forum.gif
Aizliegumi fotogrāfējot UK, Londonā.
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Aizliegumi fotogrāfējot UK, Londonā.
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 24.02.10 11:51
 citēt
Ir kādi aizliegumi vai ierobežojumi kas būtu jāņem vērā fotogrāfējot Londonā?
Publicēts: 24.02.10 11:55
 citēt
Tieši tie paši, kas Rīgā....
Publicēts: 24.02.10 11:58
 citēt
ImkaSm:Tieši tie paši, kas Rīgā....

Rīgā jau nav nekādu! :D

Man ir teikuši par aizliegumiem izmantot statīvu un utt...
Publicēts: 24.02.10 11:59
 citēt

Nebūt ne!

Tur pavisam nopietni tai lietai pieiet...
www.guardian.co.uk...
Publicēts: 24.02.10 12:01 labots
 citēt
sasar

Nebūt ne!

http://www.guardian.co.uk/uk/2010/feb/21/photographer-films-anti-terror-arrest

Piemērs, kā smalki izdomāts kontrolēt visu pasauli pat bez jebkāda loģiska pamatojuma.

Ezītis mežā vairs nevarēs skaļi nopurkšķēties, kad klāt būs SWAT.

Tāpēc es nelaižu garām iespēju komentēt, kur redzu rakstu par terorismu, par šo aspektu. Un tas ir terors - tikai valsts grib leģitīmi terorizēt iedzīvotājus. Sakiet, ar ko no Londonas atšķiras Lukašenko režīms?
Publicēts: 24.02.10 12:02
 citēt
ja redzi bargus viirus rosaamies ap melniek megadzipiem ar tumshiem logiem, tumshaam brilleem, vai viiri peleekos vadmalas svaarkos runaa pieliekushi galvas pie augstu uzceltas kraagas, kaa arii... protams - labaak nevazaaties tieshaa asv, izraeelas un mi6 eeku tuvumaa. kaa tas straadaa vari izmeegjinaat pie pasaules tirdznieciibas centra eekas riigaa, galvenais uzliec labi lielu somu plecos. man tur pretii bija birojs - par mosad darbiibas metodeem es vareetu uzrakstiit disertaaciju :D
Publicēts: 24.02.10 12:04
 citēt
vel viens ''terorisma'' piemers:
www.guardian.co.uk...
Publicēts: 24.02.10 12:09
 citēt
sasar:

Nebūt ne!

http://www.guardian.co.uk/uk/2010/feb/21/photographer-films-anti-terror-arrest

a, pavisam īsi, latviski nevar ? Lūdzu ?
Publicēts: 24.02.10 12:13
 citēt
Nu pavisam īsi:
Section 44 - terrorism act

Policija var apturēt jebkuru par aizdomām saistībā ar terorismu, šis īpaši ir attiecināms uz tiem, kas filmē un fotogrāfē.

Daudzi kāzu fotogrāfi ir bijuši aizturēti par bildēšanu pie baznīcām un aizvesti uz iecirkni, jaunlaulātie paliek bez bildēm. Simtiem līdzīgu piemēŗu, visi balstās uz section 44.
Publicēts: 24.02.10 12:18
 citēt
zinu gan , ka Romā var aizliegt bildēt no statīva lielā, ar prof kameru, bet man neko neteica, tas gan notika naktī ... :)
Publicēts: 24.02.10 12:20 labots
 citēt
Man ar 1x Londonaa pienaaca divi policisti automaatos un paluudza paraadiit bildes fotoaparaataa, sakot ka shii ir "sensitive area", bet, izskatiijushi bildes manaa fotoaparaataa, noveeleeja man jauku dienu un ieteica iet bik taalaak bildeet. :)
Publicēts: 24.02.10 12:23
 citēt
Cik zinu, kamēr tu ļauj viņiem aplūkot sabildēto un iedod visu informāciju, ko viņi prasa, nekādām problēmām nevajadzētu būt.
Publicēts: 24.02.10 12:39
 citēt
Nav nekad bijušas problēmas Londonā....arī poliči ir bildēti un tie pat smuki iepozējuši ;) Vienīgais Vinzdoras pils teritorijā baigaaa kontrole bija.....tikai ziepjutraukus atļāva ienest (nesapratu gan kāpēc, jo visu sabildēt tik pat labi var), bet tie noteikumi tādi bargāki bija, jo nesen bija noticis kaut kāds incidents un par cik tajā pilī lielākoties uzturas karaliskā ģimene, drošības pasākumi bija pastiprināti.
Publicēts: 24.02.10 12:46 labots
 citēt
krievijā nekas nav līdzīgi. Nebūtu arī garumgaru runu. Varianti apmēram trīs -
a kukulis,
b pa muti, kameru na.... konfiscē,
c iecirknis, i tam razbirjomsja ( lielāks kukulis )
Publicēts: 24.02.10 13:28 labots
 citēt
nu, Vairu bija vēl padumjajā laikā arestējuši Krasnojarskā - fotografē un vēl ar japāņu kameru - kas cits, ja ne špiōns! :face-grin:
Publicēts: 24.02.10 13:38
 citēt
Laciz:kaa tas straadaa vari izmeegjinaat pie pasaules tirdznieciibas centra eekas riigaa, galvenais uzliec labi lielu somu plecos. man tur pretii bija birojs - par mosad darbiibas metodeem es vareetu uzrakstiit disertaaciju :D

Pastaasti! To nu gan es gribu zinaat, kaadas tad tur lietas notiek! Peedeejo 9 gadu laikaa es to eeku regulaari apmekleeju, un kaadu laiku tur straadaaju. Jaa, apsardze ir liimenii, bet nekaadi briinumi tur nu nenotiek.. taa ka nestaasti pasakas, Tev tas nu nemaz nepadodaas!
Publicēts: 24.02.10 13:40
 citēt
Liebritānijā bērnus nedrīkst fotogrāfēt, pat ja tu bērnudārzā savē vēlies nobildēt tikuntā jāsaņem kaudze ar atļaujām no pašvaldības, bērnudārza vadības, citu bērnu vecākiem u..t.t.
Publicēts: 24.02.10 13:44
 citēt
kasparsf:Liebritānijā bērnus nedrīkst fotogrāfēt, pat ja tu bērnudārzā savē vēlies nobildēt tikuntā jāsaņem kaudze ar atļaujām no pašvaldības, bērnudārza vadības, citu bērnu vecākiem u..t.t.

nu lūk, te jau ir pamanāmas atsķirības.
Publicēts: 24.02.10 14:35
 citēt
Cik ir lasiiti izvilkumi no zhurnaaliem, tur ja bildee cilveeku (da jebkur), vinjam jaagruuzh zem aciim liigums.:face-grin:
Publicēts: 24.02.10 14:41
 citēt
Jonatans:
Laciz:kaa tas straadaa vari izmeegjinaat pie pasaules tirdznieciibas centra eekas riigaa, galvenais uzliec labi lielu somu plecos. man tur pretii bija birojs - par mosad darbiibas metodeem es vareetu uzrakstiit disertaaciju :D

Pastaasti! To nu gan es gribu zinaat, kaadas tad tur lietas notiek! Peedeejo 9 gadu laikaa es to eeku regulaari apmekleeju, un kaadu laiku tur straadaaju. Jaa, apsardze ir liimenii, bet nekaadi briinumi tur nu nenotiek.. taa ka nestaasti pasakas, Tev tas nu nemaz nepadodaas!
ok. divus gadus nostraadaaju birojaa tieshi pretii. visu laiku pa rajonu ganiijaas 4 pilsonji ar latvieshiem neraksturiigiem deguniem un chatoja ar savaam raacijaam, kas apkaklees. mani triis reizes gjorgaaja kad biu izgaajis uz ielas uzpiipeet, tipa ko es te vazaajos. kad suutiijuuz trim burtiem, tipa mana iela ko gribu to daru sauca apsardzi un naacaas skaidroties. koleegjei viiru kas bija atnaacis ar kaut kaadu kasti rokaas paarvilka paari ielai skaidroties. nu regulaaraa apgaita bija ieluureet visu mashiinu salonos. man logs bija tieshi pret maau un es visus tos kjeemus safocheeju, tik nevaru atcereeties kur palicis :( nekaadas pasakas staastiit i netaisos
Publicēts: 24.02.10 14:43 labots
 citēt
The Information Commissioner's Office (ICO) proposed new code for personal information online has "commonsense" new rules that in effect will prohibit photography in public places where anyone who's in the photograph might be unhappy about being photographed. A photo, taken in public, is now deemed private data, y'see.

photo.net...

man liekas pilns photo nets ar UK fotogrāfu sašutumu. Cirks jau bij tad kad gribēja aizliegt vienu brīdi telefoto objektīvus.... :D
karoč labāk uzmanīties ar bērnu un policistu fotogrāfēšanu.
Publicēts: 24.02.10 14:46
 citēt
vot tikko biju un nedomāju, ka kaut ko nedrīkst fočēt. Tūristi vazājas apkārt arī ar baltajiem L stroķiem, fočē visur apkārt un nejutu, ka kāds baig raustītos. Protams, kamēr nelien cilvēkiem purnos daudznacionālajā Londonā... kas to zin kādi kuram tikumi :)
Publicēts: 24.02.10 15:19
 citēt
Laciz: par mosad darbiibas metodeem es vareetu uzrakstiit disertaaciju :D

ES AR , kas grib ar šamie iepazīties Rīgā iesaku izvilkt nopietnāku kameru pie Rubikmājas nepaies ne pāris minūtes ka tevi ielenks daži mazi židiņi ar jautājumiem VIENMĒR :):) Bet ar viņiem man normālas attiecības , katrā ziņā vislaik darīšana tik ar "Cilvēkiem ar smadzenēm" pat uz ielas. Ko nevart teikt par visādiem USA dienestiem tur cik nācies tad no priekšnieka lidz pēdējam ielas varianta KONKRĒTI idioti :):) USA gan visādu amatpersonu "Apsardze" ir ļot labā līmenī tai skaitā Intelekta , ĻOT KOREKTI un saprātīgi labi profi. Bet tā nu pārējie IELIEK KRIEVIEM tupumā:):):) UK nedrīkst bildēt bērnus uez ielas bez vecāku pavadības to nu es zinu konkrēti :)
Publicēts: 24.02.10 15:21
 citēt
Metro nav ieteicams bildēt.
Vispar labāk tur kur zīmes aizliedz to darīt - nebildēt - mazāk problēmu būs.
Publicēts: 24.02.10 18:20
 citēt
Paskatījos tos abus gadījumus ar fotogrāfu apcietināšanu. Abi divi ietiepīgi āži. Paši arī tad vainīgi. Imho kas ļauns var notikt parādot policistam savu ID un to ko tu fotogrāfē? Tikai par tavu pašu drošību domā...
Publicēts: 24.02.10 18:28
 citēt
Billy, te nedaudz savaadaaka cilveeku attieksme. Lielaka dalja nesniegs nekadu informaciju polichiem, ja neuzskatiis, ka tam ir kaads pamats.

Vel viens jaunums ir shis:
copyrightaction.com...

Isumaa:
will allow the commercial use of any photograph whose author cannot be identified through a suitably negligent search. That is potentially about 90% of the photos on the internet.
Copyright in photos is essentially going to cease to exist, since there is no ineradicable way of associating ownership details short of plastering your name right across the image.
So Flickr, Google Images, personal websites, all of it will become commercial publishers' photolibrary.
Publicēts: 24.02.10 18:45
 citēt
sasar:So Flickr, Google Images, personal websites, all of it will become commercial publishers' photolibrary.

Atliks vien krāmēt virsū mega Copiraitus jebkam:):)
Publicēts: 24.02.10 20:55
 citēt
nu, man 2 piederi tepat Rīgā pie Saeimas Frakcijas mājas piesējās. vai kādu gaidot. gaidīju, tak Mepizdōpelis parāva aiz mēles un izstāstīju, ka gaidu gan, bet ka tā tā kā mana privāta darīšana. otrs bifelies uzreiz putekļu mākoni saceldams klāt - hui, bui, kas par problēmām? - laipni paskaidroju, ka tikko vēl nebija. :face-smile:
Publicēts: 24.02.10 21:10
 citēt
harald - gaisma tuneļa galā, iespējams, ir pretimnākošais vilciens...
bet Tavi tekstu rullee :)
Publicēts: 24.02.10 21:44
 citēt
TnXs! :face-smile:
Publicēts: 24.02.10 23:27
 citēt
visu palagu nelasīju, bet 2 gadi apakaļ Londonā man policisti palūdza bildet bez statīva Tower Bridge, kad pajautaju kāpē tā, teica ka viņiem ar likumu aizliegta valsts meroga kultūras objektu iemūžinašana ar profesionālu fottehniku, kas uzmontēta uz statīva!!.
reku man gan kaukas sanāca: www.fotoblog.lv... :D
Publicēts: 25.02.10 05:14 labots
 citēt
Abas epizodes ir komiskas.
par Itālieti vispār neizteikšos labak... filmēt kameras!!!! Un kur? Londonā!!! Tāda māxliniece... :amazing:
Tas ir laikā, kad pilnas ielas ir šādiem posteriem...

no sērijas- suns zin ko ēdis... un tie draudi reāli ari pastāv.
www.realcourage.org... un tas tik tā, skicīte, kopejais noskaņojums nemaz nav tik labs UK.

Piemēram Liverpool street station bez statīva nevar pat dienas laikā iebildēt. Pavisam maza interese par tevi būs ja pirms tam būsi pieteicies un vēl mazaka, ja fičukam nav lodziņa kur iecekot, kas ir sabildets, tb filma :grimace:
When you arrive at a station, please let the staff at the Network Rail Reception Desk know that you are on the station. This will help keep station staff informed so that they can go about their duties without concern as to your reasons for being there.
You can take photographs at stations provided you do not sell them. However, you are not allowed to take photographs of security related equipment, such as CCTV cameras.
Flash photography on platforms is not allowed at any time. It can distract train drivers & train despatch staff and so is potentially very dangerous.
Tripod legs must be kept away from platform edges and behind the yellow lines. On busy stations, you may not be allowed to use a tripod because it could be a dangerous obstruction to passengers.
Tātad viss ir iespējams...

bet nu ir jau sviets jo dienas jo lielaks...
www.guardian.co.uk...
Publicēts: 25.02.10 12:22
 citēt
Pagājušo rudeni uzsākot studijas Limerick Senior College mūs jau brīdināja pasniedzēji par dažām neērtībām publiskajā telpā un tā arī notikās - koledža saņēma dažādus ziņpjumus no Garda (iru policija) par studentu aktivitātēm pilsētā ar lūgumu apstiprināt vai security cameru izdrukās ir mūsu studenti. Arī man personīgi pilsētas parkā pienāca klāt parka darbinieki un jautāja ko, kas kapēc. Paskaidrojot, ka mēs esam studenti, kuri mācās fotogrāfiju nekādu negatīvu attieksmju nebija - tikai brīdinājums, lai netuvojamies bērnu rotaļu laukumam - te bēŗnus bildēt nedrīks un kā skaidroja pasniedzēji, tad daudzi fotogrāfi pat to nezin, ka ir nepieciešam Gardas atļauja fotografēt bērnus savā studijā, bet daudzi jau ir "atrāvušie", ka nebildēs bērnu portretus ja tajā portretā nebūs māmiņa vai tētis - pat vecāku klātbūtnē ar parakstītu līgumu daži fotogrāfi ir atteikušies bildēt solo portretus.Arī par parkiem - te tā vairs nav publiskā telpa, bet slēgts ar žogu apjozts pilsētas īpašums, kur pilsētas valde var pati regulēr ko, kas kā. Bet visumā jau nav tik traki. Bet tie laiki, kad tā varēja, tie ir pagājuši...www.youtube.com...
Publicēts: 25.02.10 12:25 labots
 citēt
shito vajadzeetu uztetoveet uz pieres dazhiem vecajiem nosiekalojushiem perdeljiem kas bildee nepilgadiigaas plikas, kas raksta draugos uzmaaciigas veestules ka par velti pabildees, kas pa pus latviju gatavi skriet "lai par velti pafotografeetu" :D
Publicēts: 25.02.10 12:31
 citēt
Tā viņš ir - ja salīdina Īriju vai Angliju, tad LV vēl valda "bezpredels" var bildēt visu, kas kustās un ari, kas vairs nekustās un nekādas abildības...a varbūt, ka es maldos...kāda pieredze LV???
Publicēts: 25.02.10 12:59 labots
 citēt
cik dzirdeets - kriminaalietas tiek izbeigtas finansiaali vienojoties ar meitenju vecaakiem... cik zinu tad UK tas nav iespeejams peec definiicijas. Tur par kaiteejumu beernam spriezh tiesa nevis mantkaariigie vecaaki.
Publicēts: 25.02.10 13:19
 citēt
ivars55:...lai netuvojamies bērnu rotaļu laukumam - te bēŗnus bildēt nedrīks un kā skaidroja pasniedzēji, tad daudzi fotogrāfi pat to nezin, ka ir nepieciešam Gardas atļauja fotografēt bērnus savā studijā, bet daudzi jau ir "atrāvušie", ka nebildēs bērnu portretus ja tajā portretā nebūs māmiņa vai tētis - pat vecāku klātbūtnē ar parakstītu līgumu daži fotogrāfi ir atteikušies bildēt solo portretus. Arī par parkiem - te tā vairs nav publiskā telpa, bet slēgts ar žogu apjozts pilsētas īpašums, kur pilsētas valde var pati regulēr ko, kas kā...

Cik man zināms, lai bērnus bildētu, pietiek ar vecāku atļauju. Gardaas piekrišana absolūti nav vajadzīga.

Par parkiem runājot, problēmas rodas tikai St Stephens Green parkā, jo tas ir privāts pasākums, kurā ir aizliegta bildēšana bez parka administrācijas atļaujas. Citos parkos šādu aizliegumu nav.
Publicēts: 25.02.10 13:23
 citēt
Laciz:shito vajadzeetu uztetoveet uz pieres dazhiem vecajiem nosiekalojushiem perdeljiem kas bildee nepilgadiigaas plikas, kas raksta draugos uzmaaciigas veestules ka par velti pabildees, kas pa pus latviju gatavi skriet "lai par velti pafotografeetu" :D

Vai ne?

"ir nepieciešam Gardas atļauja fotografēt bērnus savā studijā ... pat vecāku klātbūtnē ar parakstītu līgumu daži fotogrāfi ir atteikušies bildēt solo portretus.Arī par parkiem - te tā vairs nav publiskā telpa.

Bet visumā jau nav tik traki."

Ka nav tik traki, nekādi nevar piekrist. Izskatās pēc nejēdzībām un varas uzurpēšanas.
Publicēts: 26.02.10 15:35
 citēt
Tēvs bildē savu dēlu tirdzniecības centrā un tiek apsūdzēts pedofīlijā:
news.sky.com...
Publicēts: 27.02.10 13:03
 citēt
vasis8:aizliegta ... ... ar profesionālu fottehniku, kas uzmontēta uz statīva!!.
a ja uz krūšu statīva? :face-smile:
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas