, liks dažas stilizācijas uztaisīt un bez stresa to lietu sāksi vienkārši izjust nevis mērīt kadrus pa diagonālēm, trešdaļām, virpuļiem visādiem...sviests

Nu ja sajūta nerodas, tad jā...var sākt mērīt, reizināt, dalīt un taisīt apsolūti vienādas bildes ar miljoniem citu jampampiņu visā plašajā pasaulē...:)

Likumi palīdz nepieļaut dramatiskas kļūdas, kas bojā bildes uztveramību kā tādu.
Publicēts: 14.02.10 13:48
 citēt
Gudris:gadījumā taa nebij tā Dace ? :face-grin:

Nē. A kapēc tu tā domā? :)
Publicēts: 14.02.10 13:52 labots
 citēt
Portreti:
Likumi palīdz nepieļaut dramatiskas kļūdas, kas bojā bildes uztveramību kā tādu.

Nu bet lai tak katrs dara kā grib:) Ja pasaules 2% iedzīvotāju kāda specifiska visuālā uztvere, piemēram, liekas tīkama, tas sanāk affigeķ cik daudz cilvēku....:) Padomā kāds tirgus un potenciālo sekotāju loks...:D
Publicēts: 14.02.10 13:55
 citēt
tiko iegaju Jura pasa 37 bildees - neteiksu ka vins aizrautos ar uuberajiem kompenes virtuozitaates mekleejumiem, bet tas kas ir, tas ir visnotalj korekts, vienkarsh, labi /seezh lapaa/ un paarsvaraa pabaazams zem taa ko sauc par 1/3 izteiksmes liidzekli (nebuus iisti pareizi teikt, ka atteelu buuvee peec nepaarkaapjamiem likumiem - bet panjeemieni un izteiksmes liidzeklji ir gan)

krietni labaak par murgiem tai linkaa

ta kaapeec taads links? sanaak Juris pats vaalee /no sirds/, /peec jusanas/ (nesaku, ka tas nav labi)
Publicēts: 14.02.10 13:55
 citēt
aa nuja es leeni
Publicēts: 14.02.10 13:56 labots
 citēt
Gudris:www.draugiem.lv... rekur ar viena jūtīgā :D

Man parāsās šāds teksts - Lietotājis liedzis pieeju šai bildei/video vai arī tā ir dzēsta!

daiga_a::haha:

laikam neesmu normāla sieviete, grūti saprast šādu reakciju :shame:

Varbūt tas bija tik sen, ka neatceries? ;)
Publicēts: 14.02.10 13:57
 citēt
Portreti:
Laciz:te noteikti ir vairaak kaa viena patiesiiba:

a kaa tur ir ar to punciiti? kautriigs? nu tak koljies - kad vajadzeeja ar stobra izmeeru lieliities biji pirmais ciemaa :D
Publicēts: 14.02.10 14:27
 citēt
Labdies, dārgie fotogrāfi :)
Šīs bļaustīšanās vaininiece esmu es:)
Domāju, ka Juris drīz nomierināsies un mēs kļūsim labi kolēģi kādreiz :)
īstenībā nesaprotu, kamdēļ viss šis jampadracis viņam bija vajadzīgs :(
Un es publiski atvainojos Jurim, ka aizvainoju netaktiski viņa personību.
neesmu profesionāla fotogrāfe. mācos par tādu kļūt, jo ļoti mīlu šo hobiju un tiecos uz augšu.Pašmācības ceļā cenšos visu apgūt, lasu, vēroju citu autoru darbus, analizēju tos. Pagaidām šī ir vienīgā mana pieredze. Paralēli sāku veidot savu biznesu. Organizēju fotokursus ( bet, ak Dievs, Juri, es tak tos pati nepasniedzu :) Man ir labi pasniedzēji)
Esmu izveidojusi savu foto studiju ( Juri, nebaidies, es tak esmu 100 km no Tevis :)
Mīļie, cilvēki, nav vērts iztirzāt un apsrpriest pilnīgi itin neko. Mēs pasauli katrs redzam sāvādāku, un tādu to atainojam savās bildēs. Kādam tās patīk, kādam nepatīk.
Un par tehnisko izpildījumu nesatraucaties, es kādreiz to visu apgūšu :)
Lai saprastu par ko iet runa, droši vien ne vienam vien radīsies vēlme paskatīties kā es bildēju. Tamdēļ laipni lūgti manā mājas lapā.
www.carinafoto.lv
No kritikas nebaidos, droši rakstiet :)
Ļoti cienu talantīgu fotogrāfu ieteikumus :)
Paldies jums visiem :)
Un jauku svētdienas nogali :)
Arī Tev, Jurčik :face-wink:
Publicēts: 14.02.10 14:28 labots
 citēt
pēc Laciz izklausās tās meitenes gājieni ir lipīgi
Publicēts: 14.02.10 14:28
 citēt
Laciz:
Portreti:
a kaa tur ir ar to punciiti? kautriigs? nu tak koljies - kad vajadzeeja ar stobra izmeeru lieliities biji pirmais ciemaa :D

Esmu resns, tur meičai taisnība! Līdz pavasarim gribētu 10 kilo dabūt nost, citadi 2/3 kaitborda trikus izpildīt būs grūtāk...bet laikam esmu tam par slinku! :(

Ar stobru viss normāli, bet uz privāto bildes nesūtīšu, i neprasi!:)
Publicēts: 14.02.10 14:38 labots
 citēt
www.carinafoto.lv...

viiiijj... nabaga Cēsis :(

ja meitenei tik svarīgs ir sirds siltums un tā došana/saņemšana, miers, saticība, mīlestība + visa skaistā formas - vaitad nevar vairāk uz to spiest un neiznest fotocentienus ārpus savas ģimenes?
Publicēts: 14.02.10 14:40
 citēt
Maris:www.carinafoto.lv

viiiijj... nabaga Cēsis :(

ja meitenei tik svarīgs ir sirds siltums un tā došana/saņemšana, miers, saticība, mīlestība + visa skaistā formas - vaitad nevar vairāk uz to spiest un neiznest fotocentienus ārpus savas ģimenes?

Nu jau tu Kleina & Co balsī ierunājies! Fotocentieni ir tautiska, nevis elitāra lieta, atbalstāmi!
Publicēts: 14.02.10 14:52
 citēt
Gudris:
ziema:
Lai saprastu par ko iet runa, droši vien ne vienam vien radīsies vēlme paskatīties kā es bildēju. Tamdēļ laipni lūgti manā mājas lapā.
www.carinafoto.lv
No kritikas nebaidos, droši rakstiet :)
diezgan kruta...dažās bildēs pat asums ir trāpīts...fotošops ar ir apgūts...tagad tikai ir jāiemācās fočēt un tad jau būs labi ;)

P.S. Tev drošvien ir daudz labi draugi kuri galīgi nemāk liekuļot ...apsveicu ;)

Kāpēc jūtu sarkasmu? Vai tāpēc ka meitukam ir vairāk walimexu ka'Tev?;)
Publicēts: 14.02.10 15:03
 citēt
Portreti:Nu jau tu Kleina & Co balsī ierunājies! Fotocentieni ir tautiska, nevis elitāra lieta, atbalstāmi!

vaitad psihoterapeitu/amatieru centieni nevar buut tautiski? vot redzu ar sirds siltumu vis bumbaas ar bildem smagi mazaak - tad nu meginu palidzet izveleties vadliniju
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):