forum.gif
Lūdzu padomu par spoguļkamerām
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Lūdzu padomu par spoguļkamerām
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >
IerakstsAutors
Publicēts: 25.02.10 17:33
 citēt
Jonatans:Nikon - tas vienkaarshi ir kruta, bet jaareekjinaas ka ar servisu ir pagruuti, un objektiivi ir daargaaki (piemeeram tas pats 50mm 1.8f, Nikonam ir par apm 35% daargaaks kaa Canon)
Canonam pie mums ir plashaaks objektiivu klaasts, labs serviss..
Taa ka, lai ko njemtu, abi labi..

bet toties nav ar plastmasas baijoneti
Publicēts: 25.02.10 17:36
 citēt
Pitbullis:
vinieks:
Kur šādu infu esi atradis? Varbūt es arī pa vecu? :)

Reģistrācijas vietnē slīdeklis apstājas uz 1950 gada. Es no 1947....

Un tas vecums obligāti jānorāda? Laikam jau nē ;)
Publicēts: 25.02.10 17:38
 citēt
Gudris:Visi kko stulbu dirš par lētiem dārgiem objektīviem bet ne kvalitāti !!! :( meitenei nekas labāks un stilīgāks par šo nav izdomāts www.youtube.com... sīkāk te www.olympus.lv... un meitene būs laimīga :exciting:

Cik tāds komplektiņš izmaksātu? Baigais slinkums pašam meklēt :)
Publicēts: 25.02.10 17:44
 citēt
Citeejot laacizs kura tekstu te nevar ibio paarlikt - bla bla bla..

Tur jau bij tas koncepts Canon 50mm 1.8f ll versijai - iemauca labaakus stiklus bet korpusu metaala vietaa nomainiija uz plastmasu - rezultaataa, stikls labs, cena laba, un viss ir labi! Kuru gan krata kaads ir korpuss, galvenais lai stikls ir labs un viss straadaa, un shajaa plastmasas leetucii, taa arii ir!
Publicēts: 25.02.10 17:47
 citēt
pareizi ........ miniatūrais Pen kabatā, pārējie pribambasi [ skatu meklētājs, objektīvi ] somiņā........ ērti.......par cenām, nerunāsim :bad_smile:
Publicēts: 25.02.10 17:49
 citēt
Gudris:
vinieks:

Cik tāds komplektiņš izmaksātu? Baigais slinkums pašam meklēt :)
www.xnet.lv... bet drīz jābūt lētākajam e-pl1 arī lv tas maksās ap 350 !

Cena: 479.00 Ls ? Ir to vērts?
Publicēts: 25.02.10 17:57
 citēt
nu lab sapratu
Publicēts: 25.02.10 18:21
 citēt
Es jau minēju par iepriekšējo -Kodak Z 712 IS , objektīvs Shneider Kreuznach Variogon 36/432 mm AF. Piemirsu, par cik pirku eBay - katrā ziņā zem Ls 200. Viss būtu labi, ja nebūtu "nokauts" ekrāniņš. 3collīgais, starp citu...
Pēc manas saprašanas, lai bildētu , tomēr spoguļkamera vajadzīga. Bez visādām tur video "fīčām".
Apmēram tāpat, kā mani tracina mobilie telefoni, kuros sadzen iekšā nezin kādas opcijas, kuras normāls cilvēks nekad nemēdz izmantot. Kas der visam, neder nekam!
Retorisks jautājums - kālab "Vertu" telefoniem, kuri ir tie visdārgākie, ir tikai un vienīgi telefona funkcijas?
Publicēts: 25.02.10 18:22 labots
 citēt
Pitbullis:
andre:ja man buutu beerns es tam filmu aparaatu nopirktu. bez elektroonikas. ko lidziigu nikon fm2 vai fm3 ar kaadu gaisho fiksu.

taa atiistiitu vairaak berna domaashanu un bernam butuu stimuls dabut kabatas naudu filmiņām...

