Pārbaudot šorīt kafejnīcā, toč neredzēju svešķermeņus skatu meklētājā, bet aizbraucot priecīgs mājās, pamēģināju ārā sniegā, un še tev anniņ....ieraudzīju puteklīšus, mēģināju izpūst un ar vāverastīti, nekā.
Ko iesakat? vest pie meistara(kur?) Mēģināt pašam izņemt un notīrīt?
Nu nav tā, ka pilnīgi ciet un nevar neko redzēt, bet tomēr gribas ar baudu vērot, teiksim putniņus
nu ja tie putekļi ir tik daudz ka cauri redzēt nevar tad varbūt vajag kko darīt bet tā pofik! Spriežot pēc taviem textiem man gan liekas ka purtekļi diez vai ir skatu meklētājā bet drīzāk kkur uz spoguļiem, tos gan derētu pašam notīrīt savādāk agri vai vēlu viņi nonāks uz matricas.
Laciz:no purchika jurchika kaadu ieteikumu? ja nepiesakies kursos pie vinja tad tevis nav - nulle! tikai uzdirsiena veerts
Offtopic, šodien meklējot vairāk info par Nikonu iemaldījos vienā no lielākiem forumiem, un man patika viena lieta- viņi nepieļauj tukšu muldēšanu, kur nu vēl jebkāda veida trollošanu vai nedod dies uzbraucienus, viņi, pat nevis admini, bet vienkāršie uzreiz tādu "karstgalvi" ātri noliek pie vietas
Viņi vienkārši pasaka-mēs esam šeit, lai viens otram palīdzētu mūsu hobijā, nevis, lai "noliktu" viens otru
P.S. Tas šoreiz nebija par Portretiem, bet kopumā, par visiem spečukiem, kas varētu neskopoties ar savām viedajām atziņām un tādejādi palīdzēt citiem...jeb tas letiņiem ir svešs vārds?
Viņi vienkārši pasaka-mēs esam šeit, lai viens otram palīdzētu mūsu hobijā, nevis, lai "noliktu" viens otru Bet tu taču saņēmi padomu! Un pie viena citi paņirdza Kā teica Č.Čaplins, tad diena, kurā tu neesi smējies ir pagājusi velti.
Morāle: Spoguļkamerai putekļi spoguļa un skatu meklētāja nodalījumā ir NORMĀLA parādība. Fotogrāfiju tas neiespaido un parasti arī nav labojams entry- level kamerām ar nemaināmo matstiklu.
P.S. Tas šoreiz nebija par Portretiem, bet kopumā, par visiem spečukiem, kas varētu neskopoties ar savām viedajām atziņām un tādejādi palīdzēt citiem...jeb tas letiņiem ir svešs vārds?
PEACE
Tu esi redzejis, ka Portreti raudātu par putekļiem uz bodija, uz spoguļa, uz mašīnas numura...?
Morāle: tāds tādu nesapratīs- ir cilvēki, kuri čakarējas ar Linuksi, tikai tapēc, ka PATĪK ČAKARĒTIES. Tu esi viens no viņiem?
Portreti: Tur tev atkal būs kaut kādas gadžet-problēmas, kuras vajadzēs risināt, saderam?
īsti nesapratu uz ko velc?
Ja arī būs, vai ta labsirdīgais portreti nepalīdzēs?
Es tev varu ieliet šnabīti, pamasēt galvas ādu- moš tas noņems stresu un tu pārstāsi uztraukties par (ar fotogrāfiju nesaistītām lietām)?
Tev ašpadsmit pasažieri no foto- čatiņa saka, ka POXUJ tie putekļi- BILDI tas neiespaido nekādā mērā. Un ja tev tomēr tie kaut kā traucē, tad čaiņiks jāarstē!!! Tāpēc arī vairums izvēlas pavilkt nervienieku uz zoba...
Čatiņš izskatās no sērijas "kādu fočuku man izvēlēties", kurā izvēle ir, kā parasti, starp vienādiem fočukiem, kuri taisa vienādas bildes...gadžetisms, saproti- visu laiku KAUT KAS PIETRŪKST TEHNIKĀ, tjipa...
Tie putekļi skatu meklētājā (tieši aiz aizsargstikla vai mož uz spoguļa?!) tiešām tik ļoti traucē? Man filmieniecei vispār tru viss tā aizd*rsts, ka knapi cauri var redzēt, bet bildi jau tas nekādā viedā neietekmē. Nu labi, filmai ta pofig, var atskrūvēt, patīrīt, aizskrūvēt, nav liela ķeza, jo katram kadram jauna "matrica". a digitālajai, jo mazāk iekšdarbus veiksi, jo ilgāk matrica kalpos! Labāk ignorē putekļus, nekā, veicot pūšanas u.c.tmldz darbus, dabū tos uz matricas!
alvils:Tie putekļi skatu meklētājā (tieši aiz aizsargstikla vai mož uz spoguļa?!) tiešām tik ļoti traucē? Man filmieniecei vispār tru viss tā aizd*rsts, ka knapi cauri var redzēt, bet bildi jau tas nekādā viedā neietekmē. Nu labi, filmai ta pofig, var atskrūvēt, patīrīt, aizskrūvēt, nav liela ķeza, jo katram kadram jauna "matrica". a digitālajai, jo mazāk iekšdarbus veiksi, jo ilgāk matrica kalpos! Labāk ignorē putekļus, nekā, veicot pūšanas u.c.tmldz darbus, dabū tos uz matricas!
Portreti:Es tev varu ieliet šnabīti, pamasēt galvas ādu- moš tas noņems stresu un tu pārstāsi uztraukties par (ar fotogrāfiju nesaistītām lietām)?
Tev ašpadsmit pasažieri no foto- čatiņa saka, ka POXUJ tie putekļi- BILDI tas neiespaido nekādā mērā. Un ja tev tomēr tie kaut kā traucē, tad čaiņiks jāarstē!!! Tāpēc arī vairums izvēlas pavilkt nervienieku uz zoba...
Tad laikam īsti īsti Tev neieklemmē, kādēļ es atbildu????? Mjā žēl Kā vari mācīt citus?
Par po tie putekļi to jau pateica negatīvs....tas skaidrs uzreiz....
A pasaki godīgi, kādēļ sadaļā tehnika pie nopietna jautājuma jāvelk kāds uz zoba, vai no tā tev cietāks čibriks paliek?
Spura:Offtopic, šodien meklējot vairāk info par Nikonu iemaldījos vienā no lielākiem forumiem, un man patika viena lieta- viņi nepieļauj tukšu muldēšanu, kur nu vēl jebkāda veida trollošanu vai nedod dies uzbraucienus, viņi, pat nevis admini, bet vienkāršie uzreiz tādu "karstgalvi" ātri noliek pie vietas
Viņi vienkārši pasaka-mēs esam šeit, lai viens otram palīdzētu mūsu hobijā, nevis, lai "noliktu" viens otru
Man d40 draza skatumeklētājā parādījās pēc kāda gada lietošanas, varētu būt melninājuma krāsa vai kādas plastmasa krikatas kas bija veiksmīgi palikuša pēc savākšanas rūpnīcā. Lietoju akurāti, bet viņi ir uz iekšējiem spogulīšiem(viņam nav prizma). Matstikls ņemas nost, bet aiz viņa putekļi nevar iekļūt. Kā saka visi pārējie tas netraucē fotografēt. Tos kas uz matricas arī var veiksmīgi novākt pēcapstrādē, bet ja domā izjaukt pēc tam tik padalies informācijā kas sanāca.