forum.gif
Kultūras patēriņa kritums
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / linki / Kultūras patēriņa kritums
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 18.02.10 12:30
 citēt
www.diena.lv...

Ja iedomātā daudzdzīvokļu mājā Latvijā iedzīvotājiem liktu izvēlēties starp vakaru operā un žirafu apskati Rīgas Zooloģiskajā dārzā, biļeti uz izrādi ņemtu sešpadsmit no simta. Zooloģiskais dārzs vilinātu trīsdesmit sešus procentus, pārējie paliktu mājās pie televizora.

Kultūras patēriņš Latvijā krities līdz 2005.gada līmenim
Publicēts: 18.02.10 12:34
 citēt
Tas ir labi vai slikti? Kur ir mesidžs?

P.S. Operete vēl kuda ņišlo, bet Opera- tas ir psec, ku bõooooooring!!!! :( Tikai biezajiem kur aiziet pazīmēties ar bruļikiem...
Publicēts: 18.02.10 12:44 labots
 citēt
Digitālā TV sūkā!!!! Vot, analogā, melnbaltā tv ar palielināmo stiklu priekšā- tā ir saebis štelle!!!!!!!!! :grimace:
Publicēts: 18.02.10 12:44
 citēt
"apmeklēja operas vai baleta izrādi 16%
spēlēja azartspēles 14%"

Skaitļi ir pārāk cieši stāvoši, lai tas būtu labi. Kāpēc? Opera tiek uzskatīta par mūzikas un tās prezentācijas augstāko izpausmi. Operas ne tikai apmeklē uz vietas, tās pat translē!
www.diena.lv...
Publicēts: 18.02.10 12:44
 citēt
Portreti:Tas ir labi vai slikti? Kur ir mesidžs?

P.S. Operete vēl kuda ņišlo, bet Opera- tas ir psec, ku bõooooooring!!!! :( Tikai biezajiem kur aiziet pazīmēties ar bruļikiem...
Gudris:intresanti...ja tiem 100 cilvēkiem piedāvātu telefonu mobīlo vai telefonu analogo...cik daudzi paliktu pie vēstuļu rakstīšanas ? :D

SvilpisJupis par progresu esi kko dzirdējis ? :amazing:

izskataas peec tupas bezkultuuras. juutuubes adikti... Juri, tevi arii beerniibaa, taa pat kaa gudri, meitenes ar smagaam graamataam pa galvu klapeeja?
Publicēts: 18.02.10 12:45
 citēt
Laciz:
Portreti:Tas ir labi vai slikti? Kur ir mesidžs?

Gudris:intresanti...ja tiem 100 cilvēkiem piedāvātu telefonu mobīlo vai telefonu analogo...cik daudzi paliktu pie vēstuļu rakstīšanas ? :D

izskataas peec tupas bezkultuuras. juutuubes adikti... Juri, tevi arii beerniibaa, taa pat kaa gudri, meitenes ar smagaam graamataam pa galvu klapeeja?

Nestrīdos- es tāds esmu, man klapēja.

Tagad pastāsti- kā izpaužas TAVS superkulturālisms? Izņemot tupu spamošanu (tādu pat, kā manējo) šajā un citos čatiņos!
Publicēts: 18.02.10 12:54 labots
 citēt

Kā tu definē progresu un kā tas ļauj attīstīties tev? Pastāsti īsā piemērā.

Par vēstulēm ... ar roku rakstītu, ar attieksmi sacerētu, uz vēstuļpapīra, speciālā aploksnē noformētu, varbūt pat iesmaržinātu vēstuli salīdzināji ar sms pļerpinājumu "nopērc pienu un maizi".

www.archive.org...
www.gutenberg.org...
www.theromantic.com...
Var minēt vēl daudzus piemērus, par kuriem runās arī pēc 100 gadiem, kamēr sms saturs pēc mēneša būsi aizmirsts neatgriezeniski. Jo tur nekā nav.

Tu raksti forumā un tādiem pašiem pacaniem kā tu, tāpēc nesaproti milzīgu atšķirību starp ātri radāmu un obligāti ātri patērējamu subproduktu, komunikāciju trīšanās līmenī un to paliekošo, kas ir pretstatā minētajām pārejošajām izpausmēm.

Kādā diskusijā par to, kas ir foto amatieris, tiek pausta šāda doma:
"Palūkojoties uz fotogrāfiju no viena medija puses, prātā nāk asociācija ar naivo mākslu - kaut kādas vizuālās mākslas pazīmes darbiem piemīt, bet, tā kā tos radījuši cilvēki bez izglītības mākslā, vizuālajā kultūrā un tās vēsturē un līdz ar to arī bez konteksta izjūtas, tikai "no sevis", ex nihilo kultūrvēsturiskā aspektā, tad arī rezultātu pamatoti aplūkot mākslas teorijā nav iespējams . (...) Šādas foto amatieru kustības galvenais ieguldījums (paralēli dalībnieku personības attīstībai), visticamāk, ir bagātīga un daudzdimensionāla vizuālās kultūras fona radīšana, no kura savukārt iedvesmojas gan mākslinieki, gan reklāmas un modes foto veidotāji."
Publicēts: 19.02.10 10:58
 citēt
SvilpisLupis:

Tu raksti forumā un tādiem pašiem pacaniem kā tu, tāpēc nesaproti milzīgu atšķirību starp ātri radāmu un obligāti ātri patērējamu subproduktu

Diez, kas notiktu, ja katrs pasaules iedzīvotājs radītu kaut ko vērtīgu un paliekošu.. :D
Radītāji lai rada, patērētāji lai patērē un wanabe radītāji lai sacer topikus un foruma ierakstus. Katram savs :)
Publicēts: 19.02.10 11:10 labots
 citēt
Bzh:
SvilpisLupis:

Tu raksti forumā un tādiem pašiem pacaniem kā tu, tāpēc nesaproti milzīgu atšķirību starp ātri radāmu un obligāti ātri patērējamu subproduktu

Diez, kas notiktu, ja katrs pasaules iedzīvotājs radītu kaut ko vērtīgu un paliekošu.. :D
Radītāji lai rada, patērētāji lai patērē un wanabe radītāji lai sacer topikus un foruma ierakstus. Katram savs :)

Jedem das seine, tik tiešām!

Pirmajā daļā tu tomēr kļūdies - izņemot, ja tu sev izmaksā dividendes vai tev maksā algu par skaistām acīm vien. To vienā vārdā sauc "darbs" un tā ir radīšana.

Tā ka viss ir kārtībā, Nikonist! :) Tēmas būs vēl un vēl. Domāšanas veicināšanai.
Publicēts: 19.02.10 11:35
 citēt
Ir arī darbi, kas iznīcina citu sadarīto. Resp., atbrīvo resursus vai vietu , kur radīt atkal :)

Bet par tēmām nešaubos.. Tikai domāšanu gan tās veicina minimāli. Viss jau ir pārdomāts un simtiem reižu apspriests vismaz šo tēmu sakarā :)

P.S. Domāšanai man spamakastē bija iekritis kaut kas līdzīgs forum.matematika.lv. Apskatījos, ka tur vēl nekā prātīga nav, bet domāju, ka nākotnē domāšanu šis forums varētu attīstītu vairāk par fotoblogu. :)
Publicēts: 19.02.10 12:22
 citēt
Bzh:Ir arī darbi, kas iznīcina citu sadarīto. Resp., atbrīvo resursus vai vietu , kur radīt atkal :)

Bet par tēmām nešaubos.. Tikai domāšanu gan tās veicina minimāli. Viss jau ir pārdomāts un simtiem reižu apspriests vismaz šo tēmu sakarā :)

P.S. Domāšanai man spamakastē bija iekritis kaut kas līdzīgs forum.matematika.lv. Apskatījos, ka tur vēl nekā prātīga nav, bet domāju, ka nākotnē domāšanu šis forums varētu attīstītu vairāk par fotoblogu. :)

Atgadinajums ir zinasanu tevs. Atgadinasana - zinasanu mate.
Piedevam nenoturigakie izlien ara atzimeties, pabanalizet, novienkarsot un pamicities savos pineklos. :) Un tad ir jautri.
Publicēts: 19.02.10 12:54
 citēt
Portreti:Digitālā TV sūkā!!!! Vot, analogā, melnbaltā tv ar palielināmo stiklu priekšā- tā ir saebis štelle!!!!!!!!! :grimace:

ku labs ..... !!!!!
Publicēts: 19.02.10 13:17 labots
 citēt
Jā, digitālā TV, tas tik ir spēks! Turklāt maksa visnotaļ zema Latvijas vidējai pirktspējai. Apmēram viena minimālā alga gadā. Tikai!

Slēdz no viena kanāla uz nākošo, meklējot ko skatāmu 100 kanālos. Maksāt un skatīties vienkārši prieks!

Un gūsti baudu no reklāmas, ko tagad redzi labā kvalitātē.

Nevajag veidot savu koncertu un filmu kolekciju, viss tur ir! Dzīvo tik nost. :)
Publicēts: 19.02.10 13:22
 citēt
:money:
Publicēts: 19.02.10 14:38
 citēt
SvilpisLupis:

Atgadinajums ir zinasanu tevs. Atgadinasana - zinasanu mate.
Piedevam nenoturigakie izlien ara atzimeties, pabanalizet, novienkarsot un pamicities savos pineklos. :) Un tad ir jautri.

Zināšanu māte ir atkārtošana, ne atgādināšana. Atgādināšana ir vēlme inicializēt atkārtošanu, taču to (atkārtošanu) negarantē.
Starp citu, atkārtošana ir arī seksa un alkoholisma māte :)

Varu vēlreiz atkārtot, ka vienkāršošana palīdz atrisināt ļoti daudz problēmu. Un banalizēšana palīdz saprast, ka problēma nav tur, kur tā tiek meklēta. :)
Publicēts: 19.02.10 14:41
 citēt
Bzh:

Vienkāršošana palīdz atrisināt ļoti daudz problēmu. Un banalizēšana palīdz saprast, ka problēma nav tur, kur tā tiek meklēta.

Kopumā var piekrist. Tomēr lieta tāda, ka banalizēt, ja tāds ir mērķis, var jebko. Tāpat kā ērti pierādīt tikai to, kas jāpierāda.

Iekopē te īsu tekstu, ko, Tavuprāt, ir grūti banalizēt.
Publicēts: 19.02.10 14:59
 citēt
Tekstu šobrīd slinkums domāt. Varbūt ir tā kā Tu saki un tāda teksta nemaz nav.

Kas attiecas uz pierādīšanu, tad dzīve nav matemātika ar vienu pareizu atbildi (arī ne vienmēr). Tieši tāpēc vislielākie kašķi parasti ir par politiku, reliģiju un digitālo foto pret analogo foto. :)

Izlasīju viena cita interneta lietotāja parakstā citā forumā, kur arī ir regulāras diskusijas, šo: "Tev ir Tavs viedoklis, man - mans. Ar to šī pasaule arī ir bagāta". Manuprāt izcili. Jā, ir Tev taisnība par analogo fotogrāfiju. Ir taisnība par to, ka internets ir pilns ar mēsliem (gan ne tikai foto sakarā). Bet ir taisnība arī tiem, kas publicē savas bildes, gaidot 555, kam patīk uzreiz redzēt attēlu mazajā ekrānā, kam liekas, ka viņi ir pietiekami fotomākslinieki, ja izdevies dabūt kaut cik asu kaķi.
Kāda jēga ir mēģināt pāraudzināt cilvēku, kurš to nemaz nevēlas? Vai Tev personīgi tas dos kaut ko, ja lietotājs Bzh sapratīs, ka viņš nejēdz bildēt un labākajā gadījumā izdzēsīs visas bildes (t.sk. arī tās, kuras varbūt netīšām ir izdevušās) vai sliktākajā gadījumā apmeklēs kursus pie Portreti :).
Publicēts: 19.02.10 15:12
 citēt
Bzh:

Izlasīju viena cita interneta lietotāja parakstā citā forumā, kur arī ir regulāras diskusijas, šo: "Tev ir Tavs viedoklis, man - mans. Ar to šī pasaule arī ir bagāta". Manuprāt izcili. Jā, ir Tev taisnība par analogo fotogrāfiju. Ir taisnība par to, ka internets ir pilns ar mēsliem (gan ne tikai foto sakarā).

Tiktāl pieņemami, tikai lieta tāda, ka viens aktualizē jautājumus, kas ir interesanti viņam (un ja vēl kaut vienam, diviem, tas jau ir labi). Un viņam arī ir tie digitālie kadri. Vai nav tā, ka Tu vienkārši neiedziļinies tajā, ko pat ne es, bet citētie autori saka? Ja fotogrāfu teiktais par foto vienam foto amatierim šķiet kosmiski tāls un nesaprotams, tad ko - runāt par dzeju ar pavāru un par sniega tīrīšanu uz ielas ar grāmatvedi?

Kāda jēga ir mēģināt pāraudzināt cilvēku, kurš to nemaz nevēlas? Vai Tev personīgi tas dos kaut ko, ja lietotājs Bzh sapratīs, ka viņš nejēdz bildēt un labākajā gadījumā izdzēsīs visas bildes (t.sk. arī tās, kuras varbūt netīšām ir izdevušās) vai sliktākajā gadījumā apmeklēs kursus pie Portreti :).

Arī recidīvisti nevēlas būt pāraudzināmi. :)
Ir jābūt kaut kādiem kritērijiem sarunai vai tās trūkumam. Teiksim, Bzh redz, ka SvilpisLupis runā par to, ko viņš nesaprot un kas tam nav svarīgs, tādējādi ieguvums ir tāds, ka Bzh zina - ar to un to viņš nerunās ne te pie rakstu darbiem, ne tusiņā pie alus kausa.
Un otrādi - arī SL redz attiecīgo lietu stāvokli un izvēlas kompāniju.
Publicēts: 19.02.10 15:37
 citēt
SvilpisLupis:Vai nav tā, ka Tu vienkārši neiedziļinies tajā, ko pat ne es, bet citētie autori saka? Ja fotogrāfu teiktais par foto vienam foto amatierim šķiet kosmiski tāls un nesaprotams, tad ko - runāt par dzeju ar pavāru un par sniega tīrīšanu uz ielas ar grāmatvedi?

Interesanti. Tu zini, ka fotoamatieris neiedziļinās, viņam tas ir vienaldzīgi, taču spītīgi turpini citēt atzītus māksliniekus ar visnotaļ pareizu vēlmi uzlabot fotogrāfiju kvalitāti(ne tikai tehnisko) un samazināt to kvantitāti. :)

Par sarunu. Man ir slinkums strādāt :) Un slinkums ir pietiekams dzinējspēks, lai varētu runāt arī par lietām, kas šajā brīdī nav nedz būtiskas, nedz svarīgas, nedz saprotamas :)
Publicēts: 19.02.10 15:48
 citēt
Bzh:
SvilpisLupis:Vai nav tā, ka Tu vienkārši neiedziļinies tajā, ko pat ne es, bet citētie autori saka? Ja fotogrāfu teiktais par foto vienam foto amatierim šķiet kosmiski tāls un nesaprotams, tad ko - runāt par dzeju ar pavāru un par sniega tīrīšanu uz ielas ar grāmatvedi?

Interesanti. Tu zini, ka fotoamatieris neiedziļinās, viņam tas ir vienaldzīgi, taču spītīgi turpini citēt atzītus māksliniekus ar visnotaļ pareizu vēlmi uzlabot fotogrāfiju kvalitāti(ne tikai tehnisko) un samazināt to kvantitāti. :)

Par sarunu. Man ir slinkums strādāt :) Un slinkums ir pietiekams dzinējspēks, lai varētu runāt arī par lietām, kas šajā brīdī nav nedz būtiskas, nedz svarīgas, nedz saprotamas :)

Katram sava vienaldzības mēraukla. Viens paiet garām uz ielas salā pakritušam dzērājam, cits nelasa, ko otrs raksta vai "rok dziļu sakni", sakot, ka, lūk, pie alus mēs gan parunātu par visu. Diez vai.
Pavei, Tu pats ... kāpēc Tu nevienu necitē vai nepiedāvā tēmu? Baidies no mobinga?
Publicēts: 19.02.10 15:57
 citēt
Necitēju un nepiedāvāju tēmu, jo man tas viss ir vairāk vai mazāk vienaldzīgi. Vienīgais, ko es gribēju un joprojām gribu no fotobloga, ir bezmaksas pamatkurss fotogrāfijā. :)
Publicēts: 19.02.10 16:06
 citēt
Kultūrpreču veikali arī izbeigušies kā suga. :face-crying:
Publicēts: 24.02.10 09:14
 citēt
Portreti:

Ņujorkas Metropolitēna operteātris – viens no vadošajiem pasaulē -, izsludinājis 2010./2011.gada sezonas plānus un kļuvis zināms, ka uz tā skatuves kāps vairāki Latvijas mūziķi
Publicēts: 24.02.10 10:07
 citēt
SvilpisLupis:
Portreti:

Ņujorkas Metropolitēna operteātris – viens no vadošajiem pasaulē -, izsludinājis 2010./2011.gada sezonas plānus un kļuvis zināms, ka uz tā skatuves kāps vairāki Latvijas mūziķi

toties pelēkajā vorselīnā ir spēks! un maukas bildējot un garažu slaukot ir tāds piķis, ka biezie nobāl... un bruļiki tā riebj, tā riebj, ka tiem pat pakaramo nevar atrast laiku sarūpēt... un visas problemas atrisina jūtubes pamācības...

ir tāds labi aizmirsts krievu vārds. bydlo...
Publicēts: 24.02.10 10:10
 citēt
Bzh:Necitēju un nepiedāvāju tēmu, jo man tas viss ir vairāk vai mazāk vienaldzīgi. Vienīgais, ko es gribēju un joprojām gribu no fotobloga, ir bezmaksas pamatkurss fotogrāfijā. :)

no fotobloga nedabūsi. pie manis piedāvāju par maksu. jo slinkums kko darīt tāpat...
Publicēts: 24.02.10 10:12 labots
 citēt
petersonsphoto:
toties pelēkajā vorselīnā ir spēks! un maukas bildējot un garažu slaukot ir tāds piķis, ka biezie nobāl... un bruļiki tā riebj, tā riebj, ka tiem pat pakaramo nevar atrast laiku sarūpēt... un visas problemas atrisina jūtubes pamācības...

ir tāds labi aizmirsts krievu vārds. bydlo...

:), ja nebūtu skumji.
Publicēts: 25.02.10 20:37
 citēt
jā. es visādā ziņā esmu baigi kulturālais - gan sadzīves kultūras nozīmē, gan ieraksta kultūras nozīmē. bet arī esmu pasācis mazāk kultūras patērēt. tos 100 g, kuri pa TV arī tik pie gadījuma. :face-sad:
Publicēts: 26.02.10 11:23
 citēt
Pirms dažiem gadiem publiskā bazarā Ķīlis (nu tas, kurš zinātnieks, laikam soiāl?antopologs prof., dok., vells zin, kas vēl) analizēja tautas izdevumus (mio. Ls) kultūras patēriņam un prognozēja strauju izaugsmi Pie kultūras izdevumiem viņš visā nopietnībā pieskaitīja arī spēļu zālēs notralināto, tam arī jāaug, jo sabiedrība kļūst kulturālāka. Ok, nolēmu, ka palikšu tumsonis.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):