forum.gif
Banalizēšana
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Banalizēšana
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 17.02.10 14:09 labots
 citēt
Vienkāršošana, vispārināšana, komercializēšana un banalizēšana, klišeju izmantošana...

Banalizēšana forumā pēdējā laikā ir viens no iemīļotākajiem paņēmieniem diskusijai par aktuālo. Vai zinājāt, ka daudzu valstu likumdošanā zināmu tēmu (rupja) banalizēšana ir pieskaitīta pie krimināli sodāmiem noziegumiem?

Vai jūs ietu kursos pie cilvēka, kas pašreklāmā izmanto visus augšminētos retorikas līdzekļus?
Vai reklāmai ir apjoma un satura robežas? Vai portāls ir labākā vieta, kur slēpti reklamēties?
Publicēts: 17.02.10 14:21 labots
 citēt
...
Publicēts: 17.02.10 14:40
 citēt
Postā par "Par komentāru veidlapu" pats piedāvāji ieviest fotoblogā banālu klišeju komentus.
Publicēts: 17.02.10 14:50
 citēt
Gudri vīri savulaik ir teikuši: "Viss ģeniālais ir vienkāršs".
Tātad cilvēkam, kurš visu vienkāršo, sasniegt kaut ko ģeniālu ir krietni lielākas izredzes nekā tam, kurš ar sarežģīti uztveramas vai sarežģītas informācijas plūdiem pārpludina apkārt esošo vidi :)

Tāpat arī gandrīz vienmēr interesantāks būs robežgadījums, nevis kaut kas parasts. Kā arī lielai daļai cilvēku daudz saprotamāk lietas uztvert ir ar piemēra palīdzību.
Publicēts: 17.02.10 14:51
 citēt
Dažbrīd rodas sajūta, ka šis ir filozofēšanas nevis fotoportāls...
Publicēts: 17.02.10 15:19
 citēt
ERA:Dažbrīd rodas sajūta, ka šis ir filozofēšanas nevis fotoportāls...

... ne jaf portāls ir vainīgs, bet portālā mītošā sabiedrība, kura pieļauj , un pat to vēlās, lai viss būtu tā, kā pašlaik ir...
Bet no otras puses, kur gan vēl tik demokrātiski var pačatot :)
Bet topika autoram...
Tev nu vajadzētu zināt, ka jo lielāka <Vai jūs ietu kursos pie cilvēka, kas pašreklāmā izmanto visus augšminētos retorikas līdzekļus? > , jo lielāka piekrišana.
Publicēts: 17.02.10 15:51
 citēt
JRJ:Postā par "Par komentāru veidlapu" pats piedāvāji ieviest fotoblogā banālu klišeju komentus.

O, jā! Ja tie ir banāli komentāri. Jo rakstītu tos fotogrāfijas autors, citi tikai spiestu uz tā, kas precīzāk atbilst to domai. Komentāru atbilstība vispār šķiet neizsmeļama tēma. Klišejās fotografē, klišejās komentē - 50:50.

Banalizēšana ir vienkāršošana. Neviens pats negrib būt vienkāršs! Viņš grib, lai viss ir vienkāršs priekš viņa.
Publicēts: 17.02.10 16:42 labots
 citēt
SvilpisLupis:Vienkāršošana, vispārināšana, komercializēšana un banalizēšana, klišeju izmantošana...

Banalizēšana forumā pēdējā laikā ir viens no iemīļotākajiem paņēmieniem diskusijai par aktuālo. Vai zinājāt, ka daudzu valstu likumdošanā zināmu tēmu (rupja) banalizēšana ir pieskaitīta pie krimināli sodāmiem noziegumiem?

Vai jūs ietu kursos pie cilvēka, kas pašreklāmā izmanto visus augšminētos retorikas līdzekļus?
Vai reklāmai ir apjoma un satura robežas? Vai portāls ir labākā vieta, kur slēpti reklamēties?
Nocitē likuma pantu un valsti kur tas ir. Ja to neizdarīsi - būsi melis.
Publicēts: 17.02.10 16:51 labots
 citēt
nu, bieži nošaušalojos par kretīniskām reklāmām. un tūdaļ pieķeru sevi pie domas, ka reklāmas f-ja nav patikt man kā mākslas darbam, bet gādāt, lai maksātspējīgie un maksātgribošie uz tās uzrautos. :face-wink: kaut tas pats debīļiks Centis. visi viņu lamā, bet maybe MaXimās oborots palielinās. :face-smile:
Publicēts: 17.02.10 17:12
 citēt
viskrutāk ir pirkt to, kas netiek reklamēts :bad_smile:
Publicēts: 17.02.10 17:13
 citēt
Будь попроще – и народ к тебе потянется
Publicēts: 17.02.10 17:14
 citēt
Schnircks:Pirkt Omo vai Dosia?- ta vienalga, galvenais nenopirkt vienkāršo pulveri (zobubirsti, fotoaparātu, kursus)... :bad_smile:
tieši taapat balsot par zzs, tp vai citiem bleezhiem, ka tikai ne par vienkaarshajiem....
Publicēts: 17.02.10 17:18
 citēt
Laciz:
Schnircks:Pirkt Omo vai Dosia?- ta vienalga, galvenais nenopirkt vienkāršo pulveri (zobubirsti, fotoaparātu, kursus)... :bad_smile:
tieši taapat balsot par zzs, tp vai citiem bleezhiem, ka tikai ne par vienkaarshajiem....

cik var ņemties? ja man kāds cilvēks nepatīk, es cenšos ar viņu vienkārši nekomunicēt, kādēļ jātērē enerģija negatīvām emocijām? :what:
Publicēts: 17.02.10 17:20
 citēt
daiga_a:
Laciz:ieši taapat balsot par zzs, tp vai citiem bleezhiem, ka tikai ne par vienkaarshajiem....

cik var ņemties? ja man kāds cilvēks nepatīk, es cenšos ar viņu vienkārši nekomunicēt, kādēļ jātērē enerģija negatīvām emocijām? :what:
man shodien labs garastaavoklis = gribas kaadu pakacinaat :)
Publicēts: 17.02.10 17:21
 citēt
Laciz - "man shodien labs garastaavoklis = gribas kaadu pakacinaat :)"

pats jau arī pie viena sakacinies :grimace:
Publicēts: 17.02.10 17:27
 citēt
"Vai portāls ir labākā vieta, kur slēpti reklamēties?"

Publicēts: 17.02.10 17:28
 citēt
Schnircks:
daiga_a:

Visu cieņu:)
kolaboracionists :D
daiga_a:Laciz - "man shodien labs garastaavoklis = gribas kaadu pakacinaat :)"

pats jau arī pie viena sakacinies :grimace:
naa... es jau paguvu visu kacinaajumu izlikt topikaa chatojot ar palaidniex :)
Publicēts: 17.02.10 18:53 labots
 citēt
blac:Nocitē likuma pantu un valsti kur tas ir. Ja to neizdarīsi - būsi melis.

Speciāli Gūglenespējīgajam blac.
Piemēram, ES Padomes Pamatlēmums 2008/913/TI (pieņemts 2008. gada 28. novembrī), saistošs dalībvalstīm.

Ja neizlasīsi, paliksi blac, kāds esi; ja izlasīsi - turpmāk šaurā lokā būsi pazīstams kā Apgaismotais.
Publicēts: 17.02.10 19:47
 citēt
daiga_a:ja man kāds cilvēks nepatīk, es cenšos ar viņu vienkārši nekomunicēt, kādēļ jātērē enerģija negatīvām emocijām? :what:
sadalu viedokli. :face-kiss: protams, kādu krepeli saņerrāt svēta lieta, bet. :face-smile::face-kiss:
Laciz:man shodien labs garastaavoklis = gribas kaadu pakacinaat :)
ak Tev tā izpaužas! :grimace:
Publicēts: 17.02.10 20:03
 citēt

Nekā nebij. Ja gribi kļūt miljonārs netērējoties reklāmai, sāc ražot vienkāršopulveri...:face-grin:
Publicēts: 17.02.10 21:18
 citēt
SvilpisLupis:
blac:Nocitē likuma pantu un valsti kur tas ir. Ja to neizdarīsi - būsi melis.

Speciāli Gūglenespējīgajam blac.
Piemēram, ES Padomes Pamatlēmums 2008/913/TI (pieņemts 2008. gada 28. novembrī), saistošs dalībvalstīm.

Ja neizlasīsi, paliksi blac, kāds esi; ja izlasīsi - turpmāk šaurā lokā būsi pazīstams kā Apgaismotais.
Palūdzu nocitēt!
Publicēts: 17.02.10 21:29 labots
 citēt
Schnircks:Nez, kāds reklāmai sakars ar ksenofobiju un rasismu? :amazing:
droši vien reklāmā var spēlēt uz tiem pašiem instinktiem, kuri pie ksenofobijas un rasisma šūpuļa. :grimace:
Publicēts: 17.02.10 21:35
 citēt
Schnircks:Nez, kāds reklāmai sakars ar ksenofobiju un rasismu? :amazing:

:) laikam SvilpisLupis uzkata , ka tas ir viens un tas pats :) . Bet viņam tas jau ir norma , uzdotā jautājumā atbildēt kautko citu. Kā ziņās: politiķiem uzdod konkrētu jautājumu bet šie 5 minūšu laikā kautkādus murgus nes un tā arī neko neatbild :) .

Padomes Pamatlēmums 2008/913/TI (2008. gada 28. novembris) par krimināltiesību izmantošanu cīņā pret noteiktiem rasisma un ksenofobijas veidiem un izpausmēm.
Publicēts: 17.02.10 22:58
 citēt
Kas ir "fobija"- skaidrs! A kas ir "kseni"?
Publicēts: 17.02.10 23:01
 citēt
SvilpisLupis:banalizēšana
banalizēšana, analizēšana un anālizēšana.
Portreti:?
bailes / nepatika pret svešo / citādo / nezināmo.
Publicēts: 17.02.10 23:19
 citēt
haralds:
SvilpisLupis:banalizēšana
banalizēšana, analizēšana un anālizēšana.
Portreti:?
bailes / nepatika pret svešo / citādo / nezināmo.

"kseni" ir tas pats, kas "aliens"? Kādā valodā? Gūgl transleit neko nerāda...
Publicēts: 17.02.10 23:23
 citēt
Portreti:"kseni" ir tas pats, kas "aliens"? Kādā valodā? Gūgl transleit neko nerāda...
baidos samuldiņāties, bet šķiet, ka uz to 1/2-i. ka tik ne no grieķu. :face-smile:
Publicēts: 17.02.10 23:39
 citēt
Schnircks:http://en.wikipedia.org/wiki/Xenos

Nu, kruta! /Jo tu esi Ruta!!!/:)
Publicēts: 18.02.10 08:48
 citēt
SvilpisLupis: Vai zinājāt, ka daudzu valstu likumdošanā zināmu tēmu (rupja) banalizēšana ir pieskaitīta pie krimināli sodāmiem noziegumiem?

vai par šo apgalvojumu varētu palūgt konkrētāk?
Publicēts: 18.02.10 09:20 labots
 citēt
blacPalūdzu nocitēt!

Īpašam klientam tas maksās 100 Ls. Visi normālie lietotāji iekopēja attiecīgo tekstu Google un sameklēja paši.
Publicēts: 18.02.10 10:11
 citēt
cik saspiestai ir jābūt galvai, lai kautkādas ES normas par genocīdu, ksenofobiju un rasismu, sāktu salīdzināt ar diskusijām fotoblogā par asuma dziļumu cropam vs ff, vai stiklu gaišumam? Jeb tagad mēs sāksim strīdēties par nēģeru melnumu pie attiecīga iso, vai degunu līkumi dēl optiskajiem kropļojumiem?
Publicēts: 18.02.10 10:19 labots
 citēt
kasparsf:cik saspiestai ir jābūt galvai, lai kautkādas ES normas par genocīdu, ksenofobiju un rasismu, sāktu salīdzināt ar diskusijām fotoblogā par asuma dziļumu cropam vs ff, vai stiklu gaišumam? Jeb tagad mēs sāksim strīdēties par nēģeru melnumu pie attiecīga iso, vai degunu līkumi dēl optiskajiem kropļojumiem?

Kura galvai? Kāpēc tagad moralizēt, ja tēma tevi neinteresē? To diez vai novērtēs.

Kas ir "kaut kādas", ja ir minēts konkrēts dokuments?

Neko par FF neesmu rakstījis, jo par to tik daudz neraksta, cik ar to parasti fotografē, ja vēl neesi pamanījis.

Esi precīzāks, nelasi ziņas, kuras nesaproti, un laime tev šodien uzsmaidīs!

Ja tomēr saņemsies, tad runāšana par banalizēšanas galējām izpausmēm un sekām ir pakārtota, tomēr loģiska. Psihologi apliecinās, ka maniaki, pirms mocīt un slepkavot cilvēkus, ir to pamēģinājuši uz mazākām radībām. Nezinu, vai banalizēšanas un visa vienkāršošanas kāre nevar izpausties līdzīgi. Tu zini?
Publicēts: 18.02.10 10:28
 citēt
O!
Pašam smieklīgi nepaliek?
Varbūt vari jau sagatavot kādu sarakstu ar noteiktiem nikiem un prognozējamo apdraudējumu sabiedrībai nākotnē?
Iesaku nest pa taisno uz kādu no tiesībsargājošajām instancēm tikai sagatavojies ka pašu var aizfīrēt uz kādu ārsniecības iestādi!
Publicēts: 18.02.10 10:34
 citēt
Jebkurš saprātīgs cilvēks pirms sarežģīta uzdevuma to vienkāršos. :)

P.S. Mocīt biti ir vienkāršāk nekā cilvēku. Tātad maniaks sākumā dara vienkāršākas lietas, vēlāk sarežģītākas. Neizskatās, ka tur ir vienkāršošana. :D
Publicēts: 18.02.10 10:36
 citēt
kasparsf:O!
Varbūt vari jau sagatavot kādu sarakstu ar noteiktiem nikiem un prognozējamo apdraudējumu sabiedrībai nākotnē?
Iesaku nest pa taisno uz kādu no tiesībsargājošajām instancēm tikai sagatavojies ka pašu var aizfīrēt uz kādu ārsniecības iestādi!

Jāņem ir fotobloga aktīvo lietotāju saraksts. Apdraudējums sabiedrības izpratnei par foto dārzu - milzīgs :D
Publicēts: 18.02.10 10:43
 citēt
Bzh:
kasparsf:O!

Jāņem ir fotobloga aktīvo lietotāju saraksts. Apdraudējums sabiedrības izpratnei par foto dārzu - milzīgs :D

un pac svilpis ņipričom viņam ta bilžu nav un dārziņu, par kura esamību vēl speciālisti strīdas, viņš nebradā!
Publicēts: 18.02.10 10:50 labots
 citēt
kasparsf:
un pac svilpis ņipričom viņam ta bilžu nav un dārziņu, par kura esamību vēl speciālisti strīdas, viņš nebradā!

Nu bet loģiski!
Pie viena nokaunējos arī par to, ka skatos un apspriežu ar kādu mākslas filmas, lai gan neesmu ne režisors, ne operators, ne scenārists. Nu kā tā var!
Publicēts: 18.02.10 10:52
 citēt
SvilpisLupis:
Pie viena nokaunējos arī par to, ka skatos un apspriežu ar kādu mākslas filmas, lai gan neesmu ne režisors, ne operators, ne scenārists. Nu kā tā var!

Tas nav gluži tas pats...
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas