Jonatans:Nikon - tas vienkaarshi ir kruta, bet jaareekjinaas ka ar servisu ir pagruuti, un objektiivi ir daargaaki (piemeeram tas pats 50mm 1.8f, Nikonam ir par apm 35% daargaaks kaa Canon) Canonam pie mums ir plashaaks objektiivu klaasts, labs serviss.. Taa ka, lai ko njemtu, abi labi..
Gudris:Visi kko stulbu dirš par lētiem dārgiem objektīviem bet ne kvalitāti !!! meitenei nekas labāks un stilīgāks par šo nav izdomāts www.youtube.com... sīkāk te www.olympus.lv... un meitene būs laimīga
Cik tāds komplektiņš izmaksātu? Baigais slinkums pašam meklēt
Citeejot laacizs kura tekstu te nevar ibio paarlikt - bla bla bla..
Tur jau bij tas koncepts Canon 50mm 1.8f ll versijai - iemauca labaakus stiklus bet korpusu metaala vietaa nomainiija uz plastmasu - rezultaataa, stikls labs, cena laba, un viss ir labi! Kuru gan krata kaads ir korpuss, galvenais lai stikls ir labs un viss straadaa, un shajaa plastmasas leetucii, taa arii ir!
Es jau minēju par iepriekšējo -Kodak Z 712 IS , objektīvs Shneider Kreuznach Variogon 36/432 mm AF. Piemirsu, par cik pirku eBay - katrā ziņā zem Ls 200. Viss būtu labi, ja nebūtu "nokauts" ekrāniņš. 3collīgais, starp citu... Pēc manas saprašanas, lai bildētu , tomēr spoguļkamera vajadzīga. Bez visādām tur video "fīčām". Apmēram tāpat, kā mani tracina mobilie telefoni, kuros sadzen iekšā nezin kādas opcijas, kuras normāls cilvēks nekad nemēdz izmantot. Kas der visam, neder nekam! Retorisks jautājums - kālab "Vertu" telefoniem, kuri ir tie visdārgākie, ir tikai un vienīgi telefona funkcijas?
Runa nav par bērnu, runa ir par pusaudzi. Pirmkārt.... Otrkārt, veca gada gājuma cilvēks būdams ( izrādās, ka esmu 3 gadus par vecu, lai varētu šajā saitā oficiāli piereģistrēties), ļoti labi saprotu, ka ĪSTĀ FOTOGRĀFIJA top ne digitāli, bet uz filmas. Dieviņ tētiņ, man bail pat iedomāties, cik var izmaksāt fotofilmu apstrādes izejmateriālu un iekārtu iegāde.... Treškārt, mani iepriecina šī bloga apmeklētāju atsaucība ,vakarpusē, kad mazmeita atgriezīsies no ģimnāzijas, pasaukšu, lai palasa še sarakstīto. Visdrīzāk, pati piereģistrēsies šeit, un padomus lūgs. Man atliks vien viņas vēlmes izpildīt. Topika sākumā minētās summas ietvaros. Mazgāšu rokas nevainībā.... Ir jau ērti novelt atbildību uz citiem, vai ne?
es nemudinu attiistiit pasham. protams tas ir forshi un taa bet izmaksas ir lielas tur es piekriitu. bet drukaat mazinas bildes un/vai skaneet, un atiistiit filminas laboratorijas man liekas shiis izmaksas attaisnos to sleedža resursu ko Tavs beerns izteerees turmaakajos dziives posmos. labaak tagad nopeerc filmu verķi un uz apaļāku jubileju piekrāj naudu labai spogulenei nevis pashai leetaakai tagad. tas attaisnosies veelaak !
Jaa jaa, nokritiis cenaa dramatiski zemu, par super cenu, pieejamu jebkuram - 459.99Ls Cik Tev Olympus.inc maksaa par reklaamu? Sanaak gadaa 36.000 uz kjepas?
Pitbullis: Pēc manas saprašanas, lai bildētu , tomēr spoguļkamera vajadzīga.
tā jau ir...spogulis ir galvenais kas nodrošina labu bildi !
Nezinu, vai ironija ir vietā... Man no savas bērnības/jaunības ir tās atmiņas palikušas , ka spoguļkamera ( nu tas pats Zenīts) ir pārāks par citām (centrālā slēdža, vai kā tur sauc, kamerām). Visticamāk tādēļ, ka bildes ASUMA REGULĒŠANA spoguļkameras skatu meklētājā bija daudzkārt vienkāršāka par divu izplūdušu kontūru savienošanu parasto kameru skatu lodziņā. Šobrīd, asumam fokusējoties automātiski no n-tajiem punktiemi, jebkurai kamerai kadru veidojot monitorā skatoties,pieļauju, ka manis minētā spoguļkameru priekšrocība ir mīts... Par to, ka galvenais ir sižets un fotogrāfa iztēle , šobrīd runa nav. Gar to spogulim vai (ne)spogulim nav teikšanas....
Laciz:ja pretendente sapnjo par canon vaag pirkt canon. lauzt nevajag - iespeejams ka jau par veelu. man beerni (4/7) jau tagad zin ka sinoniims vaardam fotoaparaats ir nikon
Pitbullis: Treškārt, mani iepriecina šī bloga apmeklētāju atsaucība ,vakarpusē, kad mazmeita atgriezīsies no ģimnāzijas, pasaukšu, lai palasa še sarakstīto. Visdrīzāk, pati piereģistrēsies šeit, un padomus lūgs. Man atliks vien viņas vēlmes izpildīt. Topika sākumā minētās summas ietvaros. Mazgāšu rokas nevainībā.... Ir jau ērti novelt atbildību uz citiem, vai ne?
Pitbullis: Treškārt, mani iepriecina šī bloga apmeklētāju atsaucība ,vakarpusē, kad mazmeita atgriezīsies no ģimnāzijas, pasaukšu, lai palasa še sarakstīto. Visdrīzāk, pati piereģistrēsies šeit, un padomus lūgs. Man atliks vien viņas vēlmes izpildīt. Topika sākumā minētās summas ietvaros. Mazgāšu rokas nevainībā.... Ir jau ērti novelt atbildību uz citiem, vai ne?
D5000 +18-105 normāli, kad pastrādās, sapratīs, kādi stikli vēl vajadzīgi. D80 novecojis modelis, arī stiklus ar spūvjgriezi vairāk netaisa. Viss pilnveidojas. Nākošos gan vajadzētu F2,8 un gaišākus,šāds ieguldījums atmaksā ar bilžu kvalitati. No jaunā bezspoguļa/ maināmo stiklu kameru klāsta tikai Samsung NX10 ir normāla APC-S matrica. Veikalos lidz izlaidumam diez vai parādīsies...
Voldemorts:D5000 +18-105 normāli, kad pastrādās, sapratīs, kādi stikli vēl vajadzīgi. D80 novecojis modelis, arī stiklus ar spūvjgriezi vairāk netaisa. Viss pilnveidojas. Nākošos gan vajadzētu F2,8 un gaišākus,šāds ieguldījums atmaksā ar bilžu kvalitati. No jaunā bezspoguļa/ maināmo stiklu kameru klāsta tikai Samsung NX10 ir normāla APC-S matrica. Veikalos lidz izlaidumam diez vai parādīsies...
Papētīju to Samsung brīnumu eBay mājas lapā. Dikti jau vilinošs. Bet, 689 angļu naudiņas... Sūta no Korejas, tātad muita, PVN, pamparam.... Kas skar D5000 ar 18/105, tad tā tiešām varētu būt mana izvēle. Nezinu gan, vai pixmania pakalpojumus izmantot, vai vietējo internetveikalu piedāvājumiem sekot.... Ar lietotas mantas piedāvājumiem kaut kā ne īpaši droši jūtos....
Man ir 5 gadu pozitīva pieredze ar eBay ( UK , Vācija, USA līdz Ls 50), pērkot apģērbu, apavus, iepriekšējo datoru, pāris sadzīves līmeņa fotoaparātus... Šobrīd, ko nopietnāku gribēdams iegādāties, vēlos uzzināt, vai ir vērts saistīties ar Pixmania (cenas pievilcīgas), vai uz vietējiem tirgoņiem (ne ELKOR) paļauties.
tiem, kas sacīja, ka man pietiks ar parasto ziepeni -
NĒ, MAN GAN NEPIETIKS VISS.
es pati vēlos spoguļkameru, ja mans mērķis tam ir lidosta. Esmu pasažieru lidmašīnu mīļotāja un savu dzīvi veltīšu aviācijai. Es bieži dodos uz Skulti pie skrejceļa - bildēt. bet vēlos tādu kvalitāti, kā [url=www.aviofoto.lv]www.aviofoto.lv[/url] bildēm. es vairs nevēlos graudainas bildes, jo tie graudi man sabojā visu. Tikai ziepeņu dēļ nespēju sasniegt labu kvalitāti. Man vajag ko tādu, lai tam būtu labas gaismas arī patumšā laikā. Un vajag ko tādu, kurš labi saķers kvalitāti, jo lidmašīnu nosēšanās ātrums ir 150 - 200km/h.
vajag arī ko tādu, lai varetu ļoti labi pietuvināt virs Latvijas lidojošas lidmašīnas, bez graudiem un miglu - tās lido aptuvēno 8 000 - 11 000m virs zemes.
iesaku palūkoties šajā aviofoto portālā, jo bildes ir patiešām iespaidīgas.
Man patīk! Es,kā jau iepriekš esmu minējis, mazgāšu rokas nevainībā.... Maks gan būs jātur vaļā gana plaši... Ja AndaBoening pelnījusi būs.... Ar sekmēm ģimnāzijā un mākslas skolā...
Gudris:Anda Tev vaig labu gaišu telefoto objektīvu 70-200 f2.8 ar jebkuras firmas fotoaparātu nikon vai canon...galvenais nepērc olympus un lai gan tele objektīvi viņam ir gaišāki mazāki vieglāki un labāki bet rēķinies ka viņi izmaksās divreiz dārgaak kā lētaa canona vai nikona objektīvi !
tiem, kas sacīja, ka man pietiks ar parasto ziepeni -
NĒ, MAN GAN NEPIETIKS VISS.
es pati vēlos spoguļkameru, ja mans mērķis tam ir lidosta. Esmu pasažieru lidmašīnu mīļotāja un savu dzīvi veltīšu aviācijai. Es bieži dodos uz Skulti pie skrejceļa - bildēt. bet vēlos tādu kvalitāti, kā [url=www.aviofoto.lv]www.aviofoto.lv[/url] bildēm. es vairs nevēlos graudainas bildes, jo tie graudi man sabojā visu. Tikai ziepeņu dēļ nespēju sasniegt labu kvalitāti. Man vajag ko tādu, lai tam būtu labas gaismas arī patumšā laikā. Un vajag ko tādu, kurš labi saķers kvalitāti, jo lidmašīnu nosēšanās ātrums ir 150 - 200km/h.
vajag arī ko tādu, lai varetu ļoti labi pietuvināt virs Latvijas lidojošas lidmašīnas, bez graudiem un miglu - tās lido aptuvēno 8 000 - 11 000m virs zemes.
iesaku palūkoties šajā aviofoto portālā, jo bildes ir patiešām iespaidīgas.
Baidos, ka vairāk, kā uz d5000 ar 18/105 vari necerēt. Vai, budžeta ietvaros, D3000 ar kādu nebūt garu stiklu, kā šeit runāt pieņemts....
Ja Nikons, tad piekrītu par D80, pats lietoju (18-135 kit), par to naudu ko labāku būtu grūti iedomāties, D40-D60 atkrīt nedomājot, D90 par dārgu. Ja par citiem, piem. Canon, tad nav pat ideju ko ieteikt.
Nikonam (ražo arī ar kanoana bajoneti) cena/ kvalitāte vislabāk (no testētajiem) patika Sigma 120-800/2,8. Ieteikt 70-300 (ta jebkurām F vērtībām) negribētu. Normāls skaitās trīskāršs zums, lielākiem zūd kvalitāte. Vēl (sakarā ar augsto cenu ~ 1500 Ls) gribu patestēt fiksu 300/2,8. Pats meklēju sportam, meža kustoņiem. Pieļauju, ka tāds jaunās lēdijas mērķiem būs vispiemērotākais (gaišs). Komplektā ar kropa N/C bodiju. Lai veicas!
Mazmeitiņ, labāk nekur neej. Tai aviafoto lapā nevis jūsmo par iespaidīgām bildēm, bet palasi KĀ tās tapušas... 10km augstumā lidojošas lidmašīnas nefotografē. Un stikli daudzviet nekādi ūberkrutie nava.
Es gan ceru, ka tās ļotenes skuķim ar laiku apniks un šamējā nopietnākai fotogrāfēšanai pievērsīsies. Galu galā mākslas skola taču kādu pamatiņu ielikusi būs, es ceru....
Pārsvarā jau minētajā Aviofoto.lv redz sabildētas lidmašīnas pie pacelšanās/nosēšanās, no iespējami tuvākā piekļuves punkta. Tātad priekš lielajiem laineriem nekādu dižo teleobjektīvu nevajag. Pāris topa bildētājiem ir Canon 100-400 L IS, bet ļoti daudziem arī lētā gala 70-300 Sigmas un Tamroni. Kas attiecas uz tēmas jautājumu, varbūt tiešām iesākt ar mazlietotu sākumlīmeņa dSLR "no labām rokām" , bet ietaupīto naudiņu labāk investēt pieklājīgā objektīvā. Piemēram- Canon gadījumā tas varētu būt EF 70-200/4 L ar vai bez IS, atkarībā no rocības (gaišais 2,8 meitenei avio-medībām būs pa smagu). Lietotu 70-200/4 bez IS mierīgi var nopirkt pa 300 Ls. Ja gribas ko garāku un nedārgu- Canonam varu piedāvāt Tokina 80-400/4,5-5,6 www.thkphoto.com... 175 Ls pilnā komplektā, Lowepro somiņu ieskaitot.
Nē, VECTĒTIŅ, 1) tev tās būs lidmašīnas, nevis ļotenes. un 2) tā nav mana aizraušanās, bet gan atklājums, kurams veltīšu savu DŽĪVI. Un, ja tu vispār atceries, mans mērķis ir par pilotu kļūt, nevis fotogrāfu...
jā, man patīk fotogrāfēt, bet es vēlos kļūt par RIX spotteri, un sēcēt dienas veselas pie RIXsa žoga, tāpat kā visi pārējie ar aviācijas slimību slimojošie.
par tiem 10km..
var nobildēt un bildē arī. es ar savu ziepeni bildēju, tikai nenormālie graudi ir, tā kā, par cik esmu to pati izmēģinājusi, taisnība ir man.
Ar tik nevīžīgu attieksmi pret sevi un apkārtējiem, var tik par velosipēda pilotu būt, pat automašīnas pilotēšana apdraudēs līdzcilvēkus. Fotogrāfijā daudzko nosaka fizikas likumi...