forum.gif
Kodak Portra 400VC PRO platās filmas 220 formāts 20.gab.
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / Pērku, Pārdodu, Mainu / Kodak Portra 400VC PRO platās filmas 220 formāts 20.gab.
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 17.02.10 11:43
 citēt
Pārdodu Kodak 400VC PRO filmiņas, lūk šādas te: www.photoshare.ru...

Cena par vienu neatvērtu iepakojumu (20 filmiņas): 45 LVL

Filmiņas visu savu apzinīgo mūžu glabājušās saldētāvā, ietītas trijos plēves maisiņos un ieliktas kartona kastē. Vakar fotosesijas nolūkiem vienu kastīti izvilku no ledusskapja. Filmiņām derīguma terimņš ir beidzies 2007.gada jūnijā, tamdēļ to cena tāda draudzīga. Jaunas, bez šippinga Adoramā maksā USD 171.80 www.adorama.com... Pagājušā vasarā nopirku BFSā vienu pavisam svaigu 120 formāta 400 VC un intereses pēc izbildēju reizē ar vienu no manām ledusskapī esošajām - atšķirības nemanīju.

Saprotu, ka 220 formāta filmas šeit pārdot būs problemātiski, jo BFS tādas netirgo, tādejādi pieņemu, ka tās ir dikti nepopulāras. Tātad, kādas priekšrocības 220 vs 120 formāts.

a) 220 formāta filma ir divreiz garāka - divreiz mazāk filmiņas jāstaipa somā, jāčakarējas ar ielādēšanu/izlādēšanu no fočika;
b) attīstīšana maksā tikpat cik 120niecēm. :face-wink: Tātad uz izbildētajiem kadriem sanāk divreiz lētāk tīstīt šādas filmas.

Šo divu iemeslu pēc es faktiski pēdejā laikā bildēju tikai 220-nieces.

Ar 645 formāta pentax sanāk 33 kadri.
Ar 6*9 formāta fuji sanāk 16 kadri.

Ja Latvijā nevienam tādas neinteresē... Paši vainīgi, pārdošu Jevropiāņiem :D
Publicēts: 17.02.10 11:46
 citēt
hmm varētu paņemt tikai pakaļa priekš pentax 645 jādabon.

apskatīšu cik maksā tāda un domāšu tālāk.
Publicēts: 17.02.10 11:56 labots
 citēt
Man ir trīs Pentax 220 645 pakaļas.... Arī apskatīšu cik maksā un padomāšu pa cik lai Tev pārdod ;-)
Publicēts: 17.02.10 11:58
 citēt
man der visiem knipseejamiem tik nezinu vai patiks - jaapanjem no bfs kaads rulliitis jaapskataas kas no taadas naak aaraa
Publicēts: 17.02.10 12:01
 citēt
Vaards:Man ir trīs Pentax 220 645 pakaļas.... Arī apskatīšu cik maksā un padomāšu pa cik lai Tev pārdod ;-)

OK, gaidu piedāvājumu.

pagaidām skatos uz šo
cgi.ebay.co.uk...
Publicēts: 17.02.10 13:05 labots
 citēt

OK, gaidu piedāvājumu.

pagaidām skatos uz šo
cgi.ebay.co.uk...

Mjā, bēdīgi. Es divus gadus atpakaļ šamos mantrausīgi nopirku pa stipri dārgāku ciparu - nebij īpaši sastopami. Bet ok, ja ņemsi filmiņas, tad par tā angļa cenu 15+10*0.8=20LVL vari no manis dabūt pentax 220 aizmuguri, iespējams pilnīgi jaunu, jo stāv Pentax iepakojuma kastītē.
Publicēts: 17.02.10 13:23
 citēt
Maris:man der visiem knipseejamiem tik nezinu vai patiks - jaapanjem no bfs kaads rulliitis jaapskataas kas no taadas naak aaraa

Ek, Snif... Tā arī Jelgavā to alus dzeršanas pasākumu nomuļļājām. Tagad es dzīvoju otrpus Rīgas. Tā jau Tevi kā gurmānu būtu pacienājis ar kādu testa filmu par pliko velti. Bet tagad... Ja nu vienīgi uzrīkosim "Erfoto RIP party" (ir tāda doma), vai arī tu esi gatavs atskriet līdz Vangažiem (ja gadās braukt uz Siguldu vai tamlīdzīgi).

Principā tā filmiņa ir tāda dīvaina. No sākuma man nepatikās, tas ko redzēju, lai gan cilvēki dikti šamo slavē: www.photographyreview.com...

Bet par cik biju ticis pie paliela daudzuma, tad lēnām sapratu ko, kā un kad sagaidīt. Un ir iepaticies. Un naudu samaksāju par tām sen, tagad tās man liekas kā bezmaksas - varu īpaši nebēdājoties klikšķināt, kad uznāk filmu bildējamais garastāvoklis. :D Bet vispar jau laikam ar tām filmām ir kā ar katru lietu - katram sava gaume.
Publicēts: 17.02.10 18:57
 citēt
pagusonedelj biju Vangazos - celju uz kapseetu chekot vai filmeesanai der

tiikla samplji raada, ka laba taa filma vakara sauliitee uz tuvplaaniem - saura lieta, jaapadomaa
Publicēts: 17.02.10 19:05
 citēt
Maris = Snifs ?
Publicēts: 17.02.10 19:09 labots
 citēt
Mandalay:Maris = Snifs ?

Nu to nezinaji ? :)

Musju rindas nemainas tas tik nedaudz transformējās:)

Ja par FILMU tad filma ir ļoti detalizēta un izlīdzinātas pasteļa krāsas , teicamas visādu kāzu un "maigu" lietu bildēšanai. 220 problēma tā ka standarta kasetes skaita lidz 120 filmas kadriem un ja vairak dazjas medz noklilet. Sita filma tam kasm patik IZLĪDZINĀTI dabīgi pasteļa toņi. Ideāls bildēt skuķus vakarā pludmalē un visju ko bez paildus piegaismošanas. Jā tas nozīmē ja bildē KĀZAS tad līgavainim uzvalks ar detaļām un līgava kleita ar nav izdegusi un Face normālā miesas krāša nevis sarkanas vai zilas. Mmmm piemirsu , forši arī visadam "Miglainām ainavam" un ŗita saullēktiem :):) Jā VĒL nemēginiet viņu iemuģīt VECĀ tipa nepiemērotās tehnikās tipa KIEV vai KOMSOMOĻEC un vecos Hasseļos ar nē JO tiem aizmugurē ir "Kontrol lodziņš" un šai filmai RAKORDS ir tikai abos galos TĀPĒC tas rulītis IZMĒROS ir 1:1 ar 120 izmēriem jo pa vidus NAV papīra rakorda. Finasiāli šis materēlās ir ĻOTI izdevīgs studijas bildēšanai , izgudroja viņu motor kamerām kam svarīgi bija KADRU SKAITS un vilkšana ar motoru. Populārs bija Kāzu bildētājiem USA , kur izsenis izcēlās ar "Daudz kadru" bildēsanu arī ar 120 formāta matereāliem:)
Publicēts: 17.02.10 19:18
 citēt
Mandalay:Maris = Snifs ?

o nē tu domā ko citu - stipri nesenāku tīkla censoni

www.fotoblog.lv...

man sis vārds bij ar mazo burtu, sen un vietās kuras visas jau nupat vairs neeksistē
Publicēts: 17.02.10 19:27
 citēt
UN VISPĀR , tiem kas lieto šādus maigus un izlīzdinātus matereālus baaaigi iesku APSTRĀDĀT tos BFS vai arī ja CITUR tad tomēr nāksies IEPIRKT 120 tanku un "Pabeigt apstrādi pašam" tas nav nekas sarežģits , vaig tik ~38-40* ūdeni un vismas aktīvo vielu kautkādas "škidrās ziepes" vai ja fanojat par "Firmu" tad TETENAL finālu [Tas pašas ziepes] TĀLĀK tas ir nesagriestu filmu IETIN tankā un ~10-15 min SKALO tekošā udenī KAMĒR tas vairs nav SARKANS un nesmird , tad iemērc "Zipudēnī" lai ūdeni vieglāk noņemt un "Pakar žūt" un viss stāvēs filma 100 gadus:):)
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):