Runa nav par bērnu, runa ir par pusaudzi. Pirmkārt....
Otrkārt, veca gada gājuma cilvēks būdams ( izrādās, ka esmu 3 gadus par vecu, lai varētu šajā saitā oficiāli piereģistrēties), ļoti labi saprotu, ka ĪSTĀ FOTOGRĀFIJA top ne digitāli, bet uz filmas. Dieviņ tētiņ, man bail pat iedomāties, cik var izmaksāt fotofilmu apstrādes izejmateriālu un iekārtu iegāde....
Treškārt, mani iepriecina šī bloga apmeklētāju atsaucība ,vakarpusē, kad mazmeita atgriezīsies no ģimnāzijas, pasaukšu, lai palasa še sarakstīto. Visdrīzāk, pati piereģistrēsies šeit, un padomus lūgs. Man atliks vien viņas vēlmes izpildīt. Topika sākumā minētās summas ietvaros.
Mazgāšu rokas nevainībā....
Ir jau ērti novelt atbildību uz citiem, vai ne?

es nemudinu attiistiit pasham. protams tas ir forshi un taa bet izmaksas ir lielas tur es piekriitu. bet drukaat mazinas bildes un/vai skaneet, un atiistiit filminas laboratorijas man liekas shiis izmaksas attaisnos to sleedža resursu ko Tavs beerns izteerees turmaakajos dziives posmos. labaak tagad nopeerc filmu verķi un uz apaļāku jubileju piekrāj naudu labai spogulenei nevis pashai leetaakai tagad. tas attaisnosies veelaak !
Publicēts: 25.02.10 18:24
 citēt
Gudris: driizbuus leetaaks modelis ka tev saka

Jaa jaa, nokritiis cenaa dramatiski zemu, par super cenu, pieejamu jebkuram - 459.99Ls :D
Cik Tev Olympus.inc maksaa par reklaamu? Sanaak gadaa 36.000 uz kjepas? :D
Publicēts: 25.02.10 18:43
 citēt
Gudris:
Pitbullis:
Pēc manas saprašanas, lai bildētu , tomēr spoguļkamera vajadzīga.
tā jau ir...spogulis ir galvenais kas nodrošina labu bildi !

Nezinu, vai ironija ir vietā...
Man no savas bērnības/jaunības ir tās atmiņas palikušas , ka spoguļkamera ( nu tas pats Zenīts) ir pārāks par citām (centrālā slēdža, vai kā tur sauc, kamerām). Visticamāk tādēļ, ka bildes ASUMA REGULĒŠANA spoguļkameras skatu meklētājā bija daudzkārt vienkāršāka par divu izplūdušu kontūru savienošanu parasto kameru skatu lodziņā.
Šobrīd, asumam fokusējoties automātiski no n-tajiem punktiemi, jebkurai kamerai kadru veidojot monitorā skatoties,pieļauju, ka manis minētā spoguļkameru priekšrocība ir mīts...
Par to, ka galvenais ir sižets un fotogrāfa iztēle , šobrīd runa nav. Gar to spogulim vai (ne)spogulim nav teikšanas....
Publicēts: 25.02.10 18:56
 citēt
spoguļkamerai ir priekšrocības, sevišķi, ja mazmeitai nosliece uz nopietnāku, mākslinieciskāku fotografēšanu radīsies
Publicēts: 25.02.10 19:02
 citēt
siers:Te ir viens piedāvājums - [url=http://www.fotosiena.lv/index.php?name=Forums&file=viewtopic&t=7529

Tas]http://www.fotosiena.lv/index.php?name=Forums&file=viewtopic&t=7529
Tas[/url] nu gan ir saldais ēdiens!:face-wink:
Publicēts: 25.02.10 20:15
 citēt
Laciz:ja pretendente sapnjo par canon vaag pirkt canon. lauzt nevajag - iespeejams ka jau par veelu. man beerni (4/7) jau tagad zin ka sinoniims vaardam fotoaparaats ir nikon :)

Diktatūra + nepareiza audzināšana = Lāči - nikonisti. :big_smile:
Publicēts: 26.02.10 15:11
 citēt
ja pameklēs, D5000 + 18-105 summā ielīdīs.

Pitbullis:
Treškārt, mani iepriecina šī bloga apmeklētāju atsaucība ,vakarpusē, kad mazmeita atgriezīsies no ģimnāzijas, pasaukšu, lai palasa še sarakstīto. Visdrīzāk, pati piereģistrēsies šeit, un padomus lūgs. Man atliks vien viņas vēlmes izpildīt. Topika sākumā minētās summas ietvaros.
Publicēts: 26.02.10 15:55
 citēt
erglis:ja pameklēs, D5000 + 18-105 summā ielīdīs.

Pitbullis:
Publicēts: 26.02.10 15:56
 citēt
Ar ko D5000 labāks par D3000?
Publicēts: 26.02.10 16:06
 citēt
D5000 +18-105 normāli, kad pastrādās, sapratīs, kādi stikli vēl vajadzīgi. D80 novecojis modelis, arī stiklus ar spūvjgriezi vairāk netaisa. Viss pilnveidojas.:face-smile: Nākošos gan vajadzētu F2,8 un gaišākus,šāds ieguldījums atmaksā ar bilžu kvalitati.:face-smile: No jaunā bezspoguļa/ maināmo stiklu kameru klāsta tikai Samsung NX10 ir normāla APC-S matrica. Veikalos lidz izlaidumam diez vai parādīsies...
Publicēts: 26.02.10 16:09
 citēt
Pitbullis:Ar ko D5000 labāks par D3000?
D5000 ir

D5000 ir COMP matrica (esot mazāki trokšņi virs ISO 400), un - VIDEO.:face-smile:
Publicēts: 27.02.10 16:45
 citēt
Voldemorts:D5000 +18-105 normāli, kad pastrādās, sapratīs, kādi stikli vēl vajadzīgi. D80 novecojis modelis, arī stiklus ar spūvjgriezi vairāk netaisa. Viss pilnveidojas.:face-smile: Nākošos gan vajadzētu F2,8 un gaišākus,šāds ieguldījums atmaksā ar bilžu kvalitati.:face-smile: No jaunā bezspoguļa/ maināmo stiklu kameru klāsta tikai Samsung NX10 ir normāla APC-S matrica. Veikalos lidz izlaidumam diez vai parādīsies...

Papētīju to Samsung brīnumu eBay mājas lapā. Dikti jau vilinošs. Bet, 689 angļu naudiņas... Sūta no Korejas, tātad muita, PVN, pamparam....
Kas skar D5000 ar 18/105, tad tā tiešām varētu būt mana izvēle. Nezinu gan, vai pixmania pakalpojumus izmantot, vai vietējo internetveikalu piedāvājumiem sekot.... Ar lietotas mantas piedāvājumiem kaut kā ne īpaši droši jūtos....
Publicēts: 27.02.10 19:10
 citēt
Man ir 5 gadu pozitīva pieredze ar eBay ( UK , Vācija, USA līdz Ls 50), pērkot apģērbu, apavus, iepriekšējo datoru, pāris sadzīves līmeņa fotoaparātus... Šobrīd, ko nopietnāku gribēdams iegādāties, vēlos uzzināt, vai ir vērts saistīties ar Pixmania (cenas pievilcīgas), vai uz vietējiem tirgoņiem (ne ELKOR) paļauties.
Publicēts: 27.02.10 20:27
 citēt
Sveiki, esmu šī mazmeita.

tiem, kas sacīja, ka man pietiks ar parasto ziepeni -

NĒ, MAN GAN NEPIETIKS VISS.

es pati vēlos spoguļkameru, ja mans mērķis tam ir lidosta. Esmu pasažieru lidmašīnu mīļotāja un savu dzīvi veltīšu aviācijai. Es bieži dodos uz Skulti pie skrejceļa - bildēt. bet vēlos tādu kvalitāti, kā [url=www.aviofoto.lv]www.aviofoto.lv[/url] bildēm.
es vairs nevēlos graudainas bildes, jo tie graudi man sabojā visu. Tikai ziepeņu dēļ nespēju sasniegt labu kvalitāti. Man vajag ko tādu, lai tam būtu labas gaismas arī patumšā laikā. Un vajag ko tādu, kurš labi saķers kvalitāti, jo lidmašīnu nosēšanās ātrums ir 150 - 200km/h.

