Ir doma sev un ģimenei iegādāties "ikdienas" digiziepi. Apskatījos fblogā 2-3 mēnešu postus, īsti neko neatradu tāpēc prasu ieteikumus
Gribu tērēt ne vairāk par 200-250 naudiņām(ok ja nu jāpieliekt vēl biki, bet īsti negribētos), svarīgi, lai būtu RAW opcija un protams ne tumšāks par 2.8. Par video man pagaidām pof.. jo reti lietoju.
Skatījos DPreview, nu it kā interesi izraisīja Canon S90 un Lumix X3, moš vēl kādu, ātrumā neatradu....
Kādi tautai būtu ieteikumi šī brīža piedāvājumā, lai nebūtu vienmēr jāstaipa D700 vai Mark4(kā nu kuram:face-grin
Es nojaušu, ka tūlīt būs- paņem gūgli un pajautā VS, vai da pofig kādu, visi vienādi utt. Bet nu lūgums, tomēr padalīties ar pieredzi un savām pārdomām
Man arī līdzīgas pārdomas, bet laikam prasības nedaudz citas - ziepis paredzēts kā līdzņemais aparāts laivošanā, medībās u.c. aktivitātēs + svarīgs izmērs. Tādēļ pagaidīšu līdz parādīsies pārdošanā šis: www.dpreview.com...
Protams, var ņemt tagadējo FT1 modeli, bet gribas pēdējos tehnikas sasniegumus. Bet runājot par ziepjiem kopumā - pārsteidzoši, bet Panasoniks izgriež pogas slavenajiem C un N.
ivog:Man arī līdzīgas pārdomas, bet laikam prasības nedaudz citas - ziepis paredzēts kā līdzņemais aparāts laivošanā, medībās u.c. aktivitātēs + svarīgs izmērs. Tādēļ pagaidīšu līdz parādīsies pārdošanā šis: www.dpreview.com...
Protams, var ņemt tagadējo FT1 modeli, bet gribas pēdējos tehnikas sasniegumus. Bet runājot par ziepjiem kopumā - pārsteidzoši, bet Panasoniks izgriež pogas slavenajiem C un N.
+1 FT2 buus arii mans ziepis gandriiz jau FT1 nopirku . redz kāpēc portreti vislaik labā omā ,šamais atradis laikam iekš panasonic šo:
"It also features AVCHD Lite HD movie recording and a faster Venus Engine HD II processor, plus SDXC support and the company's curiously-named 'Happy Mode'."
Pāris gadus atpakaļ kā rezerves ziepi nopirku ss.lv mazlietotu Canon S-60 pa 60 Ls. Joprojām esmu apmierināts! Arī ievērojot, ka kopīgas CF kartes un un aķi ar rezerves spoguleni 350D.
ivog:Man arī līdzīgas pārdomas, bet laikam prasības nedaudz citas - ziepis paredzēts kā līdzņemais aparāts laivošanā, medībās u.c. aktivitātēs + svarīgs izmērs. Tādēļ pagaidīšu līdz parādīsies pārdošanā šis: www.dpreview.com...
+1 FT2 buus arii mans ziepis gandriiz jau FT1 nopirku . redz kāpēc portreti vislaik labā omā ,šamais atradis laikam iekš panasonic šo:
"It also features AVCHD Lite HD movie recording and a faster Venus Engine HD II processor, plus SDXC support and the company's curiously-named 'Happy Mode'."
AVCHD patiesībā ir tāds triperis...! Motion Jpeg saglabā kvalitāti ilgāk. Tomēr smagu pēcapstrādi netur neviens no viņiem- jārenderē uz kaut ko nekompresētu (mazkompresētu)! Savukārt nekompresētiem failiem 1 minūte aizņem gigabaitus...un renderējas ļoti ilgi pat uz dubult-xeon-procesora-dafiga-gigabit-ram aparātiem...
Friidis:Pāris gadus atpakaļ kā rezerves ziepi nopirku ss.lv mazlietotu Canon S-60 pa 60 Ls. Joprojām esmu apmierināts! Arī ievērojot, ka kopīgas CF kartes un un aķi ar rezerves spoguleni 350D.
Šitam krāmam pie iso 100 jau redzami trokšņi un detalizācijas trūkums. Mūsdienu ziepji tomēr izcērt tos retro agregātus vienos vārtos!
Friidis:Pāris gadus atpakaļ kā rezerves ziepi nopirku ss.lv mazlietotu Canon S-60 pa 60 Ls. Joprojām esmu apmierināts! Arī ievērojot, ka kopīgas CF kartes un un aķi ar rezerves spoguleni 350D.
Šitam krāmam pie iso 100 jau redzami trokšņi un detalizācijas trūkums. Mūsdienu ziepji tomēr izcērt tos retro agregātus vienos vārtos!
Priekš detalizācijām u.c. gudrām lietām man ir spoguļkameras. Foto dažreiz ir noderīgs gluži "prastām" sadzīves lietām un minētais S60 nav no sliktākajiem. Ja kas- otrs retro ziepis mūsu ģimenē ir Canon A95- jaunākajam dēlam dropītēm un ceļojumiem. Pilnīgi pietiek (ja nu vienīgi nav kāds slims pikseļ-portret-maniaks).
Portreti:
Priekš detalizācijām u.c. gudrām lietām man ir spoguļkameras. Foto dažreiz ir noderīgs gluži "prastām" sadzīves lietām un minētais S60 nav no sliktākajiem. Ja kas- otrs retro ziepis mūsu ģimenē ir Canon A95- jaunākajam dēlam dropītēm un ceļojumiem. Pilnīgi pietiek (ja nu vienīgi nav kāds slims pikseļ-portret-maniaks).
Ar C A95 var fočēt tikai STATISKUS objektus/subjektus! Man šitāds bija, tikko kustība jābildē, tā garām 100%!!!
Ak dies, cik var atkārtot! Priekš nopietnām padarīšanām ir spoguļkameras. Ziepis man parasti mētājas līdzi kādā somā un sadzīves-ģimenes utml lietām parasti pilnīgi pietiek. Smago fotosomu ikdienā līdzi neizstaipīsi Ja kas- arī A95 ir Tv režīms un domājošam (ne-blondam) bildētājam visnotaļ lietojams!...
Friidis:Ak dies, cik var atkārtot! Priekš nopietnām padarīšanām ir spoguļkameras. Ziepis man parasti mētājas līdzi kādā somā un sadzīves-ģimenes utml lietām parasti pilnīgi pietiek. Smago fotosomu ikdienā līdzi neizstaipīsi Ja kas- arī A95 ir Tv režīms un domājošam (ne-blondam) bildētājam visnotaļ lietojams!...
Es no savas pieredzes varu teikt, ka labāk ņemu līdz filmu kameru Canon 33 ar 50mm stiklu (sver tikpat) nekā to retro-digi-ziepi A95! Kvalitāti nevar salīdzināt.
Romi, paldies, ka pateici. Es to tiešām nezināju- ka kādreiz ražoja kabatā iebāžamas Canon 33 mazgabarīta spec.modifikācijas...))) Sevišķu baudu man sagādātu sagaidīt to 36 kadru izbildēšanu, attīstīšanu un bilžu taisīšanu... Nesaprotu,kādēļ cilvēki ar foto domā tikai dižo mākslu? Ir taču arī elementāras sadzīves lietas, kur visādas "izvirtības" ir liekas: Es te biju. Mana sievasmāte. Mana māja(autiņš) pēc sniegputeņa. Utt utml.....
Friidis:Romi, paldies, ka pateici. Es to tiešām nezināju- ka kādreiz ražoja kabatā iebāžamas Canon 33 mazgabarīta spec.modifikācijas...))) Sevišķu baudu man sagādātu sagaidīt to 36 kadru izbildēšanu, attīstīšanu un bilžu taisīšanu... Nesaprotu,kādēļ cilvēki ar foto domā tikai dižo mākslu? Ir taču arī elementāras sadzīves lietas, kur visādas "izvirtības" ir liekas: Es te biju. Mana sievasmāte. Mana māja(autiņš) pēc sniegputeņa. Utt utml.....
Nu redz mūžu dzīvo mūžu mācies Un A95 nav super-duper kompakta kamera, mans nokia N82 ir DAUDZ kompaktāks un tie paši 5 MP plus video filmē labāk par 95to