Pusstundu lūrēju teļļuku- man tā arī nepieleca- kas, kur tur noplūdis, kas dēļ tā ir slikti- vai man tagad vairs nelietot EDS? Ko viņi tur uzzinājuši, tie hakeri (vai "hakeri") vai arī tai televīzijai aptrūkušies sižeti un tāpēc pūš ziloni no mušas?
Sistēma pavisam vienkarša , cik saprotu EDS bija cohums kas ELEMENTĀRI lāva tur ieklūt JEBKAM bez kādas paroles un lietotājvārda un ņemt no turienes vissu kas tai sistēmā atrodās. Vienkarši ZINOT kā "jāiet" tas liek domāt ka tas ir bijis speciāli atstāts "caurums" jau no pašas sistēmas izveidošanas brīža vai totāla muļķiba.
uljens:arī skatos - ir savs viedoklis, bet ceru, ka pa muguru nedabūs kā vienmēr mazie gariņi
NU?
Par ko viņi tur cepjas? Pusstundu skatos...tāda uiņa!!! Kas tie par datiem, kas noplūst? Man, ļično, nav ko slēpt...visi cepas par kaut kādiem grāmatvedības datiem, da personas kodiem...a ko- Lursoft vairs nav pieejams???
Lunis:Sistēma pavisam vienkarša , cik saprotu EDS bija cohums kas ELEMENTĀRI lāva tur ieklūt JEBKAM bez kādas paroles un lietotājvārda. Vienkarši ZINOT kā "jāiet" tas liek domāt ka tas ir bijis speciāli atstāts "caurums" jau no pašas sistēmas izveidošanas brīža vai totāla muļķiba.
Paga, un ta tie pidari varēja savadīt manas firmas grāmatvedības datus KUR un KĀ grib!!!!!!!!!??????????
Par provi- mana grāmatvede nosūta 34,00Ls nodoklis, a šie izlabo uz 340,00? Neiebraucu...kur ļaunums?
uljens:arī skatos - ir savs viedoklis, bet ceru, ka pa muguru nedabūs kā vienmēr mazie gariņi
NU?
Par ko viņi tur cepjas? Pusstundu skatos...tāda uiņa!!! Kas tie par datiem, kas noplūst? Man, ļično, nav ko slēpt...visi cepas par kaut kādiem grāmatvedības datiem, da personas kodiem...a ko- Lursoft vairs nav pieejams???
Cepjas par to ka vērienīgs incidents, man peronīgi liekas, ka lielākā daļa informācijas ir publiskojama un tur nav ko slēpt,... un vēl bijušo VID ģenerāldirektoru jauc iekšā - noriebušies tie politiskie izgājieni
Tā ir AK34 pasūtījumu reklāma ko pat Juris visu vakarau pa telli skatījies. Iedomājies kā tagad mūsu kolēģim ak34 cauriem vakariem jāsēž darbā un jāgatavo piedāvājumus visādiem kantoriem sniegt visāda veida program''ešanas, auditēšanas u.c. pakalpojumus ;-)
Un pat maziem visādiem adminiem labi - tie var no bossa serverim jaunu cieto disku izprāsīt. Un arī jaunāku peli un klaviatūru! A tev tikai visu par huiņu nosaukt.
Bet ja nopietnāk, tad labi, ka ar tādu nevienam nevajadzīgu huiņu šie jautājumi ir pacelti gaismā. Iespējams attiecīgie dienesti nedaudz iesprings un kādas iespējamās ne-huņas preventīvi jau novērsīs. Vai pat ne tikai iespējamas, parasti ir daudz zināmas huiņās, līdz kurām cilvēkiem rokas nesniedzas, jo nav laika, līdzekļu, negribās un vienkārši nav stilīgi celt gaismā jautājumu, tādejādi parādot arī savu kaut kādu daļu vainas ( a ko tik ilgi klusēji!?).
Vaards:Tā ir AK34 pasūtījumu reklāma ko pat Juris visu vakarau pa telli skatījies. Iedomājies kā tagad mūsu kolēģim ak34 cauriem vakariem jāsēž darbā un jāgatavo piedāvājumus visādiem kantoriem sniegt visāda veida program''ešanas, auditēšanas u.c. pakalpojumus ;-)
Un pat maziem visādiem adminiem labi - tie var no bossa serverim jaunu cieto disku izprāsīt. Un arī jaunāku peli un klaviatūru! A tev tikai visu par huiņu nosaukt.
Bet ja nopietnāk, tad labi, ka ar tādu nevienam nevajadzīgu huiņu šie jautājumi ir pacelti gaismā. Iespējams attiecīgie dienesti nedaudz iesprings un kādas iespējamās ne-huņas preventīvi jau novērsīs. Vai pat ne tikai iespējamas, parasti ir daudz zināmas huiņās, līdz kurām cilvēkiem rokas nesniedzas, jo nav laika, līdzekļu, negribās un vienkārši nav stilīgi celt gaismā jautājumu, tādejādi parādot arī savu kaut kādu daļu vainas ( a ko tik ilgi klusēji!?).
Man vienalga nepielec- PAR KO ir cepiens? Kas viņiem tur pazudis vai ko?
Juri, pazudis nekas nav, bet cik sapratu no sarunām, tad puiši ir ieguvuši deklerācijas un redz datus kas tur ierakstīti. Nekas cits. Daudziem nepatīk, kad publisko uzņēmuma algu sarakstu vai sarakstu ar darbiniekiem utt. Izmainīt neviens neko nevar, tikai apskatīt datus kuri iesniegti par uzņēmumu
Andreass:Juri, pazudis nekas nav, bet cik sapratu no sarunām, tad puiši ir ieguvuši deklerācijas un redz datus kas tur ierakstīti. Nekas cits. Daudziem nepatīk, kad publisko uzņēmuma algu sarakstu vai sarakstu ar darbiniekiem utt. Izmainīt neviens neko nevar, tikai apskatīt datus kuri iesniegti par uzņēmumu
Pfffff!!!! Un kas tur slēpjams? Kur bīstamība? Par ko KONKRĒTI ir 2 stundas televizorā?>
Pfffff!!!! Un kas tur slēpjams? Kur bīstamība? Par ko KONKRĒTI ir 2 stundas televizorā?>
Analoģijās runājot (kā tas tagad modē) ja es ražoju, piemēram bulciņas pa 20 santīmiem gabalā, nevienam konkurentam nafig nav jāzin, kur un par cik es iepērku miltus,cukuru, ievārījumu un cik es samaksāju cepējai,citādi nākamajā dienā manu bulciņu ražos mana cepēja jau citā uzņēmumā par 19 santīmiem un es būšu ar pliku D uz ielas.
TU ražo tikai nebeidzamus spama palagus un tavam darbam nav nekāda pievienotā vērtība, tāpēc vari droši gulēt mierīgs!
Lunis:Sistēma pavisam vienkarša , cik saprotu EDS bija cohums kas ELEMENTĀRI lāva tur ieklūt JEBKAM bez kādas paroles un lietotājvārda. Vienkarši ZINOT kā "jāiet" tas liek domāt ka tas ir bijis speciāli atstāts "caurums" jau no pašas sistēmas izveidošanas brīža vai totāla muļķiba.
Paga, un ta tie pidari varēja savadīt manas firmas grāmatvedības datus KUR un KĀ grib!!!!!!!!!??????????
Par provi- mana grāmatvede nosūta 34,00Ls nodoklis, a šie izlabo uz 340,00? Neiebraucu...kur ļaunums?
Nē MAINĪT neko nav STILS Tas apsalūti nemaz nav vajazdīgs BET , redzot ainu KOPUMĀ kā tas ir VID @ UTT "Jebkas" var izčekot visas tavas DEKLARĒTĀS naudas plūsmas un maksājumus , PALĪST zem tām vai visādi citadi "Baudzīt" to ko paprov dara "Tik trennējas" ar kžu foti TU PA 50Ls vīņš pa 45Ls un pie reizes ziN kam un CIK Vissu infu kas redzama tai BAZE Man piemēram GAĻIGI neintresē KĀ TO DARA mani intresē KAM UN CIK pārējo es pats varu izrēķināt. Ja es redzu AINU KOPUMĀ es elementāri varu PLĀNOT / RĒĶINĀT un palist gan zem tavam izmaksām klientiem un naudas plusmam NEKAS NAV JALABO pietiek ka ZIN un var nakt ar atklāsmi "Es varu lētāk ātrāk racionālāk" Kā jau teicu LATVIJAS struktūras neizmantoju jau SEN nevis tāpēc ka te "Tas tas šitais" bet man vienubrid saka rasties aidoigas Lazjas ARPUS Latvijas , tiri komerciālā plāksnē . Punktu pielika diezgan savāds "Piedāvājums" ar 6 nulēm tiesji vajadzīgā laiaikā un vietā , nācās savā stilā "Iespringt" un man viss tapa skaidrss vienkarši "Izbijusi radiniece" bij lot veiksmīgi pāris LV "Iestādēs" ar čomu būšanu un $$$ tikusi pie "Ziņām" Tiesājos pēc tam gadus 5 bet pierādīt protams neko nevarēja jo "Tas nav iespējams tāpēc ka PRINCIPĀ nav iespējams" nācās pašam izmantot sakarus un tas mani nepievila SANEMU "Pilnu ainu" par to kas mani intresēja un logiski metu mieru un aizvācos no "Parak zinkarigam acim"
Cepiens ir par to, ka kāds saka, ka ir nokopējis no VID serveriem gandrīz visas nodokļu deklarācijas, kas jebkad VID ir elektroniski iesniegtas. Mani pārāk tas nekrata - tā vai tā tā daudz kas no tā parādās gada pārskatos.
Par to apzināti vai nē - visticamāk, ka caurums ir radies neapzināti. Kā no Exigen stāstītā var noprast - programmētājs kaut ko testējis un atslēdzis autorizāciju konkrētajam skriptam un aizmirsis atlikt atpakaļ. Rezultātā tagad priekšnieki dabū taisnoties TV
Tagad tas konkrētais caurums ir aiztaisīts. Par pārējiem gan ziņu nav ...
ak34:programmētājs kaut ko testējis un atslēdzis autorizāciju konkrētajam skriptam un aizmirsis atlikt atpakaļ. ...
nu, kā tjuremšķikiem būvniecībā strādājot prijomčiks neievilkt ienākošo elektrības vadu vai vienas no trubām, kuras pienāk radiātōram, vietā lomiku sienā iemūrēt, tā programmistiem maniere atstāt kādu "blakti" ar domu, ka izņems, ja samaksās, cik solījuši, bet atstās, ja apkāsīs. gadoties, ka aizmirst izņemt arī, ja saņem, kā runāts.
1.) Es gan sliecos domāt, ka tā ir (domāta "vērienīga") sabotāža.. bet ļoti nesmuka un nepārdomāta 2.) Lursoft!? Lursoftā nekā nav.. a šeit var visa veida šantāža un biznesa čakarēšana [tiem kam ir lieli apgrozījumi un t.t.] 3.) datos ir ne tikai algas un gada pārskati, bet lielākā daļa visa veida darījumi un t.t.
Uztraukties ir pamats tiem, kas kaut ko ir dīvaini dabūjis vai iepircis... Pie pareizas datu apstrādes var daudz ko izsecināt.
Mandalay:1.) Es gan sliecos domāt, ka tā ir (domāta "vērienīga") sabotāža.. bet ļoti nesmuka un nepārdomāta 2.) Lursoft!? Lursoftā nekā nav.. a šeit var visa veida šantāža un biznesa čakarēšana [tiem kam ir lieli apgrozījumi un t.t.] 3.) datos ir ne tikai algas un gada pārskati, bet lielākā daļa visa veida darījumi un t.t.
Uztraukties ir pamats tiem, kas kaut ko ir dīvaini dabūjis vai iepircis... Pie pareizas datu apstrādes var daudz ko izsecināt.
Tos datus tikai teorētiski ir iespējams apstrādāt, kā puiši piedāvā. Diezgan lieli resursi vajadzīgi lai atrastu "aizdomīgos" darījumus. Vienkārši ir dabūt algu sarakstus, bet ne atklāt darījumu ķēdes
Te www.tribine.lv... cilvēks parāda kā tas bija iespējams (nezinu cik ticami, jo it kā pārāk vienkārši). Katrā ziņā ne jau nejauši kāds tur kaut ko mēģināja uzlauzt, un ja joka pēc, tad pats būtu klusām pamasturbējis par to cik prasta sistēma un viss, nevis novilcis Gb datus, kas priekš dokumenta formāta izmēriem ir ļoooti daudz.
Liekās, ka visi baidās pilnīgi no kā cita Tava grāmatvede nosūta 3400,00Ls nodoklis, no tā redzam, cik tu saņem algā ofic, pareizinām ar 3 un zinām cik tu saņem, un cik no tevis šonakt varēs izpurināt , bet mums tu stāsti, ka maksā tikai 34 un esi trūcīgais,... nu kaut kas tādi. Caur nodokļiem redz firmas un cilvēka patieso būtību par tām summām, par kurām ir maksāti nodokļi.
Pirmkārt, ir tāds jēdziens kā datu aizsardzība. Par to jāpalasa pašam visos aspektos. Par likuma burtu un garu. Otrkārt, ar valsti ir noslēgts līgums. Cilvēki dalās divās lielās grupās - darba devējos un darba ņēmējos. Darba ņēmēji tiešām nesaprot, kādēļ vajadzīgi līgumi. Darba devējiem tas taču būtu jāsaprot automātiski, ne? Kamdēļ tāds blefs? Treškārt, valsts tēlam šādi incidenti nekādi nenāk par labu. Un kur nu vēl paļāvība uz to, ka tā būs godprātīga pret pilsoņiem visās lietās.
Grāmatvede teica, ka vēl sīkākus datus varētu iegūt vien nozogot uzņēmuma grāmatvedības programmu ar datiem.
Analoģijās runājot (kā tas tagad modē) ja es ražoju, piemēram bulciņas pa 20 santīmiem gabalā, nevienam konkurentam nafig nav jāzin, kur un par cik es iepērku miltus,cukuru, ievārījumu un cik es samaksāju cepējai,citādi nākamajā dienā manu bulciņu ražos mana cepēja jau citā uzņēmumā par 19 santīmiem un es būšu ar pliku D uz ielas.
TU ražo tikai nebeidzamus spama palagus un tavam darbam nav nekāda pievienotā vērtība, tāpēc vari droši gulēt mierīgs!
TU esi stulbs, ja domā, ka pa EDS kāds sūta bulciņu izejvielu cenu, norēķinus ar klientiem vai tamlīdzīgus skaitļus!
Mandalay: 3.) datos ir ne tikai algas un gada pārskati, bet lielākā daļa visa veida darījumi un t.t.
Tjipa kāds sūta pavadzīmju kopijas uz EDS, tavuprāt?
Gada pārskatus trešajām nepiederošajām personām parasti neļauj lasīt. Un finanšu speciālists tomēr izlasa parastos ciparos daudz ko vairāk. Vakars būs gudrāks. Un visa tā lieta kopumā var kaitēt lielajiem uzņēmumiem - lasi, budžeta un darbaspēka barotājiem. Sīkajiem laikam tik, cik kāds uzzinātu, ka tam un tam deklarācija uzkrītoši neatbilst dzīvesveidam.
SvilpisLupis: Treškārt, valsts tēlam šādi incidenti nekādi nenāk par labu.
Un ko dod tas "labais" vai "nelabais" tēls? Kuram no tā silts vai auksts? SVF?
Piemēram, cilvēku motivācija maksāt vai nemaksāt nodokļus kā masveida attieksme. Arvalstu uzņēmēju vēlme investēt līdzekļus ilgtermiņa ražošanai. Palasi presē par IKEA attīstības skandālu Krievijā un pēc tam arī Zviedrijā. www.diena.lv... Valsts kredītreitings.
Nu par autorizāciju un citām vietām.... Kādu brīdi bija lielveikalu mājas lapas bez autorizācijas un vēl dažas nenozīmīgas lapas kurās varēja darīt ko vien ienāk prātā. lai to izdarītu vajag attiecīgajai lapai pēc adreses vajadzēt ierakstīt admin vai administrator un aiziet. Par šo gadījumu man liekas cepas tikai tie kuri kaut ko slēpj nu pēc taisnības izsalkusī tauta.
Manas domas _ ja piekmēram kāds sētas hakeris šito iztaisa tad ko ar uzņēmumu informāciju iesākt? ši ir aktu āla tikai kādus3-5 mēn. Ja šo infu šāk kādam rādīt un mēģināt pārdot tad latvijā šamo ātri sašnorēs jo pie mums neviens nemāk muti turēt
Man liekas ka šis ir tikai slavināšana kādam hakerim hakeru aprindās varēs savā hakeru CV ierakstīt - Es apzagu VID datu bāzi 2010.gadā
imgfoto:Svilpis: Gada pārskatus trešajām nepiederošajām personām parasti neļauj lasīt.
Nerunā, ko nesajēdz - jebkurš var apskatīties jebkura LR reģistrēta uzņēmuma gada pārskatu! Samaksā naudiņu un uz priekšu, sieti iedot?
Ja nezini, kas ir gada pārskats, varu paskaidrot sīkāk
Viss ir pareizi - lai apskatītos, ir jāsamaksā. Lai apskatītos, ir jāautorizējas. Sistēmā redz pieprasītāju. http://www.lursoft.lv/cenas.html?drukat=drukat
Tevi redz arī fotobloga sistēmā. Un tad? Lai autorizētos Lursoftā, pases kopija pa pastu nav jāsūta!
Nu un tad, ka redz pieprasītājus, ko tu domā, ka kāds uzskaita kāpēc es, piemēra pēc, esmu paskatījies ak34 uzņēmuma gada pārskatu un ziņo par to viņam?
Sistēma ir uztaisīta tāda tikai tāpēc, lai valsts it kā nodrošinātu datu publiskumu, bet taj pat laikā viens privāts kantoris varētu no pilsoņiem slaukt neadekvātu samaksu - ~5 Ls par ieskatīšanos... tā nav adekvāta cena!
Saki man lūdzu, kāpēc kādam būtu jāredz KO tieši es skatos, ja dati ir definēti kā PUBLISKI PIEEJAMI?
Patika dzīvot psrs? Patiktu dzīvot pašlaik histēriskajā asv?
Varu iepriecināt - nopietni onkas, kuru viedokli es dziļi cienu, ņem arā telefona bateriju, kad runā nopietnas lietas! Un lai ko nerādītu CSI Losangeles - pilnīgi VISI telefonu zvani tiek ierakstīti jau kopš akmens laikmeta un nevajag nevienam 60 sekundes lai noteiktu no kurienes zvana...
Varbūt man arī jādeklarē kādas avīzes es lasu un kādā krāsā šonedēļ ir mans tualetes papīrs?
imgfoto:Nu un tad, ka redz pieprasītājus, ko tu domā, ka kāds uzskaita kāpēc es, piemēra pēc, esmu paskatījies ak34 uzņēmuma gada pārskatu un ziņo par to viņam?
Sistēma ir uztaisīta tāda tikai tāpēc, lai valsts it kā nodrošinātu datu publiskumu, bet taj pat laikā viens privāts kantoris varētu no pilsoņiem slaukt neadekvātu samaksu - ~5 Ls par ieskatīšanos... tā nav adekvāta cena!
Saki man lūdzu, kāpēc kādam būtu jāredz KO tieši es skatos, ja dati ir definēti kā PUBLISKI PIEEJAMI?
Patika dzīvot psrs? Patiktu dzīvot pašlaik histēriskajā asv?
Varu iepriecināt - nopietni onkas, kuru viedokli es dziļi cienu, ņem arā telefona bateriju, kad runā nopietnas lietas! Un lai ko nerādītu CSI Losangeles - pilnīgi VISI telefonu zvani tiek ierakstīti jau kopš akmens laikmeta un nevajag nevienam 60 sekundes lai noteiktu no kurienes zvana...
Varbūt man arī jādeklarē kādas avīzes es lasu un kādā krāsā šonedēļ ir mans tualetes papīrs?
par telefoniem ir muļķības - lai varētu noklausīties telefonu, kas vienkārši atrodas telpā, tas ir speciāli jāmodificē - policijai to vajag uz kādam 5-10 minūtēm. Ja to neizlaid no rokām, tad risks, ka tas ir pārveidots ir neliels.
Drošībā vispār ir labi lietas darīt ar rezervi. Ir cilvēki, kas tikšanās laikā nevis sarunājas, bet raksta uz papīra gabaliņa - diezgan interesantas tikšanās šādi sanāk
Aha, un vislabākais, ja cilvēki sēž metra attālumā no stikla loga, sarunājas un domā, ka viņi nerunā tik pat kā mikrafonā...nu protams, es nerunāju par tādiem plebejiem kā es, mani neviens nenoklausās...bet nu tas, ka ja ir vēlēšanās, tad šajā valstī jebkuru var izpētīt cīši labi...