vajag arī ko tādu, lai varetu ļoti labi pietuvināt virs Latvijas lidojošas lidmašīnas, bez graudiem un miglu - tās lido aptuvēno 8 000 - 11 000m virs zemes.

iesaku palūkoties šajā aviofoto portālā, jo bildes ir patiešām iespaidīgas.
Publicēts: 27.02.10 20:28
 citēt
atvainojos par ortogrāfijas kļūdām.
Publicēts: 27.02.10 21:21
 citēt
Man patīk!
Es,kā jau iepriekš esmu minējis, mazgāšu rokas nevainībā....
Maks gan būs jātur vaļā gana plaši...
Ja AndaBoening pelnījusi būs.... Ar sekmēm ģimnāzijā un mākslas skolā...
Publicēts: 27.02.10 21:35
 citēt
Gudris:Anda Tev vaig labu gaišu telefoto objektīvu 70-200 f2.8 ar jebkuras firmas fotoaparātu nikon vai canon...galvenais nepērc olympus un lai gan tele objektīvi viņam ir gaišāki mazāki vieglāki un labāki bet rēķinies ka viņi izmaksās divreiz dārgaak kā lētaa canona vai nikona objektīvi !

www.youtube.com... olympus

www.youtube.com... canon

www.youtube.com... nikon

Man patika, kā tas plikgalvis TELESKOPUS demonstrē....
Publicēts: 27.02.10 21:41
 citēt
AndaBoeing:Sveiki, esmu šī mazmeita.

tiem, kas sacīja, ka man pietiks ar parasto ziepeni -

NĒ, MAN GAN NEPIETIKS VISS.

es pati vēlos spoguļkameru, ja mans mērķis tam ir lidosta. Esmu pasažieru lidmašīnu mīļotāja un savu dzīvi veltīšu aviācijai. Es bieži dodos uz Skulti pie skrejceļa - bildēt. bet vēlos tādu kvalitāti, kā [url=www.aviofoto.lv]www.aviofoto.lv[/url] bildēm.
es vairs nevēlos graudainas bildes, jo tie graudi man sabojā visu. Tikai ziepeņu dēļ nespēju sasniegt labu kvalitāti. Man vajag ko tādu, lai tam būtu labas gaismas arī patumšā laikā. Un vajag ko tādu, kurš labi saķers kvalitāti, jo lidmašīnu nosēšanās ātrums ir 150 - 200km/h.

vajag arī ko tādu, lai varetu ļoti labi pietuvināt virs Latvijas lidojošas lidmašīnas, bez graudiem un miglu - tās lido aptuvēno 8 000 - 11 000m virs zemes.

iesaku palūkoties šajā aviofoto portālā, jo bildes ir patiešām iespaidīgas.

Baidos, ka vairāk, kā uz d5000 ar 18/105 vari necerēt. Vai, budžeta ietvaros, D3000 ar kādu nebūt garu stiklu, kā šeit runāt pieņemts....
Publicēts: 27.02.10 22:43
 citēt
Ja Nikons, tad piekrītu par D80, pats lietoju (18-135 kit), par to naudu ko labāku būtu grūti iedomāties, D40-D60 atkrīt nedomājot, D90 par dārgu. Ja par citiem, piem. Canon, tad nav pat ideju ko ieteikt.
Publicēts: 27.02.10 23:47
 citēt
ZD 70-300 tomēr nav tas pats kas uz FF 140-600...

leņķis jā, bet ne jau tuvums...
Publicēts: 27.02.10 23:56
 citēt
a ko tur skaidrot?
gribi teikt, ka ar Oly 300 būs tikpat liels objekts kā ar FF 600?
kurš stikliņš pievilks tuvāk, t.i., attēlos objektu lielāku?!
Publicēts: 28.02.10 00:11 labots
 citēt
loteneem kaadu leeto crop canon + 100-400 IS un ritiigi bumbaas buus

