Haiduks:Nu armijā tevi par maz tesa... pie mums būtu par cilvēku pataisīts, tagad tikai pieLāčotājs
pie mums armijaa netesa, nebija pilniigi nekaadu aarpusreglamenta attieciibu. bet izskataas, ka Tevi gan par cilveeku pataisiija strojbataa. cilveeks no priekshas un pakaljas
Laciz, nevajag "lielīties" ar to "pagātni"! Es arī uzaugu tajā paša laikā un, tāpat, kā tagad un toreiz- katram cilvēkam ir bērnība!!! Mūsējā iekrita toreiz. Un nevajag muldēt, ka Tu biji cīnītājs un bērnudārza bikšelēs jau cīnījies pret krievu pārspēku..(( Tikai nemuldi, ka pacmit gados biji prinincipiākls cīnītājs- neticu!!! Toreiz tāds pats vien biji. Bet tagad- mutes cīnītājs....))
Lai gan pēc būtības - visi tie, kas ir dzīvojuši krievu laikus - nu esam mēs krievi!
Vispārinājumiem ir robeža, pēc kuriem tie kļūst par tieši domātu un uztveramu apvainojumu. Nepārkāp to arī kā blondīne.
Vēlies par to parunāt - laipni lūgtum! Blondo krāsu jau kādu brīdi būšu nomainījusi uz drusku tumšāku. Par Znaroku, jā, viņš ar to, ka esam krievi droši vien domāja lielākas daļas mūsu hokeja komandas tautību. Bet par manis piebilsto - savā domāšanā esam krievi un gājieni mums ir tieši tādi paši. Salīdzini ar jebkuru rietumeiropas valsti, visspilgtāka - tā pati Vācija. Tur visa uzvešanās kultūra un paradumi ir pavisam citi. Tur pati domāšana ir cita... Es ar mūsu gājieniem nelepojos, bet esmu reāliste...
Haiduks:Nu armijā tevi par maz tesa... pie mums būtu par cilvēku pataisīts, tagad tikai pieLāčotājs
pie mums armijaa netesa, nebija pilniigi nekaadu aarpusreglamenta attieciibu. bet izskataas, ka Tevi gan par cilveeku pataisiija strojbataa. cilveeks no priekshas un pakaljas
??? a ko ta žēlojies (c) <arii armijaa dabuuju gana ciest 86 gadaa jauno "veesmu" deelj.> , tāpēc nestāsti caur manu niku, kā tev tur gāja, ne nebūtu izbaudījis, nezinātu ko rakstīt. Bet nu Laciz, tev brivdienas sākušās, atcerējos vectēvu un viņa teikto, nestrīdies ar muļķi, pats par muļķi paliksi , jūtu ka esmu dikti tev tuvinājies. Desmit dienas vari tēlot varoni Neatbildēšu
Riebiga:Ui, paspēji nomainīt tekstu! Bet nevajag izraut vienu teikumu no konteksta... ))
Papildināt, nevis nomainīt. Ne jau visi uztver nianses.
Sarunai vajag vismaz divus.
Vai uzklausot savādāku viedokli par tavējo, tev tiek atņemta tava dzīves bāze?? Šaubos, ka tavs viedoklis būtu balstīts uz tik nedrošiem pamatiem, ko tik viegli varētu sašķobīt.
Visu cieņu tev kā nacionālisma piekritējam ,bet vai akli vajag ieslīgt ideoloģijā un idealizācijā? Jo nav nekā ideāla šai pasaulē, un ja kas tāds liekas, tad tā ir ilūzija....
Ir lietas, par kurām var diskutēt ar reliktiem, ir bučas, kuras var dot vīriešiem - tev atliek tikai pareizā secībā visu salikt un īsto laiku visam atrast.
Es labāk uzklausīšu BWV 1001–1006 (J.S. Baha mūzikas kataloga numurs). Tā noteikti nav ilūzija.
Era, riebiga - paldies par apsveikumiem , bučas labprāt būtu pieņēmis dzīvājā, bet nu kā ir tā ir , būsiet parādā! SvilpisLupis - Ko Tu pin iekš to politiku, izrauj kautkādus materiālus no interneta utt. Šis topiks bija vienkārši par vīriešu svināmo dienui. Friidi - prozīt... par tiem kas bija armijā!!!!!!
SvilpisLupis:Ir lietas, par kurām var diskutēt ar reliktiem, ir bučas, kuras var dot vīriešiem - tev atliek tikai pareizā secībā visu salikt un īsto laiku visam atrast.
Es labāk uzklausīšu BWV 1001–1006 (J.S. Baha mūzikas kataloga numurs). Tā noteikti nav ilūzija.
Tev ir taisnība tajā, ka sarunai vajag vismaz divus! Bet ok, ieskaitām tevi kategorijā - ne relikts un ne vīrietis!
Haiduk.Tu taču meni nepazīsti.Nu kāpēc gan tu vari spriest par manu būtību?Es par tevi arī neko daudz nezinu un tieši tāpēc arī neizdaru tādus secinājumus.Frīdis-jā.Esam tikušies ne reizi vien vēl ER-foto laikos.Un atraduši ne mazumu lietu par ko parunāties.Nekad neesmu bijis ne revolucionārs ne briesmīgs pretpadomju cīnītājs.Bet sarkanos un it īpaši viņu armiju neciešu ne acu galā.
Riebiga: Bet tikko izlasīju apollo interviju ar Znaroku - www.apollo.lv... . Nu tagad gan nacionālsiti var iet pa gaisu! Lai gan pēc būtības - visi tie, kas ir dzīvojuši krievu laikus - nu esam mēs krievi!
Kapēc tev liekās ka Znarokam būtu jāfano par "Jenķie" piemēram? Viņš kā viduskrievijā dzimis un audzis Krievs noteikti fano par saviem tautiešiem , pietam mums tradicionāli 2/3 komandas ir visādi "Puskrievi" viņiem ar taka jocīgi būtu nefanot par "Radiniekiem" Bet principā ja MAN jāsaka par ko es labāk fanotu es fanotu par kautko trešo , ne par Krieviju ne pa USA man fanot negribas , divas 1:1 histērisku idiotu kompanijas pietam Krieviem tradicionāli tas histēriski saistās ar politiku kautgan Znarokas tā nedomā točna viņš ir "Vienkarš" dzeks kam izkauties un palamāties ir tik pat ierasti kā smuku skuķu uzmanība , viņam meita ir visai kruts un dažādus konkursus vinnējis modelis Vācijā Domāju ka Latvija hoķī uzvarēt PRINCIPĀ nav gatava , vecā krievu sistēma ka ar "Mietu un Volgu" dzina uz rezultātu MUSDIENĀS vairs nestrādā bet CITAS motivācijas pie mums strādā "Pavāji" kā jau austrumeiropā , ne velti es te liku interviju ar vairakārtējo pasaules un Olimpiādes čempioni Irinu Rodņinu viņa tur teicami teica par Krieviju un domāju ka to var attiecināt uz VAIRUMU bijušo "PSRS teplu" ka NAUDU šeit ir bezjēdzīgi gāst iekšā kā piemēram Rietumeiropā vai Ziemēļamērijā SAMAKSĀJI = SAŅĒMI šei tā nav šeit NESPĒJ @ NEGRIB strādāt principā lai arī CIK tās naudas maksātu Vienkarši pa pēdējiem 20 "Halāvas" gadiem ir izaugusi pilnīgi ne uz ko nespējīga bezadbildīgu kretīnu paaudze NAV IEKŠĀ kautko darīt ar vai bez piķa VIENS PĪPIS Ļoti labi atceros kādas bija DINAMO nometnes Kandavā , man klases biedri tur tusēja , tāds režīms sūdīgāk kā armijā draza nedēlām ilgi tā ka dzeki sapnoja lai šo atsauc atpakaļ ar klases biedriem kolhozā bietes palasīt un skolu paremontēt. Musdienās aizej paskaties ķeizarmežā "Fizkultūrieši veselības grupā" ne komandu sbori.
Velreiz pasvītroju- ne manā , ne manu draugu lokā šie svētki nav politiski, bet gan reāla "vīriešu diena" pilnā sapratnē!!! Ilustrācijai priekš "politikāņiem"- 1975g. beidzu Rīgas Aviācijas institūtu, 1977 .g. mani, neskatoties uz iebildumiem par toreiz slimo bērnu, kā "partizāni" iesauca armijā. Nodienēju 2 gadus aviācijas daļā kā inženieris, virsnieks, vec.leitnants pie lidmašīnas tehn. apkopes. Zampoļiti (priekšnieka vietnieki pa politisko līniju) protams, regulāri mūs "audzināja", bet tauta klaji ņirgājās par viņiem! Bet dzīve armijā bija normāla, bez nacionālisma utt. Latviešus cienīja mācēja prasties (kā parasti.). Mans tēvs kara sākumā bija iesaukts vācu leģionā un tika ievainots 1945 .g. pie Blīdenes, man bija ļoti liels pārdzīvojums aizvest viņu uz vietu, kur viņu, sanitāru, sašāva krievu snaiperi. Bet toreiz viņš, gudrs cilvēks man atgādināja, ka ne jau parastie cilvēki to izprovocēja....
Vienmēr esmu bŗīnījies, kāpēc man Padomju armijas virsnieka personības apliecību mūsu valsts nav apmainījusi pret kādu Latvijas armijas dokumentu. Sarakstos jau viss esot kārtībā, bet nu kam jums lieki papīri - tāda bija atbilde. Rezultātā es, tāpat kā tūkstošiem citu līdzīgu spečuku, esmu devis Padomju armijas virsnieka zvērestu, bet citu man neviens nav prasījis, arī saņemot valsts apbalvojumu ne.
ticigais: Šis topiks bija vienkārši par vīriešu svināmo dienu.
Nav tādas dienas, esmu pārliecināts, visai daudziem vīriešiem.
Un kā parasti nav runa par vīriešiem vai ko citu - tu vai kāds cits izvelk sociālistiskā varoņa bļembakus un dziļdomīgi ar tiem žvadzina.
"11.pants. (1) Sapulces, gājiena un piketa dalībniekam šo pasākumu laikā ir aizliegts: 5) izmantot bijušās PSRS, Latvijas PSR un nacistiskās Vācijas karogus, ģerboņus, himnas un simboliku (arī stilizētā veidā);"
Tie ir notikumi, kas balstīti uz kādu kauliem. Atgādināt, kā vēl joprojām norit cīņa par komunismu Ziemeļkorejā, Kubā un Ķīnā?
Un es uzskatu par pienākumu iesaistīties diskusijā, kur kāds glorificē atkritumus.
Droperidol:Vienmēr esmu bŗīnījies, kāpēc man Padomju armijas virsnieka personības apliecību mūsu valsts nav apmainījusi pret kādu Latvijas armijas dokumentu. Sarakstos jau viss esot kārtībā, bet nu kam jums lieki papīri - tāda bija atbilde. Rezultātā es, tāpat kā tūkstošiem citu līdzīgu spečuku, esmu devis Padomju armijas virsnieka zvērestu, bet citu man neviens nav prasījis, arī saņemot valsts apbalvojumu ne.
tas taapeec, ka zveerests dzimtenei ir uz muuzhu... taapeec jau tas ir zveerests... vot kad atjaunos psrs tad Tevi "pasjaagjet kuda sleduet..."
Droperidol : Tas tāpēc ka VIRUMS gan tad gan taga "Cer" ka tas "Jau tukai uz laiku" ko tad nu lieki finases tērēs Man savulaik krustmāte stāstija ka tas ka "Labā cara laiki" vair nenāks atpakāl VAIRUMAM pielecis tikai pēc Ulmaņa apvērsuma 1933 gadā Tad tik sākuši kārtot jaunos papīrus visādas zemes un mantojumu lietas utt. LIDZ TAM vairums esot štukojusi "Gan krieviem sarkanais bardaks beigsies nāks šie atpakaļ" Pašā Krievijā vēl pat pēc 2000 gada bisās malās bija CCCP papiŗi utt , pat vēl vecās nederīgās CCCP iekšzemes pases Tas cik SPĒJĪGA / SPĒCĪGA ir konkretā administrācija liecina tās VADĪTĀJU uzvedība un attiexsme pret savu "Valsti" Domāju ka REĀLI bijušā PSRS teritorijā kārtību var ieviest tik kāpitāli represīvām metodām . Piēkēra ierēdni pārkāpumā REĀLI ĶURĶĪ uz 5 gadi bez jebkādas izneklēšanas , pieķera kukuļos NOŠAUT turpat uz vietas un līkī kremēt uz izkasīt vējā . Reāli kā Ķinā
Paldies visiem meiteņiem par sveicieniem! Man (mums) meitenes uztaisīja lielāko pārsteigumu pēdējos gados - KATRAM biroja čalim pa neļķei, šņabīša pudelei un arī šprotītes zostei
Ta kādi nu tur svētki!Kolēģes pamāžojās pirms 8-tā,uzsauca vīriem šnabi +kiļku maizes ar olu,gurķīši,cieti žāvētā padumjā desa...Arī visi mani draugi +/- mana vecuma padumjo baudijuši,ja iekrīt brīvdienā savācamies,pat armijas frenčus gadās ka izvelk no skapja dibena(neiet maita ciet tikai) Gribat teikt svinam Padomju Armijas Dienu ??? Drīzāk 2 vai 3 gandrīz zudušu dzīves gadu atceres diena!Gandrīz!Jo katram tur pabijušam nu nav tikai mellā krāsa ko atcerēties,bija arī piedzīvojumi ko tikai jaunībsdullumā ... Tad jau 8-tais marts ar daudz daudz politiskāku piekrāsu! BEt arī-kā uz to paskatās.
