forum.gif
Svarīgākie raksturlielumi kompim veiksmīgai bilžu apstrādei...
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Svarīgākie raksturlielumi kompim veiksmīgai bilžu apstrādei...
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 21.02.10 22:02
 citēt
Lūdzu padalieties informācijā, vēlos salikt jaunu kompi un tā, lai būtu piemērots labai bilžu apstrādei.

Jau iepriekš paldies!
Publicēts: 21.02.10 22:04
 citēt
dual cors ar normaalu ramu un ne-integreeto video karti, vismaz lapsim
Publicēts: 21.02.10 22:04
 citēt
hm... keshatminja un op.atminja manupraat
un monitors
Publicēts: 21.02.10 22:10
 citēt
laptopu jau atmetu, kā variantu, jo mac's bišku sālīts sanāk...
Publicēts: 21.02.10 22:11
 citēt
bez maciem jau ar citi, speejiigi porkjiki, un cena draudziiga
Publicēts: 21.02.10 22:15
 citēt
Coru ja vairāk, jo labāk, Qad kaut vai... Rams 4GB ja 32biti winda, neintegrētā VGA, liels cietais iekšā, + ārējais arhivam, labs monis, lai krāsas redzi, man patīk Intel čipseti un proči, stabilāki. Ja biezs un baigi rukāsi, tad var divus Xeon Qadcore. Bet vispār kādās cenās, vai portatī'vo???
Publicēts: 21.02.10 22:37
 citēt
G3... apbrīnojami līdzīgs esi Braienam Mejam.
Tad jau šo jautājumu mierīgi vari uzdot kompju licējiem.
Es, kā piemēram, tā arī darīju: liekat nu mīlīši visto pēdējo un jaudīgāko.
Gan jau viņi zinās, ar ko jāstrādā pēdējiem šopiem, laitrūmiem un trīsdēmaksiem.
Publicēts: 21.02.10 22:53
 citēt
AMD proči sūdi?
Publicēts: 21.02.10 22:59
 citēt
Labs ir, paldies par padomiem!
Publicēts: 21.02.10 23:00
 citēt
Jebkurā gadījumā visam ir jābūt sabalansētam pretējā gadījumā kāda no visām komponentēm nedos maksimālo iespējamo labumu.

Ļoti grūti kko pateikt nezinot cenu amplitūdu, jo var runāt par 2 kodoliem un to frekvencēm, kā arī par 4 kodoliem un to frekvencēm. Ja uz PC lietos tikai dažas programmas vienlaicīgi, labāk 2 jaudīgi kodoli nekā 4 mazāk jaudīgi.

Rams, ja nauda atļauj noteikti jāliek iekšā bez skopuma, jo tas ļoti daudz atslogo citas komponetes tajā skaitā īpaši jāizceļ cietais disks.

Par cieto disku... ja nauda atļauj noteikti iesaku veidot raid, jo disks ir lēnākā datora ierīce un tas var būtiski uzlabot darbu ar datoru.
Publicēts: 21.02.10 23:09
 citēt
cenu amplitūdu nevaru nosaukt pašlaik, man galvenais bija uzzināt to, kam pastiprināti pievērst uzmanību komplektējot kompi..
Publicēts: 21.02.10 23:09
 citēt
Gudris:
ox3r:

Par cieto disku... ja nauda atļauj noteikti iesaku veidot raid, jo disks ir lēnākā datora ierīce un tas var būtiski uzlabot darbu ar datoru.
intresanti kāpēc neviens neražo cietos diskus kā fleškas....vai tā tehnologjija nav aatraaka par diskiem ? :what:

Ražo!
Saucas SSD un ir dārgi. Paliek lētāk, bet vēl ar vien dārgi.

Tādu disku var likt tikai sistēmai. Teiksim kādus 60GB iepirkt
Publicēts: 21.02.10 23:13
 citēt
shauttra:AMD proči sūdi?

Matemātika jaudīgāka par pentiumiem, tikai viena vaina: pārkarst un atslēdzas pie lielām apstrādēm.
Tāpēc sen vairs AMD nelieku.
Varbūt pēdējie tomēr tagad seko temperatūrām un samazina ātrdarbību, nezinu.
Publicēts: 21.02.10 23:40
 citēt
Eltons:
shauttra:AMD proči sūdi?

Matemātika jaudīgāka par pentiumiem, tikai viena vaina: pārkarst un atslēdzas pie lielām apstrādēm.

bet cenas ziņā daudz pievilcīgāki par Inteli,
nez moš jāriske būs :)
Publicēts: 21.02.10 23:53
 citēt
g3:cenu amplitūdu nevaru nosaukt pašlaik, man galvenais bija uzzināt to, kam pastiprināti pievērst uzmanību komplektējot kompi..

ja bildeem tad, monitoram, videokartei............ paareejais var panjemt laiku, bet ja sitie divi beediigi, tad redzeesi ko citu ne pusliidz patiesiibu
Publicēts: 21.02.10 23:55
 citēt
Gudris:
ox3r:

intresanti kāpēc neviens neražo cietos diskus kā fleškas....vai tā tehnologjija nav aatraaka par diskiem ? :what:
tehnologjiju lohs esi kaa izraadaas... gudris...
Publicēts: 21.02.10 23:59 labots
 citēt
Gudris:intresanti kāpēc neviens neražo cietos diskus kā fleškas....vai tā tehnologjija nav aatraaka par diskiem ? :what:
ražo. tos mazos. laikam nav ātrāka, vismaz par tādu naudu, no kādas pircējs a mieru šķirties.
Publicēts: 22.02.10 00:00
 citēt
Maris:
g3:cenu amplitūdu nevaru nosaukt pašlaik, man galvenais bija uzzināt to, kam pastiprināti pievērst uzmanību komplektējot kompi..

ja bildeem tad, monitoram, videokartei............ paareejais var panjemt laiku, bet ja sitie divi beediigi, tad redzeesi ko citu ne pusliidz patiesiibu

Video karte lielu lomu nespēlēs.

Vismaz pēc man esošās informācijas par 40Ls video karte nebūs labāka par 80Ls.

Drīzumā uz video karšu procesoriem aplikācijas mācēs apstrādāt procesus un tad gan būs labums no tā. Pagaidām vēl ar to ir pašvaki un video kartes 95% gadījumu ir tikai geimeriem domātas.
Publicēts: 22.02.10 00:01
 citēt
shauttra:
Eltons:

Riskē mierīgi.
Patiesībā man tie AMD kārās augšā pie intensīvas VOB failu konvertācijas stundu nepārtrauktā procesā.
Pie normāla 1-2 GB PSD faila apgrozīšanas nevajadzētu būt nekādām problēmām.
Publicēts: 22.02.10 00:02
 citēt
Laciz:
Gudris:intresanti kāpēc neviens neražo cietos diskus kā fleškas....vai tā tehnologjija nav aatraaka par diskiem ? :what:
tehnologjiju lohs esi kaa izraadaas... gudris...

Lohs arī Āfrikā ir lohs...
Publicēts: 22.02.10 00:20
 citēt
Eltons:
shauttra:

Riskē mierīgi.
Patiesībā man tie AMD kārās augšā pie intensīvas VOB failu konvertācijas stundu nepārtrauktā procesā.
Pie normāla 1-2 GB PSD faila apgrozīšanas nevajadzētu būt nekādām problēmām.

Tādas lietas noteikti nav saistīts ar procesa ražotāju kā sugu. Tur iespējams nostrādā vairāku problēmu ķēde vai kas tāds. Vēl jau var būt atsevišķa eksemplāra brāķis.

AMD ar Intel visu laiku cinās un kā nu kurā brīdī kā nu kurā cenu segmentā viens otru apsteidz.

Bieži vien pasūta PC un pasaka par 300Ls vajag un ne santīma vairāk un tieši viens vai otrs ražotājs tieši par tādu ciparu var dot lielāku ieguvumu. Viss var būt kājām gaisā, ja limits jau ir 350Ls
Publicēts: 22.02.10 08:24
 citēt
Uzzvani kādam normālam kantorim, kaut vai [url=www.m79.lv]www.m79.lv[/url] un pasaki, ka vajag jaudīgu kompi šopa dzenāšanai, šie piedāvās komplektāciju un cena, ja apmierina tad ņem ciet.
Publicēts: 22.02.10 09:47
 citēt
g3:Lūdzu padalieties informācijā, vēlos salikt jaunu kompi un tā, lai būtu piemērots labai bilžu apstrādei.

Jau iepriekš paldies!

Es domāju, ka VIENAS bildes apstrādi bez aizķeršanās velk JEBKURŠ mūsdienu dators, ka nosmird! (Tikko taisīju 550 Mb lielu hdr/psd ar kādiem 15 slāņiem, uz vecā core2 ar 4Gb un nemanīju nekādas skumjas darbībā). Ja RAW BATCH PROCESSING, piemēram Laitrūmā, tad daudzkodolu procesors un ātra ddr3 atmiņa būs galvenaie renderētāji. Vēl var likt diskus raid0 volumē, bet ja failiem izmanto vienu parasto SATA vai AHCI un OS uz otra, tad ātrums parasti ir tāds pats apmēram kā RAID0.

Protams, ja grib operēt ar vairāk kā 3 Gb operatīvās, tad jāliek 64 bitu OS, tomēr GALVENĀ komponente datorā, kurš ir paredzēts bilžu apstrādei ir MOOOOONITORS!!!
Publicēts: 22.02.10 09:50 labots
 citēt
Principā es esmu aizdomājies par sava i7 8Gb DDR3 Nvidia Quadro 3700 3Tb sataII pārdošanu par labu Mac Pro, tā kā, ja interesē- varu parēķināt cenu!
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):