the-digital-picture.com... re ku i kaads sempls, iskataas kaa radiits aviaacijai. Lietots ap 500ls un kaads simtinjam paari canon dslr
Publicēts: 28.02.10 01:06
 citēt
bet ja jau lotenes bildeet, vajag pagaru zoom, ne Gudri? Tu atkal spiitiigi tik par savu olympussy?
Publicēts: 28.02.10 01:10
 citēt
Derētu ar atcerēties, ka budžets nav neierobežots, līdz ar to domāju 100-400mm atkrīt...
Publicēts: 28.02.10 10:01 labots
 citēt
Nikonam (ražo arī ar kanoana bajoneti) cena/ kvalitāte vislabāk (no testētajiem) patika Sigma 120-800/2,8. Ieteikt 70-300 (ta jebkurām F vērtībām) negribētu. Normāls skaitās trīskāršs zums, lielākiem zūd kvalitāte. Vēl (sakarā ar augsto cenu ~ 1500 Ls) gribu patestēt fiksu 300/2,8. Pats meklēju sportam, meža kustoņiem. Pieļauju, ka tāds jaunās lēdijas mērķiem būs vispiemērotākais (gaišs). Komplektā ar kropa N/C bodiju. Lai veicas!:face-smile:
Publicēts: 28.02.10 11:33
 citēt
Mazmeitiņ, labāk nekur neej. Tai aviafoto lapā nevis jūsmo par iespaidīgām bildēm, bet palasi KĀ tās tapušas... 10km augstumā lidojošas lidmašīnas nefotografē. Un stikli daudzviet nekādi ūberkrutie nava.
Publicēts: 28.02.10 11:39
 citēt
Es gan ceru, ka tās ļotenes skuķim ar laiku apniks un šamējā nopietnākai fotogrāfēšanai pievērsīsies. Galu galā mākslas skola taču kādu pamatiņu ielikusi būs, es ceru....
Publicēts: 28.02.10 12:21
 citēt
Pārsvarā jau minētajā Aviofoto.lv redz sabildētas lidmašīnas pie pacelšanās/nosēšanās, no iespējami tuvākā piekļuves punkta. Tātad priekš lielajiem laineriem nekādu dižo teleobjektīvu nevajag. Pāris topa bildētājiem ir Canon 100-400 L IS, bet ļoti daudziem arī lētā gala 70-300 Sigmas un Tamroni.
Kas attiecas uz tēmas jautājumu, varbūt tiešām iesākt ar mazlietotu sākumlīmeņa dSLR "no labām rokām" , bet ietaupīto naudiņu labāk investēt pieklājīgā objektīvā. Piemēram- Canon gadījumā tas varētu būt EF 70-200/4 L ar vai bez IS, atkarībā no rocības (gaišais 2,8 meitenei avio-medībām būs pa smagu). Lietotu 70-200/4 bez IS mierīgi var nopirkt pa 300 Ls.
Ja gribas ko garāku un nedārgu- Canonam varu piedāvāt Tokina 80-400/4,5-5,6
www.thkphoto.com...
175 Ls pilnā komplektā, Lowepro somiņu ieskaitot.
Publicēts: 28.02.10 14:54
 citēt
Nē, VECTĒTIŅ, 1) tev tās būs lidmašīnas, nevis ļotenes. un 2) tā nav mana aizraušanās, bet gan atklājums, kurams veltīšu savu DŽĪVI. Un, ja tu vispār atceries, mans mērķis ir par pilotu kļūt, nevis fotogrāfu...

jā, man patīk fotogrāfēt, bet es vēlos kļūt par RIX spotteri, un sēcēt dienas veselas pie RIXsa žoga, tāpat kā visi pārējie ar aviācijas slimību slimojošie.

par tiem 10km..

var nobildēt un bildē arī. es ar savu ziepeni bildēju, tikai nenormālie graudi ir, tā kā, par cik esmu to pati izmēģinājusi, taisnība ir man.
Publicēts: 28.02.10 14:55
 citēt
tb DZĪVI; sēdēt; RIXā
Publicēts: 28.02.10 14:58
 citēt
Raksturiņš:face-wink:
Publicēts: 28.02.10 17:24
 citēt
Ar tik nevīžīgu attieksmi pret sevi un apkārtējiem, var tik par velosipēda pilotu būt, pat automašīnas pilotēšana apdraudēs līdzcilvēkus.:face-grin: Fotogrāfijā daudzko nosaka fizikas likumi...
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas