forum.gif
Fototehnika lidmašīnā
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Fototehnika lidmašīnā
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 22.02.10 18:37
 citēt
Kā parvadājat savu tehniku lidmašīnā?
Publicēts: 22.02.10 18:42
 citēt
rokas bagaza
Publicēts: 22.02.10 18:43
 citēt
tikai rokas bagāžā
Publicēts: 22.02.10 18:44
 citēt
Bet piem. statīvus utml. Lietas kā?
Publicēts: 22.02.10 18:45
 citēt
statīvus salonā nelaiž, jānodod pie bagāžas
Publicēts: 22.02.10 18:47
 citēt
Ok. Paldies!
Publicēts: 22.02.10 18:51
 citēt
tikai un vieniigi rokas bagaazhaa ... taapat kaa portatiivos un citas pliistoshas lietas. statiivus pofig, ja uzmetiis virsuu paaris 20kg somas, mosh nesaluuziis :)
Publicēts: 22.02.10 18:55
 citēt
Senāk viens frends strādāja lidostā par koferu metēju. Nu pēc šamā stāstiem par izklaidēm lidostā nekad mūžā nedotu fotoaparātu bagāžā.
Takā būs vien viss smuki jāsapako,jāsarēķina kg lai var paņemt līdzi salonā. Man liekas bij arī iespēja piemaksāt, lai paņemtu līdzi vairāk kg par noteiktajiem.
Publicēts: 22.02.10 19:03
 citēt
Tikai rokas!
Man pat iemanījās bagāžas koferī sašķaidīt štekeri Canon trosītei...
Liekas, tagad drīkst tikai vienu vienību noteiktos izmēros ņemt līdzi.
Kādreiz ņēmu laptopa somu- to augšā un fotosomu klēpī, citās kompānijās neļāva.
Publicēts: 22.02.10 19:03
 citēt
Salonā var paņemt līdzi diezgan palielu somu. Patiesībā tādu neliela izmēra čemodānu. Man šķiet ka fototehnikai vajadzētu pietikt. Tikko sanāca deviņi lidojumi pēc kārtas un līdzi bija KATA 3-1 20 modelis. Nekādu problēmu.:face-wink:
Publicēts: 22.02.10 19:05 labots
 citēt
Eltons:Tikai rokas!
Man pat iemanījās bagāžas koferī sašķaidīt štekeri Canon trosītei...
Liekas, tagad drīkst tikai vienu vienību noteiktos izmēros ņemt līdzi.
Kādreiz ņēmu laptopa somu- to augšā un fotosomu klēpī, citās kompānijās neļāva.

es liidz shim VIENMEER esmu izsprucis ar divaam somaam salonaa - mugursomu, kuraa ir fototehnika + laptops un pleca fotosominju. :)
Publicēts: 22.02.10 19:25
 citēt
zazis:statīvus salonā nelaiž, jānodod pie bagāžas

Statīvs ir nests uzkārts plecā, itkā neko neteica ka nedrīkst.
Publicēts: 22.02.10 19:35 labots
 citēt
ehh driiz vajadzees lidot un nodot dazhas leecas un vienu fochuku parastajaa bagaazhaa :face-crying::face-crying::face-crying: speciaali jau iepirku pelican keisu
Publicēts: 22.02.10 20:09 labots
 citēt
paldies par atbildēm.
Publicēts: 22.02.10 20:56
 citēt
eltoro:Salonā var paņemt līdzi diezgan palielu somu. Patiesībā tādu neliela izmēra čemodānu.

Atļautais izmērs ir 50x40x23 cm. Tagad daudzi ražotāji ražo tieši šādus čemodānus, arī Statoil akcijā bija šis izmērs :D
1 vai 2 vienības salonā ir atkarīgs no aviokompānijas, bet parasti 2 vienības biznesa klasē, 1 ekonomiskajā. Konkrētāk jau jāskatās ar kuru kompāniju lido.
Publicēts: 22.02.10 21:02
 citēt
Statoil čemodāns diemžēl neielien vajadzīgajos izmēros :cry: Ja grib lai ielien nāksies nosraut nost ručku un apmales :haha:
Publicēts: 22.02.10 21:10
 citēt
Lowepro Computrekker - lielisks risinājums, jo lien iekšā arī laptops.
Teicieni "visu mūžu ņēmu līdzi" nerullē, tagad var likt samaksāt vai nodot bagāžā, par ko nebūsi priecīgs.
Statīvu - bagāžās koferī iekšā. Koferi - tikai izturīgas plastmasas, NE SOMU!
Publicēts: 22.02.10 21:13
 citēt
Droperidol:Lowepro Computrekker - lielisks risinājums, jo lien iekšā arī laptops.
Teicieni "visu mūžu ņēmu līdzi" nerullē, tagad var likt samaksāt vai nodot bagāžā, par ko nebūsi priecīgs.
Statīvu - bagāžās koferī iekšā. Koferi - tikai izturīgas plastmasas, NE SOMU!

Točna lien pilns ar tehniku + laptops. Man piektdien arī ar Rynnair jālido... Tagad sāku domāt ko ņemt līdz.
Publicēts: 22.02.10 21:16
 citēt
Tiewz:Statoil čemodāns diemžēl neielien vajadzīgajos izmēros :cry: Ja grib lai ielien nāksies nosraut nost ručku un apmales :haha:

Man ir tieši tāds pats, tikai ar SEB simboliku, lien kā mīļais. Un nesen lidoju ar Ryanair, bija dažiem pasažieriem arī Statoil čumadāni, neredzēju, ka kādam neļautu ņemt tos līdzi salonā.
Publicēts: 22.02.10 21:17
 citēt
Man ir konkrēts jautājums par Ēģipti - pavisam drīz man ir plānots brauciens uz turieni un atradu šādu te lietu:

"Atļauts ievest arī audio un video tehniku un elektrotehniku, tikai ar ierakstu pasē (sods 100-200% no vērības)."

kas tas par ierakstu, kur to var dabūt? un vai tas arī attiecas uz visu fototehniku?
Publicēts: 22.02.10 21:21
 citēt
nezinu kaa jums bet man 2 fohcuki, ladetaji, lecas + laptops jau sakraajas 15kg :(

dazhas reizes neaava lidot bija pa kabataam jaabaazh leecas un fochuki
Publicēts: 22.02.10 21:29
 citēt
raijaneirs neatlaijs vairak ka vienu bagazhu lidzi, pat maisinji jasaliek viena soma, taka kadreizejie triki ar "man tur dators" vairs nestrada. airbaltikam gan varbut, bet esiet uzmanigi ar "rokas bagazhu", lidojumua ar to pashu nelajmigo raineiru nepietika vietas salona un rokas bagaza ari aizgaja uz leju... laptopu gan parliku pie Elika :D

un jaa, portativais un focuks butiba jau tuvu 10kg
Publicēts: 22.02.10 21:31
 citēt
Uz svariem man rokas bagazu ne reizi nav prasijushi likt (varbut domaja, ka nevareshu pacelt :)
Esmu stativu njemis rokas bagaza un nekad nakaadu problemu nav bijis.

Pedeja laikaa, cik lidoju, visas aviokompanijas ljoti strikti seko tam, lai pasazieriem lidzi butu tikai viena bagazas vieniba!
Ja tomer kamera janodod lidostas bagazaa, iesaku nopirkt normalu sledzeni somai un parbaudit vai viss ir vietaas, pirms pamest lidostu. Pedeja laikaa ljoti aktivizejushies lidostu darbinieki, kas iet cauri somaam un savaac labumus. Ir zudushi pazinjam gan mobilie telefoni, gan konvertinji ar naudu.
Publicēts: 22.02.10 21:59
 citēt
Rokas bagāžai:
crumpler.co.uk...

Tikai dārgs prieks! :cry:
Publicēts: 22.02.10 22:04
 citēt
padoms, kas man strāda.....paņme lielaka izmera somu , piekrame ar fotosomu, statīvu utt, saliec vēl viskauko iekšā, var mēģinat nosvērt, ja pa smagu...liec visu ko vien vari kabatas...īpaši jau tagad ziemā kad lielas biezas jakas ar lielām kabatam, pirms skaneriem velc jaku nost un laid caur rengenu....nekadu problēmu, pēc rengeniem sakārto visu ka vajag un nes ļotenē iekšā cik somas vien gribi.
Publicēts: 22.02.10 23:41
 citēt
vasis8:padoms, kas man strāda.....paņme lielaka izmera somu , piekrame ar fotosomu, statīvu utt, saliec vēl viskauko iekšā, var mēģinat nosvērt, ja pa smagu...liec visu ko vien vari kabatas...īpaši jau tagad ziemā kad lielas biezas jakas ar lielām kabatam, pirms skaneriem velc jaku nost un laid caur rengenu....nekadu problēmu, pēc rengeniem sakārto visu ka vajag un nes ļotenē iekšā cik somas vien gribi.

Tāds variants šaubos vai ies, jo kad vēl nesen pats ziemā lidoju tad man (kaut man rokas bagāža tikai puspilna un izmēros kā parasta sporta soma) lika ielikt to tajā režģī. Tas jau notika aiz visām pārbaudēm utt tieši pie izejas vārtiem, redzēju cilvēkus, kam negāja režģī, tiem lika ņemt kko ārā un teikt mantiņām atā.
Publicēts: 22.02.10 23:59
 citēt
lidots ir daudz un redzeeti visaadi briinumi .. taapeec iesaku vien ieveerot lidostu likumus un necereet uz gadiijumu .... statiivu ljauj nest salonaa, ja tas iet iekshaa rokas bagaazhas somaa.
Publicēts: 23.02.10 00:07
 citēt
vasis8:padoms, kas man strāda.....paņme lielaka izmera somu , piekrame ar fotosomu, statīvu utt, saliec vēl viskauko iekšā, var mēģinat nosvērt, ja pa smagu...liec visu ko vien vari kabatas...īpaši jau tagad ziemā kad lielas biezas jakas ar lielām kabatam, pirms skaneriem velc jaku nost un laid caur rengenu....nekadu problēmu, pēc rengeniem sakārto visu ka vajag un nes ļotenē iekšā cik somas vien gribi.

ļotenē drīks nest vienu somu iekša, par to pārliecināsies ka iesi no lidostas arā kad biļeti dosi
Publicēts: 23.02.10 00:42
 citēt
spaiks:

ļotenē drīks nest vienu somu iekša, par to pārliecināsies ka iesi no lidostas arā kad biļeti dosi

pillīgas muļķības....ja TAX FREE zomatu kaut sadalītu ziloni vari pirkt un nest ļotenē 5 maisus ar šmigu, saldumiem, rotaļu lācīsiem uz visiem parējiem sūdiem.
Publicēts: 23.02.10 00:44
 citēt
wibi:

Tāds variants šaubos vai ies, jo kad vēl nesen pats ziemā lidoju tad man (kaut man rokas bagāža tikai puspilna un izmēros kā parasta sporta soma) lika ielikt to tajā režģī. Tas jau notika aiz visām pārbaudēm utt tieši pie izejas vārtiem, redzēju cilvēkus, kam negāja režģī, tiem lika ņemt kko ārā un teikt mantiņām atā.

protams visadi brīnumi medz būt. bet es stāstu par to kā man gajis un kapac darījis esu....nekad neko neviens nav aizrādījis, kaut ar megalielu mugursomu + fotosomu esu ļotenēs kapis! Un esmu lidojis diezgan padaudz!
Publicēts: 23.02.10 00:46
 citēt
vasis8:
spaiks:

pillīgas muļķības....ja TAX FREE zomatu kaut sadalītu ziloni vari pirkt un nest ļotenē 5 maisus ar šmigu, saldumiem, rotaļu lācīsiem uz visiem parējiem sūdiem.

esmu redzeejis rigiaa kad lidostas personaals liek baazt tax free zonaa iegadaataas mantas vienigiiajaa bagaazhaa !
Publicēts: 23.02.10 01:00
 citēt
Paņēmu airBaltic
"Reģistrētajā bagāžā nedrīkst nodot ..... personīgās elektroniskās/elektriskās ierīces, piemēram, foto/video kameras, datorus, ...". nu tad ko man darīt ja man ir datora soma un soma ar 2 objektīviem + 2 kameras + zibspuldze utml .??? Vai tik starptautiskie lidošanas noteikumu arī to pašu neparedzēja? Un tad kad tā meitene pirms kāpšanas lidmašīnā liek vienu somu atstāt tad viņai varbūt vajag paprasīt vai negrib skandālu un tiesu darbus jo lidošanas noteikumi skaidri paredz ka reģistrētajā bagāžā NAV atļauts vest foto un datorus. Tātad tā jāņem nereģistrētajā , tas ir, sev līdzi . Vēl tik pieminēt ka esat jurists :D
Varbūt kāds ir mēģinājis šādi apvārdot tās meitenes ?
Pats esmu lidojis ar dator somu + foto mugursomu tpu tpu līdz šim nekādu ekscesu.
Publicēts: 23.02.10 01:23
 citēt
Vienīgo ko ieliku (piesēju pie somas) bija statīvs - galapunktā bija salauzts...
atbilde= rokas bagāža
Publicēts: 23.02.10 08:48
 citēt
Paziņa teica, ka ja lido tuvākajās nedēļās tad kasoties par katru kg, jo šiem tur audits esot. Nezinu vai tieši lidostā vai Rynairam...
Publicēts: 23.02.10 09:38 labots
 citēt
jurisb:Paņēmu airBaltic
"Reģistrētajā bagāžā nedrīkst nodot ..... personīgās elektroniskās/elektriskās ierīces, piemēram, foto/video kameras, datorus, ...". nu tad ko man darīt ja man ir datora soma un soma ar 2 objektīviem + 2 kameras + zibspuldze utml .??? Vai tik starptautiskie lidošanas noteikumu arī to pašu neparedzēja? Un tad kad tā meitene pirms kāpšanas lidmašīnā liek vienu somu atstāt tad viņai varbūt vajag paprasīt vai negrib skandālu un tiesu darbus jo lidošanas noteikumi skaidri paredz ka reģistrētajā bagāžā NAV atļauts vest foto un datorus. Tātad tā jāņem nereģistrētajā , tas ir, sev līdzi . Vēl tik pieminēt ka esat jurists :D
Pats esmu lidojis ar dator somu + foto mugursomu tpu tpu līdz šim nekādu ekscesu.

Tāpēc ir domātas biznesa klases. lidojot tajās var ņemt vairāk mantu. daudzi fotogrāfi tieši tāpēc lido biznesa klasē
Publicēts: 23.02.10 09:43
 citēt
jurisb:Paņēmu airBaltic

nesanaaks. pirmaam kaartaam tev var likt maksaat par papildus svaru ko tu nem liidzi. ccenniks tur bija affigenijs. otrkaart viniem noteikumos rakstiits ja pa daudz lai neapdraudeetu lidojumu tev visu var likt nodot. peerkot bileti tu viem vinu noteikumiem esi jau piekritis juridiski.
Publicēts: 23.02.10 11:08
 citēt
Shadow:un jaa, portativais un focuks butiba jau tuvu 10kg

piedūra....
man bija laptops 90-o sākumā 2.5 kg. pats smagākais, kas vien bijis.
kamera ap 1 kg, stikls- afigennijs 3 kg

nu, ja visu plēšu komplektu velk līdzi, tad ap 10 kg sanāk.

protams, ja brauc parādīt moru zemes krekliņu tirgotājiem visu tehniku, kas ir iegādāta, tad gan, var sanākt arī 20+kg... toties atpakaļceļā var paveikties un problēmas stiept šādu smagumu atkritīs no vedēja neatkarīgu iemeslu dēļ...
Publicēts: 23.02.10 11:20
 citēt
Gan jau nav tā, ka katram ar lineālu mēra čemodānu, un ja tur 1 cm par daudz, tad nelaiž iekšā :)
Publicēts: 23.02.10 11:25
 citēt
smartins:Gan jau nav tā, ka katram ar lineālu mēra čemodānu, un ja tur 1 cm par daudz, tad nelaiž iekšā :)

Ar lineālu nemēra, bet ir speciāla "kaste", kurā ieliek somu - ja ielein, tātad der, nelien - nodod bagāžā. Tipa šitāds farm3.static.flickr.com...
Publicēts: 23.02.10 12:19
 citēt
Neatbildētās paliek jautājums ko darīt ja noteikumu pirmajā punktā pateikts ko nedrīkst, bet simtu pirmajā kas man noteikti jādara. Abi šie noteikumi cilvēku noliek neērtā situācijā tāpēc ka aviokompānija ar saviem noteikumiem piespiež rīkoties mazliet mānoties (mēģināt ienest divas somas, smagākas , lielāks utt) vai arī pilnīgi likumīgi par dažiem kg vai lieku somu neadekvāti pārmaksāt (jāņem vērā arī fakts ka daudzi cilvēki vispār neņem somas salonā un ja kāds paņem divas - ievērojot visus izmērus it kā neko traģisku neizdara, tai pat laikā ko darīt ja visi pēkšņi tā sāks darīt - ņemt salonā N somas) dillema aviokompānijai - risinājums neadekvāta pārmaksa. Otrs - lido biznesa klasē un par to jebkurā gadījumā arī piemaksā.
tātad secinājumi:
1)mānies un ceri ka Tev nepalūgs atstāt somu, pārlikt reģistrētājā bagāžā vai arī vispār palikt lidostā - riskanti
2) samaksā par papildu bagāžu kā "trausla priekšmeta" pārvadājumu - dārgāk bez ērtībām un attieksmes
3) lido biznesa klasē - dārgāk ar ērtībām un attieksmi
4) liec reģitrētajā bagāžā labi iepako un apdrošini - dārgāk un bojājumu gadījumā zināmas neērtības
5).......vēl kādi varianti???
Būtu jau labi ja kāds aviokompānijas pārstāvis šo visu topiku pakomentētu, jo mani interesē kāpēc aviokompānijas izvirza tādus noteikumus kuriem to liederība var tikt apšaubīta t.sk. arī drošības aspvērumu dēļ izņemot vienu lietderību - gūt lielāku peļņu (kas laikam arī ir normāli biznesā) :)
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):