Ir doma nopirkt fiksu. Tad nu izvēle ir vienu no šiem abiem. Kuru labāk pirkt tādam svēdienas fotogrāfam kā man 1.8 vai nepažēlot aptuveni 100 Ls un nopirkt 1.4 Kāda ir Jūsu pieredze, ieteikumi.
man pietiek ar 1,8 www.fotoblog.lv... kvalitaate mani apmierina ja ir nauda - protams, ka 1,4! buusi krutaaks dzeks bet gan jau tuulit atnaaks alvils un nolies to 1,8 ar meesliem no galvas liidz kaajaam....
Laciz:man pietiek ar 1,8 www.fotoblog.lv... kvalitaate mani apmierina ja ir nauda - protams, ka 1,4! buusi krutaaks dzeks bet gan jau tuulit atnaaks alvils un nolies to 1,8 ar meesliem no galvas liidz kaajaam....
Dēļ krutuma vien sotaku neizmetīšu vienozīmīgi. Bet ja tā diafragmas starpība ir tā vērta, tad gan
ja vari atbildeet ko ar 1,4 fotografeesi, tad uz priekšu. no otras puses - daargais ir labs jau no 1,4, kameer pie 1,8 leetais - miiksts. es censhos mazaak par 2 nelikt. kaut kaa taa...
Tikko vienā respektablā ārzemju žurnālā bija tests visiem pazīstamāko brendu 50niekiem, un Editors choice tika piešķirts tam Nikona 1.4 stiklam. Esot ass kā nazis! Nepažēlo sotaku, IMO
Laciz:ja vari atbildeet ko ar 1,4 fotografeesi, tad uz priekšu. no otras puses - daargais ir labs jau no 1,4, kameer pie 1,8 leetais - miiksts. es censhos mazaak par 2 nelikt. kaut kaa taa...
Kā reiz ar 1.4 var dabūt ļoti interesantus efektus, nemaz nerunājot par low light šūtingu..
Noskaidro, ko nozīmē EV, tad to, ka starpība ir nepilns 1 EV, pēc tam uztaisi divas bildes ar ekspokorekciju 0 un -2/3 EV, ja spēsi redzēt JŪTAMU starpību, tad sāc domāt par to 100 Ls izlietojuma lietderību. Bet portretiem vienalga prasīsies kut kas uz 85 mm.
Romis:Tikko vienā respektablā ārzemju žurnālā bija tests visiem pazīstamāko brendu 50niekiem, un Editors choice tika piešķirts tam Nikona 1.4 stiklam. Esot ass kā nazis! Nepažēlo sotaku, IMO
piekriitu ar vienu atrunu - ja bildes apluuko peec tam tikai kompii, tad gan nav veerts...
Mandomāt: Starpība kvalitātē starp 50 1.4D un 1.8D ir nebūtiska abiem "gala" izmērs 52mm, nu jā 1.4G būs gaismasspējīgāks par to pašu 1.4D( 58mm priekša)...bet vai tas ir tās cenas vērts - ļoti, ļoti šaubos....
imgfoto:Mandomāt: Starpība kvalitātē starp 50 1.4D un 1.8D ir nebūtiska abiem "gala" izmērs 52mm, nu jā 1.4G būs gaismasspējīgāks par to pašu 1.4D( 58mm priekša)...bet vai tas ir tās cenas vērts - ļoti, ļoti šaubos....
ooooooooooooo - jaunas interesantas teorijas??? buus skolas raksts?
Vot kad Tu būsi mēģinājis nošaut cūku kviešos tikai mēness gaismā, Tev šī teorija nešķistu jauna... Kā tev liekas kam gaismasspēja ir lielāka optikai ar ieejas lēcu 25mm vai 56mm un kāpēc tās dažādi arī maksā?...duriks
Ot un tad padomā...ja spēj... kam ir lielāka gaismasspēja 77mm stiklam F2.8 vai 52mm stiklam ar F1.8...tur jau ir vērts paskaitīt...
imgfoto:Lāčuk, nebūs nav ko pērles cūkām bārstīt...
Vot kad Tu būsi mēģinājis nošaut cūku kviešos tikai mēness gaismā, Tev šī teorija nešķistu jauna... Kā tev liekas kam gaismasspēja ir lielāka optikai ar ieejas lēcu 25mm vai 56mm un kāpēc tās dažādi arī maksā?...duriks
pats Tu esi duriks panjem abu objektiivu shkjeersgriezumu un tad sapratiisi kaapeec vienam ir lielaaks diametrs priekshaa. tam ir sakars ar konstruktiivaam iipatniibaam lai nodroshinaatu labaaku attelu un tas arii rada cenas atshkjiriibu. 1,4 buus 1,4 ja priekshaa buus metrs. bet gan jau ka Tev ir citas teorijas, prieksh mums cuukaam....
imgfoto:Lāčuk, nebūs nav ko pērles cūkām bārstīt...
Ot un tad padomā...ja spēj... kam ir lielāka gaismasspēja 77mm stiklam F2.8 vai 52mm stiklam ar F1.8...tur jau ir vērts paskaitīt...
Cilvēl mīļo! Paņem D.Buņimoviča 1970.g. izdevuma Praktisko fotogrāfiju vai dajepkuru grāmatu tipa Jaunajam fotoamatierim un noskaidro, ko nozīmē jēdziens OBJEKTĪVA RELATĪVAIS ATVĒRUMS, humorists tāds!
imgfoto: Vot kad Tu būsi mēģinājis nošaut cūku kviešos tikai mēness gaismā, Tev šī teorija nešķistu jauna... Kā tev liekas kam gaismasspēja ir lielāka optikai ar ieejas lēcu 25mm vai 56mm un kāpēc tās dažādi arī maksā?...duriks
Tā kā esmu nošāvis cūku kviešos mēnesnīcā (un ne vienu vien), tad atļaušos apgalvot, ka optiskais tēmēklis nav salīdzināms ar kameras stiklu. Un ne vienmēr optiskais tēmēklis ar 56mm ieejas lēcu būs labāks par citu ar 50mm lēcu. Varētu par šo tēmu rakstīt gari, bet slinkums.
Tīri pārdomām: divi objektīvi - Jupiter-12 35/2,8 un Tokina 19-35/3,5-4,5. Jupiteram priekšējās lēcas diametrs ir TIKAI 19 mm (!!!), bet gaismasspēja - 2,8. Filtrs, ja kas, 40,5 mm. Tokinai filtrs - 77 mm.
Laciz:1,4 buus 1,4 ja priekshaa buus metrs. bet gan jau ka Tev ir citas teorijas, prieksh mums cuukaam....
Vienai lēcai es F māku aprēķināt. Resp., fokusa attālumu izdalu ar vienīgās lecas diametru. Bet kā šito rēķina lēcu sistēmai? Kur meklēt lēcu sistēmai to vietu, kur izmērīt diametru, lai varētu ar to izdalīt fokusa attālumu?
alchsh: imgfoto labi peedeejaa laikaa izceljas ar "gudriibaam"
nekas, tuuliit sanjemsies un naaks visu izskaidros! mani tikai dara tramiigu, ka Gudrim un Portreti te nav nekas sakaams...
imgfoto:Mandomāt: Starpība kvalitātē starp 50 1.4D un 1.8D ir nebūtiska abiem "gala" izmērs 52mm, nu jā 1.4G būs gaismasspējīgāks par to pašu 1.4D( 58mm priekša)...bet vai tas ir tās cenas vērts - ļoti, ļoti šaubos....
Tā jau viss ok - visi mācās un visi kādreiz kļūdās, bet mani pārsteidz viens, kā cilvēks ar šādām zināšanām savā mājaslapā pat piedāvā kursus un prasa naudu par fotosesijām.
alchsh:Tā jau viss ok - visi mācās un visi kādreiz kļūdās, bet mani pārsteidz viens, kā cilvēks ar šādām zināšanām savā mājaslapā pat piedāvā kursus un prasa naudu par fotosesijām.
ja ir iespēja nepažēlot 100Ls., tad labāk 50mm f1,4 , jo, palūkojies kaut vai: www.photozone.de... , www.photozone.de... , + lielākas fona rotaļu iespējas
soms:bij gana iespēju, izspelēties ar 1,8. Nopirku 1,4. Nenožēloju. Gluži subjektīvs viedoklis. Varbūt slikts 1,8 ekzemplārs. nezinu.
parasto 1,4 D vai gaismaspeejiigo G?
Schneider:Tīri pārdomām: divi objektīvi - Jupiter-12 35/2,8 un Tokina 19-35/3,5-4,5. Jupiteram priekšējās lēcas diametrs ir TIKAI 19 mm (!!!), bet gaismasspēja - 2,8. Filtrs, ja kas, 40,5 mm. Tokinai filtrs - 77 mm.
nu kaads bazars... man mir20 arii 77mm - bljin - kaa gaismu laizh, bet maksaa tikai 30caru... as laikam uzreiz diskvalificee...
a kaa saprast manai sigmai 10-20 gaismas caurlaidiibu? filtra diametrs tipa 77mm a pati prieksheejaa leeca tik apm 5 cm bet tiklidz uzskruuveeju virsu UV filtru, taa prieksheejais stikla elements uzreiz ir 77mm un gaismu momentaa 2x labaak laizh iekshaa
alchsh:a kaa saprast manai sigmai 10-20 gaismas caurlaidiibu? filtra diametrs tipa 77mm a pati leeca tik apm 5 cm
sigma ir dzeltena, tas vispaar cits staasts.... sigmas ir luuzeriem - tumsonjaam - par kaadu gaismas caurlaidiibu var runaat? vot re kur gaismas caurlaidiiba! leicarumors.com... Juuti liimeni???????????
jautaajums imgfoto: ja nopirkshu step-up gredzenu no 77mm uz 82mm un skruuveeshu savai sigmai virsuu 82mm filtru, tad vareeshu fotograafeet naktii, jo gaismas caurlaidiiba buus krietni lielaaka?
alchsh:a kaa saprast manai sigmai 10-20 gaismas caurlaidiibu? filtra diametrs tipa 77mm a pati leeca tik apm 5 cm
sigma ir dzeltena, tas vispaar cits staasts.... sigmas ir luuzeriem - tumsonjaam - par kaadu gaismas caurlaidiibu var runaat? vot re kur gaismas caurlaidiiba! leicarumors.com... Juuti liimeni???????????
o johaid ... ar shito var ziemas naktii nofotograafeet kolibri lidojumaa, lai spaarninji nav izsmeereejushies un ir smuki nofikseeta kustiiba?
Andry:Ir doma nopirkt fiksu. Tad nu izvēle ir vienu no šiem abiem. Kuru labāk pirkt tādam svēdienas fotogrāfam kā man 1.8 vai nepažēlot aptuveni 100 Ls un nopirkt 1.4 Kāda ir Jūsu pieredze, ieteikumi.
bazars ne pa teemu - prieksheejais diametrs sakaini mazs. tumshs stikls....
priekšējo diametru es kaut kā pieciestu, nesmādēju arī vecus objektīvus, tā ap latiem 15 gabalā, piemēram Porst 135mm f2,8, diametru nevaru nomērīt, nav pašreiz līdz, bet diezvai uz 67mm izvilks..... un cenu grupa tāda, kuru vispār nav vērts apskatīt www.fotoblog.lv... , bildēts ar pieminēto Porst ...