forum.gif
Nikon 50mm f1,4D vs Nikon 50mm f1,8D
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Nikon 50mm f1,4D vs Nikon 50mm f1,8D
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 15.02.10 20:06
 citēt
negatIvs:
Laciz:azars ne pa teemu - prieksheejais diametrs sakaini mazs. tumshs stikls....:beaten::beaten::beaten:
priekšējo diametru es kaut kā pieciestu, nesmādēju arī vecus objektīvus, tā ap latiem 15 gabalā, piemēram Porst 135mm f2,8, diametru nevaru nomērīt, nav pašreiz līdz, bet diezvai uz 67mm izvilks..... un cenu grupa tāda, kuru vispār nav vērts apskatīt www.fotoblog.lv... , bildēts ar pieminēto Porst ... :bad_smile:
a gaismu ta nav savaacis, paskaties pats, kaads peleeks sanaacis baltais purns :(
Publicēts: 15.02.10 20:12 labots
 citēt
būtu diametrs lielāks......., bet ko var gribēt par 15Ls......... + līkās rokas.... :haha:
Publicēts: 15.02.10 22:18
 citēt
imgfoto:Lāčuk, nebūs nav ko pērles cūkām bārstīt...

Vot kad Tu būsi mēģinājis nošaut cūku kviešos tikai mēness gaismā, Tev šī teorija nešķistu jauna... Kā tev liekas kam gaismasspēja ir lielāka optikai ar ieejas lēcu 25mm vai 56mm un kāpēc tās dažādi arī maksā?...duriks:D

Ot un tad padomā...ja spēj... kam ir lielāka gaismasspēja 77mm stiklam F2.8 vai 52mm stiklam ar F1.8...tur jau ir vērts paskaitīt...
Sanāk ja bildē caur logu kurš ir metrs reiz metrs gaismspēja palielinās :D
Publicēts: 15.02.10 22:46
 citēt
illins:
imgfoto:Lāčuk, nebūs nav ko pērles cūkām bārstīt...

Vot kad Tu būsi mēģinājis nošaut cūku kviešos tikai mēness gaismā, Tev šī teorija nešķistu jauna... Kā tev liekas kam gaismasspēja ir lielāka optikai ar ieejas lēcu 25mm vai 56mm un kāpēc tās dažādi arī maksā?...duriks:D

Ot un tad padomā...ja spēj... kam ir lielāka gaismasspēja 77mm stiklam F2.8 vai 52mm stiklam ar F1.8...tur jau ir vērts paskaitīt...
Sanāk ja bildē caur logu kurš ir metrs reiz metrs gaismspēja palielinās :D
bet loogjiski!!!
Publicēts: 21.02.10 02:17
 citēt
Laciz:ja vari atbildeet ko ar 1,4 fotografeesi, tad uz priekšu. no otras puses - daargais ir labs jau no 1,4, kameer pie 1,8 leetais - miiksts. es censhos mazaak par 2 nelikt. kaut kaa taa...

manā skatijumā vienīgais arguments lai apsvērtu iespēju ņemt 1.8 bet nu noteikti ne īpaši iedvesmojoš, es akurāt kā Laciz cenšos likt ne mazāk par 2-2.8 un esmu ļoti apmierināts ar šo objekīvu :big_smile:
Publicēts: 21.02.10 02:20
 citēt
Laciz:
illins: Sanāk ja bildē caur logu kurš ir metrs reiz metrs gaismspēja palielinās :D
bet loogjiski!!!

nesanāk viss, jo loga stikls nekādi neveicina gaismspējas palielināšanos neatkarīgi 1x1m jeb 5x5 pat ja neņem vērā "nospeķojuma koeficientu", labāk nevis caur logu, bet pa taisno :grimace:
Publicēts: 21.02.10 11:02
 citēt
Ar EF 50 1.4 sanāk puslīdz normālas bildes uz 2.2, dēļ švakā kontrasta. Ar EF 50 1.2 var fočēt uz 1.4 un 1.6 un būs ļoti ok.

Šādas lietas tajos mega- testos parasti neņem vērā, tur novērtē tikai divus kritērijus- šarpness un bokē...

Palūkojieties pixel-peeper uz 1.4 un 1.2 bildēm- kā jums liekas, krāsas neatšķiras VISĀS bildēs?
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):