forum.gif
Par objektīvu gaismasspeejiigumu
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Par objektīvu gaismasspeejiigumu
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. >
IerakstsAutors
Publicēts: 17.02.10 13:13
 citēt
atcerējos gadījumu no saules aptumsumu vērošanas - izgriež kartonā apaļu caurumu, aizliek aiz tā PLAKANU spoguli un projicē uz sienas saules attēlu, sirpi.. tjipa apgriezta camera obscura.
Publicēts: 17.02.10 13:16
 citēt
shauttra:atcerējos gadījumu no saules aptumsumu vērošanas - izgriež kartonā apaļu caurumu, aizliek aiz tā PLAKANU spoguli un projicē uz sienas saules attēlu, sirpi.. tjipa apgriezta camera obscura.

Šitā ir darīts ar binokli un spoguli, tikai parastā dienā, bez saules aptumsuma...
uz pelēkas lapas.
Ja uzvilka saules brilles varēja pat plankumus salūrēt
Publicēts: 17.02.10 15:39 labots
 citēt
shauttra:tjipa apgriezta camera obscura.
ne jau apgiezta, spoguļcamera obscura! :face-smile:
Publicēts: 17.02.10 18:11 labots
 citēt
wot man ar saintereseeja, ja teiksim stikla I versija un stikla II versija, otrajaa izmantoti labaaki, teiksim gaismspeejigaakas leecas iekshaa, parklaajumi, uc huinja, pie vienaadiem settingiem sleedzis tik un taa bus vienaads?
Publicēts: 17.02.10 18:16
 citēt
driizaak buus vienaadi uz aci - visticamaak tie paarklaajumi vareetu ietekmeet 1-2% robezhaas
Publicēts: 17.02.10 18:43
 citēt
skaidrs. Paaraak niecigas izmainjas, lai buutu apsprieshanas veerts, parasti jau citi labumi naak klaat.
Publicēts: 17.02.10 18:51
 citēt
Laurelz:skaidrs. Paaraak niecigas izmainjas, lai buutu apsprieshanas veerts, parasti jau citi labumi naak klaat.
ne vienmēr
Publicēts: 18.02.10 07:49
 citēt
Laurelz:skaidrs. Paaraak niecigas izmainjas, lai buutu apsprieshanas veerts, parasti jau citi labumi naak klaat.

Nu tad es nesaprotu kāpēc cilvēki ntās summas izgāž par objektīviem.... :D
Ja mēs neķīķerētu datora monitorā, bet drukātās bildēs līdz a3, tad objektīvu ražotāji jau būtu bankrotējuši....tas nu gan tā ir:D
Publicēts: 18.02.10 08:15
 citēt
imgfoto:

Ja mēs neķīķerētu datora monitorā, bet drukātās bildēs līdz a3, tad objektīvu ražotāji jau būtu bankrotējuši....tas nu gan tā ir:D
tieshi shii iemesla deel es nopirku 1,8 nevis 1,4. ja mana prioritaate buutu a3 formaata drukaati darbi, iespeejams, nebuutu zhmiedzies. bet es zinu, ko dod tie papildus stikli un cenas atshkjiriiba - it sevishkji ja diafragma valjaa - lielaaks asums stuuros, dzidrums, mazaaka aberaacijas un citas nianses. mazaakos izmeeros to var noveerst shopaa. shopaa vispaar var satuuneet un liekas ka ir baigi labi, kameer nav ar ko saliidzinaat.
Publicēts: 18.02.10 13:24
 citēt
Laciz:
imgfoto:
tieshi shii iemesla deel es nopirku 1,8 nevis 1,4. ja mana prioritaate buutu a3 formaata drukaati darbi, iespeejams, nebuutu zhmiedzies. bet es zinu, ko dod tie papildus stikli un cenas atshkjiriiba - it sevishkji ja diafragma valjaa - lielaaks asums stuuros, dzidrums, mazaaka aberaacijas un citas nianses. mazaakos izmeeros to var noveerst shopaa. shopaa vispaar var satuuneet un liekas ka ir baigi labi, kameer nav ar ko saliidzinaat.

Esi megjinajis abus stiklus uz FF matricas? :)
Publicēts: 18.02.10 13:47
 citēt
nee, bet esmu dzirdeejis, ka atshiriiba esot veel lielaaka - it sevishkji pa stuuriem. no otras puses - tas ko un kaa es fotografeeju nepieprasa asus un preciizus stuurus :)
Publicēts: 18.02.10 14:37
 citēt
labak pastastiet uz kadiem nosacijumiem fona lapmas ir apalas , bet uz kadiem seshsturajnas....
un ka ir jabuut? :D
Publicēts: 18.02.10 14:45
 citēt
anonims_:labak pastastiet uz kadiem nosacijumiem fona lapmas ir apalas , bet uz kadiem seshsturajnas....
formu nosaka tas, cik diafragmai ir lapinju un kaadas formas taas ir. pamatiigaa kontrasta deelj naktii tie gaismas punktinji veidojas asi
Publicēts: 18.02.10 15:05
 citēt
Laciz:
anonims_:labak pastastiet uz kadiem nosacijumiem fona lapmas ir apalas , bet uz kadiem seshsturajnas....
formu nosaka tas, cik diafragmai ir lapinju un kaadas formas taas ir. pamatiigaa kontrasta deelj naktii tie gaismas punktinji veidojas asi

fragmas lapu skaitu var redzeet objektiiva konstrukcijas peec - ir leerums stiklu, kur kontrasts var buut dajebkaads, bet rimbulji miiksti apalji

reku bildeeju ''LEC'' kartinju un pavisam diivaini sanaaca...

content20-foto.inbox.lv...

content20-foto.inbox.lv...
Publicēts: 18.02.10 15:26 labots
 citēt
Laurelz:wot man ar saintereseeja, ja teiksim stikla I versija un stikla II versija, otrajaa izmantoti labaaki, teiksim gaismspeejigaakas leecas iekshaa, parklaajumi, uc huinja, pie vienaadiem settingiem sleedzis tik un taa bus vienaads?

Ne gluži. Objektīva otrā versija parasti tiek uztaisīta izmantojot sūdīgākus materiālus, lētākus risinājumus, lētāku darbaspēku un visādi citādi brāķīgāku pieeju.

stevenlins.blogspot.com...

Papēti cik gaišāka ēna vecajam 43mm limitedam un cik jaunajam (ar garāku seriāli). Papēti bokehu - vecais plūdenāk balto līniju bluro, izceļ lapiņas u.t.t. Nemaz nerunājot par to, ka šie objektīvi vispār skaitās identiski - tiem nav nekādas I vai II versijas.

Problēma ir tāda, ka vislabākais optiskais materiāls (ja neskaita dimantu) ir kristāls. Stikls ar svina oksīda piedevām. Bet svina oksīda izmantošana ražošanā ir visai kaitīgs pasākums, tādejādi ir pasaulē visādi memorandi, EU aizliegumi u.t.t. kā rezultātā optikas ražotāji ir atraduši lētākus un nekaitīgākus aizvietotājus svina oksīdam.

Tamdēļ visiem iesaku iepirkt Leica vecos labos 50mm objektīvus F1.0 - kamēr tos var pa lēto vēl dabūt. :face-wink: Nākotnē tie vairs tik lēti un labi nebūs :face-grin:
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. >

Mana info:

Forum saīsnes: