ImkaSm:kurš zin ? kur var dabūt jauno dekoderu, pa lēto ... un vai tur bezmaksas programmām, obligāti vajadzīgs internets ????
Ja virszemes digitālā, tad inetu nevajag, tik karti, un dekoders pa lēto ir utopija. komplekts pa 44Ls - dekod. + karte... Labu decimetru antenu tālāk no telecentra ar vajag.
es vecaimātei laukos un viņas kaimiņiem pasūtīju ebaja ķīniešu brīnumus pa 12 LVL...vadi nebija liidzi bet tā viss strādā un nekādu karti nevaig ko Elmārs murgo
La4i:es vecaimātei laukos un viņas kaimiņiem pasūtīju ebaja ķīniešu brīnumus pa 12 LVL...vadi nebija liidzi bet tā viss strādā un nekādu karti nevaig ko Elmārs murgo
Gudris:es vecaimātei laukos un viņas kaimiņiem pasūtīju ebaja ķīniešu brīnumus pa 12 LVL...vadi nebija liidzi bet tā viss strādā un nekādu karti nevaig ko Elmārs murgo
Vari padalīties ar infu? Esmu izracis visu ebay - MPG4 dekoderi ir retums un pa tādu cenu noteikti nebija. Pārsvarā ir MPG-2, kurus par tādu cenu met pakaļ, bet ar tiem tak nevar redzēt mūsu DVB-T. Vienīgi ja UBS puļķis, kur pietiek ar softa nomaiņu varētu derēt.
ImkaSm:cik saprotu, ja tavam vecajam teļlūkam ir tikai līdz MPEG2 formāti, tad no HD raidījumiem jēgas maz ???? pat ar visu MPEG4 dekoderu ????
Kāds sakars MPG-2 formātam ar ekrāna izšķirtspēju? Ja teļuks spēj attēlot HD sigālu (vismaz 720p vai vēl labāk 1080p, kas skaitās full HD), tad būs jēga no HD, neatkarīgi no tā, kāds dekoderis viņam iemontēts (vai nav iemontēts). Bet no tā HD ir jēga tikai pie lieliem ekrāniem - 42" un uz augšu. Pašam ir 50" plazma, kas velk 720p un 1080i (tātad nav full HD), skatos HD raidījumos no satelīta (arī satelīts neko vairāk par pagaidām 1080i nedod), un jāsaka, ka lielu atšķirību starp HD un SD signāliem nejūtu pat uz šāda izmēra ekrāna. Nu OK, ja pieiet metra attālumā, tad starpību redz, bet normāli no 2-2,5m na izteiktas atšķirības. Secinājums - pagaidām HD nav nekas vairāk kā mārketinga triks, lai nopārdotu jaunus TV uztvērējus un krāniņa staipītāji varētu lepoties ar savu kruto tehniku.
Tak baigaa naudas izmeshana ir tas digitaalais tv! Tiem suudiem ko pie mums tirgo, nemaz HDMI idejas nav, un ja pareekjina, tad taapat par visiem pribambasiem - kasti, antenu utt utt vairaak kaa 100Ls sanaak izmest + taapat ir jaamaksaa. Mana ome skataas kabeljteleviiziju, 67kanaalus un nav nearkaadiem tur telekomiem jaachakareejaas. Vuala!
Jonatans:Tak baigaa naudas izmeshana ir tas digitaalais tv! Tiem suudiem ko pie mums tirgo, nemaz HDMI idejas nav, un ja pareekjina, tad taapat par visiem pribambasiem - kasti, antenu utt utt vairaak kaa 100Ls sanaak izmest + taapat ir jaamaksaa.
Nu 100 Ls ir pārspīlēts - dekoderis maksā ap 40 Ls un vairāk jau nekas ar nav vajadzīgs - esošā decimetru antena derēs. Un HDMI izeja lielākai daļai nav nepieciešama, kam ir tie varēs iegādāties dekoderus ar šo izeju. Bet pareizi te tika minēts - labākais risinājums ja vajag vairāk kā 5 kanālus ir satelīts + "card sharing" privātmājā vai kabelis blokmājā.
Gudris:es vecaimātei laukos un viņas kaimiņiem pasūtīju ebaja ķīniešu brīnumus pa 12 LVL...vadi nebija liidzi bet tā viss strādā un nekādu karti nevaig ko Elmārs murgo
Fiksi jāsameklē pustūkstotis vecmammu... Unit Price︰ USD $ 29 / pc Minimum Order︰ 500 pc Te kārtējam minhauzenam sajukusi tirdzniecība.
Tad šitā bija tā Šķēls fiška uz dekoderiem uzvārīties? Vot nakuja būtu jābūt kaut kādai kartei, ja pa ciparu skaitās, ka , TVraida bezmaksas progas TV1, LTV7, LNT, TV3????
Vai tad pasažieri nezin, ka ir TV aparāti, kas defaultā spēj uztvert ciparu signālu?
Tā atkal laikam atkal mūsu valsts īpatnība - nokriptē signālu, lai uzspiestu pirkt dekoderus?
Lunis:Es te sievsmātei vienkarši vecu SAT uztvērēju piemuģiju VISS STRĀDĀ , karte ja grib ko vairāk par 5 bezmaksas kanāliem
Nu tā tam vajadzētu būt! Vienkārši vientiešu mānīšana, lai aizvietojot istabas antenu pirktu dekoderus...kam vajag varu uzdāvināt viasat satjika tuneri...
Lunis:Es te sievsmātei vienkarši vecu SAT uztvērēju piemuģiju VISS STRĀDĀ , karte ja grib ko vairāk par 5 bezmaksas kanāliem
ko tu tur atkal muldi...vecam sat nevar būt mpeg4
Ar sat uztvērēju jau tāpat nevarēs DVB-T uztvert, bet var uztvert Viasat, protams, maksājot viņiem sūro piķi par 5 kanāliem. Ir jau, protams, arī card-sharing variants, bet tur nederēs vecs dzelzis.
ko tu tur atkal muldi...vecam sat nevar būt mpeg4
Es nemaz nebaudiju kas viņam IR kas NAV paņemu no pagraba kur šams mētājās gadus 5 točno piespraudu pie TV un ANTĒNAS uzspiedu meklēšanu un ATRADA ALBA saucās UK ražojums atceros vēl kad nopirku UK štepseli griezu nost un liku musējo Bačas pultī bij bix patecejušas nācās patīrīt
Gudris:ko tu tur atkal muldi...vecam sat nevar būt mpeg4
Ar sat uztvērēju jau tāpat nevarēs DVB-T uztvert, bet var uztvert Viasat, protams, maksājot viņiem sūro piķi par 5 kanāliem. Ir jau, protams, arī card-sharing variants, bet tur nederēs vecs dzelzis.
Tu gribi teikt, ka eiropas kopienā realizēt domātajiem televizoriem, kas nav 3 gadus noliktavā stāvējuši nav iekšā ciparu uztvērējs? Nu latvijā jau droši vien arī nav...
Nu tā tam vajadzētu būt! Vienkārši vientiešu mānīšana, lai aizvietojot istabas antenu pirktu dekoderus...kam vajag varu uzdāvināt viasat satjika tuneri...
Ne viņam bija DVB sndarta logo un atseviški TV antenas ieeja un 2 scardi
Jā piemirus vēl šamam bija ar karšu slots neatceros vairs kādam standartam.
Man jau gadus 4-5 pietiek ar VIASAT , un viņu komplektā nākušo flinstonu verķi es TV neskatos Laulene virtuves TV reizēm seriālus palūr un sīkais multenes
Sat TV ar mpg4 nav nekāda sakara ja nu vienīgi grib HD skatīt pārējais viss mpg2 - Visast kanālus uz TV no uztvērēja novada analogi ja nu tas vienīga nav tas jaunais hibrīds HD kam ir arī HDMI. Visi viņi patiesībā ir baigās drazas , bet savu funkciju pilda.
Otrs. nevajadzētu aizrauties ar lēto mpg4 dekoderu medībām , jo dievs vien zin cik ilgi valsts dotēs free to air LV kanālus . palieks viens TV7 un TV5 un ar to viss . pērc jaunu kasti kaut tos kanālus par 1Ls piedāvās.
Tv kuriem jau ir mpg4 lai skatītos kodētos (un vairāk kā 98% visi pieci tagad esošie LV TV kanāli nepaliks free ) būs nepieciešams TV uzstādīt moduli kodēšanai - 27Ls un ne visos TV modeļos to varēs.
Tv kuriem jau ir mpg4 lai skatītos kodētos (un vairāk kā 98% visi pieci tagad esošie LV TV kanāli nepaliks free ) būs nepieciešams TV uzstādīt moduli kodēšanai - 27Ls un ne visos TV modeļos to varēs.
Par ko tieši brīnies- par to ka LV pēc pusgada pateiks ka par LNT un TV3 ar ir jāmaksā , jeb par to ka kaut kādam lētucim LCD tu nevarēsi CAM moduli iebāzt kur karti likt - līdz ar to tas LCD ar integrētu mpg4 paliek tāds pats kā tas kuram tas nav
mazpilsētās kurās nav kabeļutīkli u.t.t , bet ir daudzdzīvokļu mājas ir lietderīgi bēniņos iegrūst 5 dekoderos un savest kārtībā veco kolektīvo antenu i visa darīšana. Nav juridiski pareizi(ja par kādu no kanāliem būs jāmaksā) jo tad visa māja to maksas kanālu skatīsies par vienu cenu bet izdevumi uz visiem daudz mazāki un nevajag nevienai tanai un onkam apgūt kādu jaunu pulti - viss paliks kā bija spied podziņas un rāda kā rādījis. nu labi vēl +30Ls uz visu to borģeli maģistrālam kabelim pastiprinātājs. Tāpat pasakas ir tas ka jāpērk kaut kāda jauna antena ja nu tiešām ir tā ka pirms tam nekāda antena nav bijusi un pilsētā ar lāpāmadatu neiet tad gan būs kaut kas tai Tv ieejai jāpeslēdz. Tur jau visa tā sāls digitālajai virszemes apraidei - ja kādreiz daudzos lauku rajonos vajadzēja nez kādas antenu sistēmas lai kaut cik jēdzīgi skatītos visus TV kanālius tad tagad pietiks ar ko niecīgāku - nu lai nodrošinātu BRE ne sliktāku kā 30%. I visi kanāli rāda kā bilde Tikai nu laiku kad to ieviest viņi gan ir izvēlējušies īsto
Vai nu šie pārcentušies ar signāla saspaidīšanu vai arī telekoma piedāvātais dekoderis ir liels mēsls, bet bilde krieni atpaliek no analogā veidā iegūtās. Lai ko nesludinātu reklāmas. Es protams runāju par analogo signālu labas uztveramības zonā ar normālu antenu.