10.aprīlī Rīgā, Kongresu namā notiks labdarības koncerts, kas tiek rīkots projekta "Ar visām četrām!" ietvaros. Koncertā tiks vākti līdzekļi Slokas dzīvnieku patversmei un patversmei “Dzīvnieku draugs”.
Koncertā piedalīsies grupa "Tumsa”, dziedātājs Intars Busulis, trio “Lady’s Sweet”, grupa “Sweet Waterz”, vokālais ansamblis “Cosmos”, dziedātājas Linda Leen un Aisha, dziedošā Dukuru ģimene, kā arī muzikālās apvienības “Pent-in Dreams” un “Triānas parks”. Koncertā arī uzstāsies tautas deju ansambļi – “Uguntiņa”, “Dancis”, “Liesma” un “Daiļrade”. www.diena.lv... --- Nekā pārsteidzoša, mūziķi bieži rīko labas idejas pasākumus. Rodas jautājums: ja jau ar foto pelna, ja foto uzrunā cilvēkus, droši vien notiek arī labdarības akcijas, kurās figurē fotogrāfi vai fotogrāfijas.
Portreti:Man blakus te vieni labdarībnieki darbojas, kaut ko ar bērnu humpalām un tā. Nav nabagi. Tātad nopelnīt var!
Vai to tu gribēji dzirdēt?
To ne.
Vai blogeris, kas aktīvi fotografē, ziedo labdarībai savu darbu vai produktu?
Tu gan tā bix atpalicis esi , Liebriedis @ Ko veselas Foto fraļu labdarības organizācijas valdē laikam joprojām ir. Var zvanit uz maksas TEL vai ko tur vel un sjie kautko tur berniem LABU dara vai riko Sen jau kadus 3-4gadus
Portreti:Man dažas reizes ir prasījuši atļaujas publicēt mazās bildītes kaut kādos ne- vai vāji- komerciālajos webos, lapu noformēšanai- es parasti neiebilstu!
Man diezgan regulāri nāk "Pasakainas" vestules ar piedajavunien "Ziedot nabaga kultūras projektiem" tādiem ko lidzfinasē EU ar desmitiem un simtiem štuku budzetu , es parasti tādus apņirdzu un NEZIEDOJU
Portreti:Man dažas reizes ir prasījuši atļaujas publicēt mazās bildītes kaut kādos ne- vai vāji- komerciālajos webos, lapu noformēšanai- es parasti neiebilstu!
Man diezgan regulāri nāk "Pasakainas" vestules ar piedajavunien "Ziedot nabaga kultūras projektiem" tādiem ko lidzfinasē EU ar desmitiem un simtiem štuku budzetu , es parasti tādus apņirdzu un NEZIEDOJU
Es taču to webu palūru tajā brīdī. Mēdz būt gan ar bērniem saistītas lapas, ar sievietēm, grāmatām, dajebko- vāji komerciālu!
Tas, ka kāds struktūrfondus māk piesaistīt, man nav žēl- te tač ar viens mega- speciālists čato augu dienu, kas zin, kā to darīt!
shauttra:Es bērnu Putnu Operai noziedoju pāris bildes
Lunis, šķiet, nesaprata jautājumu. Kāpēc Tu saprati?
Prieks dzirdēt, katrā ziņā!
Nez.. Pazvanija no operas, taisa kaukadu bukletu bērnu operai par putniem, i aizsutiju kaučkādas bildes, kas tur beigās sanāca neesmu redzējis.. Bet žēl nebija
Grūti pateikt , ko kurš uzskata par ziedojumu, bet Gleizda ārstēšanai tika organizēts pasāciens ar visu gala rezultātu. Tie kuri bildē par brīvu arī veic ziedojumus, jo pie maksas fotogrāfiem naudiņa aizietu , ut te tiek prieks taisni nabadz;igajai tautas da;lai. bet tu pats par sevi vienmēr aizmirsti uzrakstīt
Katrs daudzmaz fotogrāfs laiku pa laikam noziedo kādas bildes trūcīgām organizācijām,es piemēram esmu ziedojis izdevniecībai Rigas viļņi,Dienai,Mediju namam,gan jau vēlkautkam,trūkumcietēji tak jāatbalsta.
es ik pa briidim (laikam jau noziedoju) bildes kaadam buraashanas zhurnaalam, naudu jau vinji nemaksaa, esgan arii nekad neprasu, bet paarjautaa gan vinji vienmeer pa triis reizeem vai driixt publiceet
No tās redzams, ka mūziķi jau kārtējo reizi ziedo labdarībai savu darbu - mūziku, par ko honorāru nepatur, bet to novēl labticīgam saņēmējam.
Minētie piemēri par maksas tālruņa numuriem ir pavisam atšķirīgi.
Jautājumam varētu būt dziļāka jēga - vai LV fotogrāfs vispār kaut ko var ziedot. Pavisam šauri skatoties - ko var ziedot Fotoblog fotogrāfs? Piemēram, neesmu redzējis še kādu minam domubiedru izstādi, no kuras ienākumi par biļetēm tiktu novirzīti kādai dzīvnieku patversmei, lai gan te ir daudz tādu, kas bildē dzīvo dabu.
ja par mūziķiem, tad te skaidrs - tā kā viņi normāli tāpat nevar nopelnīt ar savu muzicēšanu, tad sādi vismaz var gozēties pa masu mēdijiem. Fotogrāfēšana tomēr nav tik publiska štelle -tie kas pelna naudu, tiem nevajag nekur līst, pārējie - nekādus baigos bonusus nesapelnīs ar labdarību. Visticamāk tas tiek darīts nepubliski. Jo ir tak jāsaprot atšķirība: sponsorēšana (Tavs vārds parādās dzeltenajā presē un LNT) un filantropija - patiesa labdarība, kad primārais ir kādam palīdzēt. Īstie filantropi cenšas palikt anonīmi. ANONĪMI, es atkārtošu!
Man nav ar ko īpaši lielīties, tāpēc negaidu, ka mani kaut kur publicēs vai kā citādi reklamēs, tomēr pieļauju, ka kādam arī tādas fotogrāfijas varētu sagādāt prieku, tāpēc tikvien esmu, kā pašrocīgi izveidotu "izstādīti" veco ļaužu pansionātā un pāris mazpilsētu bibliotekās izvietojusi Darīju to savtīgos nolūkos -man tas sagādāja milzīgu prieku