forelljjanka:Ta kādi nu tur svētki!Kolēģes pamāžojās pirms 8-tā,uzsauca vīriem šnabi +kiļku maizes ar olu,gurķīši,cieti žāvētā padumjā desa...Arī visi mani draugi +/- mana vecuma padumjo baudijuši,ja iekrīt brīvdienā savācamies,pat armijas frenčus gadās ka izvelk no skapja dibena(neiet maita ciet tikai) Gribat teikt svinam Padomju Armijas Dienu ??? Drīzāk 2 vai 3 gandrīz zudušu dzīves gadu atceres diena!Gandrīz!Jo katram tur pabijušam nu nav tikai mellā krāsa ko atcerēties,bija arī piedzīvojumi ko tikai jaunībsdullumā ... Tad jau 8-tais marts ar daudz daudz politiskāku piekrāsu! BEt arī-kā uz to paskatās.
Ziniet es esmu svinējis visvisādus svētkus ar vissvisādiem dzekiem sākot no 9 maija Berlīnē lidz Hitlera dzimenei un Drezdenes bombardēšanas , dienai uzvarai Waterlo kaujā un pirmā pasaules kara beigu dienu tāpat man patika svinēt karalienes mīļotā zirga dzimšanas dienu, un ko tik vēl nē. GALVENAIS ka tik pasvinēt , kā reiz teica viens dzeks KĀPĒC DZER šis padomāja un atbildēja "Sodien ir graņonkas jubuleja 300 GADI kopš izgudrošanas" tāpec dzeram
Lunis:Ziniet es esmu svinējis visvisādus svētkus ar vissvisādiem dzekiem sākot no 9 maija Brelīē lidz Hitelera dzimenei un Drezdenes bombardēšanas dienai uzvarai Waterlo kaujā un pirmā pasaules kara beigu dienu tāpat man patika svinēt karalēines mīļotā zirga dzi`mešnas dienu un ko tik vļe nē. GALVENAIS ka tik pasvinēt , kā reiz teica viens dzeks KĀPĒC DZER šis padomāja un atbildēja "Sodien ir graņonkas jubuleja 300 GADI kopš izgudrošanas" tāpec dzeram
Lunis:Ziniet es esmu svinējis visvisādus svētkus ar vissvisādiem dzekiem sākot no 9 maija Berlīnē lidz Hitlera dzimenei un Drezdenes bombardēšanas , dienai uzvarai Waterlo kaujā un pirmā pasaules kara beigu dienu tāpat man patika svinēt karalienes mīļotā zirga dzimšanas dienu, un ko tik vēl nē. GALVENAIS ka tik pasvinēt , kā reiz teica viens dzeks KĀPĒC DZER šis padomāja un atbildēja "Sodien ir graņonkas jubuleja 300 GADI kopš izgudrošanas" tāpec dzeram
nav ko a taadiem dundukiem kost - granjonka tomeer ir slavens dizaina paraugs un biedre Muhina nav nekaada 400 gadiiga drakula - granjonkai shogad buus 67 gadi
Ko tik neesmu pieminējis un svinējos kopā ar visādiem faniem Piēmēram Rīgā un Petetburgā varen vērienīgi tiek svinēta kāda "Aizmirstā varoņa" dzimšanasdiena krievu zemūdenē S-13 Kapteiņa Aleksandra Marinesko dzimšanasdiena ,dzeks kurš nogremdēja Wilhelm Gustloff .
1945.gada 30.janvāra rītā Wilhelm Gustloff ar 10582 pasažieriem uz klāja (atgādinām - kuģis bija paredzēts 1865 pasažieriem) atstāja Gotenhafenas ostu (mūsdienās - Polijas pilsēta Gdiņa), lai dotos uz Ķīli. Diemžēl to pamanīja padomju zemūdene S-13, un torpedēja šo laineri, trāpot to ar trim torpēdām. Pēc aculiecinieku stāstītā, šo trāpījumu rezultātā nekavējoties mira ap 400 pasažieru, tomēr varbūt viņu liktenis bija labāks, kā pārējo... Pēc 70 minūtēm Wilhelm Gustloff nogrima ap 4 grādiem pēc Celsija aukstajā Baltijas jūras dzelmē, paņemot līdz gandrīz visus pasažierus. Lai gan slīkstošajiem palīgā nekavējoties devās visi tuvumā esošie vācu karaflotes kuģi, izglābt izdevās tikai 966 cilvēkus.
Faniem patīki svīnēt "Uzvaras" bet savus zaudējumus nu galīg nepatīk atcerēties pat pieminēt nē , tie ir baaig liels nooslēpums
В конце октября - ноябре 1941 г. в Севастополе царила паника. Утром 6 ноября в Севастополе началась посадка на теплоход "Армения". Погрузка шла в полном беспорядке, никто не только по фамилиям не переписывал садившихся на теплоход, не было даже точно известно их число .6 ноября 1941 г. санитарный транспорт "Армения" Сделал заход в Ялту Затем судно направилось в Ялту, где взяло на борт еще большее число эвакуируемых из Симферополя. Во время стоянки в Ялте был получен приказ командующего флотом, что в связи с отсутствием авиационного прикрытия выход судна из порта запрещается до 19 часов, т.е. до наступления темноты. Командир приказ получил, но в 08 ч. 00 м. 7 ноября вышел из Ялты. В 11 часов 25 минут судно было атаковано одиночным немецким торпедоносцем Не-111. Самолет зашел со стороны берега и с дистанции 600 м сбросил две торпеды. Одна из них попала в носовую часть теплохода.. В 11 ч. 29 м. через четыре минуты после взрыва "Армения" затонула. Спасено 8 человека , погибло около 7000 человек в том числе весь наличный состав четырех морских севастопольских и ялтинских госпиталей. После гибели «Армении», ЧФ остался без медицинского обеспечения, и пришлось создавать главный госпиталь ЧФ №40, базовые лазареты, призвав врачей из запаса. Погрузка на один сантранспорт всего состава нескольких лечебно-санитарных учреждений стала тяжелой ошибкой»...Гибель "Армении" по количеству человеческих жертв стала самой большой катастрофой советского судна на Черном море в годы войны. Судно было не столь велико (водоизмещением 6700 тонн), и рассчитано на перевозку 980 человек. Но в тот день людей на "Армению" набилось буквально как сельдей в бочке. Очевидцы вспоминают, что пассажиры стояли на палубе, тесно прижавшись друг к другу. "Uzvarētāji" šitādas lietas nepimin ni ni , ar šito Ukraiņi tik ņemās. Свыше полувека документы, касающиеся потопления "Армении", хранились под грифом "Совершенно секретно". Попыток поднять судно или его груз в советское время не предпринималось. Видимо власти считали, что моральные издержки от разглашения тайны гибели тысяч людей обойдутся куда дороже, чем стоимость ценностей.
Lunis:Ziniet es esmu svinējis visvisādus svētkus ar vissvisādiem dzekiem sākot no 9 maija Berlīnē lidz Hitlera dzimenei un Drezdenes bombardēšanas , dienai uzvarai Waterlo kaujā un pirmā pasaules kara beigu dienu tāpat man patika svinēt karalienes mīļotā zirga dzimšanas dienu, un ko tik vēl nē. GALVENAIS ka tik pasvinēt , kā reiz teica viens dzeks KĀPĒC DZER šis padomāja un atbildēja "Sodien ir graņonkas jubuleja 300 GADI kopš izgudrošanas" tāpec dzeram
nav ko a taadiem dundukiem kost - granjonka tomeer ir slavens dizaina paraugs un biedre Muhina nav nekaada 400 gadiiga drakula - granjonkai shogad buus 67 gadi
Jā[/url] zinu gan ka Muhina ir kasiskās "Padomju" graņonkas autore BET pirms viņas vienkarši tilupumi bij mazāki 50 un 100 gramīgas tādas bija jau arīo pirms 300 gadiem
Lunis:Ko tik neesmu pieminējis un svinējos kopā ar visādiem faniem Piēmēram Rīgā un Petetburgā varen vērienīgi tiek svinēta kāda "Aizmirstā varoņa" dzimšanasdiena krievu zemūdenē S-13 Kapteiņa Aleksandra Marinesko dzimšanasdiena ,dzeks kurš nogremdēja Wilhelm Gustloff .
1945.gada 30.janvāra rītā Wilhelm Gustloff ar 10582 pasažieriem uz klāja (atgādinām - kuģis bija paredzēts 1865 pasažieriem) atstāja Gotenhafenas ostu (mūsdienās - Polijas pilsēta Gdiņa), lai dotos uz Ķīli. Diemžēl to pamanīja padomju zemūdene S-13, un torpedēja šo laineri, trāpot to ar trim torpēdām. Pēc aculiecinieku stāstītā, šo trāpījumu rezultātā nekavējoties mira ap 400 pasažieru, tomēr varbūt viņu liktenis bija labāks, kā pārējo... Pēc 70 minūtēm Wilhelm Gustloff nogrima ap 4 grādiem pēc Celsija aukstajā Baltijas jūras dzelmē, paņemot līdz gandrīz visus pasažierus. Lai gan slīkstošajiem palīgā nekavējoties devās visi tuvumā esošie vācu karaflotes kuģi, izglābt izdevās tikai 966 cilvēkus.
Faniem patīki svīnēt "Uzvaras" bet savus zaudējumus nu galīg nepatīk atcerēties pat pieminēt nē , tie ir baaig liels nooslēpums , piemēram friči par tādiem tik no manis uzzināja
В конце октября - ноябре 1941 г. в Севастополе царила паника. Утром 6 ноября в Севастополе началась посадка на теплоход "Армения". Погрузка шла в полном беспорядке, никто не только по фамилиям не переписывал садившихся на теплоход, не было даже точно известно их число .6 ноября 1941 г. санитарный транспорт "Армения" Сделал заход в Ялту Затем судно направилось в Ялту, где взяло на борт еще большее число эвакуируемых из Симферополя. Во время стоянки в Ялте был получен приказ командующего флотом, что в связи с отсутствием авиационного прикрытия выход судна из порта запрещается до 19 часов, т.е. до наступления темноты. Командир приказ получил, но в 08 ч. 00 м. 7 ноября вышел из Ялты. В 11 часов 25 минут судно было атаковано одиночным немецким торпедоносцем Не-111. Самолет зашел со стороны берега и с дистанции 600 м сбросил две торпеды. Одна из них попала в носовую часть теплохода.. В 11 ч. 29 м. через четыре минуты после взрыва "Армения" затонула. Спасено 8 человека , погибло около 7000 человек в том числе весь наличный состав четырех морских севастопольских и ялтинских госпиталей. После гибели «Армении», ЧФ остался без медицинского обеспечения, и пришлось создавать главный госпиталь ЧФ №40, базовые лазареты, призвав врачей из запаса. Погрузка на один сантранспорт всего состава нескольких лечебно-санитарных учреждений стала тяжелой ошибкой»...Гибель "Армении" по количеству человеческих жертв стала самой большой катастрофой советского судна на Черном море в годы войны. Судно было не столь велико (водоизмещением 6700 тонн), и рассчитано на перевозку 980 человек. Но в тот день людей на "Армению" набилось буквально как сельдей в бочке. Очевидцы вспоминают, что пассажиры стояли на палубе, тесно прижавшись друг к другу. "Uzvarētāji" šitādas lietas nepimin ni ni , ar šito Ukraiņi tik ņemās.
Pag, pag. Tu izkopē notikumu un esi jau tajā piedalījies? Čingizhanu arī pazini?
"9. maijs pagājis. Daudziem latviešiem tas sagādāja vēl vienu rūpju un smeldzes dienu, citiem lika sasparoties cīņai pret netaisnību, citiem kā bijis nebijis tas palika virspusēji vienaldzīgi. Tomēr par 9. maiju jeb tā saucamajām uzvaras dienu svinībām kāds vārds, ko pateikt, atradīsies katram.
Ieejot šajā dienā internetā, mani pārsteidza tik milzīgi lielā tieši latviešu līdzi sekošana katrai šī pasākuma norises gaitai vai dalībnieku solim. Mēģināju atrast pamatojumu, kā lai izskaidro latviešu aktivitāti, apmeklējot šo pasākumu un fotografējot, iemūžinot it visu notiekošu. Katra detaļa, katrs ģenerālis, katra avīzē ietītā pudele, katrs politiķis, vecie veterāni, jaunā paaudze tika iemūžināta. Apskatot draugiem.lv lietotāju albumus, bija neliels šoks, ka arī pēc pasākuma beigšanās atsevišķi entuziasti ir speciāli gājuši un iemūžinājuši to, kas palicis pāri no šīm svinībām - mēslu kalnus, izdzertas, sasistas alkohola pudeles, izsmēķu un saules puķu sēklas un citi atkritumi. Šoks par to, ka tik ļoti ir gribējies to visu apskatīt arī klātienē. Par spīti tam, ka bez mēsliem un postmodernās padomju laiku atribūtikas un pašu samīcītajiem politikas aģitācijas materiāliem virs galvām šī pasākuma laikā karogu mastos bija uzvilkti un plīvoja 3 Latvijas valsts karogi. Viltības vai izsmiekla simbols šai dienai?
Šķiet, ka šajā dienā Rīga pārvērtās par kādu no Maskavas priekšpilsētām. Krievijas karogi un ģerboņi ielās un pie mašīnām, krieviski runājoši un dziedoši, bravurīgi gājēju grupu dalībnieki un braucēji, Rīga bija pārpildīta. Lasu internetā atsauksmes par šīs dienas vēsturisko nozīmi. Vieni saka - nu ļaujiet taču viņiem svinēt un atzīmēt savus svētkus, un pieminēt kritušos, kā nekā arī latvieši cīnījās šajā armijā. Citam tas ir nepiedodami un nepieņemami, jo vēl skaudri atmiņā palikušas padomju varas ienākšanas zvērīgās izdarības un represijas pret viņa ģimenes locekļiem vai pašiem. Citi izsaka minējumus, cik no tiem kara veterāniem, kas laukumā atnākuši un kurus no galvas līdz kājām pateicībā ar ziediem apber jaunā krievu paaudze, ir kara noziedznieki. Ārzemju vēstures grāmatās, ko diez vai krievu jaunatne lasa, var lasīt briesmīgus un stindzinošus faktus skaitļos, ka maija orģijās padomju armija Vācijā un Prūsijā izvaroja ap 3 000 000 sieviešu un meiteņu, sākot no 6 gadu vecuma. Vēlāk desmiti tūkstoši no tām izdarīja pašnāvību. Vēl citi mēģināja paust savu nostāju, cenšoties kaut kā ja ne izjaukt, tad vismaz kādam sabojāt svētku gaisotni, bet, kā zināms, drošības dienestiem jau laikus bija paziņots šādus cilvēkus savākt un neitralizēt.
Lūk, cik daudz kaislību ap vienu šādu datumu, kurā atkal iesaistītas ir abas puses. Man tagad negribētos teikt, kā ir pareizi vai aģitēt uz to, kā vajadzēja pareizi reaģēt uz šiem notikumiem. Domāju, ka katrs rīkojās saskaņā ar savu sirdsapziņu. Lai cik skaļi protestējam vai neprotestējam, cik pieņemami vai nepieņemami mums tas neliktos, jāsaprot ir viens, ka šāda vai cita scenārija maiņa ir iespējama vai pastāv tikai pateicoties pašu vēlētai varai un izvirzītiem pārstāvjiem. Ne tik daudz jāskatās un jāšausminās par krievu masu, kurai politiski ir ļauts tādai augt un izplesties, bet gan vēlreiz jāpadomā, ko tad mēs katrs darīsim 6. jūnijā, kāda būs mūsu izvēle, stāvot pie vēlēšanu urnas.
Lai kā arī nebūtu, joprojām ārā ir pasakains ziedonis. Zied ābeles un ķirši, reibina ievziedi, debesis ir zilas un zāle tik zaļa. Kaut kur aug mazi bērni, savās sajūtas tālu no visām šīm cilvēku radītajām negācijām. Padomāsim par to! "
SvilpisLupis:Pag, pag. Tu izkopē notikumu un esi jau tajā piedalījies? Čingizhanu arī pazini?
Nē bet es diezgan daudz kontaxtējos un līdzu cilvjiem kas ņemās ar visādiem "Vesturiskiem papīriem" un konkrēti ar Armēniju par kuru "PSRS" Turēja muti un tagadējā Krievija arī , jau kādu laiku ņemās nopietni onkas , lai neteiktu ka pši nopietnākie Paris reizes ir nācies šai sakarā pabūt arī komandējumos "Dienvidos"
Pašiem vāciešiem ir labāki dati par "Prūsijā izvaroja ap 3 000 000 sieviešu un meiteņu" Prusijā nemaz tik daudz iedzīvotāju nebija pēc 1938 gada datiem Prūsijā dzīvoja nedaudz zem 2 miljoni Keniksbergā bija ~1,2milj pilsēta 1938 gadā. Citas lietas daudz reālāk aptveramas ir tas ka kopš pēdējās "Partikas saņēmēju reģistra" datiem tas ir kautkāds 1945 gada ziema-pavsaris un nākamajiem tādiem pašiem datiem 1946 gadā kautkur izgaisa ~2 miljon cīviliedzīvotāju Nu bet tas tieši nenorāda uz kautkādiem izvarotājiem Kas attiecās uz "Sievietēm @ meitenēm" tad esmu pietiekami daudz arī aculiecināku stāstus dzirdējis , man tomēr visa rodņa 1945 gadā atradās sākumā "Austrumu teritorijās" tas ir Polijā un vēlāk GUDRI aizlaidās uz Vacijas iekšieni JAU IEPRIEKŠ vissu izplānojot jo viņi bija pieredzējuši arī 1918-1919 gadu Latvijā. Bez Vecfāters būdams gan policists gan armijnieks bija ļot precīz izplānojis gan taktiku gan rīcību un šie LOT veiksmīg atškīrībā no daudziem "Parcēlās" uz klussu mazpilsētu ļot izdevīgā vietā Kā jau esmu ne reiz teicis mana rodņa šai sakarā ir izcēlusies ar varen plašiem "Rakstu darbiem" un kas un kā gan Latvijā iegūstot netkarību 1919 gadā gan 1940 gadā gan 1944-1945 gads vācijā viņiem ļot labi un smalki aprakstīts DAUDZAS lietas visur notiek dēļ cilvēku NEAPRAKSTĀMĀ stulbuma un elementāras muļķibas. Visāda "Majsaimnieču krišana" notiek ne tikai pie mums "Kurš biežāk tām pārdošos" bet arī pēckara Vacijā ļoti rakturīgi , elementāri pie kautkāda dzīves līmeņa pierast TAD NU kamēr savējie veči "Nevelk" tikmēr pagulties zem pirmā "Uzvarētāja" nav nekas nosodams ne pie mums ne arī TUR TOREIZ
Lunis nevar paziit chingishanu, Lunis pats ir chingishans. Tieshi taapat kaa Eliks nevar buut Staljins jo Lunis jau ir Staljins. Lunis, kaa mees zinaam var buut jebkas!!!! Bez Lunja pat maizi negriezh nazis ass....
ps. tuliit sekos kaads staastinsh tipa: OT tajaa un tajaa gadaa viesojos Biribidzanaa un vieteejai namamaatei kaa reiz negrieza maizi... OT tad es ar saviem ... OT TAA
Par graņonku –ja nekļūdos, bildē redzam samērā jauna modifikāciju, no sendienām atceros tādu bez gludās apmales, kam šķautnes (graņi) turpinājās līdz augšai. Tādas pat gāzūdens automātos stāvēja un bij laiks, kad galdnīcās (stolovaja) juku jukām abi modeļi bij pieejami lietotājiem. Nepierādāma hipotēze, ka Krievijā par klasiku kļuvusī graņonka dzimusi no mūsu pusē pirmskara un senākos laikos populāras glāzītes ar kāju, to amputējot, bet rumpi palielinot. Tāda maza šķautnaina glāzīte laikam vienā Padega pašportretā uz galda pusdzerta stāv